|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaznovanje
8.11.2008 23:41:05   
Anonimen
Pozdravljeni.
Se vam dogaja, da po prepiru kaznujete partnerja, tako, da mu odrekate spolnost, nežnost, ljubezen v glavnem ga kaznujete na vseh področjih. Enostavno ne vem več kako naprej. Ne želim se več pustiti sprovocirati ženi, da me zvleče v prepir še posebaj ne pred otroci in potem trmasto vztraja pri svojem. Kot, da po lepem obdobju, kar rabi prepir.
Spolnosti je zelo malo in še to takrat, ko se njej zazdi. Pravzaprav, ko dajem pobudo ima vedno neke izgovore, da nebi in me zavrača. Ko se spomni (mogoče enkrat na mesec), pa potem ne vem ali je to zato, ker si želi ali zato, da ji bom potem dal spet mir nekaj časa. Moje potrebe ji enostavno niso pomembne. Povedal sem ji, da si jo želim večkrat vendar zaman. Ko se želim pogovoriti, vse vzame, kot nek napad in očitke, povesi nos in me spet kaznuje. In to potem traja.  Se vam zdi, da je tako ravnanje ok? Kakšna so vaša mnjenje, podobne izkušnje...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaznovanje
8.11.2008 23:52:53   
Marogica
ANonimen....povedal si le svojo plat zgodbe..da ti žena ne da in te s tem kaznuje...Mislim, da je treba iskati vajine probleme oz. rešitve problemov drugod. Ker to, da ti ne da, je samo posledica. Vzroka nam pa nisi zaupal. Ok, napisal si, da se dosti kregata, prepirata...vendar ZAKAJ?

Moje mnenje je, da najprej odpravita vzrok prepirov, torej iščita rešitve le-teh....če se bo to uredilo, bo tudi spolnost drugačna postala...zopet.

Kaj več ti pa težko rečem...glede na napisano.

< Sporočilo je popravil Marogica -- 8.11.2008 23:53:34 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 0:00:38   
Anonimen
Ja, se strinjam z Marogico. Vir sedanjega stanja je drugje. Najprej odkrit pogovor, potem pa pogostejši seks user posted image

Odrekanje seksa (za moje pojme) rezultira v nasprotno smer od željenega. Že tako sta na nek način odtujena, tako bosta pa še bolj.

Res. Odkritost je bistvena.


(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 0:57:23   
Anonimen
Odrekanja seksa mi je mimo. Ker s tem tud sebe kaznuješuser posted image
Na splošno kazni za partnerja so mi mimouser posted image
Mi je pa logično da če se nonstop kregata da ji ni do seksa(čeprav seks v jezi zna bit superuser posted image ).
Poštimajta komunikacijo med vama, razumevanje, poslušanje en druzga, razumevanje.....pa se bo tud seks poštimal. Verjetnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 2:16:45   
tweed
Tudi najboljšim parom se to dogaja. Če je žena jezna, ve, kako bo najlažje prizadela moža. Tako, da mu odreka seks. Tudi pri nama se je skoraj to dogajalo, pa sva se hitro dogovorila, da to ne more iti...
Zdaj tega ni, itak pa zaradi otrok nimava več sploh časa biti jezna drug na drugega user posted image .

Me je pa presenetilo, da prva avtorica ni prebrala natančno, da se ne želi prepirati...

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne želim se več pustiti sprovocirati ženi, da me zvleče v prepir še posebaj ne pred otroci in potem trmasto vztraja pri svojem. Kot, da po lepem obdobju, kar rabi prepir.


Če bi to ženska napisala in rekla, da ne dobi zaradi tega seksa, bi ji vsi rekli, kako je uboga in da je moški svinja ali "svinja".

Ok, pustimo to. Mogoče ji je pa prevečkrat? A uživa? Nekatere baje ne rabijo preveč pogosto...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 7:10:57   
Anonimen
No ja ljudje smo si razlicni.Meni se na pamet ne pade taka vrsta kaznovanja ali sploh kakrsno koli kaznovanja, saj smo ljudje in imamo pamet ter razvit nacin sporazumevanja ,kar je pogovor in zato ne vem zakaj bi bili taki dnevi mrka sploh potrebni...Ampak sej pravim 100 ljudi 100 cudi.

