|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majčice iz MB in okolice
24.5.2009 14:31:56   
ebetka
Naša nova čvekalnica je uradno odprta user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majčice iz MB in okolice
24.5.2009 21:10:30   
majska pikica
Juhu jaz sem že tu.user posted image user posted image user posted image
No super da smo na novi strani ker vedno kadar sem šla na forum nosečnost me je kar malo bolelo ker več ni trebuščka in tistih brcik.No seveda je pa en veliki zakladek ki še bolj realno prikaže situacijo in te kar od zunaj nabrca ko ga previjam.
Torej moj baucek sedaj spi spanje pravičnega in ta velika sta že v postelji.Tako seda imam pa malo več časa in še ura ni pozna.
Naj vam povem da je danes ta mlajši prvič izrazil željo da bi našega Sameka hranil in sem bila tako vesela da mu pustila seveda zraven mene.
Vanilla tudi jaz hranim po steklenički ampak nekaj malega z mojim mlekom ostalo pa adaptirano. Sem spet tako razočarana ker mi dojenje ni steklo. Od začetka sma se dojila in je tako močno vlekel da sem dobila vse spokane bradavice in celo kraste so se naredile kljub temu da sem si jih mazala.Pa so mi že v P dajali dodatek.Potem pa sem dobila naval mleka in je teklo v potokih in ko je naš mali skužil da to kar samo teče je nehal vlečt in potem sem imela spet problem.Pa mi je prišlo vrh vsega in sem mojega poslala po črpalko ter si začela črpat.Tako da seda imama prave koktajle s tem mlekom.
No ja saj sedaj sem se že malo potolažla samo jeza me ima ker sem se res trudla da bi dojila. Po drugi strani sem pa sedaj bolj sigurna da dovolj poje in da je sit.
Tako sedaj sem se spet razpisala hehe sedaj bom pa čakala da se katera še javi.
Lepo se imejte in uživajte z svojimi sončki
Vanilla če se boš kaj slišala z Polomo jo lepo pozdravi
Ok sedaj pa lahko nočko vsem skupaj

PAPA

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Majčice iz MB in okolice
24.5.2009 23:46:28   
vanilla
Ohoj, punce, pa sem vas tudi jaz našla...

No, ura je res že pozna, saj sva imela na obisku mojo prijateljico z njenim fantom in smo bili kar dolgo skupaj. Vmes je tamala šla že spat in spi še zdaj. Morala bi jo zbudit in nahranit ter previt za noč. Od katere ure naprej ve več ne previjate za čez noč oz. kdaj se za vas "uradno" začne noč? Jaz sem jo do zdaj nekje ob 23h ali 23.30 nazadnje previjala in jo tako pustila do jutra do osmih recimo.
Pikica, takšno jezo in žalost glede dojenja sem občutila na začetku tudi jaz. Ko sem še bila noseča še nisem imela nobenega občutka o dojenju in sem si mislila, da se ne bom sekirala in če bo šlo, bo šlo, če ne pa ne.... No, potem, ko sem rodila, pa se je očitno prebudil tisti materinski čut in sem blazno želela dojiti in se nekaj dni tudi zelo matrala, prejokala potoke solz in skoraj v depresijo padla... K sreči sem se le zbrala in si rekla dovolj tega. In zdaj sem tudi jaz vsaj bolj sigurna koliko popapca, ker ji dajem po flaški. Mleka bi bilo dovolj, vendar pa s črpalko ne uspem dobit veliko ven. Pa sem sprobala že vse tehnike.
Ebetka, potem pa je očitno res bilo nekaj v zraku te dni, da so naše punčke bile tako razdražene. Ampak tvoja je pa že prava korenjakinja, kar štiri kile že ima. Bravo!

Ma, meni je včasih kar naporno, ko je taka cmera čez dan in res ne more ostati dolgo dobre volje, ko je budna. Pa ne da bi jo kaj črvičilo, ampak enostavno je tečka. Nonstop se borimo s tisto dudo, čajem, mlekom... Dostikrat sama ne ve, kaj bi rada. Pa ne bi se cartala, ne bi se lubčkala, ne zanimajo jo moje grimase na obrazu, niti ne moje pesmice.... user posted image . Tak da komaj čakam, da malce zraste.
No, to vam moram povedat... Ker (še) ne znam nobene otroške pesmice v celoti (mogoče kakšno Lisička je prav zvita zver...) sem ji en večer kar Gibonnija pela user posted image user posted image user posted image . Važno, da je neka melodija, kaj pa mala ve, haha....

