|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabokrvnost in zanositev
17.5.2009 11:32:36   
domišljava
Pozdravček,

mene pa zanima kaj mislite ali slabokrvnist vpliva na zanositev? Imam premalo železa v krvi in se sprašujem ali bom morda zaradi tega težje zanosila in malce me skrbi ali se lahko to pozna na razvoju otroka,čeprav mi je zdravnica  rekla da zaradi tega mi ni treba odlašat z zanositvijo.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 17.5.2009 11:59:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 11:40:51   
isabeaux
Pozdravljena.....

Načeloma anemija ne vpliva ne na zanositev ne na plod, vendar pod pogojem, da v nosečnosti vnašaš zadostno količino zdrave hrane v telo, saj v nosečnosti se rada anemija še poslabša, potem pač potrebuješ retafer ali pa ferom lek....user posted image

Ali že zdraviš anemijo s katerim od zgoraj navedenih zdravil? Glede na to, da si bila pri zdravnici najbrž že, a neuser posted image

Je pa tako, da je dobro tudi pred zanositvijo že jesti folno kislino, in jaz recimo, ki imam kronično anemijo, jem Elevit, kjer je tudi železo, in se mi je stanje popravilo....user posted image

Pa vso srečo pri delanjuuser posted image user posted image


(odgovor članu domišljava)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 11:52:15   
domišljava
Hvala. Ja jem retafer že skoraj 4 mesece. pa tifol sem tudi menjala za elevit, ker vsebuje železo. Upam da bo pomagalo.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 12:01:56   
nuala
Slabokrvnost matere za plod ni nevarna ( ker je ta tokokrog tako narejen, da vse vneseno gre najprej v plod, kar ostane, je pa za mamo ). Je pa tezko zate. Utrujenost, vrtoglavica, mozne komplikacije pri porodu.

Jaz ti svetujem, da pazis na hrano. Cudno se mi zdi, da ti preparati ne pomagajo, saj ti pokazejo bistveno izboljsanje ze po nekaj tednih. Da ni kaj drugega narobe s tabo? Na tvojem mestu bi, ce se po parih mesecih jemanja dodatka stanje ni izboljsalo vsekakor zahtevala dodatne preiskave.
Potem pa kar v akcijo.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu domišljava)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 12:16:01   
Tanja55
Jaz mam kronicno anemijo, ferrum lek mi pomaga bolj kot retafer, mogoce zamenjaj, ceprav vsebnost zeleza je pri obeh enaka, bolj gre za to, da se ocitno pri meni kopici zelezo hitreje s ferrum lek. Sicer je pa tko, da meni pomaga v 3 mesecih, sem neprimerno boljsa in nobenih tezav vec, poveca se mi tudi apetit. Tako da v 4 mesecih bi morala opazit razliko, sploh ce zraven jes se Elevit. Ce ne, naj ti naredijo pregled zelodca. Meni so to napovedali, ce ne bo boljse (na sreco je blo), ker lahko so na zelodcni steni manjse "razjede", ki ne bolijo, so mikroskopsko majhne, a dovolj velike, da zelezo prehitro "uhaja" skozi in se nima casa tvorit. Problem moje slabokrvnosti so bile mocne menstruacije, ki sem jih potem uspela uredit s KT. Trenutno nimam tezav, tud delamo na user posted image  in prav zaradi tega skrbim za prehrano, telesno kondicijo in nacrtno pazim, da ne zapadem v anemijo. Zelim ti, da se stanje hitro izboljsa, ker tiste utrujenosti, ki je posledica slabokrvnosti, ne privoscim nikomur.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 13:29:02   
Anonimen
Načeloma naj nebi vplivalo na zanositev,vendar poznam punco, ki je slabokrvna zanosila in je celo nosečnost smrkava, vse se jo prime že od daleč. Pa so ji vsi govorli, naj se raje pozdravi, ampak ne, zanosit je morala isti mesec, ko se je oženila. user posted image   Pojedla je tolk antibiotikov v 7 mesecih user posted image , ki jih jaz nisem v celem življenju. Najbolj bedno mi je pa to, da se prosto po prešernu giba in prenaša vse svoje bacile naokrog.user posted image Da ne govorim, da ni doseldna niti  tolk,da se ne izogiba dojenčkov in otrok.user posted image