Glede na ne zrelo obnasanje ( po tvojih besedah) tvoje zene pa ti svetujem da udaris kontra varianto in sicer malce potrpi in ji niti malo ne pokazi da te sploh zanima..tudi ko bo hotela " naj te boli glava"... ce te ima vsaj malo rada jo bo kaj hitro zaskrbelo kaj je zdaj to in bo sama zacela hodit okoli tebe...

Drugace pa ce bi zivel pri nas je ta situacija zadosten razlog da si umislis se eno zeno in to cist legalno...user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 9:09:13   
mojcaziga
Moje izkušnje? Jah, običajno moški sploh ne vesta kaj in koliko je narobe. ebi se mogoče zdi, da se nočeš kregat,ampak si očitno molra olajšat dušo in je mogoče to edini način, da te pripravi do poslušanja, pačeprav povlečeš surlo do tal in se ji umikaš? Za objektivno svetovanje je premalo samo tvoja plat zgodbe, ker bi verjetno žena udarila čisto nasprotje. Pri nas je bilo prevečkrta tako, da sem sama bila preobremenjena z domačim delom in me moj sploh ni upošteval, šele ko sem zarobantila me je slišal, ampak se je zgodba še premnogokrat ponovila. In ja, tudi on bi ti potrdil, da babe samo prepir iščemo in težimo, verjetno za prazen nič. In tudi midva sva imela dolga sušna obdobja, pa ne zato ker bi ga namenoma pustila brez oz. ga kaznovala. Enostavno mi ni bilo. KO sem sama letala s cunjo po stanovanju je on ležerno "delal" na svoje računalniku - verjemi, da taka predigra odžene vsakršno željo po spolnosti. Za ženske traja predigra dlje kot tisto minuto pred seksom, ko moškemu že stoji. V glavnem ko so se poštimali odnosi, se je poštimala tudi frekvenca.

lp, Mojca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 9:35:40   
Anonimen
Hja, to je težka tema. Meni osebno vse dol pade, pa lahko imam sušno obdobje za sabo, ko slišim, da se gre tuširat - tušira se vedno samo zjutraj, razen takrat ko hoče sexat, gre pod tuš zvečer. Evo, zame je takarat vsega konec, ker točno vem kaj sledi, torej ni nobenega presenečenja, nobenega cartanja prej - ki ni nujno da bo vodilo v sex.

Ko sem mu to povedala, pa je nos obesil in zarohnel, da mi nikoli ni nič prav. Oprosti, ampak mislim, da pogovor rešuje čuda. No midva tega konflikta še nisva rešila, on vztraja pri svojem, jaz pri svojem in to je, da če se ne stušira pri meni nima kaj iskat. Tisto njegovo jutranje namakanje mi nič ne pomeni, jaz se hočem zvečer stisnit k ljubemu , ki diši in je čist.

Drugače pa ga nisem nikoli kaznovala tudi on mene ne, ker mi je osebno to totalno mimo. Tukaj ne kaznuješ samo partnerja ampak tudi samega sebe - to pa se mi zdi absurd.

(odgovor članu mojcaziga)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 10:01:42   
Mišni
Jaz pa vsaj po svojih izkušnjah menim, da ženska ne "kaznuje" moškega s tem, da noče spat z njim,. Ampak ji preprosto resnično ni do tega, če vse ne štima.
Torej če se kregata, njej resnično ni do seksa, ne da te s tem kaznuje. Pa večina vas tako misli, ampak temu ni tako.
Če bosta v dobrih odnosih, se bosta imela rada. In edino takrat bo tvoji ženi do seksa s teboj.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 10:18:24   
čipka
pa ti svetujem da udaris kontra varianto in sicer malce potrpi in ji niti malo ne pokazi da te sploh zanima..tudi ko bo hotela " naj te boli glava"... ce te ima vsaj malo rada jo bo kaj hitro zaskrbelo kaj je zdaj to in bo sama zacela hodit okoli tebe...