Nič, grem pogledat, če trdno spi... Ne vem več, al naj zadržim to rutino, da jo zdaj zbudim in nahranim, pa da se potem ona sama še ob štirih zbudi, al naj jo pustim, pa se bo sama zbudila ko bo hotela.... Samo potem je ne bi previjala nekje sredi noči....Ampak zadnje previjanje ob osmih zvečer pa do jutra... Bi bilo to predolgo? No,razen, če se pokaka.

Polomi bom pa kak sms napisala jutri in vam bom poročala, če se oglasi nazaj...

Nočko vsem skupaj in naj bebice mirno in doooolgo pančkajo.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Majčice iz MB in okolice
24.5.2009 23:47:41   
vanilla
Jezusmarija, pa kak mi rata vedno tak dolgi roman napisatuser posted image  user posted image .

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 8:45:16   
ebetka
Hehe vanilla, kaka faca. Si presenečena nad svojimi romani? user posted image Meni je to fajn, da imam dosti za brat, ker vas ful rada berem.
Naša je tud čez dan prava tečka, če ne spi seveda. Nima si kaj početi sama s sabo in joka, dokler jo ne vzamem v roke in ji začnem tudi kaj peti ali govoriti... Pa še to dostikrat ne zaleže. Danes se je spet točno na dve uri vso noč prebujala ker je vsakič ful malo popila in potem zaspala na zizi. joj, moram jo nekak prisilit al navadit, da več poje in bo potem dalj časa mir. Danes sva prvič uradno sami. Ker prejšnji teden je sicer moj že 3 dni delal ampak je bila mama pri meni, je imela malo dopusta. Bomo videli kako nama bo šlo....po moje ne bom mogla NIČ narediti, ker večinoma ne spi in jo moram nositi...
Vanilla, jaz jo okrog 10 nazadnje previjem, če pa prej zaspi za dalj časa pa jo tudi pustim, če ni pokakana. Je rekla patronažna, da je to ok in da jo naj čim manj ponoči previjam (pri nas je po 10 že noč user posted image ).

Pikica, tudi jaz sem ful pogešala trebušček po porodu ampak tako kot si rekla - zdaj so brcike zunaj in še vedno močnejše bodo, že zdaj imava probleme pri previjanju user posted image .

Punce, kako ve zdaj ko je že vroče oblačite male? Meni se zdi, da ji je že ena plast dolgih rokavov preveč. Na sprehodu še imate kapice?
Danes bova šli po moje čim hitreje na sprehod, ko še ni vročine, okrog pol 10, ko gre ati v službo in nama še pomaga teeeeežko košaro od vozička dol nest. To mi bo najhuje zdaj ko bom sama. Ker ta košara je res težka in še potem mala v njej, jaz pa stopnice iz 2. nadstropja... Kdaj se začnejo športni vozički uporabljat, oz. kdaj ne rabi več bit otrok v tej košari?

Poloma pa upam, da bo čim prej okrevala in se nam tudi pridružila tukaj.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 10:43:21   
ebetka
Evo, midve sva iz sprehoda...kako je nenormalno vroče, čist sem zašvicaa, mala pa tudi - imela je eno tanko majčko z dolgimi rokavi in tanke bombažne hlačke in brez kapice pa je bla kljub temu vsa mokra za vratom in vroča ko sem jo doma ven vzela. Kdaj jim lahko začnemo oblačit kratke rokave in hlače ??


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 13:19:36   
vanilla
Ahoj,

joj, kak je vroče....
Ob devetih zjutraj smo krenile na sprehod, potem pa smo srečale ene kolege in smo šli na kavo in sem šele ob pol dvanajstih prišla domov, mala tečna, ker je bla že lačna... Joj, moram drugič obvezno vzet termovko s sabo in hrano ter stekleničko. Ker dojim je ne in potem reva nima kaj jest, če bi kje tako nenapovedano ostale user posted image . Smo bli na kavi in se je ves čas drla, jaz jo tolažila s čajčkom, dudo, zraven pa nenormalno švicala, hehe.

