|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne je mesa
22.3.2009 11:00:02   
Pika Zoja
Ima še kdo doma naravnega vegeterianca?user posted image Ampak resno, moj sin ni pojedel že nekje 2meseca niti koščka mesa. Včasih je še jedel purana, piščanca, zdaj še to ne. Pa s krompirjem imamo blazne probleme. Ok, mogoče pri zelenjavni musaki, pa se tudi kar zaključi, pri pireju se pa lahko tudi kar zaduši zraven, tako mu je ogaben?user posted image user posted image user posted image Za meso recimo reče bljak, ni dobro, še iz pice, ki jo je včasih res rad jedel, meče dol šunko, iz toplih sendvičev meče ven piščančja prsa (pa so skoraj brez okusa), v glavnem tudi pri teh zadevah ne gre. Enostavno ne je mesa. Ne vem zdaj, ali je to obdobje, ker posnemanje ne more biti, ker pač midva oba jeva meso. Tudi pritegovanje pozornosti ne more biti, ker pač, če ne je, ne je, ne delam večjega haloja zaradi tega. Me pa malo skrbi, ker se je njegov jedilnik precej skrčil, sploh tisti za kosilo in je potrebno že malo komplicirati, vsak dan pa tudi ne moremo jesti juhe z rezanci (to pa naravnost obožuje, pa knedlčke tudi), pa riž mu tudi gre in zelenjava vse vrste brez problema. Prav tako ni šans, da bi jedel jajca, kakršnekoli namaze v smislu sirov, tunin itd. Ker mu ni dobro.user posted image In potem si zaželi za večerjo kos kruha in čaj? Tako da se včasih počutim totalno nesposobno in me prav malo skrbi, kako to deluje navzven, da si ljudje okoli nas mislijo, da otrok je zgolj navaden kos kruha in čaj, ****u mast, no. In potem namaka tisti kruh v čaj (najraje ima rženega, še belega skoraj ne jeuser posted image ) in je ves zadovoljen s tistim kruhom, no res zgleda čudno. In mu vedno dajem na razpolago en kup stvari, da se odloči, kaj bo jedel, in potem ponavadi šokira z navadnim jogurtom, musliji, kruhom, čajem.
Tudi v vrtcu so me vzgojiteljice opozorile, da je za zajtrk v večini zgolj kruh brez vsega ali pa čokolino, gres itd, kar je na jedilniku, namazov sploh ne, sadno malico poje brez problema, pri kosilu pa so že težave, ker poje juho in je to to. Saj količinsko je zadosti, ampak kaj pa pomeni to za razvoj njegovega majhnega telesca, pa tudi ne vem. V kratkem imam namen it z njim do pediatrinje, pa da mi vsaj kri pregledajo in da malo dorečemo stvari.
Res sem zaskrbljena.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne je mesa
22.3.2009 11:09:51   
CatJa
Moj starejši je en podoben kaliber, ja. Meso zdaj sicer je, ga pa dolgo ni, pa tudi sicer ima čudne prehranjevalne navade. Ki v bistvu niti niso tako čudne, le nas so pač tako vzgojili, da je pač potrebno kombinirat. Jaz pravim, da fura ločevalno dieto, ker če je meso, ne je krompirja, riža, testenin,... ali pa kontra, je sposoben pojest porcijo testenin brez omake user posted image  V vrtcu tako kot vaš za malico poje le kruh. Itd. Ni za govorit. Jaz sem se že nekak sprijaznila in se ne sekiram več.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne je mesa
22.3.2009 11:21:44   
Splišni
V tem času se pač otroku izoblikuje okus in začne dolčeno hrano odklanjat. Nič posebnega, se povsod dogaja. Če toliko stvari je, kot si napisala, je še dobro. Saj pozneje bo kaj od tega, kar zdaj ne bo hotel jesti, spet jedel.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne je mesa
22.3.2009 12:07:23   
Anonimen
Ja poglej malo kakšno stran o vegetarijanstvu, veganstvu, veganskih otrocih (predvsem na tujih straneh imaš ogromno napisanega) in boš našla tam tisoč in en recept za polnovredne obroke brez mesa in definitivno mu boš lahko razširila ponudbo. Hkrati lahko prebereš tudi ogromno literature v zvezi z vitamini, minerali, ki jih otrok potrebuje in kje jih najdeš, da te ne bo skrbelo. 

