|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neposlušnost v šoli
12.2.2009 15:37:27   
gogabojan
Rabim pomoč!
Moj 7letni sin noče in noče sodelovati v šoli. Učiteljico sploh ne mara. Nič ne naredi v šoli. Ko pa pride domov je pa poleg snovi, ki so jo delali v šoli tudi veliko naloge.

Učiteljico ne mara. So ga otroci izazivali, in pretepli. (Večinoma on začne izzazivati, po besedah učiteljice). Sem mu lepo rekla, naj pove sošolcem da mu to ni všeč in naj nehajo. Če pa ne bodo nehali naj pove učiteljici. On pride do učiteljice, ji pove da ga izzazivajo in mečejo kako stvar v njega. Ona pa: se pa umakni od njih. Problem je v tem da se mali odmakne. Ampak oni nadaljujejo s tem. In tako je zasovražu tovarišico. Reku pa je da zdraven nje ne bo stal, ker se med tem časom pogovarja z drugimi učiteljicami.

Problem je v tem, da se več ne pretepa v šoli AMPAK noče nič  sodelovati. Matematiko zna zelo zelo dobro. Ber tudi zelo dobro. Pisati zna. Sam pa pravi da se mu ne da pisati v šoli. Mu je tovarišica prepisala račune iz table. Rad dela naloge iz matematike. Prepisovati stvari in pisati pa sovraži. Oziroma piše že, sam vmes se začne z rokami igrati, pisati po rokah, risati.... vmes se spet spomni kako besedo prepisati itd.

Nevem kako naj ga pripravim, da bi sodeloval v šoli. Raje se igra ali pa kar za mizo sedi in nič ne dela!!!!!!!!!!!!!!!
Pa smo mu dajali nagrade za pridnost in sodelovanje. Pa smo mu prepovedali računalnik in televizijo. Pa smo mu prepovedali iti ven. Sam nič mu ne zaleže. Saj ko je priden je največji angelček na svetu /tudi po besedah učiteljice/ ampak večino časa je pa katastrofaaaaaaaaaaaaaa.

Smo se tudi pogovarjali kaj ga muči. Pa nam je reku da se mu neda pisati, ker ga potem roka boli. Pa smo rekli da naj ne pritiska pa je rekel da to nič ne pomaga. Pa smo meli temeljit pogovor. Tudi ko smo šli dr. pa sem ji rekla za to, se je ona pogovarjala z njim pol ure. Pa mu je povedala da mora lepo sodelovati v šoli in pisati. Tisti dan in naslednji je bil priden. Potem pa spet katastrofa.

A ma katera kako zamisel??? Jaz res več ne vidim kaj naj.

Lep dan vam želim....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neposlušnost v šoli
12.2.2009 16:21:49   
bskrle
Po opisu sodeč otrok ni  najbolj zrel za šolo,pa ne umsko, ampak socialno in čustveno. Tukaj je pomoč specialnega pedagoga skoraj nujna, pa uskladitev vzgoje med učiteljicami in starši. Otroka nekaj tare, moti,je  v stiski, verjetno se ne počuti dobro. A je to že od prvega meseca ali se je pojavilo kasneje?

Naštela si cel kup problemov in važno je, kako se jih lotiti.
VSE DOBRO IN POGUMNO!

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neposlušnost v šoli
12.2.2009 16:24:30   
Felicita
men je tko najprej na misel padla hiperaktivnost oz ADHD... sej verjetno ni, ampak še vedno se strinjam s predhodnico - strokovno pomoč.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neposlušnost v šoli
12.2.2009 18:32:06   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Po opisu sodeč otrok ni  najbolj zrel za šolo,pa ne umsko, ampak socialno in čustveno. Tukaj je pomoč specialnega pedagoga skoraj nujna, pa uskladitev vzgoje med učiteljicami in starši. Otroka nekaj tare, moti,je  v stiski, verjetno se ne počuti dobro. A je to že od prvega meseca ali se je pojavilo kasneje?

Naštela si cel kup problemov in važno je, kako se jih lotiti.
VSE DOBRO IN POGUMNO!



Se strinjam. Če sami ne zmorete tega rešit in se težave poglabljajo, prosite za pomoč specialnega pedagoga. Saj morajo imeti kakšnega svetovalnega delavca tudi na šoli, kar učiteljico povprašajte.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neposlušnost v šoli
12.2.2009 20:17:34   
Gina
Cel kup reči si naštela. Ti jih vidiš iz svojega zornega kota najbrž. Sigurno jih vidiš iz svojega zornega kota. Učiteljica jih vidi iz svojega. Težko verjamem, da bi ena učiteljica pustila, da pretepajo otroka. Otrok pa skoraj gotovo ni socialno zrel, če prihaja do takih konfliktov s sošolci.

