|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj otroku našo hrano?
21.5.2009 13:46:15   
mamima
Naša je stara 9m. Do zdaj ji še vedno kuham posebej, brez soli ali sladkorja. Če je ravno prisotna ko mi jemo in želi, ji dam par grižljajev iz svojega krožnika, drugače ji pa še nisem ponudila celega "slanega" obroka. Res je, da to kar je iz mojega krožnika je najboljšeuser posted image . Čeprav moram rečt, da je njeno kosilo tudi zelo dobro. Meni namreč niti ne paše prav preveč začinjena hrana.

Pa vendar, kdaj ste nehale posebej kuhat za svoje otroke?

Zanima me še, kakšni so ostali obroki (razen kosila). Meni že zmanjkuje idej. Če pa preberem kakšno kuharico, ali razne recepte-otroške, je pa to včasih en kup kompliciranja. Rabim nekaj enostavnega. Razno sadje s skuticami, zdrobom, rižem, ali kar tako brez vsega, so mi že dolgočasni.

Uživajte v sončku!!!!user posted image


_____________________________

biba leze biba gre, dokler ne pride do gore, do gore do biser gore, kamor nihče drug ne more
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj otroku našo hrano?
21.5.2009 20:27:07   
kajajaka
Jaz ji dajem vse kot nam - stara je 10,5 meseca. Ampak kuham zelo malo slano, malo sladko ali začinjeno. Kdor si potem želi bolj slano si dosoli, mala in jaz pa obe jeva manj slano.

(odgovor članu mamima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj otroku našo hrano?
22.5.2009 11:16:54   
koala
Moj je pri sedmih mesecih jedel enako kot midva, s tem da sem najin jedilnik malo prilagodila sinku, torej nisva jedla svinjine in česar še mali takrat pač ni jedel, je pa res da kuham z malo soli in da si dosoli mož posebaj.
Tisto kar sem kuhala posebaj sem metal vstran ker ni in ni hotel.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj otroku našo hrano?
22.5.2009 13:20:36   
mamima
Aha, fajn! Tudi jaz že v osnovi kuham manj slano, ker si moj dodoli če je slano al pa neuser posted image .
Torej za kosilo daste enako, kaj pa ostali obroki?
Jaz ji dam zjutraj in zvečer še flašo. To želim kar obdržat, ker je komot in ji paše se pocartatuser posted image . Ostaneta še nekje 2 obroka. Sadje ji tako še vmes malo tlačim v usta, mimogrede, ko sploh ne ve kaj je dobila, ker ji je vse prekislouser posted image . Kot obrok ji pa dam kako skutico, riž s sadjem, gris s sadjem, tudi hippovo kašico kdaj, ker je kako sadje, ki ga niti ni za kupit pri nas, da je čimbolj raznoliko. "Težava" je edino v tem, da je naša taka suhica in hitro se naveliča jest. par žličk, pol moreš pa že plesat, ploskat, mehurčke pihat,... da poje do konca. Nebi se tako trudila, če bi imela eno konkretno maso. Zadnjič sva se tehtali in je mela okoli 7 kg, to je naoko, z mano vred, pol pa -. user posted image 1.6. mava posvetovalnico, pa me zanima koliko je dejansko težka.
Tako da me zanima, če daste otroku samo sadje, brez OH naprimer kot samostojen obrok?




_____________________________

biba leze biba gre, dokler ne pride do gore, do gore do biser gore, kamor nihče drug ne more