user posted image Jaz bi tudi tako naredila kot je napisla ****. Boš videl da kaj kmalu začelo skrbeti...100%

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 10:25:17   
ronja
Se mi ne dogaja, ker pri nama "prepir" traja tako dolgo, dokler se ne zmeniva - potem se caratava, ker sva vesela, da sva nekaj rešila.
Je pa res, da kadar si žalosten in razočaran, ti seks ravno ne paše oz. ti niti na pamet ne pade. Pa ni to kaznovanje, ampak enostavno ti ni do tega... MOgoče se tvoja žena počuti, kot da bo s pristankom na seks ti dala vedet, da je vse ok, ona pa hoče, da veš, da nekaj ni v redu in da to popravita...

Jasno je tudi, da žena ne bo šla s tabo v posteljo samo tebi na ljubo oz. samo zaradi tvojih potreb - kar je tudi prav. Potrudi se, da si bo ona to želela. Najprej moraš odstranit zaviralce (torej brezplodne prepire in jih nadomestit s kompromisi), potem pa jo nekak omrežit - saj to si že naredil, pomisli, kako si jo osvojil, verjetno bo spet palilo...

KO se pogovarjajta, ji ne govori, kaj ona dela narobe in česa ne dela prav, ampak rajši povej, kako se ti počutiš, tako ne bo vsega vzela kot kritiko. Včasih je vse v tem, kako poveš (in pa še malo v timingu - da zbereš pravi trenutek, ko se želi tudi ona pogovorit).

anonimna, hm, samo tvoj mož je vseeno v težki situaciji: če se stušira, je narobe, ker že veš, kaj sledi, če se ne, ga pa nočeš, ker ni sveže umit... Edino tako bi lahko rešil, da bi se vsak dan tuširal zvečer (ker se pa verjetno mora za v službo, bi se moral 2x na dan...) Kaj bi mu pa ti predlagala (svojemu možu)?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 10:28:56   
Anonimen
Hm... naj ti pa jaz povem moj primer. Ko sem bila z bivšim fantom sem ga začela tako "kaznovat" tako kot praviš ti. Brez sexa- če pa že je bil pa 1x mesečno zaradi njega, ker je bil že čisto ubogi. Vendar je razlog tiščal drugje-zaljubila sem se v drugega. Na začetku veze sva se imala čist rada-Dokler mi drugi ni zmešal glave. Po določenem času sva šla narazen ker to ni šlo več tako naprej. Ne rečem da je pri tvoji ženi isto-vendar je nekje sigurno kakšen razlog-sploh pa če je bilo v začetku vajine veze drugače kot je sedaj. Pogovori se z njo-če ne bo šlo-naredi tako, kot je napisla predhodnica-enostavno naredi kontra. Ne zanimaj se za njo. Boš videl da se bo začela slej ko prej pogovarjat in zanimanje bo večje iz njene strani.  

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 10:39:03   
Mišni
Glede na ne zrelo obnasanje ( po tvojih besedah) tvoje zene pa ti svetujem da udaris kontra varianto in sicer malce potrpi in ji niti malo ne pokazi da te sploh zanima..tudi ko bo hotela " naj te boli glava"... ce te ima vsaj malo rada jo bo kaj hitro zaskrbelo kaj je zdaj to in bo sama zacela hodit okoli tebe...


Ja, ali to, ali pa bo šla na sodišče po ločitev. Poskusi, če misliš, da se ti izplača.

Moje mnenje je, da se morata pogovorit, zmenit, razčistiti stvari, ki vaju motijo na drugem, se potruditi delati tako, da bo tega čimmanj, pokazati voljo za reševanje zakona, pa se bo tudi seks sam od sebe poštimal. Ker če človeka spoštuješ, ga imaš rad, je seks in nežnost z njim užitek. Če pa spoštovanja in ljubezni ni, pa je tako, kot je pri vama ...