Tole z : Ne ljubi se mi.....pa ne razumem. A doma tudi reče, ne ljubi se mi, pa pač ne naredi? A veš, nekatere reči je za naredit in konec. V službo zjutraj moraš. Pika. Ni debate. Kosilo otrokom moraš skuhat. Pika. Ni debate. Nekatere reči pač niso za: Ne ljubi se mi. Šola na primer. Je pa res, da menim, da na tem področju tudi učiteljica lahko marsikaj naredi. Zahteva da napiše in konec. Ni debate.Da bo imel popoldne mir, da mu ne bo treba ne vem kaj vse doma prepisovat, pisat, da se bo med odmori igral, da mu takrat ne bo treba pisat.
Meni se zdi, da nimata ne ti ne učiteljica neke posebne avtoritete. Zaveda se, da je popolnoma vseeno, kaj vidve rečeta, da itak ne bo posledic. Dolgoročnih mislim. Če je 1x ob tv, mu je vseeno, če bi pa ti bila dosledna in mu vztrajno dala vedet, da je šola obveznost, ki jo moramo narediti, čeprav imamo še tako zoprnega učitelja to leto, bodi pa zihr, da bi začel delat - razen če je posredi bolezen ali možganska motnja. Seveda obstaja možnost, da je otrok hiperaktiven, vendar obstaja tudi možnosti, da je nezrel in poleg tega še malo ali pa fejst razvajen. Jaz sodit ne morem. Sicer je pa tako, da pri hiperaktivnih otrocih še vedno učitelj lahko veliko pripomore k temu, da otrok naredi reči sproti. Presede ga lahko čisto k sebi, kontrolira in pri njem kaže vse, kar kaže razredu. Če ima tak otrok učiteljevo pozornost, največkrat naredi vsaj prvi dve uri popolnoma vse.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neposlušnost v šoli
12.2.2009 21:02:33   
oro
Jaz bi takole rekla...

Najprej - hiperaktivnost je dandanes najpogostejše opravičilo za nedelo otrok v šoli. Starši problematičnih otrok najprej rečejo - naš je pa hiperaktiven, ne more bit pri miru, učiteljice bi ga pa rade pribile na stol, z namenom da 4 ure piše in računa! Hiperaktivnost je težka motnja, ki jo ima le redkokateri učenec - in take se hitro prepozna, postavi diagnozo - odločbo, s katero učenec pridobi dodatno strokovno pomoč, lahko celo tablete za umirjanje ipd.  

Iz opisanega bi rekla, da ima vaš otrok precej pogost problem - težko sprejemanje zahtev, težko navajanje na delovne navade. Jasno da učiteljice ne mara - tudi vas ne mara, kadar od njega želite recimo, naj pospravi svojo sobo. prej ko mu boste dopovedali, da je to pač treba, lažje mu bo! In tako je tudi v šoli.

Šola ni hec (čeprav v prvih razredih za nekatere starše večkrat tako izgleda) in na vašem mestu bi bila zelo stroga glede dela tam. V prvih treh razredih je ena od najpomembnejših stvari, da se otrok nauči delovnih navad. Le tako (predvsem kasneje!) ne bo imel težav.

Na vašem mestu bi mu na vsakem koraku zelo jasno pokazala, kako zelo resno je delo v šoli. Vsak dan bi si po šoli vzela pol ure časa in bi skupaj z njim pregledala kaj so delali - naj pokaže zvezke in pove o čem so se pogovarjali. Naj vidi, da vas zanima! To naj bo vedno, vsak dan, brez izjeme! Le tako bo videl tudi vaš resen odnos do dela tam.

Razložite mu, da gre za delo cca 3 ure na dan, ostane pa jih še 21 za igro, spanje, ipd. Te tri ure imajo svoj namen - in takrat se ne počne nič drugega kot to, kar učiteljica zahteva!

Za nedelo bi bila resno huda - kakšne načine za kaznovanje ali bolje nagrajevanje boste izbrali, pa veste vi sami najbolje, saj otroka najbolj poznate.

Z vašo pomočjo in vztrajnostjo se bo lažje začel zavedati resnosti dela v šoli in tako mu bo tudi zmanjkovalo časa za nagananje sošolcem.

