|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej
11.12.2008 11:01:10   
Anonimen
Najprej se že vnaprej opravičujem, da sem anonimna in da pišem na tale forum, ampak resnično potrebujem kakšen dober nasvet, ker enostavno ne vem več kako naprej.
Če boste moderatorji temo premaknili, vas prosim, da ne razkrijete kdo sem. Saj me določene osebe poznajo. Hvala.
 
No situacija je takšna.
Sem mamica 18 mesečnega otroka. Z očetom otroka ne živiva skupaj. (V razloge se ne bom poglabljala, saj bi zgodba bila predolga. Napišem lahko le to, da je pod prevelikim vplivom svoje družine, ki pa mene ne mara.)
Preden se je otrok rodil sva bila skupaj 4 leta, ampak se je še pred porodom odselil. Ko se je  otrok rodil, je podpisal očetovtsvo, uredila sva tudi preživnino, 50Eur, saj ravno takrat ni bil zaposlen. Dobro leto sva imela kar dober odnos, z otroka je res dobro skrbel, dnevno je imel kontakt z njim, velikokrat je pri nama tudi prespal. Seveda jaz trapa nisem v tem videla nič napačnega, ker ga pač imam še vedno rada. In mi je ves ta čas govoril kako naju ima rad, da ne more brez naju, da naj samo malo potrpim in bo vse uredil, da bomo normalna družina, da bomo skupaj.
Povedati moram, da sva z otrokom tudi veliko v bolnišnici. Pred 3 meseci ko sem bila z otrokom v bolnišnici pa se je čez noč vse spremenilo. On se je spremenil, oče otroka, če lahko napišem bivši, saj sama ne vem..
K njim domov se je nazaj preselil brat od njega, ki pa očitno še slabše vpliva nanj kot sem mislila.
Otroka v bolnišnici ni prišel obiskat niti enkrat, ničkolikokrat sem ga klicala in prosila v solzah naj pride, saj je otrok res navezan nanj in bi bil takrat v veliko pomoč, ker je bil otroček res v slabem stanju…ampak on enostavno ni prišel…enostavno je čez noč pozabil na otroka in mene.
Zdaj je tega že 3 mesece. Še vedno zavrača kontakt, za otroka sploh ne vpraša, kolikokrat sem trapa spet klicala in prosila naj pride, ker ga otrok pogreša..ampak on je enostavno to ignoriral. Brez kakršnekoli razlage…zakaj je to tak!  Dobro, sem to nekako potlačila vase in skušam skrbeti za otroka po najboljših močeh. Se trudim zanj, da ne bi čutil da mu oči manjka, ampak otrok ga kliče, sprašuje po njem…
Ker pa vidim, da tako enostavno ne more več naprej. Če naju kar ignorira, moram zavoljo otroka svoje življenje spraviti v red. Verjemite, da mi je težko,…ni dneva da nebi zvečer potočila kakšne solze, saj sem bila taka trapa in sem mu verjela, da bomo res skupaj, da me ima rad…pol pa takšen preobrat čez noč!
V bistvu sem se odločila, da moram s tem zaključit in otroku nudit neko organizirano okolje.
Sedaj pa pridem k bistvu. Finančno mi ne gre ravno dobro. Ker sem imela podaljšano porodniško mi v službi kasneje niso podaljšali pogodbe. Sem postala brezposelna. Od tega meseca dalje sem prijavljena na socialno in prejemam socialno pomoč. Oče otroka mi do sedaj ni plačal niti ene preživnine. (Včasih je prinesel kakšne plenice in podobno.)