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 13:30:25   
domišljava
HVALA VSEM ZA ODGOVOR. SAJ SE POČUTIM BOLJE AMPAK MI ŠE KAR NE DA MIRU ČEPRAV SEM BILA TA TEDEN NA PREGLEDU.KO SEM ŠLA PRVIČ MI JE PO KRVNI SLIKI DEJALA,DA IMAM MALCE ZMANJŠANO VSEBNOST ŽELEZA IN DA ONA RAVNO NE BI REKLA,DA SEM SLABOKRVNA, KO JE PA POSLALA KRI V LJ. SE JE PA IZKAZALO DA GRE RAVNO ZA SLABOKRVNOST. SEDAJ NAZADNJE MI JE PO KRVNI SLIKI DEJALA DA SE JE IZBOLJŠAL- SAMO JAZ SE KR NE ZANAŠAM KAJ PREVEČ NA TE IZVIDE,KI JIH OPRAVIJO SAMI  VZDRAVSTVENIH DOMOVIH,KER MI JE NAJPREJ DEJALA DA VERJETNO NISEM SLABOKRVNA. KOMAJ SEPTEMBRA BOM ZVEDLA KOLIKO ŽELEZA IMAM V KRVI.  VERJETNO JE RES BOLJE SAJ SE POČUTIM PRECEJ BOLJE AMPAK ME VSEENO SKRBI, KER SI ZELO ŽELIM user posted image  IN NOČEM DA BI BILO KAJ NAROBE SPLOH PA NE ZARADI MOJE NEVEDNOSTI. POZDRAVČEK VSEM ŠE POSEBAJ TISTIM, KI STE V PRIČAKOVANJU user posted image  user posted image .

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 13:55:18   
melanija
Naj ti napišem kako je bilo pri meni. Jaz sem zanosila ravno v obdobju ko sem hodila na terapijo z Venoferjem, ker sem imela tako slabo kri, da niti eno leto pitja Ferum Leka mi ne bi pomagalo pri krvni sliki. Hb sem imela blizu 100, zalog železa pa popolnoma nič, na nuli, tako da so se mi zdravniki čudili kako to da sploh lahko hodim v službo.

In zanosila sem kljub temu, preden sem naredila to kuro 10 doz Venoferja(10 dni). Ker zadnjič ko so mi vzeli kri za kontrolo so mi dali na pregled še Beta HCG in je bilo pozitivno.

(odgovor članu domišljava)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 14:07:18   
domišljava
in kako potem poteka nosečnost?jaz sem imela 4,če se prav spomnem in da mi je dajala da naj bi imela okoli 10-11. pa sem se zelo slabo počutila samo, da sem se zbudila sem že čutila bolečino v glavi, omotičnost pa kar naprej me je zeblo. včasig sem še začutla bolečino kot da bi me zabolelo v kosteh. tako ,da je pri tebi zaimivo.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 16:56:49   
2.2.
oj jaz sem bila oz. sem še vedno slabokrvna. imele sem 3-4 železa. v nosečnosti sem jhemala vse živo od teh tablet, vendar niso bogve kaj pomagale, no v začetku mi je dala naprej sirup, ki pa ga sploh nisem mogla prebavljat vse izbruhala ven. prehrano sem imela urejeno, ker sem res zelo pazila na to. poskusila sem tudi piti sok rdeče pese in mi ni šlo vse je šlo ven. imela sem res samo veliko slabost in bruhanje, bruhanje,....tja do 6 meseca. v 7 mesecu pa sem začela izredno zaotekat in se zredila, in še danes sem delno zaotečena in kg imam isto kot v nsečnostiuser posted image user posted image . poskusila sem z dietami ....vendar težko gre dol. mogoče je zdaj tudi kaj z ščitnico narobe?

no v glavnem rodila sem potem v 8 mesecu. otrok vse vredu, hiter in lahek porod v 10 min. nič bolečin-no malo zelooo malo je zabolelo. brez kakšne transfuzije....no potem tretji dan op porodu pa sem nenadoma začela kuhat na 40C; potem pa hitro 2 flaši krvi-sem še čakala en dan da jo dobijo. tekljo mi je res 3dni....tako da sem fasala bakterijsko okužbo. no po 9 dneh sem šla domov iz P. hvala bogu da je bilo vsaj z user posted image vse vredu. ko sem dobila tisto kri sem imela železa 6. nato sem šla še en mesec za tem in je bilo 7.
zdaj pa smo začeli delat na drugemuser posted image  pa me je kar malo strah kako bo to vse čez šlo. bojim se glede na moje kg ki niso šli dol. sem pa rekla da moram malo k svojem zdr. da me malo pregleda, ker res sumim na kakšno ščitnico.