Srečno!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neposlušnost v šoli
12.2.2009 22:50:07   
anajan
Se strinjam,da bi se bilo potrebno na šolsko setovalno delavko.

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neposlušnost v šoli
13.2.2009 6:59:43   
Anonimen
Hiperaktiven ne vem, če je, ker z določenimi predmeti nima problemov. Če bi ibl hiperaktiven, potem bi bili problemi tudi pri matematiki in branju.

Meni se zdi, d aje ali zelo pameten ali nezrel za šolo ali pa razvajen v smislu da mu nič ni mus, tudi doma ne. In ker mu ni mus, ne razume, da je določene stvari treba nareitit, pa če se na trepalnice meče. Pola je mus. Domače obveznosti (in 7. letnik bi lahko imel že kar nekaj zadolžitev) so mus. Nekaj kar je potrebno narediti, takoj in brez ugovarjanja. Zanima me, kako je s tem doma?
Kako otroka prisiliti v šolsko delo? Besede so super, ampak morajo biti izrečene s pravo mero avtoritete. Če otrok v glasu čuti, da starš ni čisto prepričan v svoje zahteve ali če ve, da starš ni dosleden, potem bo to hitro izkoristil - dva dni je bilo OK, potem pa spet od začetka.
Če je zelo pameten, potem ga snov dolgočasi. Samo mislim, da to ni to.

(odgovor članu gogabojan)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neposlušnost v šoli
13.2.2009 8:05:48   
gita10
Mi smo imeli identičen problem pri 6 letniku in problem je rešljiv - razen če nima otrok res kakšne druge motnje. Pogovor med mano, učiteljico in psihologinjo. Krivdo prepisujem samo sebi. Prvo in najvažnejše je da sem si vzela premalo časa za njega in je zaradi tega, ker sem veliko delala imela več denarja in ugodila vsem njegovim mogočim željam, dobil je vse kar si je želel brezkakršnega koli truda- ker seveda jaz nisem imela časa da mu zadolžitve tudi dam - če še pa jaz nisem pospravljala po stanovanju seveda tudi on ni pospravljal svoje sobe.
V dobro njega smo spremenili svoje življenje, vsi imamo svoje zadolžitve in tega se res držimo. Ne kaznuj ga z televizijo, računalnikom to ni nič. Naredita urnik za vsak dan - vikendi pa naj bodo nagrada ( obisk prijatelja, izlet... )
In predvsem poskušaj da ga pohvališ, kako je lepo imeti najboljpridnega otroka nasvetu kako si ponosna - moj se pri teh besedah samo topi.Po enem mesecu ne boš prepoznala svojega otroka, ko mu enkrat rutina pride v "kri".
Poskušaj nimaš kaj izgubit- je pa teško posebej če ti nisi navajena na urnike , jaz nisem toda za koga se bom žrtvovala če za njega ne .  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Neposlušnost v šoli
13.2.2009 9:13:21   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Mi smo imeli identičen problem pri 6 letniku in problem je rešljiv - razen če nima otrok res kakšne druge motnje. Pogovor med mano, učiteljico in psihologinjo. Krivdo prepisujem samo sebi. Prvo in najvažnejše je da sem si vzela premalo časa za njega in je zaradi tega, ker sem veliko delala imela več denarja in ugodila vsem njegovim mogočim željam, dobil je vse kar si je želel brezkakršnega koli truda- ker seveda jaz nisem imela časa da mu zadolžitve tudi dam - če še pa jaz nisem pospravljala po stanovanju seveda tudi on ni pospravljal svoje sobe.
V dobro njega smo spremenili svoje življenje, vsi imamo svoje zadolžitve in tega se res držimo. Ne kaznuj ga z televizijo, računalnikom to ni nič. Naredita urnik za vsak dan - vikendi pa naj bodo nagrada ( obisk prijatelja, izlet... )
In predvsem poskušaj da ga pohvališ, kako je lepo imeti najboljpridnega otroka nasvetu kako si ponosna - moj se pri teh besedah samo topi.Po enem mesecu ne boš prepoznala svojega otroka, ko mu enkrat rutina pride v "kri".
Poskušaj nimaš kaj izgubit- je pa teško posebej če ti nisi navajena na urnike , jaz nisem toda za koga se bom žrtvovala če za njega ne .  



