|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   držanje pisala
30.10.2008 13:36:16   
ribica.
Zanima me, če učitelji v šoli otroke učijo oz. popravljajo pri držanju pisala. Ali jim dovolijo da držijo in pišejo po svoje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: držanje pisala
30.10.2008 14:13:16   
uwaga
Ne vem koliko jih popravljajo v šoli, verjetno pa opozorijo starše če gre za odklone.
Nas so opozorili na napačno držanje. Obstajajo nastavki ki se jih namesti na penkalo, kuli... in prisilijo prstke v pravilno držo. Prav tako obstajajo svinčniki ki so rezani na tri stranice in jih praktično ne moreš drugače držat kot pa pravilno.
Upam da ti bo v pomoč.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: držanje pisala
30.10.2008 14:23:04   
babylove
Pri nas začnejo popravljati držo pri 3 letih, v vrtcu. In domov so nam dali pisno razlago z ilustracijo, kako se pisalo pravilno drži, češ naj ga tudi doma popravljamo.

_____________________________






(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: držanje pisala
30.10.2008 15:56:23   
ribica.
naša drži čist po svoje, in zvija desno roko na podoben način kot pišejo levičarji. Zdaj pa ne vem ali naj jo na silo odvajam da ji bo v šoli lažje, al naj pustim. V šolo pa še ne hodi. Samo če morajo potem pisati na točno določen način, pol se bom raje zdaj lotila navajanja na pravi naćin, da ne bo potem še slabše.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: držanje pisala
31.10.2008 9:59:24   
mily
Prej začneš popravljat, bolje je. Naša že skos full čudn drži pisalo in sem probala praktično že vse, pa je ne morem odvadit. Tudi trikotne barvice, posebne nastavke, ki imajo res take utore za prstke... ampak naša vseeno drži čudn. Sem mislila, da je nemogoče prijet narobe, ampak evo, naši poratauser posted image . Nimam pojma kaj nej še naredim. In kar je še huje, riše in barva full lepo in natančno. če jo popravljam, je slabi.


Zdej je v prvem razredu in zaenkrat mi še noben ni nič rekel glede tega.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: držanje pisala
31.10.2008 16:23:53   
Gina
Ja, v šoli jih popravljamo, opozarjamo, z njimi držimo, postavljamo prstke prav...vse sorte pač, kar komu pomaga.

< Sporočilo je popravil Gina -- 31.10.2008 16:24:16 >

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: držanje pisala
31.10.2008 16:57:02   
staši
Jaz imam tudi dva šolarja prvošolček in četrtošolka. Punca je v prvem razredu dobila tisti nastavek in je bilo v redu dokler ga je imela, potem pa nazaj isto in če jo opozarj am je potem samo še slaše ker se na koncu še skregava in zanimivo lepše piše in barva če ne drži pravilno.Tamali prvošolec pa mu je svinčnik in barvica špansko selo in ga nič ne briga on pa ne morem opisat kako čudno drži pisalo.Barva katastrofalno ,ne pusti da mu kaj pokažem in mi ne dovoli da mu sploh pokažem kako se pisalo drži.Potem začne jokat da učiteljica jim nič ne reče kako morajo sploh držat ,zato sem rekla da bom šla v šolo in vprašala kako  imajo to urejeno. Gina ti imaš verjetno kak predlog kako naj to rešimo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: držanje pisala
31.10.2008 20:38:21   
Gina
Če ima otrok avtomatizirano pisanje, je brez smisla ga še kaj popravljat, kot je najbrž to pri vaši deklici v 4. razredu. Pač piše kot piše. Če je to ne moti, je vse ok. Popravljamo zato, ker je tako lažje pisati, lažje uskladiš roko in oko, ter možgane točno tako, kot hočeš, da roka uboga in naredi, kar glava želi. Če otrok še nima avtomatiziranega pisanja, pa ga raje popravimo na način, ki je za večino ljudi bolj enostaven (to je tako, kot popravimo otroka, ki prime v levo roko nož, ker z desno ravno vilico drži - pa tisti hip še ne ve, da je lažje rezat, če obrneš pribor, če pa ostane tako, kot mu paše, pa če mu je tako lažje, pa tudi ok, a ne). V 1. razredu to še gre, zato je res najboljše, če opozoriš učiteljici na to, da mu bosta večkrat pokazali, kako je najlažje pisat. Po moje ga itak opozorita, samo vprašanje, koliko se njemu to zdi pomembno oz. koliko se mu zdi, da je to stvar potem treba upoštevat še doma.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: držanje pisala
31.10.2008 20:55:59   
Felicita
jaz sem 'ta leva' (torej levičarka), pa mi, ko sem se začenjala učit pisat ni nihče znal pokazat (ne da ne bi hoteli, ampak preprosto niso znali) pravilne drže pisala (ok, stara mama mi ga je silila v desno, ampak to ne velja). kakorkoli, naučila sem se pisat normalno (torej brez običajnega levičarskega ukrivljanja roke), vendar sem nekje do 6. razreda čudno (ampak res čudno) držala pisala. kakorkoli, potem ko se je v višjih razredih začelo več pisanja, me je v mojem položaju roka bolela blazno hitro, zato sem bila s časom sama prisiljena popravit položaj v lažjega, kar je v mojem primeru pomenilo tudi pravilnega.
po mojem mnenju slej ko prej pride do 'pravilnega' položaja pisala, tudi brez dodatnega učenja, ker so vsi ostali položaji zelo neprijetni za pisanje, piše se počasneje ali pa začne roka hitro bolet, kar je potem problem že v višjih razredih oš, kaj šele v srednji. in mislim da večina stremi k udobju tudi pri pisanju, torej bojo iskali do položaja, v katerem jim bo 'udobno'.