Kako naj dosežem to, da bo začel plačevati preživnino?
Naj povem tudi tole, da denar ima, vem da ga ima, saj dela na črno, njegova družina se povsod hvali kako na teden zasluži tudi do 400 Eur, se vozi v dobrem avtu, ki je pa pisan na mamo, za otroka pa ne more plačati niti tistih 50 Eur preživnine. Res žalostno! Prej o tem nisem niti kaj dosti razmišljala, saj mi je moja porodniška zadostovala. Sedaj pri socialni pomoči mi pa kar pošteno škripa. Še sploh se obremenjujem, ker otroku ne morem nudit tega kar sem mu prej. Se trudim dobiti novo službo, ampak je enostavno ne najdem. Mi ne uspe. Sem bila že na parih razgovorih, ampak so me v večini med vrsticami zavrnili, ker imam pač majhnega otroka.
Prejšnji teden sem srečala tudi brata od bivšega, ki me je pa pred vsemi ponižal. Grozno sem se počutila. Pohvalil se je, kako je moj bivši dobil sedaj še zraven eno fajn službo, da ima še več denarja…midva z otrokom pa sma lahko v mizeriji, in da nama je tako tudi prav. Te besede so me tako prizadele, da so mi kar solze pritekle na obraz. Dobro leto je hodil k meni se ukvarjal z otrokom, ga imel rad, govoril kako bo prišel nazaj, da bomo vsi skupaj, pol pa kar naenkrat čez noč vse drugače! Kot da je drug človek! Ni mi jasno zakaj! Ko bi imela vsaj kakšno razlago! Ampak ne..
Hvala bogu da imam vsaj nekaj takšnih prijateljev, ki mi stojijo ob strani. Eden od njih je bil takrat ravno prisoten, ko sem srečala brata od bivšega in ga je kasneje tudi pregnal, naj se ne izživlja nad mano in me še bolj prizadane. Od bivšega pa nikakršnega sluha, kot da ne obstaja več. Kličejo me le člani njegove družine, mi težijo, me ponižujejo, včeri sem dobila ravno servirano na pladnju, kako mi bodo otroka vzeli, ko bo star 12 let, saj se bo takrat lahko sam odločil, kje bo živel in bo sigurno pri njih saj  mu bodo lahko več nudili…..groza!! Enostavno vam ne morem opisat kako mi je pri srcu in kako se prebijam skozi tole…
Sedaj sem odločena, da od njega zahtevam preživnino, ki mi pripada! Nenazadnje je za otroka in ne zame! Kako se naj tega lotim? Kako naj dokažem, da ima denar, ampak ga noče dat? Že 3 mesece ni niti poklical in vprašal kako je z njegovim otrokom….
Enostavno moram spraviti svoje življenje v red in pozabiti nanj. Nočem, da mi kasneje res kdo vzame otroka, saj mi pomeni vse….nočem, da me njegova družina žali in nadleguje po tel in tudi veni..moji živci so že čisto  načeti..nočem, da moj otrok zaradi vsega tega trpi..in moram nekako to urediti….
Upam, da bo vsaj katera razumela kaj iz tega zmedenega pisanja, ampak sem čisto raztresena in sem morala nekako to dati iz sebe.
 