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 10:52:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Glede na ne zrelo obnasanje ( po tvojih besedah) tvoje zene pa ti svetujem da udaris kontra varianto in sicer malce potrpi in ji niti malo ne pokazi da te sploh zanima..tudi ko bo hotela " naj te boli glava"... ce te ima vsaj malo rada jo bo kaj hitro zaskrbelo kaj je zdaj to in bo sama zacela hodit okoli tebe...


Ja, ali to, ali pa bo šla na sodišče po ločitev. Poskusi, če misliš, da se ti izplača.

Moje mnenje je, da se morata pogovorit, zmenit, razčistiti stvari, ki vaju motijo na drugem, se potruditi delati tako, da bo tega čimmanj, pokazati voljo za reševanje zakona, pa se bo tudi seks sam od sebe poštimal. Ker če človeka spoštuješ, ga imaš rad, je seks in nežnost z njim užitek. Če pa spoštovanja in ljubezni ni, pa je tako, kot je pri vama ...


Ce ga ima rada bo zacela hodit okrog njega in bo tudi bolj pripravljena stvari zgladit in resit.
Ce ga nima bo sla na sodisce po locitev.
On v tem primeru spet ni nic izgubil... se vedno bo na suhem, ampak bo vsaj imel odprte roke si poiskat osebo ki ga bo ljubila in spostovala...


(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 13:53:09   
urška
dejansko je težko seksat z nekom, s katerim si skregan. je pa res, da manj kot je seksa oz. crkljanja in nežnosti, več je prepiranja. iz tega pa sledi, da nekateri pari kreg zdravijo v postelji, kar pa seveda tudi ni u redu. torej najprej pogovor. nato veliko crkljanja in razvajanja. potem bo tudi seksa več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 19:13:24   
kajajaka
glede na vse opisano, je najbrž pomanjkanje seksa vajin NAJMANJŠI problem,

pogovorita se!

in še odgovor na tvoje vprašanje: NE, nikoli se ne kaznujeva z odrekanjem seksa... kvečemu se s tem pobotava... user posted image
in se potem pogovoriva, ker so vsi problemi po dobrem seksu veliko manjši... user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 20:34:44   
Anonimen
Jst ga pa kaznujem.Nej hudič ve,da ga je polomu.Sama si že pomagam,on se pa tud nej znajde koker ve in zna!!!!!AMEN.

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 20:53:49   
taška30
Se popolnoma strinjam z Mišni.
Jaz sploh ne štekam, kaj mislite s tem 'kaznovanje z odrekanjem seksa'. Če mi je do seksa, seksam, če mi ni, pa pač ne. Kadar se kaj spičva, skregava, sem žalostna, jezna itd...takrat mi definitivno ni. Ko se v glavi problem poštima, se pa tudi drugje poštima.
A mislite, da je res katera taka, da se ji sicer ful seksa, ampak iz principa 'ne da', ker on pač spet ni pomil posode al pa kej takega?!? Jaz sploh ne verjamem, da katera tako dela.user posted image
Reševanje problemov med rjuhami mi je pa sploh večna uganka, ki je po mojem ne bom nikoli razumela, čeprav pravijo, da zna biti fajn?!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 21:13:36   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: taška30


Reševanje problemov med rjuhami mi je pa sploh večna uganka, ki je po mojem ne bom nikoli razumela, čeprav pravijo, da zna biti fajn?!?


sej rešiš po moje bolj malo, fajn pa je najbrž res.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaznovanje
9.11.2008 21:22:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taška30


A mislite, da je res katera taka, da se ji sicer ful seksa, ampak iz principa 'ne da', ker on pač spet ni pomil posode al pa kej takega?!? Jaz sploh ne verjamem, da katera tako dela.user posted image
Reševanje problemov med rjuhami mi je pa sploh večna uganka, ki je po mojem ne bom nikoli razumela, čeprav pravijo, da zna biti fajn?!?


Nad tabo anonimna je ravnokar priznala...

