|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje z dojenjem
30.10.2008 18:51:36   
Annny
Ojla, kako se izogniti uspavanju dojenčka na dojki?Že pri prvi hčerki sem imela ta problem, zdaj pa se ponavlja.. Sesa toliko časa, da je sit, potem pa se s sesanjem še uspava..če 'pobegnem', je takoj jok in potem gremo spet še enkrat od začetka.Mali je star 6 dni.Pozna katera kako 'tehniko', kako se temu (večurnemu) uspavanju izogniti? Dude zaenkrat noče sprejeti.. Lp in hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uspavanje z dojenjem
30.10.2008 19:56:30   
inesc
Moj bo star sedaj 7 m in se skoraj vedno tako uspava. Meni to čisto odgovarja. no, vsaj zaenkrat. Zakaj pa tebi ne? Čisto iz radovednosti, da bom vedela na kaj se moram pripravit.

No, kadar pa ne zaspi tako, ga samo položim v posteljico, pred tem podere kupček. Mu dam lupčka, zaželim lahko noč in mu povem, da ga imam rada in prižgem nočno lučko in grem. Včasih protestira in se moram parkrat vrnit, vendar potem zaspi. Sam to je sedaj pri tej starosti, ko je bil pa toliko star kot je tvoja, pa je zaspal na joški.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uspavanje z dojenjem
30.10.2008 20:07:22   
lara33
ja tudi moj je vedno zaspal na dojki. Ampak ko s emi je zdelo, da ze spi sem mu samo dojko vn vzela in ga položila v njegovo posteljico, če pa ni šlo, sem mu pa špe dudo dala v usta. Naj pa povem, da sem najprej ukinila večerno dojenje, ker je pri 6 mesecih zvecer vedno pojedel mlečno kašico in potem se sploh ni hotel več dojit. No ampak danes je star 2 leti, pa še vedno zaspi z dudo v ustihuser posted image , potem mu jo pa takoj izpulim.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uspavanje z dojenjem
30.10.2008 20:22:52   
Anonimen
moja je stara 15m in še vedno sam tko zaspiuser posted image pa kaj nej? smo pa zdaj tolk napredovali, da neki časa vleče, pol pa spusti joško, se obrne mal na stran, zazeha, dvakrat zacmoka in zaspiuser posted image in jo mnesem v postlco, stisne k sebi igračko in jo pustim, čeprav še ne spi trdno. tak da počasi bouser posted image
se pa ne obremenjujem s tem.

(odgovor članu lara33)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uspavanje z dojenjem
30.10.2008 21:21:20   
annie
Enako moj 13 m star sin tudi najraje tako zaspi. Zaenkrat me še ne moti in mi ustreza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uspavanje z dojenjem
31.10.2008 9:31:07   
Naja30
Joj, 6 dni je star in se s tem obremenjuješ? Sori no, ampak to je še tako miceno.
Moja se je tudi dokler sva se dojili tako uspavala, do 11m. Na začetku je vsakič zaspala, potem pa je ta ritual uspavanja ostal samo za zvečer.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uspavanje z dojenjem
1.11.2008 10:18:47   
Naty*
Annny js te pa razumem. Moj mali se je neki časa uspaval samo z dojenjem. Tud na sprehodu z vozičkom nazadnje sploh ni znal več sam zaspat, ampak sm ga mogla podojit, kjerkoli sva pač bila. Trikrat je potegnil in zaspaluser posted image . Vse živo sem probala, da bi ga odvadila, ampak mi ni ratalo. Potem je pa pred kakim mesecem in pol sam od sebe čist spremenil svoje prehranjevalne navadeuser posted image . Naje se v osmih minutah (sprazni obe) in ni šans, da bi zaspal, razen ponoči. Včasih, ko vidim, da je zaspan si zdaj želim, da bi ga sam podojila in bi hitr zaspal, ampak no way user posted image . Ga je treba uspavat drugače.

No hotla sm povedat, da se bo mogoče tud tvoj mali odvadil. Sej navsezadnje oni nas navadijo na tist, kar hočejo, ne me njih user posted image .

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uspavanje z dojenjem
1.11.2008 10:40:30   
nia5
Ja kako smo smešne, jaz pa bi jo z veseljem uspavala z dojenjem, vedno hočemo to kar nimamo user posted image . Meni je namreč bolj naporno uspavanje na rokah, zibanje in še petje zraven-drugače ne zaspi, ti pa jo le priklopiš in je user posted image . Res pa je bolj nerodno, če ste kje drugje in noče drugače zaspat. Sama je tega po moje ne boš odvadila, če se bo se bo sama, enim user posted image paše tako, drugim tako, na silo pa tako nič ne narediš. Vso srečouser posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uspavanje z dojenjem
1.11.2008 11:49:57   
seny
Moja je na začetku tudi vedno zaspala na dojki .Zdaj pri treh mesecih pa tega ne počne več , pa tudi kakšnega guncanja ne potrebuje , ko je zaspane začne tečnarit jo položim v posteljo, še majčkeno pogodrnja in zaspi.
Ne skrbi sam bo to opustil , no vsaj pri moji je bilo tako.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uspavanje z dojenjem
1.11.2008 21:55:20   
Pia77
Kaj naj ti rečem... ne poznam nobene metode. Star je dobrih 8 mesecev in še vedno prakticiramo uspavanje z dojenjem, le da zdaj včasih palita duda ali pa flaška, vendar pa se mora nujno k nekomu stiskat.
V tem ne vidim kakšnega problema, saj v vozičku in avtu zaspi brez težav.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uspavanje z dojenjem
6.11.2008 15:24:15   
stunfek
annny zivjo :)

