|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okrevanje po obrezovanju
5.12.2008 23:56:04   
Barbara L
Zaradi fimoze so našemu 3,5 letniku opravili "cirkumsizijo", torej so ga čisto obrezali. Še preden se je dobro prebudil iz narkoze, je začel kričati, se zvijati, jokati, tako da ga niso mogli umiriti, in so naju s partnerjem poklicali v operacijski blok. Ker se ni in ni mogel umiriti, sma ga takoj ko sva dobila dovoljenje odpeljala iz bolnice. V avtu se je umiril oz. zaspal.

Napotki za okrevanje so: po 24 urah se sname zavoj in spolovilo 2-3x dnevno umivaj z blagim kamiličnim čajem. user posted image

Tretji dan je mimo, mali še vedno zeeloo joka. Čez dan je nagec , opoldanski spanec opravlja pod 100% nadzorom, torej da leži na hrbtu, zvečer ga umijemo in  mu pa damo gazico in hlačke, da lahko spi. Zjutraj pa ravno obratno. Snememo gazico in umijemo. Tole z gazico in umivanjem je za njega pravi pekel, joče, se trese od strahu, kriči... grozno. Danes zvečer je jokal da ga srbi (ker se je verjetno začelo celit) in ker mu je danes tudi lulek večkrat vstal je še toliko bolj zategnilo šive in .... user posted image   Na srečo je čez dan, ko je nagec, bolje. Pazljivo se igra, smeji in tudi lula že brez težav.

Ali je še kdo imel takšen primer? Kako mu pomagati? V lekarni so nama odsvetovali kreme. Torej razen da ga objameš in ga poskušaš potolažiti, je mogoče še kaj? Saj vem da bo čez nekaj dni že bolje toda ni lahko gledati svojega user posted image  kako trpi.

In po kolikšnem času je lulek malo prijetnejši na pogled? In kdaj glavica ni več toliko občutljiva da ga lahko normalno oblečeš in pelješ malo na sveži zrak?

Prosim za malo moralne pomoči.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 0:03:58   
Petr_a
Nismo imeli težav.Sin ni bil nagec,skratka tako kot pred operacijo je bil oblečen,nismo dajali nobenih obkladkov,spal je lahko kakor je hotel.Sam si je kožico tudi do 5 x dajal dol,lepo lula-Takoj isti dan smo šli ven se igrat.

lahko mu daš svečko v rito

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 0:13:08   
Barbara L
Kožico? Kakšno kožico?

Prosim za odgovore tistih, kjer je šlo za pravo obrezanje, kjer ni več kožice, ampak je glavica gola.

Petr_a  hvala za odgovor toda ne gre za isto zadevo.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 0:30:16   
Anonimen
Bogi.Jaz ti sicer ne znam pomagat,lahko ti pa svetujem,da si malo preberes na BiH RR,ker tam je vec mamic z obrezanimi otrocki,pa bos sigurno zasledila kaksen nasvet.L.P.

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 7:21:15   
muha1
Mi smo imeli te težave. Enake, kot jih opisuješ. Je pa res, da ne pomaga drugo, kot, da se cartate in počakate, da najhujš mine. Mi smo se večkrat namakali v kamilični kopeli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 8:49:21   
Čupka
Bogi mali, nouser posted image . Naš sine je imel fimozo in en jajček se mu ni spustil. Niso ga obrezali, ampak samo razširili odprtinico. Pa je bilo že to dovolj hudo. Je hodil na široko še 10 dni in umivanje je bilo nočna mora. Tako da si predstavljam, da je pri vas še precej huje. Ampak bo minilo. Pozdravilo se bo, do takrat boste pa potrpeli in se veliko crkljali!user posted image