Ja, po mojem je tudi točno to in prav zato je fajn, če se lahko z nekom pogovoriš, ki ti to pove.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Neposlušnost v šoli
13.2.2009 11:44:37   
t5t6
Ima tvoj otrok v razredu kakega dobrega prijatelja, ker če se ni ujel z učiteljico in niti z otroci, bo problem vedno večji, saj bo načrtno nagajal oz nesodeloval, ker išče pozornost. Se v razredu dobro počuti, je sprejet? Na tvojem mestu bi se pogovorila s psihologinjo in z učiteljico se veliko pogovarjaj. Nikoli pred otrokm ne reci kaj slabega o učiteljici, ker to se ti lahko zelo hitro povrne. Govorim ti iz izkušenj, ker je v razredu mojega sina en fantek s podobnimi značilnostimi kot si jih ti napisala, je zelo pameten, ful dobro bere in računa in vse ostalo, v skupini pa se ne ujame,  ker si ne najde sebi primernega.  Ker je zelo iskal pozornost je začel otrokom uničevat stvari. Zdaj grejo stvari na boljše, ker je učiteljica našla pravi pristop. Ne čakaj, veliko se pogovarjaj z vsemi ki ti lahko svetujejo in z otrokom in boš videla, da bodo rezultati.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Neposlušnost v šoli
14.2.2009 15:18:22   
karmy
ko je šel moj v prvo šolo je imel tudi grozne probleme, ker so imeli dokaj mlado učiteljico, in je bila nesposobna kaj pametnega rečt ali preprečit pretepe, ko bi morala. Ko sem pristopila do druge šole, sem ravnateljici in učiteljici razložila da rabi moj veliko več pozornosti zaradi jezika, ter tudi zaradi tega ker se je začel pretepati zaradi izzivanja in udarcev od svojih bivših sošolcev. Rekle so mi da bodo pazile na njega, in ga počasi uvajale v razred in v aktivnosti, in to se je tudi zgodilo. Se je zgodilo tudi na začetku da se je igral razrednega norčka, samo pa vidimo vsi izboljšanje ker skupaj z šolo aktivno sodelujemo, in učiteljica vsakič zapisuje informacije ki jih potrebujemo in da se lahko pogovorimo z njim. Učiteljica je zelo stroga, in boh ne dej da vidi koga ki tepe, saj gre takoj ravnateljici in svetovalki, in to je v tej šoli kjer so kar stroga kazen, kar je čisto prav. Všeč mi je šola in upam da bo moj še tako naprej napredoval. Če bo prišlo do najhujšega, ga še zmeraj lahko prestaviš v drugo šolo in se najprej pogovoriš z ravnateljico in učiteljico, kako in kaj. Včasih sveži začetek na drugi šoli pomaga. Mojemu sinu je zelo pomagalo in se je zelo izboljšal.

Srečno


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Neposlušnost v šoli
14.2.2009 16:40:56   
anajan
Prestavljanje na drugo šolo ni njboljša rešitev, še posebno pri tako majhnem otrok. Nasvet gite10 pa bi jaz upoštevala. Za rešitev težav pa je zagotovo najpmembnejše aktivno sodelovanje med starši, razredničarko in šolsko svetovalno delavko.

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Neposlušnost v šoli
14.2.2009 21:24:44   
gogabojan
Ojla.
Na kratko. Saj ima moj otrok prijatelje v šoli. Problematični so enih 5-7. Bili smo pri učiteljici, pedagoginji-šolski, v lj pedagogu,...

Ugotovitev:
- nadpovprečno inteligenten (se vmes dolgočasi, ker ve da on ful hitreje naredi)
- ga ne zanima snov ker jo že zna, zakaj bi jo potem prepisoval
- razvajen (priznam to je moja krivda) (vendar ne po popuščanju, pač pa da mu dam vse kar mu lahko dam, kajti jaz sem bila v primanjkljaju)
- len (po besedah učiteljice in šol. pedagoginje jih je več kot pol razreda lenih)

Tako da moj otrok ni hiperaktiven. Moj otrok ni zaostal ne čustveno ne socialno. Moj otrok POZNA avtoriteto. Ste me ene hotele prikazati kot slabo mamo. Da neznam vzgajat pravilno otroka.