Prosim ne me obsojat, raje mi dajte kak pameten nasvet kako skozi to!
 
Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.12.2008 11:14:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:16:07   
nanč
Ne vem kaj ti svetovati...hudo mi je za tebe!!Če je podpisal očetovstvo pa ga toži,mimo tega ne bo mogel.Očitno je brezbrižen,če pozabi na otroka,grozno.Verjetno je tudi spoznal kako drugo in na vse skupaj pozabil.Pozabi tudi ti na njega,čeprav bo hudo,ampak čez čas bo bolje.In ne zavlačuj,terjaj od njega kar mu gre!!

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:16:20   
ANITA D.
Pozdravljena

Najprej en topeluser posted image ,srce se mi kar para od žalosti,vem kako je če otrok nima očeta,tko da te mal razumem.
Zdaj pa tako pozabi na njega daj vso ljubezen otroku ki jo resnično potrebuje,pejd na socialno povedat v kakšni situaciji si če to ne zaleže ti drugega ne preostane kot tožba.Držim pesti da boš vse uredila.

Še enkrat topeluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:16:57   
Rožica I
Verjamem, da ti je grozno, ampak glej na to tako, imaš nekaj najlepšega, kar lahko dobimo v življenju- otročka user posted image . Fokusiraj se nanj in nase. Vidva sta najpomembnejša zate!
Ne pusti ljudem, da te uničujejo zaradi njihovih lastnih frustracij! Ignoriraj, kadar te verbalno napadejo na cesti. Saj, če to počno, itak bolje, da nisi z nikomer od njih v stiku. Kar počno,  itak počno zaradi njihove slabe samopodobe in njihovih težav- tako da dejansko vsa stvar ni tvoj problem- temveč njihov. In to velik!
Verjetno pa obstaja še njihova plat zgodbe, ker skoraj ne morem verjet, da je nekdo apriori hudoben do nebogljenega bitja. Ne misli, da ti ne verjamem, hočem reči le, da je verjetno dosti nesporazumov in različnih pogledov vpletenih v celi situaciji. Katero pa lahko edino sama kolikortolikor normaliziraš. Torej delaj na sebi in otroku, ostali ti samo energijo kradejo! Bodi močna in predvsem pametna/racionalna!
    Na CSD povej, kako je glede denarja. Te bodo že oni napotili dalje. In sigurno boš glede tega uredila tako, da bo prav zate.

Poskušaj sama sebi dopovedat, da imaš srečo v življenju, ker imaš zdraveg otročka in ker ti ni treba živeti z njegovo žlahto user posted image !


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:17:57   
t5t6
Kar na jok mi gre, ko to berem in ne morem verjet kakšni kreteni živijo na tem svetu, da starš noče videti svojega otroka tega si sploh predstavljat ne morem. Konkretne nasvete ti bo dala kakšna druga ker se jaz na to ne spoznam lahko ti rečem samo da bodi pogumna in vedi, da ti otroka zaradi denarja ne bo nihče vzel. Jaz bi si na tvojem mestu v obliki dnevnika zapisovala take dogodke, ker ti lahko to pride zelo prav na sodišču. Npr: -ta in ta dan sem ga klicala naj pride obiskat otroka ni želele priti
                    - brat je izjavil da ima dobro službo priča je bil...
Vse si po datumih, krajih dogodka in pričah dobro zapiši, to se mi zdi zelo pomembno.

En velikuser posted image in srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:23:22   
hrabra miška
Pozdravljena!
najprej         user posted image user posted image user posted image zate. Bodi močna zaradi otročka, ki te potrebuje. Ne prosi svojega bivšega za pomoč, saj vidiš da je zguba, ki misli samo nase in nima hrbtenice, da bi ti povedal kaj mu trenutno roji po glavi. To, da noče imeti stikov z otrokom, pa si razlagaj po svoje (otročka si boš vzgojila po svoje, in nihče od njegove družine ga ne bo hujskal proti tebi). Ničesar se ne sramuj, pa kaj potem če ima on denar, ti imaš pa socialno pomoč. Ti si še zmeraj bogatejša, saj imaš  user posted image , ki ima vso tvojo ljubezen. Ne skrbi, verjamem da je nekje nekdo, ki te bo imel res rad.
Veliko sreče  in zadovoljstva z  user posted image vama želim.

< Sporočilo je popravil hrabra miška -- 11.12.2008 11:26:15 >


_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:28:24   
soncek30
Če si ti dobra mama,in otroka ne zanemarjaš ti otroka nikoli in nikdar ne more nobeden vzet:Tega se ne bat.
Jaz bi ga na tvojem mestu tozila,ker prezivnino boš dobila tudi za nazaj,po moje.
In pa seveda čimprej poiskat kakšno sluzbo,da ne bosta odvisna od njegove j......prezivnine.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:40:41   
Anonimen
se strinjam z vsem kar so ti napisale predhodnice, drži se sej si močna oseba in ti bo uspelo.

ne vem ti točno svetovati kaj lahk narediš, ker ne vem kak to poteka, ampak pojdi najprej na vaš CSD in jim povej. Drugače pa obstaja vsaj pri nas na občini zastonj pravni nasveti in se pozanimaj če pri vas tudi in se naroči pa prašej tam pravnika kak lahk to rešiš, on ti bo najbolje znal razložiti pa na CSD. 
kot ti je že ena pred mano napisala vse si zapisuj v en zvezek, kdaj te je kdo kej matretiral, kdo je bil zraven itd... ker ti zna prid prov.