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaznovanje
16.11.2008 13:36:50   
Anonimen
Hm... naj ti pa jaz povem moj primer. Ko sem bila z bivšim fantom sem ga začela tako "kaznovat" tako kot praviš ti. Brez sexa- če pa že je bil pa 1x mesečno zaradi njega, ker je bil že čisto ubogi. Vendar je razlog tiščal drugje-zaljubila sem se v drugega. Na začetku veze sva se imala čist rada-Dokler mi drugi ni zmešal glave. Po določenem času sva šla narazen ker to ni šlo več tako naprej. Ne rečem da je pri tvoji ženi isto-vendar je nekje sigurno kakšen razlog-sploh pa če je bilo v začetku vajine veze drugače kot je sedaj. Pogovori se z njo-če ne bo šlo-naredi tako, kot je napisla predhodnica-enostavno naredi kontra. Ne zanimaj se za njo. Boš videl da se bo začela slej ko prej pogovarjat in zanimanje bo večje iz njene strani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaznovanje
16.11.2008 13:37:23   
Anonimen
aja, pozabila sem napisati...ojoj............user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaznovanje
16.11.2008 14:06:41   
lenika
Jaz ga ne bi kaznovala z odrekanjem seksa, samo med kreganjem pa mi tudi ne bi bilo do seksa. Tako, da jaz bi se najprej vprašala, kaj je razlog za kreganje. Vprašaj se koliko si prisoten pri vzgoji in ukvarjanju z otroki, koliko se doma porazdelijo gospodinjska opravila,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaznovanje
17.11.2008 10:53:21   
ronja
kvečemu se s tem pobotava...
in se potem pogovoriva, ker so vsi problemi po dobrem seksu veliko manjši...

Mi2 delava pa ravno obrnjeno:najprej se zmeniva, potem pa seksava, da zapečativa, kar sva se zmenilauser posted image .

Taška, po moje ne da jih kaznujejo, ker niso pomili posode, ampak jo takrat pač morajo same pomivat, potem so pa zmatrane in padejo v posteljo...

****, jaz se pa bojim, da če oba trmarita po svoje, lahko gre tudi kak sicer čisto ok odnos zaradi par bedarij narazen. Kar je škoda. To, če ga ima rada, bo že začela okoli njega plesat - ja, v principu naj bi iblo tako - v praksi pa pogosto ni, ravno zaradi tega ponosa: on si želi seks, pa ga ne dobi, njo moti en kup stvari in ji ni do tega. On se tako po tvojem nasvetu zapre, češ naj pride ona do njega, njej se zdi pa brezveze: češ, že tako mava kup problemov, njemu se pa sploh ne da tega reševat, zdaj ko vidi, da ne bo seksa, se sploh ne zmeni zame - a ma to sploh še smisel?... In vloži prošnjo za ločitev - čeprav bi se mogoče lakho vse zmenila, če ne bi trmarila...

Tak da mislim, da nekdo pač mora naredit prvi korak - meni se zdi, da ti v napetem ozračju nekak ni do seksa. Pa da je včasih kreganje zdravo - da si moramo povedat, kaj je narobe in če se nekdo noče kregat, to ne pomeni, da je problem rešil...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaznovanje
17.11.2008 11:42:57   
Zanica
Meni se zgodi, da ko sva skregana (bodisi po moji ali njegovi krivdi) želim biti z njim... Na koncu se vzdržujem, ker mi po pravici ni v redu da greva v posteljo a da nisva rešila problem... Ker vem, pri nas je tako, on misli da je po seksu vse ok. Meni je tud vse ok mogoče pol ure, potem pa se spomnem za nazaj in se ne počutim v redu... Zato ne seksam, da bi se izognila takem občutku.
Tudi jaz, ko sem zelo jezna na nj, prvo na kar pomislim je "boš videl gdaj boš naslednjič dobiluser posted image ", potem pa si milslim da to nima smisla, ker, kot so druge povedale, kaznujem tudi sebe..... Itak, ker nam je seks dragocen, ko v tej gužvi, otrok, služba, sem pa tja, komaj najdeva čas zauser posted image




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?