lp

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Neposlušnost v šoli
14.2.2009 22:13:03   
Gina
POglej, nobena mama ni slaba mama, ker čisto vsaka, ki jo poznam se res trudi po svojih najboljših močeh, res se. Vendar...če je tvoj otrok razvajen, je znanstveno dokazano, da to dolgoročno privede do tako hudih ali še hujših posledic kot pri otrocih, ki živijo v pomanjkanju ali izvirajo iz skrajno avtoritativnih družin. To je druga skrajnost, ki ima zelo hude posledice - otroci ne zmorejo prenašati bremena življenja kasneje, bremena realnosti, ki je drugačna od njihovega home lifa, pretežka zanje (poglej, tvojemu se to že zdaj kaže, kam to pelje, če ni sposoben nalog naredit v šoli pod krinko: To je zame prelahko! Matr, ni prelahko, če se ni sposoben zbrat za nekaj, kar mu je dolgčas, niti ne doseže nobenih rezultatov posledično - kaj bo pa v 5. razredu, a potem mu pa ne bo dolgčas, potem bodo pa učitleji krivi, da nič ne dela in ne zna, ker so smotani), veliko jih zaide na stranpota ali se v najbolj milen primeru samo "ne znajdejo" in malo "bluzijo". Vse mame, ki razvajajo svoje otroke tako zelo, menijo, da delajo dobro. V imenu dobrega jim delajo res strašno slabo. Ne vedo, da to počno, prepričane so, da to ni nič slabega. Šele tam v 7., 8. razredu hodijo v šolo jokat, kaj naj naredijo, ko jim otrok popolnoma uide iz vajeti in dela resnične "grozlarije". Takrat vidijo, kako otrok sam sebi škoduje, prej ne. Razvajenost je rak rana naše družbe, fino je to napisal žorž ali kdo že. Predlagam ti, da prebereš kakšno strokovno literaturo na to temo.

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Neposlušnost v šoli
15.2.2009 10:57:50   
mala zirafa
Po mojem gre za odmakljivost pozornosti.Glede na to da delam v vvz sem nekaj takih otrok že imela.Lahko so zelo bistri ampak ne zdržijo daljše pozornosti.Tako so posledično moteči, itd..Taki otroci imajo potem lahko velike težave pri učenju in poslušanju.zato je prav da se jih začne obravnavat že v predšolski dobi.Predlagam kakšne igre za usmerjeno pozornost, za razvijanje koncentracije, ..Pa veliko truda boste morali vlagat vanj.
Imam primer takega otroka, ko  pride domov pa je na igricah dokler ne gre spat.Tako mi je rekel sam.Res hudo slišat.
Naj vam omenim da ga določene besede med poukom asocirajo na neko drugo stvar, ki otroka potem dekoncentrira in ga spomnim na nekaj tretjega.To nam je predavala psihologinja, kar je tudi eden od kriterijev za vstop v šolo.
Bodite vztrajni, pogovorite se s psihologom in ne obupat.Otrok vse čuti.Tolažite se, da niste edini.
Pa veliko sreče!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Neposlušnost v šoli
25.2.2009 15:42:48   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan


- razvajen (priznam to je moja krivda) (vendar ne po popuščanju, pač pa da mu dam vse kar mu lahko dam, kajti jaz sem bila v primanjkljaju)






Veliko staršev dela to medvedjo uslugo svojim otrokom.

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Neposlušnost v šoli
23.3.2009 14:40:32   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Ojla.
Na kratko. Saj ima moj otrok prijatelje v šoli. Problematični so enih 5-7. Bili smo pri učiteljici, pedagoginji-šolski, v lj pedagogu,...

Ugotovitev:
- nadpovprečno inteligenten (se vmes dolgočasi, ker ve da on ful hitreje naredi)
- ga ne zanima snov ker jo že zna, zakaj bi jo potem prepisoval
- razvajen (priznam to je moja krivda) (vendar ne po popuščanju, pač pa da mu dam vse kar mu lahko dam, kajti jaz sem bila v primanjkljaju)
- len (po besedah učiteljice in šol. pedagoginje jih je več kot pol razreda lenih)

Tako da moj otrok ni hiperaktiven. Moj otrok ni zaostal ne čustveno ne socialno. Moj otrok POZNA avtoriteto. Ste me ene hotele prikazati kot slabo mamo. Da neznam vzgajat pravilno otroka.

lp



Hoj!
Super daje otrok brihten,sedaj se pa mora nuačit delavnosti, urit v koncentraciji. (to da je pol razreda lenih, ni nobe zgovor oz pokaze, da je to danes pogost problem).
V življenju mu bo mnogo tezje, če se tega ne bo sedaj naučil.

To, pa za kar si bla ti prikrajšana, privošči sebi! Ne dajaj njemu tega, česar sploh ne pogreša.