No, ebetka, super, sem pomirjena... Tut jaz naše več ne bom budila ob polnoči samo zaradi previjanja in hranjenja. Bo že sama povedala, če bo lačna. Plenica bo pa zdržala do jutra.
Midve sva tudi danes uradno prvič sami doma. Moj je šel prvi dan v službo po dopustu. Joj, mi je blo kar bedno zjutraj, ko je šel.... Ful sem ga začela pogrešat user posted image . No, saj se kar znajdeva in nama je čist fajn s tamalo, ampak on je bil taka fina družba, da mi ni šlo samo na otročje cel dan, hehe.

Ebetka, športni del vozička naj se zdaj še ne bi uporabljal, vendar če se le-ta da čisto v ležeči položaj, pol je ok. Jaz zaenkrat za sprehode še ne bi tega uporabljala, ker tam sigurno bolj piha, novorojenčki pa so občutljivi, četudi je zunaj recimo 30 stopinj. No, to je moje mnjenje, če pa je res, pa ne vem.
Počakala bom nekje do pravega poletja, julij, avgust in bomo takrat probali športni del, da bo ležala notri.
Jaz jo imam tudi skos v bodiju z dolgimi rokavi in v žabicah, ter zoknčkih. Ampak zoknčke skor ne dajem več, ko pa je tako vroče. Ampak še vedno ne vem, če bi blo primerno, da bi bla v kratkih rokavih in bose nogice... Mogoče le še ni primerno, kaj pa vem. Naša glih ni neka vroča, nikoli še ni bila mokra zadaj po temenu. Če pa bi bila potna, potem pa bi mogoče res razmislila o kratkih rokavih.
Ebetka, kje pa imaš voziček drugače parkiran? Ker praviš, da moraš težko košaro dol nest in v njej tamalo. A ne moreš tudi košare met kar na vozičku in potem samo tamalo neseš dol?

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 13:20:49   
vanilla
Aja, jaz pa nisem nič trebuščka več pogrešala po porodu. Prav noro srečna sem bila, da ga ni več, da bom spet fit, da mam spet svoje telo nazaj user posted image . Saj tiste brcike so ble luštne in trebušček je tudi bil lep... Sam zadnji mesec mi je bil ful naporen,niti hoditi več nisem prav mogla.... Ko pa sem rodila se mi je pa spet svet odprl, hehe. Spet stara jaz user posted image .

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 13:50:26   
ebetka
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla



Ebetka, športni del vozička naj se zdaj še ne bi uporabljal, vendar če se le-ta da čisto v ležeči položaj, pol je ok. Jaz zaenkrat za sprehode še ne bi tega uporabljala, ker tam sigurno bolj piha, novorojenčki pa so občutljivi, četudi je zunaj recimo 30 stopinj. No, to je moje mnjenje, če pa je res, pa ne vem.
Počakala bom nekje do pravega poletja, julij, avgust in bomo takrat probali športni del, da bo ležala notri.
Jaz jo imam tudi skos v bodiju z dolgimi rokavi in v žabicah, ter zoknčkih. Ampak zoknčke skor ne dajem več, ko pa je tako vroče. Ampak še vedno ne vem, če bi blo primerno, da bi bla v kratkih rokavih in bose nogice... Mogoče le še ni primerno, kaj pa vem. Naša glih ni neka vroča, nikoli še ni bila mokra zadaj po temenu. Če pa bi bila potna, potem pa bi mogoče res razmislila o kratkih rokavih.
Ebetka, kje pa imaš voziček drugače parkiran? Ker praviš, da moraš težko košaro dol nest in v njej tamalo. A ne moreš tudi košare met kar na vozičku in potem samo tamalo neseš dol?


