|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na Korziko
18.7.2011 12:40:09   
laurine
Letos smo se ponovno odločili za Korziko in sicer z 5 letno hčerkico in z 2 letnim sinom. Termin 18.06.2011-03.07.2011 Na trajekt smo šli v Genovo in sicer z Corsica Ferries (6ur traja vožnja s trajektom) (avto, 2odrasla in 2 otroka, cena za povratno karto je bila 200 EUR/nakup preko interneta). Nazaj grede smo si za 25 EUR privoščili kabino za 2 osebi, s tušom in WC-jem, pravo olajšanje ker se ni treba drenat in iskat udobni sedež. Če bi vedela kok muk prihrani kabina, bi jo najela v obe smeri. Potem smo šli via Porto-Vecchio, santa giulia - Bella Vista RESORT - http://www.interchalet.com/detail.cfm. Hiška preprosta, s klimo, OK. Plažica super, Kanglica, lopatka in razni pripomočki za otroke in so lahko cel dan na plaži. Voda nizka - do kolen, tako, da lahko tudi najmlajši brezkrbno čofotajo in delajo potičke iz mivke. Ob plaži je res nekaj časa nizka voda, malo dlje pa je idealno kopanje tudi za odrasle. Porto-Vecchio (na hribu) je lepo mesto s odprto tržnico, cerkvico in raznimi barčki ter restavracijami, z super razgledom. Porto-Vecchio je tudi dobra izhodiščna točka za razne treking/hribovske podvige - tudi za mele otroke. Tam so razni tolmunčki kjer si vsi napolnijo svoje posode z vodo in se namakajo v res čisti vodi. Bonifacio, Corse-du-Sud ni tako oddaljen od Porto-Vecchio in je res vreden ogleda. V bližini Bonifacia - ob svetilniku in nato greš po poti ob pečinah do mesta. Razgled je res veličasten. No je Korzika nas je ponovno očarala s svojo naravo. Drugo leto gremo spet, vendar s šotorčki. Korzika je kraj, kjer v 14 dneh težko naletiš na Slovence. Za manj kot 14 dni se na Korziko z družino ne splača it, ker je za otroke kar malce naporno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na Korziko
18.7.2011 13:14:29   
Zvončka
Hvala, laurine, da si tvojo lepo izkušnjo delila z nami, pa za vse podatke tudi. Pravkar so tam naši prijatelji, ki so prav tako nad Korziko navdušeni. Mi tudi nameravamo tja, ko bodo otroci malo večji, tako da vsaka opisana izkušnja iz prve roke prav pride. Lp in srečno.

(odgovor članu laurine)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na Korziko
18.7.2011 13:22:53   
petruska
Kaj pa cenovno?

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na Korziko
18.7.2011 13:36:19   
laurine
cena hrana je v supermarketih približno enaka kot v Sloveniji. Hiška nas je za 14 dni prišla 1100 EUR. Če bi kampirali pa bi nas prišlo okoli 35 EUR/dan. V restavracijah so meniji od 13-20 EUR (nikoli šli), v barih je sladoled okoli 2,5 EUR/lučka (za to smo pa zapravili kar nekaj), pivo-Korziško je okoli 2 EUR/0,5 l (tudi to nas je udarilo po žepu), sadje je malo dražje ker ni Špansko, pač pa iz Korzike (npr.nektarine okoli 4,5 EUR/kg)