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 10:29:42   
nas5
Tudi mi smo imeli ta problem. Pri nas je trajalo celo tri tedne. Star je bil toliko kot tvoj. V bolnici je ostal čez noč, sem bila skoz pri njem. V bolnici niso nič previjali, šele doma smo začeli. Kupila sem mu prav posebne vate in plenice, pa močili vse to, da smo lahko zamenjali. Sploh ni upal lulat, ker je rekel da ga bo peklo. user posted image Pa namakali smo se tudi mi v kamilični kopeli.  Sedel je na "pouštru", spodnje hlačke sem mu na straneh razparala in prišila gumbe, da smo ga lahko slekli. Hvalabogu, da je minilo. Pri drugem pa je bilo čez par dni po operaciji vse ok. Je že tretji dan skakal okrog. Je odvisno kolikšna je težava. Držite se in se kar se da veliko crkljajte.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 14:10:10   
jagoda
Adam (4,5let) je imel to operacijo prejšnji ponedeljek, torej je danes 12. dan. Kožice mu niso čisto odrezali ampak samo malo - koliko je bilo potrebno. Hudo je bilo prve tri dni. Sem mu dajala Voltaren 3x na dan. Pol je bilo hudo še nekaj dni pri lulanju. Po enih 6 dneh je oteklina splahnela in zdaj je super.

Dobili smo navodila, da lulčka povijamo v gazo polito s fiziološko raztopino in večkrat dnevno menjavamo obkladke. Če se je gaza prijela na glavico, smo samo malo polili s fiziološko in je padla dol. Jaz morm rečt, da sem kar vesela, ker je šlo bre zapletov, vnetij in podobno.

Če joka, bi mu jaz na tvojem mestu dala nekaj proti bolečinam.

Čim prejšnje okrevanje želim!



(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 16:07:26   
mojcapr
Mi smo bili nudisti 3 tedne. Na pregledu smo dobili Garamicyn za boljše celjenje. Zdravnica mu je lahko lulčka primla, mi pa ne. Dajala pa sem mu obkladke s fiziološko in vsak večer kopanje voda in kamilice. Saj mine...

_____________________________

Danes je tvoj dan, izkoristi ga maksimalno...

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: okrevanje po obrezovanju
6.12.2008 21:15:18   
Barbara L
Hvala lepa vsem na spodbudi.
Ja, pri nas je res luštno. Otrok se razveseli obiska, od veselja malo podivja in se udari v luleka. user posted image   KRI !!! user posted image

Dežurni je rekel da mu je verjetno poknil kakšen šiv in ga poslal v SG k urologu. Z atijem sta ravno na poti do bolnice, kjer ga bodo dobro oprali in videli dejansko stanje.
Počutim se tako grozno. Kaj vse mora ta otrok prestajati!

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: okrevanje po obrezovanju
7.12.2008 8:30:15   
blaža
naš je star pet let in ima tudi fimozo. Mažemo mu pa s kremico, ki pomaga stanjšati kožico, da bo šla dol. ne razumem zakaj hitiste z operacijamiuser posted image . pri našem se je znatno popravilo in samo še malo manjka, da bo šla kožica dol. res ne razumem zakaj jih obrezujeteuser posted image . edino kar razumem je, če ste pač take veroizpovedi, da se za to odločite, pa še to je zame težko razumljivo, pa čeprav imate vi svoje razlage, da kako je to ok.

Naša pedijatrinja je rekla, da je čas za to, da se odločimo za poseg kar dolg. važno je to, da se poseg naredi pre časom, ko je že psihično zadeva nerodna, ko jih rata sram,... in so že veliki, pa se z njimi ne da o tem govoriti. Tudi po moji logiki ne more bit drugače, če tista kožica ne ovira pri uriniranju. No mislim, da bomo kmalu rešli zadevo s s pomočjo kreme.user posted image , na žalost, pa ima fimozo tudi ta mali, ki je star 10m in niti na misel mi ne pride, da bi ga kar poslala pod nož. nekateri pedjatri to vtupijo staršem, da je to potrebno in ga grejo kar obrezat.

No se opravičujem, če se je moral kdo za to odločit iz kakršnih koli drugih razlogov in težav.

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: okrevanje po obrezovanju
7.12.2008 9:15:43   
neanja duo
Oj!