_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: držanje pisala
31.10.2008 23:13:32   
ribica.
Se pravi, če je tako kot pravi Gina, je ni treba popravljat, če ji pisanje laufa?? Ker ne bi rada da bi pol nekdo iz principa zahteval da mora na točno določen način držat. Naša piše lepo, sam kot pravim še ni v šoli. Ker pa vem kak karakter je, se mi zdi da bo v depresijo padla, če ji bo potem nekdo pamet solil kako naj drži in potem ne bo več lepo pisala.  Ker že zdaj doma nori, ko jo jaz  skušam "prav" naučit. Zato bi raje da to travmo zdaj doživi doma. 

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: držanje pisala
1.11.2008 21:46:25   
Gina
POglej ribica, tega ti jaz zdaj ne morem odgovorit. Kakšna učiteljica bo sitnarila, kakšna pa sploh ne. V bistvu je za moje osebne pojme važno samo to, da otrok brez težav in bolečih prstov, rok, tekoče piše tako, da roka sledi glavi in očesu. Je pa v praksi tako, da otrok, ki zelo čudno drži svinčnik, ponavadi tudi malo bolj "čudno" piše. Ni pa nujno.

p.s., jaz sem levičar, pa sem vedno čist pravilno držala svinčnik, pa nič packala po papirju, pa blazno hitro pisala, ampak pišem pa ko kura že od nekdaj ne zna nihče za mano brat - tako da pravilna drža svinčnika ni nujno povezana z lepim pisanjem. V službi se zelo potrudim, pa na tablo je tudi mnogo lažje lepo pisat.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: držanje pisala
2.11.2008 23:50:16   
ribica.
hvala. Zdaj vem da nič ne vem, hahah. BO že nekak, ane.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: držanje pisala
4.11.2008 21:52:12   
*lenc@*
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Zanima me, če učitelji v šoli otroke učijo oz. popravljajo pri držanju pisala. Ali jim dovolijo da držijo in pišejo po svoje??


ne, ne dovolimo, norimo pa tud neuser posted image , popravimo jih. pincetni prijem vadimo.

< Sporočilo je popravil *lenc@* -- 4.11.2008 21:54:56 >


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: držanje pisala
4.11.2008 21:54:30   
*lenc@*
Zato bi raje da to travmo zdaj doživi doma.


to pa res upam, da ni travma. na lep način se popravi otroka(v njegovo dobro), če se le da naj upošteva. Ja, ponavadi potem ti otroci preveč pritiskajo ali imajo težave s pisanjem. Zato jim tudi pokažemo pravilen način držanja pisala.user posted image


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: držanje pisala
5.11.2008 9:27:36   
noely
mily kje pa si kupila ta poseben nastavek za pisanje?
Bi še jaz to pri naši sprobala, ki tudio drži pisalo kot kol.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: držanje pisala
5.11.2008 10:09:59   
Lenny
Pri nas jih opozarjajo in popravljajo. Nabavili smo trikotne svinčnik in barvice, s čimer se drža pisala korigira.

(odgovor članu noely)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: držanje pisala
11.11.2008 20:11:29   
ribica.
ja pr nas je to travma, ker so gospa prepričani da oni vse znajo. Tak da bi ji rada olajšala zadeve zdaj, ker pisanje ona že ima osvojeno in ne gre za prve poskuse ko se še malo loviš. že ima svoj način pisanja, ampak je čist neki po svoje. Pa da ne bi zdaj od kje kakšna kritika, zakaj otroka silim s pisanjem!!! ker je ne, sploh ne!

hvala za vsak info!

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?