|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica Izola
19.9.2005 19:47:41   
cuma
Drage mamice!
Sem v dvomih glede izbire porodnišnice. Zelo malo ali skoraj nič, predvsem pa nič dobrega ne slišim o izolski porodnišnici...
Zanimajo me vaše izkušnje, dobre in slabe. Hvala vnaprej in lepo se imejte!

Lp cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodnišnica Izola
19.9.2005 22:19:59   
tejčica
Moje izkušnje z izolsko porodnišnico niso ravno dobre. Pri samem porodu je bilo vse o.k. in so bili vsi zelo prijazni. Ko pa sva z malo prišli v sobo, pa je bila čisto druga zgodba. Sestre so bile zelo neprijazne, včasih sem dobila občutek kot da so skregane med sabo in druga drugi nagajajo. Imela sem problem ker nisem imela mleka, pa so me še zmerjale in mi dajale občutek da nisem sposobna biti mati. Ker nisem imela mleka je mala ful shujšala in je bilo vprašanje če bova šle domov kot je običajno. Sem morala doživet živčni zlom, da so ji dali malo za jest. Ko pa sva prišle domov in se uštimale po svoje sem jaz imela mleka za izvoz.

To je moja izkušnja, sem pa govorila z nekaterimi ki so bile zadovolnje.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porodnišnica Izola
20.9.2005 13:03:33   
Eviii
čaw...
jaz sem tudi v rahlih dvomih glede izolske porodnišnice. slišim vse: od dobrih do slabih stvari. sama sem se že pred časom odločila, da bom resno razmislila o postojni. me je pa presenetilo dejstvo, da imam rok 25.2. takorekoč konec zime. in ker vemo, da je postojna zelo mrzla in da zna prit tudi do kake poledice v tistem obdobju, se bom verjetno primorana odločit za izolo. drugače sem tudi sama iz izole. še zbiram različna mnenja in bom z veseljem prebrala, kar boste zapisale na tej strani.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodnišnica Izola
21.9.2005 12:30:37   
TESSA
Pozdravljene primorke.
Jaz sem rodila v izolski porodnišnici 7 let nazaj. Če vam po pravici povem, nisem bila prav nič razočarana... mogoče sem pa pričakovala vse najslabše... Največkrat se sliši, da v Izoli niso sestre prijazne, itd...
Jaz sem bila z vsem zadovoljna: porod, bivanje v porodnišnici pred porodom in po porodu... Skoraj vse sestre so bile zelo prijazne.... seveda se je kašna izjema tudi našla.
Naj slabša stvar v izolski porodnišnici je po mojem mnenju prehrana. Ta je pa prav za nič.
Sedaj po sedmih letih bom imela ponovno priliko, da se prepričam o mnenju te porodnišnice. Rok imam 07.01. in bomo videli kako bo tokrat. Drugače pa sploh pomislila nisem, da bi se peljala v Postojno zaradi poroda. Tudi moj osebni ginekolog dela v izolski bolnici in sem ga pri prvem porodu videvala skoraj vsak dan in z njim malo poklepetala o vsem kar me je zanimalo.
Vsem nosečkam želim prijeten in hiter porod bodisi v izolski ali kateri drugi porodnišnici.
LP, Tessa

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnišnica Izola
24.9.2005 5:52:40   
anajmad
Jst imam pa zelo slabe izkušnje s to porodnišnico.Ne bom govorila o osebju,hrani in sobah,ker če si picajzlast,ti nikjer ni dobro.Imam zelo slabo izkušnjo za sabo,vem lahko bi se mi pripetila kjerkoli,ampak jst mislim,da v tej pordnišnici niso dorasli marsikateri situaciji.Meni se je v glavnem rodil prej sinček in lahko rečem,od samega sprejema(da moraš čakat pred porodno več kot 20 minut),do odnosa v porodniuser posted image ,imam kaj za povedati.Pa nisem občutljiv človek,ampak v tej porodnišnici jemljejo ženske kot številke,otročke pa kot pikice na koncu stavka.Dobesedno res.
en lpuser posted image D

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnišnica Izola
26.9.2005 11:34:55   
marty5
Za Izolo tudi jaz nisem prepričana. Na začetku nosečnosti, sem bila le na kratkem "obisku" pa me je odnos sester v porodnišnici čisto odvrnil. Za zdravnike nimam pripomb, ampak ostalo osebje....Pa tudi od drugih sem slišala več - kot +.

Tudi jaz bi šla v postojno, ampak imam isti problem kot Evii - rok imam 25.2. in ne bi rada za vsako ceno letela po kakih poledenelih cestah.

Tako da bomo videli takrat, ko bo treba rodit. Prva izbira in želja je Postojna, če pa ne bo mogoče oz. se bo tako obrnilo, pa bom pristala v Izoli...