držim pesti zate in ti želim da se ne obremenjuješ z njegovo žlahto. Nek sem slišala k pravjo da kokr se taki hočjo tebe v slabi luči prikazat v taki luči prikazujejo sebe.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu hrabra miška)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:45:16   
Anonimen
Punce hvala vam za vaše odgovore in vzpodbudne besede.
Vem, da bi se morali slišati dve plati zgodbe. Jaz lahko temu dodam samo še tole, da so se največji problemi začeli, ko sta se starša od bivšega ločila. Mama je z izsiljevanjem pridobila vse na svoj stran. Jaz se pa nikakor nisem hotla opredelit, ker sem videla kakšna je in kako si je bil zraven nje ubog mož. Se sploh nisem čudila, da jo je zapustil. Z bivšim tastom (če lahko tako napišem) imam dober odnos, še zdaj, je edini ki sploh še vpraša po otroku. Za miklavžka mu je celo prinesel darilce.
Par mesecev po ločitvi se je moj tudi preselil nazaj domov. Njegovi družini pa je že od začetka bilo vseeno za najinega otroka, saj so ga v tem času videli le 3-krat.  Če ne vpletamo tega, da ni živel pri naju in da ni plačeval preživnine, je bil odličen oče! Vikende smo preživljali skupaj, čez teden je bil vsak dan na obisku kolikor je le mogel in se ukvarjal z otrokom. Kot sem že napisala je velikokrat tukaj tudi prespal. Je priden fan, deloven..ampak kaj ko je vse to nama nič ni koristilo. Denar kolikor je meni znano je šel le za plačilo stroškov za njihovo hišo in maminih stroškov.Ampak dobro...pozabimo zdaj to.
Boli me to oz. ne razumem tega, kako je lahko čez noč pozabil na lastnega otroka, od katerega se je prej komaj ločil????  Naj povem tudi to, da iz njegovih ust oz. od njega osebno  meni ni prišla nobena žaljivka ali kaj slabega....on enostavno samo molči....in govori, da nima časa...TO je kar ne razumem, po drugi strani pa me njegovi kar napadajo in mi želijo slabo!

Kar se tiče preživnine bom na socialno definitivno šla, ampak me malo skrbi kako bo tam, saj tam dela najboljša prijateljica od njegove mame. ZAto bi pa rada vedela daj delno postopek kaj naredit, da me nebo mal nafarbala...al pa spreminjala zgodbeuser posted image

No še tole. Danes grem celo na mobitel, da mi zamenjajo tel št., sem že dogovorjena z njimi. Saj imam enostavno dovolj tega vsakodnevega nadlegovanja in groženjuser posted image

(odgovor članu soncek30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako naprej
11.12.2008 11:51:38   
Mariposy
To je res huda situacija in si res težko predstavljam kako se počutiš.Kolikor vem je najbolje da na CSD-ju omeniš da pač ne plačuje preživnine že dalj časa, sama pa probaš poiskati pravno pomoč.Glede pravne pomoči pa naj bi na sodišču pripadala vsakemu eno pravno svetovanje zastonj.Morala bi malo poklicati kako je s tem vendar če imaš finančne težave mislim da bo tudi to najboljša rešitev, ter ti še tam odvetnik svetuje kako in kaj.
Upam da se bo tebi in tvojemu malčku izteklo vse okuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako naprej
11.12.2008 12:47:57   
bati

ja jaz bi se na tvojem mestu glede preživnine obrnila na CSD, no potem če on dela na črno kaj to pomeni da je prijavljen na zavodu al kaj? ali on prejema kako podporo?....skratka če je temu tako da rečmo dela na črno bi ga jaz prijavila inšpekciji....kot sem pa omenila odvisno kaj dela na črno....lohk da ma tud fermo pa da je to utaja davkov...to boš bolje ti vedela.....seveda moraš pa imeti za to dokaze....npr: priče ali fotografije.....no kot drugo pa bi se tudi lahko obrnila na brezplačno pravno pomoč kjer bi ti s pravnega vidika lahko svetovali kaj in kako zoper bivšega....