ja, obstaja metoda. opisana je v knjigi "Secretes of the baby whisperer" avtorice Tracy Hogg in sicer avtorica predlaga naj se vsakega otrocka da na rutino, ki jo imenje EASY.Vedno sledis temu dolocenemu zaporedju in se tako izognes, da bi bilo hranjene v bistvu uspavanje.
E=eating (otroka nahranis, ko se zbudi)
A=activity (otroka preobleces, se z njim pogovarjas, kakroli ze gelde na starost otroka)
S= sleep (otroka uspavas - seveda ne z dojko :))
Y= you...cas zase...ko otrok spi si je treba vzeti cas zate.

ce ti je zanimivo ali te zanima kaj vec me pa kar vprasaj.


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uspavanje z dojenjem
6.11.2008 21:52:25   
lotty4
midve sva se tako uspavali do osmega meseca, potem sva se počasi odklopile, ker je jedla tudi flaško, ni bilo pa nobenega problema, noro se ima fajn ko grem iz sobice ker naredi cel hlevček iz postelje in kriči in vriska pa se smeje zaspi pa v takem položaju da jo potem komaj naštelam  da lepo spančka.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uspavanje z dojenjem
6.11.2008 23:02:32   
Pandica
Moja bo kmalu stara 13 meecev in še tut samo na ziziki zaspi user posted image ampak kr naj user posted image
itak bo še prehitro zrastla in bo konec tega.


_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Uspavanje z dojenjem
7.11.2008 6:40:07   
Ronči
zakaj pa ne?

naša je tudi vedno zaspala na jpški, dokler se ni sama odstabvla. Potem je nekaj časa rabila flaško, sedaj pa tudi to ne več.



_____________________________

You can't fix stupid.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Uspavanje z dojenjem
7.11.2008 9:29:06   
karmar
Anny ne se sekirat, tvoj otroček je še tako majhen, da se še navajata eden na drugega. Vse bo dobilo svojo rutino in kakršna že bo, bo vajina. Te razumem, da se še malo bojiš ker si sveža mamica, ampak vse se poštima. Kar pogumno.user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Uspavanje z dojenjem
9.11.2008 10:31:20   
zmajaz
Jaz tudi ne bi delala panike zarad tega. Tudi meni je kar nekaj mesecev vsakič zaspala na dojki, zato sem jo tudi previjala pred hranjenjem, da je ne bi potem zbujala. Po mojem to ni čist nič narobe, saj mi je vseeno brez problema vedno zaspala tudi v vozičku in drugje. Ko je pa enkrat začela jest gosto hrano in je zvečer pojedla že malo večjo porcijo čokolinota, se pa naenkrat pred spanjem sploh ni hotela več dojiti. To je bilo nekje pri 8-ih mesecih. Pa tudi sicer nikoli ni bilo težav - ko je bila stara par mesecev se je večkrat zgodilo, da zvečer med dojenjem ni zaspala - takrat sem jo pač položila v posteljico in ugasnila luč. Večinoma se ni pritoževala - le tu in tam se je zgodilo, da je zajokala. Takrat sem jo kar v temi samo par minutk božala po trebuščku in ji nekaj šepetala - toliko da je vedela, da ni sama, ampak sem ob njej. Pa je hitro zaspala. Ne vem, če ima kak smisel otroka po dojenju zbujati, potem pa navajati recimo na kako uspavanje z nošenjem v naročju ali kaj podobnega.

Jaz je NIKOLI nisem uspavala na rokah. Če se je kdaj slučajno zgodilo, da je božanje ni potolažilo, in je res zelo zelo jokala, sem jo vzela na roke samo toliko, da sem pomirila najhujši jok, potem pa sem jo takoj položila nazaj v posteljico. To se je zgodilo mogoče vsega skupaj 2x, saj se je takoj navadila, da ko se luč ugasne, je treba spati in ne bo dosegla prav nič.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.11.2008 10:34:39 >

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Uspavanje z dojenjem
9.11.2008 21:24:04   
lion
Jaj 6 dni stari...user posted image  o.k.

moja mala je stara 4 mesece  pa nikakor drugače ne zaspi kot na dojki. Pa še to se čez cca 30 min zbudi in išče dojko, če se slučajno prej umaknem. za enkrat me to ne moti  ampak čez par mescov bom jaz odprla temo kako se znebiti uspavanja na dojki.

uživaj, to so neponovljivi tenutki...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?