|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GASTRITIS
28.7.2009 10:45:15   
veseli trebušček
Pozdravljeni
Zanima me ali ima kdo podobne težave kakor mi,pri naši skoraj 5 letni punčki so odkrili gastritis,vnetje želodčne sluznice! In sedaj,kljub temu da sem dobila seznam kaj lahko je in kaj ne imam že problem z tem,kaj kuhati za kosilo, kombinacija stvari katere lahko zaužije,brez maščob, čebule,česna, brez nevem česa vse,kar je bil do danes naš vsakdanjik. ImaTe izkušnje s tem?  Že v naprej hvala!


_____________________________

veseli trebušček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GASTRITIS
28.7.2009 12:42:14   
ledenaa
Mi imamo kronični gastritis,pa ne rabimo pazit pri hrani.
jemlje Ultop in je ok

(odgovor članu veseli trebušček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: GASTRITIS
28.7.2009 17:18:02   
veseli trebušček
Tudi naša mora jemati ultop kapsule in še dieto mora imet!

_____________________________

veseli trebušček

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: GASTRITIS
11.8.2009 23:21:54   
Nessie
Pozdravljena!

Preko spletnega brskalnika sem slučajno naletela na vaše vprašanje. Jaz sicer še nimam otrok, vendar imam sama gastritis že par let. Meni so zdravniki bolj govorili kaj ne smem jesti kot kaj lahko. Tako da prave diete pri gastritisu ni; sama moram ugotavljati kaj mi paše jesti in kaj ne, vendar je to zelo težko ugotoviti. Seveda je lahko to pri otroku še toliko težje.

Vendar vam vseeno predlagam, da otrok je predvsem kuhano hrano. Vsa hrana in pijača ne sme biti ne prevroča ne premrzla. Dobro je pojesti kakšen navaden jogurt, vendar ne katerikoli, ker so lahko prekisli. Najbolje je jesti probiotične jogurte. Po pitju mleka bodite pozorni kako se otrok počuti. Nekateri pravijo, da ga ni dobro piti pri gastritisu, drugi ravno obratno. Lahko je veliko sadja in zelenjave, vendar je bolje da je zelenjava prekuhana. Pri surovi bodite bolj pozorni. Pri sadju pa je treba tudi gledati na to, da je dovolj zrelo in se izogibati pomarančam, mandarinam in drugemu kislemu sadju. Kar se tiče mesa, je bolje, da je meso belo (piščančje, puranje) in se izogibamo rdečega. Kruh ne sme biti svež, meni so priporočili jesti vsaj en dan star kruh. Pa naj bi bilo zelo dobro jesti riževo kašo pri gastritisu. Nisem še poskusila. Pa treba je veliko veliko piti. Najbolje kar navadno vodo.

Vem, da je težko primerjati gastritis pri odraslemu človeku z gastritisom petletnega otroka, vendar upam, da vam vsaj kakšen podatek koristil. Upam, da se bo vaš trebušček kmalu pozdravil.

Lep pozdrav

(odgovor članu veseli trebušček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: GASTRITIS
19.8.2009 22:05:35   
veseli trebušček
Nessie
Najlepša hvala za vse informacije,res je,najbolje da sami ugotovimo kaj ji paše in kaj ne in ravno to sedaj poskušamo,ker vsi smo različni.
Upam,da bodo tudi vaše težave hitro minile.
Lep pozdravček in še enkrat hvala.


_____________________________

veseli trebušček

(odgovor članu Nessie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
VIDEO: Odvajanje od plenic v treh dneh
video
Odvajanje otroka od plenic je lahko stresno in zelo utrujajoče. Tale mamica pa je našla odlično rešitev. Preverite!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?