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnišnica Izola
19.10.2005 20:38:30   
dva sončka
Jaz imam tudi za sabo že eno izkušnjo v Izoli, ki na žalost ni blesteča. Vendar se sama ne morem znašati nad vsem osebjem kot konkretno na ginekologa, ki je bil (ne)prisoten pri porodu in potem pri iztipanju maternice pod narkozo. Slednja mu je bila konec njegove nočne izmene že čisto odveč in temu primerno je to delo tudi opravil. DAlje ne bom niti razlagala. Poleg tega bi moral biti njegov aroganten in zajedljiv odnos stvar strokovne diskusije.
Odnos sester je že tretja tema - se najdejo tudi svetle izjeme. Na srečo so bili takrat tam cele dneve praktikanti srednje medicinske šole, ki so nam vse ustregli in bi lahko bili vzgled vsem zaposlenim v odnosu. Glede hrane pa jaz ne bi imela pripomb - bolnišnična hrana, pač.
A zavedat se je treba nečesa - veliko je odvisno od sreče, na katerega zdravnika naletiš, kakšne cimre imaš v sobi itd., kakšen porod imaš...Če bi tisto noč npr. dežural Lovšin ali kdo drug, bi imela verjetno tudi jaz čisto druge izkušnje. In zato tudi za drugi porod nisem prepričana, da ne bom šla spet kar na tale hrib, ker se mi zdi Postojna vseeno malo daleč (predvsem za obiske dragega). Srečno odločitev!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodnišnica Izola
24.10.2005 12:59:01   
marty5
Hm, še en minus Izoli torej. Za Postojno sem že tako bila ogreta, ko pa sem šla še na pregled k njim, so me še bolj prepričali. Ampak je kr daleč....

Ponavadi sem slišala obratno - G v Izoli super, sestre pa adijo. A te smem vprašat, kateri G je bil to? Če seveda želiš povedati, če ne razumem.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu dva sončka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodnišnica Izola
24.10.2005 14:50:34   
tanja75
Mogoče Ravnikar?? Jaz na srečo nisem rodila pri njemu, sem pa slišala, da zna biti zelo neprijazen(važen, aroganten). Tudi sama sem to občutila na viziti.

Jaz sem bila z Izolo kar zadovoljna kar se poroda tiče,z babicami zelo, z zdravniki še kar. Imela sem kar dva oz zdravnico in bodočega zdravnika. Na srečo nisem imela Kožarja, ki baje med šivanjem zaspi.

Glavna med. sestra je prišla k meni v sobo, ker jih nisem nič klicala na pomoč. Drugače se nekatere obnašajo, da bog pomagaj.

Jaz mislim, da ima in Izola in Postojna oz katera koli bolnišnica dobre in slabe strani. Pa tudi to je, odvisno kakšno izkušnjo je katera kje imela.

Srečno in lp

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodnišnica Izola
4.4.2010 9:00:40   
katja86
No naj še jaz podam mnenje. Doktorja Ravnikarja ne poznam, sem pa slišala že toliko kritik, in niti ene pohvale, da bom napisala svoje. Tam kjer je tolko dima je tudi ogenj. Zato tudi nebi izbrala Izole.

Moj fant je pri Ravnikarju opravljal prakso v Izoli. Prišli so skupaj do malo bolj močne(seveda noseče) ženske ki je imela za rodit dvojčke, pač jutranja vizita. in on je reku, pred njo in vsemi, ki so meli prakso '' No tukaj pa manjka še malo rožmarina in bi meli pravo svinjo za spečt'' Niti predstavljam si ne kako se je mogl apočutit gospa, če se je že moj fant počutil zelo slabo, da je bil v taki situaciji tam. Ne pravim da je prav se prekomerno zredit, pravim pa, da nek odnos pacient-zdravnik more vedno ostat in predvsem obojestrankso spoštovanje. Da bi bila sama v takem primeru bi zbrala vse moči in bi mu tako primazala da bi se zalepu na zid.

Punca od brata od mojega fanta je rodila pri njemu mesec nazaj. Vmes jo je strašu da bo porod trajal še 10 ur (ko je to slišala je bla pri koncu že ampak je padla skupaj ko je slišala 'še 10 ur), govoril ji je da bo otrok deformiran, ker ni prav dihala oz sodelovala, bilo je prvič za njo in bila je prestrašena. Tretje, na koncu jo je zašil in ko je prišell Dr. Lovšin mimo je bil njegov komentar '' pa kdo je to šival, to treba takoj odpret in popravit!!!!!' Ker je imela vročino in bla švoh je niso mogli spet odpret in popravit zunanjih šivov. Zdej je že en teden več v bolnici tam spodaj se ji je spet vnelo, dobila je infuzije za prit k sebi in zdej je končno dovolj vredu da ji vse spet odprejo, ker se je vmes zagnojilo da ni za opisat, in nardijo kot je treba.

lahko bi nadaljevala z zgorbami... pa nej napišejo še ostale kaj.
Tudi če bi imela Lovšina kot doktorja bi se prepisala v Postojno, ker nebi rada riskirala, ga dobit glih njega dežurnega tisti dan ko imam za rodit.


Imela sem Dr.Rožič(tudi izola), ki je nekaj podobnega, kot ravnikar. Kolegico sem vidla kako je parkrat prišle objokana od nje vn. Druga je imela hoteni splav pri 17h, bilo je prvič, bila je težka odločitev, sram jo je bilo in vse kar pride zraven, edini komentar zdravnice je bil ''Zdej mi pa boš pokvarla statistiko s to napotnico za splav''. Tudi tega ni vedla da zgodnji splav opravljajo v postojni z vakumom in da si podveh urah doma ali v službi, hotela jo je poslat v izolo na praskanje maternice, ko po posegu lahko nastanejo komplikacije, noč preživiš tam itd itd. Sploh se ji ni sanjalo.

Vesela sem dneva ko sem se odločla za Postojno..to je moje mnenje.

(odgovor članu tanja75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodnišnica Izola
4.4.2010 16:53:23   
Bonnie_RR
Spoštovani uporabniki na temi, obveščamo vas, da je obrekovanje po 161. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) kaznivo dejanje. Na naš naslov so že prihajale resne obtožbe zaradi podobnih napisanih debat na forumu. Za vse napisano odgovarjate sami in s tem prevzemate morebitne posledice.

Hvala za vaše razumevanje.

Uredništvo portala RR

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu katja86)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?