no jaz bi se definitivno umaknila iz njegovega življenja in si poiskala primernega partnerja ki bi nama lahko nudil ljubezen in po možnosti da je finančno dobro situiran, ker tako bi ti sebi in otroku lahko pomagala....vem da ravno to ne zveni lepo ampak če smo realni vemo da mame rade poskrbimo za otroke in da se jim nudi vse naj naj......

ne dovoli da te nadlegujejo in ponižujejo ker nimajo pravice za to..............če pride to tega pokliči policijo in povej da so te poniževali s temi in temi besedami, te duševno s tem prizadeli, vznemirili itd.....malce si preberi civilno pravo in boš hitro vedela kje se meje pri tem končajo.....to ti lahko še pride prav, nikoli ne veš, ti pa boš mela črno na belem da so te žalili in s tem ti povzročili veliko škodo.....pokaži da se znaš postaviti zase.......

bodi močna in se postavi na noge......najdi si prijatelja ki ti bo pomagal iti skosi to obdobje in si dovoli biti srečna z nekom ki te bo cenil kot žensko in tako s teboj tudi ravnal......

srečno





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako naprej
11.12.2008 12:52:23   
bati

če pa na CSD dela prijatelica  od njegove mame je pa tko .....imaš tudi na CSD pravno službo...potkrkaj na vrata in jim po pravici povej kakšna je situacija in česa je tebe strah.....da ta ženska ne bo pristranska......imaš to možnost ali pa se obrni na vodjo oddelka in pravtako po pravici povej pri tem pa imej kakšno kolegico ki naj bo priča vsemu kaj se bo dogajalo......naj ti določijo drugo referentko......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako naprej
11.12.2008 13:16:16   
Anonimen
Na zavodu za zaposlovanje ni prijavljen. Tako, da tudi ne prijema nobenih prejemkov. Dela pri enem privatniku, ki mu pač plača na roko. Ni prijavljen! Zdaj tole drugo službo ko ima tudi, pa je v nekem podjetju, ko tudi sodeluje s tem njegovim šefom in tudi tam naj nebi bil prijavljen in mu plačujejo na roko. Vsaj tako se njegov brat hvali s tem, da na podlagi tega ne bom prišla do nikakršne preživnine, ker jo naj nebi imel od kod plačat. Brat se je pohvalil tudi s tem, da ga je pregovoril, da je avto prepisal na mamo in on tko nima sedaj nikakršnega premoženja od kod bi mu lahko denar vzeliuser posted image
Enostavno me boli to, da se izmika in ni nikakršnega odgovora iz njegove strani...drugi pa me kar napadajo in težijouser posted image

Glede klicom in teženja pa sem že govorila z znancem ki je policaj...in sem se odločla, da najprej menjam tel št. pol pa bomo videli kako bo.

(odgovor članu bati)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako naprej
11.12.2008 13:17:43   
Anonimen
Za novo zvezo pa še definitivno nisem pripravljena. Preveč me je to prizadelo. Najprej moram razčistit sama pri sebi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako naprej
11.12.2008 13:34:30   
bati

poskušaj dobiti dokaze da dela.....vem da je to detektivsko ampak kakšne slike bi ti prišle prav.....imaš pa tudi pričo ki je bila zraven ko je to izjavil njegov brat...