Sej tud jaz še ne mislim uporabljati športnega dela, samo zanima me kdaj se začne...po moje tam nekje od 3., 4. meseca dalje.
Voziček imam zložen ali v avtu pod blokom ali pa v medetaži iz pritličja v klet. Ker je mali blokec in ni prostora, moram imeti zloženega in naslonjenega na seteno, celega s košaro vred ni šans da kje "parkiram". Na žalost, tako da moram tovorit ko osel in švicat zravn, da sem še preden kam grem cela mokra, ko pa domov pridem pa itak komaj diham. Danes sem jo komaj gor prinesla, sem sopihala gor po stopnicah...
Jaz je tud še ne upam imeti v kratkih rokavih in bosih nogicah - imava hlačke s stopali, tam čez pa ji ne dajem več zoknčkov. Za kapico pa mi je tudi blo danes prevroče in je ni imela na glavi.
Danes je že cel dan neka sitna, sploh ne spi.
Je pa že dvakrat bruhala danes. Pa ne tako ko včasih ko poliva in ji steče melekec iz ust ampak prav zbruha večjo količino. Po moje zato, ker tolko je. A vaše bebike tud kdaj bruhajo?
No, zdaj je končno malo zaspančkala, upam, da bo vzdržala 10 minut, da lahko grem vsaj lulat in nekaj pojest na hitrco user posted image .
Se pišemo, čau.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 16:34:11   
vanilla
Huh, ja, ebetka, to pa je res težko, ko moraš nosit košaro in otroka obenem... Pa sploh po tej vročini... No, glej na to tudi iz druge plati - malce fitnesa imaš s tem, hehe. Jaz tut vsa zašvicam, ko jo nesem dol po stopnicah v voziček, pa zraven še torbo s pripomočki... Al pa ko pridemo iz trgovine, ko kupimo špecerijo... Najprej tamalo gor odnesem, potem se vrnem dol po njene stvari, potem grem še enkrt dol po vrečke s trgovine... Nimaš kaj, res pravi fitnes user posted image .

Aja, to sem vas hotla vprašat: Maj_taj, ebetka, vaše bebike so že ble en mesec stare... A ste že bile na prvem pregledu pri pediatru? Kako je bilo? Mi imamo v sredo...

Bruhanje: naša tamala ne bruha, včasih malce poliva, če se preveč najé in ji potem v ustecah ostane. Drugače je pa tut bruhanje normalno vse dotlej, dokler ni tega velikokrat in dokler ne vpliva na težo.

Zdej pa čakamo atija, da pride iz službe in da spije kavico z nama... Kak bo fajn, ko bo že moja mala tako velika, da bo z mano kofetkala, kot jaz s svojo mamo... Ah, kje je še to... Takrat bom pa res že stara, hehe.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Majčice iz MB in okolice
25.5.2009 20:59:43   
Maj_taj
Paloma, ČESTITKE!!!! user posted image user posted image user posted image Upam da hitro okrevaš in se nam pridružiš.

Tudi jaz se malo javljam, sem imela kar veliko stvari za prebrat, ste ble spet tak pridne pri pisanju. :) Moja je že celi vikend in tudi danes kar malo tečna, tako da mi tudi do računalnika ni uspelo priti. Če se ne motim sem tudi pri vas prebrala, da so user posted image razdražljivi. Po mojem je krivo to soparno vreme? user posted image Prej sem jo umila in jo malo osvežila z vodico, pa je bla vsa vesela.

Vanilla, ravno danes smo imeli prvo kontrolo pri pediatrinji. Vse je ok, mala še vedno pridno raste, ful je živahna. Zdaj je stara en mesec in en teden in je pridobila 950 g. Glavico že nenormalno sama dviguje. Niti jokala se ni ko jo je pregledovala. Zdravnica je bila navdušena. user posted image Zgleda da ji je kar malo pasalo, ker so imeli klimo zelo na hladno našrimano, kar me je sicer čudilo ker sem cel čas mela občutek da direktno na njo piha ko je bila odvita in jo je pregledovala, ampak očitno to ni nič takega.

Da se še pridružim temi o pleničkah... uporabljamo Mullerjeve in sem zadovoljna. Poskusila sem tudi Fixie, ampak mi niso bli tako ok. Pampersk še nisem niti posksla, bom pa naslednjič v Mullerju kupila tudi te da vidim kako se obnesejo. Tudi dmove me zanima kako so.