Pojdi v lekarno in kupi Meloloin(gaza ki se NE prime na rano 100%,smo sami sprobali) in čez gazo,ki pa ne sme biti iz tkanega materiala,najbolje Vivanet 10x10(kompresa iz netkanega materiala).Ker ,če mu daš samo kompreso in potem ko se gor nalima,pa dol vlečt ni luštno.In potem daš najprej Melolin(svetlečo stran na rano-zgleda kot neka plastika) in čez kompreso in nato hlačke oz.pleničko(če jo še nosi) na rahlo.Še najbolje pa je,da je luli čim bolj odkrit,sploh čez dan.Pa čimvečkrat spirat s kamilicami.Jaz sem kar skuhala večji lonec in kar ,kadar sem se spomnila(na cca 2 uri)je šel sedet na kahlo in sva polivala.
A ja,pa naj se kar posuši,nič pivnat!

lp

nd

< Sporočilo je popravil neanja duo -- 7.12.2008 9:20:40 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: okrevanje po obrezovanju
7.12.2008 10:46:02   
Petr_a
Mi smo imeli fimozo in adhezijo

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: okrevanje po obrezovanju
8.12.2008 19:51:33   
Barbara L
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

naš je star pet let in ima tudi fimozo. Mažemo mu pa s kremico, ki pomaga stanjšati kožico, da bo šla dol. ne razumem zakaj hitiste z operacijamiuser posted image . pri našem se je znatno popravilo in samo še malo manjka, da bo šla kožica dol. res ne razumem zakaj jih obrezujeteuser posted image . edino kar razumem je, če ste pač take veroizpovedi, da se za to odločite, pa še to je zame težko razumljivo, pa čeprav imate vi svoje razlage, da kako je to ok.

Naša pedijatrinja je rekla, da je čas za to, da se odločimo za poseg kar dolg. važno je to, da se poseg naredi pre časom, ko je že psihično zadeva nerodna, ko jih rata sram,... in so že veliki, pa se z njimi ne da o tem govoriti. Tudi po moji logiki ne more bit drugače, če tista kožica ne ovira pri uriniranju. No mislim, da bomo kmalu rešli zadevo s s pomočjo kreme.user posted image , na žalost, pa ima fimozo tudi ta mali, ki je star 10m in niti na misel mi ne pride, da bi ga kar poslala pod nož. nekateri pedjatri to vtupijo staršem, da je to potrebno in ga grejo kar obrezat.

No se opravičujem, če se je moral kdo za to odločit iz kakršnih koli drugih razlogov in težav.



V našem primeru nismo nič hiteli. Če sta dva zdravnika potrdila operacijo, potem jaz, kot lajek v medicinski stroki, nimam nobene besede. Pa ne, mi smo krščanska družina, tako da vera nima nič s tem.

Za tvojo vednost naj ti razjasnim dva pojma (objavljeno na Med.Over.Net):

ADHEZIJE - primer zaraščena kožice, za katero je uspešna pospešitev popolnega pomika kožice z mazanjem s kortokosteroidnimi mazili štiri do šest tednov, vendar navadno po otrokovem 3 letu starosti.
FIMOZA - preozka kožica spolovila.  To stanje je redko in ga lahko razreši le operacija (obrezovanje ali cirkumizacija, plastika perpucija).

Fimoza se z odraščanjem ne izboljša, temveč jo moramo aktivno zdraviti. Če povzroča težave, je to najbolje storiti takoj, sicer lahko še nekaj let počakamo. Najpozneje do začetka pubertete in s tem rasti spolnega uda pa mora biti fimoza odpravljena. V času pubertete dečki namreč pogosto doživljajo nehotne erekcije, zlasti ponoči. Takrat je lahko fimoza zelo boleča. Razen tega lahko pride zaradi preozke kožice do poškodb in sproži se začarani krog bolečega ločevanja in zraščanja nežnega tkiva. (Članek iz Revije Zdravje)

Dragi Blaž, verjamem da se tisti starši, ki se jim svetuje poseg za otroka, dobro seznanijo še z drugimi opcijami in ne hitijo z operacijo. V verske razloge za poseg se pa ne bom spuščala.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?