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne je mesa
22.3.2009 16:06:18   
Zala01
Pika Zoja pri nas je popolnoma enaka slika, naš 3,5-letnik je brez problema vso zelenjavo in sadje, navadne jogurte in polnozrnat kruh, z vsem ostalim je že problem. Ko sva imela pri 3 letih sistematski  pregled pri pediatrinji, sem ji to omenila-pač, da je meso en velik problem, pa mu je naredila krvno sliko in res mu je primanjkovalo železa, tako da je dobil takrat 3 stekleničke sirupa z železom. Trudim se, da mu dajem vsaj ribo (to mi je priporočala pediatrinja in je res edino meso, ki ga konzumira), z ostalim je pa že problem. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne je mesa
23.3.2009 13:32:09   
mateyka
ne vem no, meni se ne zdi nič narobe. naša tud ne mara preveč mesa (če poje eno žlico vsega skupaj, ki ga skrijem med vse ostalo je uspeh) in pač je velik zelenjave. kruh tud samo določene sorte, ne mara salam, na juhe je pa nora. mi ji dajemo miljon različnih juh z veliko zelenjave in razne enolončnice. lahko daš govejo, puranjo ali pa kokošjo juho. saj jajca dobi tudi iz testenin in recimo narediš knedle in zdroba in jajc itd.
mislim, kaj ma pa bit za narobe? men se zdi da zdravo je. naša ne mara pic in pomfrija, pohanja ne povoha niti pod razno, čokolade ne mara (enkrat jo je probala in jo je kasneje izbruhala).
pač manj mesa to je pa tudi vse.. ima pa rada krompir, to je pa res. pa verjetno je mlajša od vašega in predvidevam, da se ji bo okus še spreminjal.

aja, jaz uno žličko mesa skoraj spasiram in vtaknem med ostalo hrano. zaenkrat uspešno user posted image


< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.3.2009 13:33:25 >

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne je mesa
23.3.2009 20:54:27   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: coraly

Ja poglej malo kakšno stran o vegetarijanstvu, veganstvu, veganskih otrocih (predvsem na tujih straneh imaš ogromno napisanega) in boš našla tam tisoč in en recept za polnovredne obroke brez mesa in definitivno mu boš lahko razširila ponudbo. Hkrati lahko prebereš tudi ogromno literature v zvezi z vitamini, minerali, ki jih otrok potrebuje in kje jih najdeš, da te ne bo skrbelo. 


Dober nasvet!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne je mesa
23.3.2009 21:07:59   
blaža
Sej meso so beljakovine. če ne je mesa, kaj pa isr in jajca? No jajc tudi ne more jesti vsak dan, ma vsaj občasno, pa vsaj sir, če ga ima rad. pol tako nadomesti beljakovine, če te to skrbi. No drugače pa če ma rad sadje in zelenjavo in celo muslije, pol po moje ni take pa nike za njegovo zdravje.

po moje je pomemben pokazatelj tudi otrok sam, če je zdrav, je živahen, ima dovolj energije,..Ali pa obratno, če je pogosto bolan, je slaboten, bled, neenergičen, pol je verjetno, da nekaj ni ok, in da telesu nekaj manjka.

Ja verjetno je najbolje, če gresta do pedijatra, da vam pove kako in kaj, pa da te malo pomiri, če je skrb odvečna.

mene včasih skrbi, da je presuh, ker vsa oblačila na njem stojijo kot na lesenem obešačniku.user posted image No ma je pa ful zdrav, zelooo redko bolan, ma niti viroze se ga pogosto ne primejo in je zelo živahen, tako, da pač moram sprejet, da je pač suhec. No vseeno bolje kot da je predebel.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?