Ebetka, tudi moji ne blo danes na sprehodu tako vroče. Kapice ji nisem dala gor, pa je bla kljub temu zašvicana. Po mojem je pri teh stopinjah že pravi čas za kratke rokave. Sicer ji še nisem oblekla, ampak sem danes slišala pri zdravniku. Jaz sem do zdaj tudi skrbela s tem oblačenjem, ampak sem vidla da malo kompliciram. :)) Baje jih lahko celo včasih malce stuširamo s hladno vodo oz. mlačno. Posebej so mi rekli da naj se izogibamo sprehodu med 10. uro zjutraj in šesto popoldan. Danes pa sem prišla s spehoda komaj ob 12, ko je blo reš že zelo vroče. Sicer bi že danes šla prej, ampak se vedno predolgo spravljam. :) Jutri bom poskusla bit bolj hitra.

Zdaj pa mam jaz eno vprašanje za mamice. :)) Kako ste kaj s kg po porodu?

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Majčice iz MB in okolice
26.5.2009 7:00:55   
ebetka
Dobro jutro,

mi imamo danes prvi pregled. Upam, da bo mala pridna.
Danes smo spali še kar ok, zbudili smo se 2x, samo kaj ko je naša tak zgodnji otrok in od pol 6 dalje več ne pusti mamici spat user posted image . Bomo se že navadli. Včeraj zvečer po kopanju je spet imela eno uro drenja...ne vem, že 3. dan ima tako fazo zvečer ko se dere brez pravega razloga.

Danes bova poskusili iti prej na sprehod samo kaj ko mi ne rata, ne vem, moram se drugače zorganizirati.
Maj taj, moji kg so skoraj enaki kot so bili pred porodom (nisem se fejst zredila) ampak telo je pa celo mehko !! Ne morem verjet kake ohlapne bedre mam in trebuh - niti ene same male mišice. Prav na živce mi gre. Upam, da se bo s sprehajanjem kaj utrdilo, drugače bo pa treba začet hitro telovadit, samo baje da dokler polno dojiš ni priporočljivo.

Evo - zdaj mi je pa zaspala tu na ležalniku...glavno da je mene zgodaj po konci vrgla. Grem probat jo dat nazaj v postlco in še sama malo zadremat.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Majčice iz MB in okolice
26.5.2009 14:06:35   
vanilla
Ojla...

No, midve probava vsako jutro že it na sprehod med deveto in deseto... In da smo pol nekje do enajstih, dvanajstih doma, ko se začne tista vročina. No, saj za jutri že napovedujejo poslabšanje.
Ebetka, upam, da ste dobro opravili današnji prvi pregled za maličko. No, nas to čaka jutri popoldan.
Maj_taj, jaz sem v nosečnosti pridobila nekje 10 kg, pa sem takoj po porodu zgubla 5. Zdaj pa tistih preostalih 5 nikak ne zgine user posted image . Ko oblečem stare kavbojke, vidim, da sem dobila v stegnih, pasu zarad trebuščka, pa tut ledvičke mam lepo zalite, hehe. Pa sem mislila, ko sem bla noseča, da se nisem nič na špehu zredila.... No, pa očitno se le nakaj sem, kljub temu, da v nosečnosti nisem nič več jedla oz. mela več apetita. Sem pa zato veliiiiiiiiko na sedežni svojo rit grela (vpraš Ebetko, ona ve, smo ble iste, haha).
Ja, mam pa predel trebuha tako mehek, kljub temu, da trebuščka več ni nič oz. samo še malo je izbočeno. Je pa mehko kot glihkar sveže vzhajan kruh user posted image .

Ebetka, to da se tvoja mala tak zgodaj zjutraj zbudi je mogoče tut to, ker je tako svetlo že. Jaz sem prav opazila pri naši, da je očitno to krivo.... Takoj ko se začne delat dan in ko je že pred pol šesto skor čist svetlo, ona gleda kot čuk v strešno okno... Pa mava zakrito oz. rolo dol potegnjen in na vratih od balkona žaluzije spuščene.... Ampak kljub temu ni taka noč kot takrat, ko je res noč (joj, kak stavek, hihi).

Naša tut že ful glavico pokonci drži, če jo dam na trebuh. Bomo vidli, kaj bo jutri pediater kaj rekel, koliko smo kaj napredovali.