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj otroku našo hrano?
22.5.2009 13:24:25   
rija
kdaj?
tam do enega desetega leta že....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mamima)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj otroku našo hrano?
22.5.2009 15:34:08   
mateyka
vmesni obroki - sadje (sveže melone, lubenice, češnje.. kompoti..)? in kak kruh bi ji lahko tudi že ponudila, če drugega ne, koruzni. naša je bla velik kruhojedec pri teh mesecih. vse vrste kruha, ni važno, da je 2 dni star user posted image

pa solit po malem tudi lahko začneš - mislim, da ji lahko komot npr. ponudiš "svoj" kuhan krompir, če res manj soliš.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj otroku našo hrano?
23.5.2009 14:19:17   
Jelcy
Jaz sem nasemu skoraj do 1 leta kuhala posebaj. Se zdaj mu vcasih naredim posebaj, ker nas tati je zbircen in 3/4 stvari ne je. Npr. minestre, golaz, polento, riz.....moj ne jeuser posted image tako da malemu skuham prej omenjeno hrano posebaj.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj otroku našo hrano?
2.6.2009 12:24:00   
Žaži
Od nekje 10 meseca postopoma, od 1 leta pa je vse enako kot midva.

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj otroku našo hrano?
3.6.2009 8:16:12   
honey
Samo vprašanje - ali potem cele dneve preživite v kuhinji za štedilnikom user posted image Naš je začel pri 6 mesecih jesti vso hrano (razen rib, medu in jajc), tako kot midva z možem. Res je, da sem mu pač spasirala, ker drugače ni mogel jesti, ampak jedel je pa vse od začetka - razen mesa, ki ga še danes ne je. Mu pač ne ugaja okus. Pa nisem nikoli komplicirala, da nisem solila in nisem uporabljala drugih začimb. Ker sem mnenja, da če jaz ne bom jedla neslane hrane, da je tudi moj otrok ne bo. Žal. Pa je zdaj pri 4 letih povsem zdrav in popolnoma neizbirčen otrok. Je vse od začetka. Okus mesa pa počasi pridobiva - ga že naštimam za kakšen košček piščanca ali purana, da poje. Pa tudi nikoli nisem skakala z žlico za njim in ne vem kakšnih afen guncala zraven, da je pojedel. Dokler je jedel, je jedel, ko je nehal, je bil očitno sit. Vsak otrok ima drugačne potrebe. Vidim zdaj pri svojem nečaku, ki je star dobro leto in poje več, kot naš, ki je star 4 leta. Pa tudi našemu nič ne manjka. Pa je bil tudi ves čas na spodnji meji razvoja po telesni teži. Ampak pač je bolj kot ne neješč. Pa se nikoli  nisem sekirala, saj mi je pediatrinja rekla, da ko bo otrok lačen, bo že povedal - dokler je majhen, z jokom, ko je pa večji, pa tako ali tako zna povedat, da je lačen.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj otroku našo hrano?
3.6.2009 15:25:20   
mateyka
ah, daj no honey, saj če daš brokoli in cvetačo in en mali krompirček na res male kose in dodaš malo masla rabiš 15-20 min da se skuha. to je tako mali obrok in če ga na tanko zrežeš se ful hitro skuha, tudi če uporabljaš soparnik. 4x hitreje kot večje porcije. meni je blo vedno ful lahko zanjo kuhat posebej, za nas je pa ful dalj trajal (vse narezat, skuhat/spečt..).

idelano za leno mamo bi bilo po moje skuhat za malega in naročit pizzo za mamo in očija user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj otroku našo hrano?
3.6.2009 22:14:19   
Najaa
honey sej ni taka znanost za otroka prej dat hrano ven preden soliš. user posted image  Čeprav sem jaz moji začela kar hitro solit oz. tam od 9m je jedla z nama. Ko je začela res že tako raznoliko jest, da pol bi ji pa res mogla posebi kuhat. Tak pa nisem hotla komplicirat.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj otroku našo hrano?
4.6.2009 15:35:02   
fusia
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Od nekje 10 meseca postopoma, od 1 leta pa je vse enako kot midva.


Mi tudi takole nekako.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj otroku našo hrano?
14.7.2009 22:13:41   
bina30
Moj sin sploh ni rad jedel, če ni bilo malo slano. Začela sem pri 6m in do 8m sem mu že tudi solila. Počasi je začel tudi jesti z nama. Tudi pediatrinja mi je rekla, da lahko malo solim, ker je bilo zelo vroče in je mali švical in da to nadoknadi, lahko dobi tudi malo soli.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?