če ga prijaviš inšpekciji delovni njega in tega delodajalca....verjetno ta delodajalec ne bo vesel njihovega obiska....lahko da ga posledično le prijavi...prijave so tudi anonimne....vendar zahtevaj odgovor od inšpekcije v pisni obliki kako so kaj ukrepali....daj seveda drugi naslov.....če gre za gradbišče imaš obrazce tudi na internetu...in podaj samo elektronski naslov vendar za to bolje odpri novega....v primeru da inšpekcija ne ukrepa zadevo podaj varuhu človekovih pravic......potem bodo hitro ukrepali......

pa še davčni inšpekciji pošlji sezam teh delodajalcev da zaposlujejo delavce na črno in s tem delajo utajo davkov....ker to je vse kaznivo.

zakaj pa ne......


sej s tem k te napadajo pa težijo ne čakaj ti telefonsko da zamenjaš....tud ti jim dej vetra.....nej jim kr potrka policija,reč da se bojiš za svoj življenje da te ogrožajo ......zakaj bi ti morala biti tiho in vse to poslušati, komu na čast....

vem da nisi pripravljena na vezo.....ampak dostkrat je v življenju boljš misliti z glavo kot pa srcem.....

sej bo...sam močna bodiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako naprej
11.12.2008 13:37:53   
bati

p.s.

če zahtevaš od njega rečmo da se zmenita glede preživnine.....da ga  ti vabiš....to naredi v pisni obliki in mu pošlji na njegov domači naslov s povratnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako naprej
11.12.2008 14:33:24   
mojamura
tudi jaz ti ne bi svetovala nove zveze. je res treba najprej razčistiti neke stvari in tudi preboleti.

prvi korak je csd po kakšen nasvet. če preživnine vseeno ne bo mislil plačevati vloži tožbo (dodelili ti bodo brezplačnega odvetnika, ker si brezposelna) in boš dobivala preživnino po končanem postopku od (mislim da se mu reče) preživninskega jamstvenega sklada. sklad bo pa nato sam terjal tvojega bivšega.
Sevtujem ti da menjaš gsm št. ko (upam da nikogar več ne srečaš) te bo na ulici spet kdo verbalno napadal, se le nasmehni mu poglej globoko v oči in reči: "Ti že veš" (vem, da bo to s tvoje strani težkoo - ampak iz lastnih izkušenj ti povem, kako dober feeling je ko vidiš kako tista oseba ratuje rdeča v obraz od jeze) nato se mirno obrni in odidi.

pa še to ko bo otrok star 12 let, bo že 12 let živel pri tebi...te imel rad in ti zaupal...pa res misliš, da bi potem sam otrok izrazil željo, da bo šel k, praktično za njega), tujcem?

mislim, da ne...poznam podobne zgodbice....jaz sem šla od bivšega moža stran ko je bil sin star 2,5 let...pa mi je tudi govoril, da ko bo otrok star 8 ali 9 let bo prišel živet k njemu, ker se bo kao sin sam tako odločil.

ta sin je zdaj star 11 let in živi še vedno z mano


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako naprej
11.12.2008 15:09:52   
mucamaca2
Obstaja reklo: Napad je najboljša obramba. Vendar-po moje- pozanimaj se, ob pravem času in zavaruj si hrbet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako naprej
12.12.2008 7:22:01   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Na zavodu za zaposlovanje ni prijavljen. Tako, da tudi ne prijema nobenih prejemkov. Dela pri enem privatniku, ki mu pač plača na roko.


ce ni prijavljen, mu nemores cisto nic. lahko se le dogovorita. da pa dokazes da dela na crno je pa full tesko. lhako se zagovarja da pomaga npr. prijatelju. to ni kar tako. tudi sef ne bo priznal, kajti tudi zanj je kazen. slika ti pa ne pomeni nic ker je lahko milijon "razlogov" zakaj je v tem trenutku tam delal.

v vsakem primeru pa zahtevaj prezivnino. v skrajnem primeru ti jo da držav (nevem kdo tocno, ampak drzavni organ) ki pa kasneje ze izterjajo od njega. tko da ne se bat, do prezivnine imas vso pravico in prepricana sem da jo bos tudi dobila. cim vec hodi na CSD ne oklevaj. ce pa mislis, da ti ta delavka (tascina kolegica) ne bo pomagala, isci drugo referentko. imas vso pravico.

pa srecno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?