(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Majčice iz MB in okolice
27.5.2009 10:39:15   
Maj_taj
Oj, se pozna da je bolj zaspano vreme, ker moja danes lepo spančka. Po mojem je bla tiste dni res malo kriva vročina, ker je bla neka sitna. Kako bo šele poleti. user posted image

Ebetka in vanilla, kako jeblo na prvem pregledu? Moja tudi že fajn glavico pokonci drži. Kak je smeška ko leži ns trebuhu in opleta z glavico. :)) Tudi pri podiranju kupčka že imama težave ko si jo nasloinm na ramo, ker kar začne dvigovat glavo in gledat čez ramo. Do zdaj se je smejčkala samo pri dremanju oz. preden je zaspala. Zdaj pa se je začela že prav smejat ko ji kaj govorim z visokim glasom in me gleda pa se včačih tako lepo nasmeji.

Jaz se tudi nisem veliko zredila v nosečnosti. Zdaj sem že skoraj na svoji teži, malo še manjka. Opazim pri hlačah, ker so mi okrog stegen malo bolj oprijete. :)) Glede na to da smo komaj dober mesec po porodu se mi to zdi kar dobro. user posted image Edino trebuh mam bolj mehak in zgleda bolj kot prevelika koža. Po mojem bo to ščasoma šlo nazaj. Pravijo da bi naj telo prišlo v prvotno stanje v devetih mesecih. Splmnim se takoj po porodu kak smešno zgeda trebuh. :))

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Majčice iz MB in okolice
27.5.2009 16:57:59   
vanilla
Ojla...

Evo, midve danes na prvem pregledu...
Zrasla je 5cm, za težo pa nisem ziher koliko ima, ker so jo tehtali s pampersko in bodijem vred user posted image . No, to je pokazalo 3410g, potem pa sem doma vzela identični bodi in eno pampersko ter ju stehtala, da vidim, koliko približno moram odšteti. Če računam, da je še pleničko imela kaj polulano, potem ima nekje 3300g. Se mi zdi v redu, glede na to, da smo iz porodnišnice odšle s komaj 2550g.

Dobili smo tudi recept za Plivit D3 kapljice in me je kar strah začeti z njimi, ker sem slišala in brala, da lahko ful krče dobi po njih. A vem, da jih bo treba dajati. Kaj ste pa ve dobile?

Iii, Maj_taj, tvoja mala se že smejčka? Joj, jaz komaj čakam teh trenutkov, da se končno začne odzivat... Zdaj me samo še debelo gleda in včasih kot da bi se želela smejat, pa ji še ne uspe....

Joj, kakšno vreme je bilo včeraj in ponoči.... K sreči tu na Ptuju tokrat ni bilo toče, bilo pa je nekaj močnih neviht.... Kako pa je bilo v MB? Sem zato kar bolj slabo spala, ker je tako lilo, pa grmelo, se bliskalo.... Pa vmes še hranjenje tamale... Pa ona se itak zbudi že ob šestih in potem cmoka v posteljici in išče dudo in me posledično zbudi... Tak da sem kar povožena potem zjutraj ko vstanem.

Aja, pozabljivka: Polomi sem poslala sms in mi je odpisala, da sta oba v redu, mali je pravi jedec. V petek naj bi šla domov, potem pa se nam kaj javi in pove podrobnosti... Vse vas lepo pozdravlja!

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Majčice iz MB in okolice
27.5.2009 21:03:37   
majska pikica
Oi mamice

Se vam malo javljam da vidim kako ste. Vanilla imaš prav da po teh kapljicah rado šraufa in imajo več krčev ni pa to neko pravilo našega prvega je tako ali tako krčilo ta drugi pa sploh ni imel težav z krči. Sedaj z tretjim pa imamo samo zvečer eno rundo krikov drugače je pa priden tako da upam da bo tudi po kapljicah tako ko jih dobima.
Vanilla katero hrano uporabljaš za bebiko.Jaz imam ta Nestle star in se mi zdi kar super je pa kar draga zadeva.Ja tu v Lenarški občini si za dojenčke hrano sam kupuješ dočim Maribor pa še ima na recepte.To se mi zdi pa čisto mimo da delajo takšne razlike čeprav če ti napišejo recept moraš dajat kaj oni hočejo če pa sam kupiš pa imaš to kar sam hočeš in veš da bebiki odgovarja.
Ah sedaj pa že nakladam.Končno se je vreme malo ohladilo in lažje spimo.
Tako lepo se imejte in uživajte