Noben te noče prikazat kot slabo mamo, ampak iščemo možne vzroke problemov. ne vem zakaj je sramota, če starš naredi kakšno napako. Etikete "salaba" ali "dobra" mama so pa za v pravljice. V živlejnju se vsak trudi bit dober-po svojih močeh.

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Neposlušnost v šoli
4.4.2009 22:27:04   
niika
gogabojan tvoj otrok ti nekaj sporoča. sporoča pa ti zato, ker ti zaupa, in pričakuje tvojo odločno pomoč. Probleme ima s pretepači, in popolnoma normalno je, da otrok na nasilje, psihično ali fizično, odreagira.  Učiteljica pa je tam zato, da poskrbi za varnost otrok med poukom in med odmorom. Zelo odločno ji povej, kdo od otrok terorizira in naj tega otroka ustavi.  Čeprav te bodo skušali prepričati, da je tvoj otrok preobčutljiv, ti vztrajaj na svojem, to pa je, da ona (učiteljica) opravi svoje delo in poskrbi za varnost otrok. Ko se bo teroriziranje končalo, se bo veselje do šole vrnilo.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Neposlušnost v šoli
4.4.2009 22:34:13   
Anonimen
Sem mu lepo rekla, naj pove sošolcem da mu to ni všeč in naj nehajo. Če pa ne bodo nehali naj pove učiteljici. On pride do učiteljice, ji pove da ga izzazivajo in mečejo kako stvar v njega. Ona pa: se pa umakni od njih.


Enako sem rekla svoji bejbi.

Z opcijo ali pa ga poči nazaj.

Otroci se morajo sami zmenit, to jim je ocitno v krvi, da se fajtajo in borijo za svoj prostor pod soncem. Poseganje uciteljice ja, ampak naj da prvo njim moznost.

Se rezultat opcije dva: fantje kot fantje, treba jim je kaksno okrog uses dat, ker potem so do nje sladki kot bonboncek. Ce bi bila fant, bi jo pa najbrz zaceli spostvat na fantovski nacin. Tole specanje uciteljici pa...ni zame.

(odgovor članu gogabojan)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Neposlušnost v šoli
5.4.2009 19:50:04   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: niika

gogabojan tvoj otrok ti nekaj sporoča. sporoča pa ti zato, ker ti zaupa, in pričakuje tvojo odločno pomoč. Probleme ima s pretepači, in popolnoma normalno je, da otrok na nasilje, psihično ali fizično, odreagira.  Učiteljica pa je tam zato, da poskrbi za varnost otrok med poukom in med odmorom. Zelo odločno ji povej, kdo od otrok terorizira in naj tega otroka ustavi.  Čeprav te bodo skušali prepričati, da je tvoj otrok preobčutljiv, ti vztrajaj na svojem, to pa je, da ona (učiteljica) opravi svoje delo in poskrbi za varnost otrok. Ko se bo teroriziranje končalo, se bo veselje do šole vrnilo.


A si ti prebrala: Njen sin izziva prvi, potem se razvije izzivanje še na drugi strani in tukaj njen sin zadeve več ne zna rešit. V šoli ne piše, ne sodeluje.. skratka ni mu za kaj delat.
Se strinjam, učiteljica mora zaščitit otroke. Jaz bi tistega, ki prvi izziva, dala sedet k meni, ker je nevaren za ostale. Če bi izzivali še ostali, bi dala k meni sedet še ostale.
Se pa načeloma zelo strinjam v mič, otrok se mora naučiti zadeve reševati sam, predvsem pa funkcionirati v družik, se znati sam zabavati in vzpostavlati socialne odnose. Noben učitelj ne mroe tega storiti namesto njega. Morda začasno, za pol urce, dolgoročno pa zihr ne. Nikdar se ne bo spremenila skupnost, spremeniti se morajo reakcije tega konkretnega otroka ne okolico. Začeti mora biti srečen sam s seboj. Ta hip namreč ni - ker mu je enostavno v lajfu dolgčas. Najbrž nima nekih zadolžitev in obveznosti. Tako da niti ne loči, kdaj uživa in kdaj ne. Uživati ne zna, ker nima predstave o razliki med nečim hudim in slabim ter nečem dobrim. Tega ga je pa resno treba naučit. To pa spet ni naloga šole, ampak vzgoje - staršev.

(odgovor članu niika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Neposlušnost v šoli
5.4.2009 23:25:25   
sanja nk.
najboljše obiskati strokovno pomoč
glede tega da iziva druge, se pa sama pogovorita zakaj user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?