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na Korziko
2.8.2011 12:36:18   
izalina
No še nekdo, ki je navdušen nad Korziko. Naslednje poletje gremo tudi mi ponovno, letos se nama je zdelo še malo prezgodaj. Mala je stara 1 leto in vožnjo prenaša zelo slabo.
Nazadnje sva bila tam septembra 2009. Trajekt (Corsica faries) so letos noro podražili. Za 2 odrasla v obe smeri sva midva dala 70€, letos sem gledala in ni pod 150€.
Sva pa vedno naredila en krog po Korziki. Super kamp je Camp San Damiano (J od Bastie, cca. 10 minut vožnje z avtom). Vsi kampi so res lepo zrihtaniuser posted image . Kupovala sva večinoma kar v E.Leclerc, cene iste kot pri nas. Kruh lahko en večer prej naročiš v kampu (ne v vseh kampih) in ga greš zjutraj iskat.
Na začetku sva si pomagala z Lonely planet-om. Šla sva pogledat Filitosa (zanimivo), Zonza, Corte, S otoka je res lep, Bonifacio, obrambni stolpi (nekateri so odprti kot nekakšen muzej)...
Skupaj sva zapravila 950€ za 15 dni....to so vsi stroški, ki sva jih imela. Zavarovanje, benci, trajekt, hrana, kamp (sva samo kampirala), ogledi in ostale drobnarije,...
Na S so plaže bolj kamnite, V peščene, Z prodnate. Na Z rado piha, tam so bolj surferji.

(odgovor članu laurine)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na Korziko
18.8.2011 16:44:30   
ksenija12
Korzika je res super! Mi smo na njej šotorili, jo preglodali podolgem in počez...no, mi smo pa srečali kar veliko Slovencev..povsod kamor smo prišli, so bili:) Se pa mi je zdela kar draga, pa smo vse sami kuhali itd..

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Na Korziko
19.8.2011 8:29:55   
Babsi
Mi smo bili lani in je bilo fino. Smo kampirali in večinoma sami kuhali. Je pa kar drago. Meni je bila najbolj všeč Restonica, pa Bonifacio. Slovencev smo srečali cel kup. So pa menda res podražili trajekt. Lani sem plačala za 3 os. + avto 95€ iz Livorna.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Na Korziko
19.8.2011 11:04:27   
rozilu
Še ena zadovoljna obiskovalka Korzike. Sicer bila tam leta... hm 2006, in to septembra. Meni je prelepa, res.

Bila sva ene 10 dni, prevozila celo. Spala sva povsot po malem, apartma, bungalov, šotor, ene 2x, ko je bilo mrzlo pa tudi v hotelu (Corte).

Se strinjam s predhodnico: Restonica je res prelepa. Sicer sva začela na severu, bila sva v kraju Algajola s fajn plažo - tak super pesek kot na Sardiniji. Pa tisto najbolj samotno in najlepšo plažo sva šla pogledat (izlet z barčico iz Saint Florenta), malo zaledja in Calvi. Nadaljevala po Z obali z reli cestami nad prepadi, ogledala naravni rezervat Scandola... tam ni preveč za kopanje, je pa lepa okolica. Pol šla v notranjost proti Corte. Na prelazu (1600m) srečala edina dva slovenca - ki sta norca kolesarila od obale gor user posted image al pa user posted image . No pol Corte in Restonica; naprej proti Ajaccio - tam na poti sva se spet ustavila v nekih hribih s čudovitimi slapovi. Ajaccio in okolica: tudi če spustiš, ful preveč turistično. Potem Bonifacio - itak nekaj posebnega. In potem Porto vecchio - spet nič posebnega, plaže sicer fajn. Po V obali sva se samo zapeljala, samo meni taka obala (doooolga plitva peščena) ni preveč všeč - verjamem pa da je za otroke super. Takrat sva bila še sama in sva malo drugače planirala dopust user posted image

Če se bo kateri dalo brat, malo za spodbudo in orientacijo. Upam da gremo tudi mi spet kmalu... ko pocenijo  trajekte npr. user posted image   Sicer pa se je meni zdelo kar drago, dražje kot Sardinija (predvsem nastanitev).

(odgovor članu Babsi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...
1. HIGHLANDER Pohodniški dan z gosti
HIGHLANDER je največja veriga večdnevnih pohodniških dogodkov na svetu. V nedeljo, 19. maja 2024 pa v Sloveniji organizi...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?