(odgovor članu domišljava)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 18:33:37   
Tanja55
kar se tice scitnice: ce sumis na povecano delovanje scitnice (si hitro vzdrazljiva, se potis...) potem takoj pojdi na pregled in ce bo rezultat bp, ponovi vajo cez nekaj mesecev. Vcasih je odstop od normalnega delovanja tako majhen da tretirajo zadeve kot bp potem se pa lahko hitro stvar slabsa. Ni pa nujno seveda. V glavnem, ker je to dedna zadeva, jo pri meni letno spremljajo, oz. sama recem vsakic ko pridem na pregled krvi zaradi slabokrvnosti. Sej gre oboje skupaj v laboratorij, vzamejo samo nekaj vzorcev vec in malo dlje cakas na rezultate. Ampak, resno, ne odlasaj s testi.

Sem se pa spomnila se necesa, kar meni pomaga dvignit apetit in posledicno spravit vsebnost zeleza na normalno raven (jst mam obicajno tam nekje 2 od 10-12, tko da sem bla ze res boga): medeni sirup Cebelica Maja od Medex-a ki je za otroke ali pa sirup Omega-3 za otroke in nosecnice. Oboje je iz naravnih sestavin brez dodanega sladkorja in barvil, so pa to multivitaminski napitki. Vprasajte, tiste, ki jemljete zelezove tablete, ce lahko dodajate se kaj takega, meni je blo receno, da lahko. Ne se pa prodoziratuser posted image . Ampak, resno, jst vztrajam na dodatkih ze eno leto in stanje je neprimerno boljse. Sploh pa kaksen dodaten sirup ob zelezu meni koristi, ker tablete povzrocajo zaprtje.

Rdeca pesa: joj, jst je ne morem v soku, sem ze probala, pa ni slo. Enako teran, je premocen zame, kaksen kozarec refoska se gre. Ampak pesa, skuhana in naribana v jogurt je pa v redu. Poskusi kaj takega. Ali pa kaksen drug recept, kjer ni pesa v soku...tud tista, v solati, vlozena, je men zakon.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 19:57:31   
2.2.
kako pa zgleda ta preled za ščitnico. najprej se bom naročila pri moji zd. kaj pa potem sledi? kakšne so te preiskave-kaj ti delajo?

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 20:11:33   
Tanja55
ja, nic skrbet, to das samo kri. Pa otipa ti scitnico, sej ce mas povecano se to vidi, pa trda je in boli na otip. Drugace ce je samo malo povecano delovanje, pa to pokaze krvna slika: pogledajo vsebnost scitnicnih hormonov. Tko da nic bat, sam kri pejt dat.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: slabokrvnost in zannositev
17.5.2009 20:34:16   
2.2.
a potem to samo kri pregledajouser posted image . moram se res že ta teden naročit

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: slabokrvnost in zanositev
17.5.2009 22:06:18   
Yskra
Pozdravljena!

Meni vsako nosečnost zelo pade Hb in sem odkrila,
da mi železo najbolj dvigne regratov "med" - narejeno doma iz regratovih cvetov,
2-3x na dan čajno žličko v čaj, sok ali vodo in rezultati so neverjetni.
Je pa potrebno v času cvetenja regrata poskrbeti za to.

Prilagam recept, če katero zanima:
350 regratovih cvetov (s kakega čistega travnika)
1kg limon
4l vode
1,5kg sladkorja

Limone zreži na rezine in jih kuhaj s cvetovi (najbolje neopranimi) in
vodo toliko časa, da do polovice povre. Precedi, dodaj sladkor in kuhaj
tako dolgo, da se zgosti in je podobno medu (t.j. pribl. 1,5 ure). Še
toplo nalij v kozarce in ohladi pod deko.

lp


(odgovor članu domišljava)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: slabokrvnost in zanositev
19.5.2009 0:13:38   
domišljava
Hvala za recept. Bpm poskusla samo to sezono mi je regrat žal že odšel. Recept si bom pa shranila.

(odgovor članu Yskra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?