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Majčice iz MB in okolice
27.5.2009 21:04:00   
majska pikica
Oi mamice

Se vam malo javljam da vidim kako ste. Vanilla imaš prav da po teh kapljicah rado šraufa in imajo več krčev ni pa to neko pravilo našega prvega je tako ali tako krčilo ta drugi pa sploh ni imel težav z krči. Sedaj z tretjim pa imamo samo zvečer eno rundo krikov drugače je pa priden tako da upam da bo tudi po kapljicah tako ko jih dobima.
Vanilla katero hrano uporabljaš za bebiko.Jaz imam ta Nestle star in se mi zdi kar super je pa kar draga zadeva.Ja tu v Lenarški občini si za dojenčke hrano sam kupuješ dočim Maribor pa še ima na recepte.To se mi zdi pa čisto mimo da delajo takšne razlike čeprav če ti napišejo recept moraš dajat kaj oni hočejo če pa sam kupiš pa imaš to kar sam hočeš in veš da bebiki odgovarja.
Ah sedaj pa že nakladam.Končno se je vreme malo ohladilo in lažje spimo.
Tako lepo se imejte in uživajte

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Majčice iz MB in okolice
28.5.2009 10:37:22   
ebetka
Oj,

včeraj zaradi nevihte cel dan nismo imeli interneta in sem bila prav slabe volje ko vas nisem mogla prebrati in kaj napisati.

Na prvem pregledu je bilo vredu, mala se je zredila za celo kilo in pol (!!) in zrasla za 6 cm. Tako da ima 4.100 g in 52 cm. Nisem mogla verjeti...smo bili zelo pohvaljeni. Tudi mi smo dobili plivit d kapljice, glede krčkov po njih pa težko kaj rečem ker našo iak kar naprej zvija, še vedno imamo cele dneve borbe s temi krči in smo jezni zaradi njih.

So mi na pregledu rekli, da v takem toplem vremenu, kot je bilo te dneve obvezno že mormo oblečt kratke rokave in brez hlačk, samo zokenčke. Končno !! Ful sem že čakala, kdaj ji lahko kratke stvari oblečem, ker se mi je prav že smilila v tej vročini. Pa tud kapice ne rabimo več. No in smo šli s pregleda lepo samo v plenički domov in je mala ful uživala.

Naša se vsako jutro okrog 5 začne prebujat in potem jo še ful napenja in ene dve uri jamra v postelji, jaz pa se seveda zaradi tega zbudim in kljub temu, da se ponoči samo dvakrat zbudi za hranjenje, sem zaradi zgodnjega prebujanja še vedno čist adijo cel dan. Včeraj sem komaj vzdržala do večera.

Zdaj že ful s pogledom sledi predmetom in nas gleda, ko se pogovarjamo z njo, smeji pa se še ne, le nekaj nakazuje, danes zjutraj se mi je čisto rahlo za trenutek zasmejala. Upam, da bo kmalu pokazala svoj nasmeh.

Danes greva končno spet na sprehod ker včeraj nisva mogli zaradi vremena.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Majčice iz MB in okolice
28.5.2009 14:47:33   
vanilla
Ahoj...
Uh, danes pa mi dan kar leti.... Skoraj tri ure smo bile na sprehodu, vmes tudi na kavici in v trgovini.... Potem hitro domov, nahranit tamalo, nahranit mene user posted image ...
No, mi pa včeraj zvečer nismo meli elektrike od sedmih pa nekje do polnoči. Dobro, da sem imela v termovki še vročo prekuhano vodo, drugače ne vem, kako bi tamali pripravila za jest. Itak imava vse na elektriko, nobenega plinskega kuhalnika niti nič.

No, kar se teh Plivit kapljic tiče.... Kolegica, ki ima sama punčko in je dajala te kapljice mi je dala dober nasvet, ki ga je dobila od svoje pediatrinje. Rekla je, da te kapljice res rade črvičijo in da pediatri ponavadi kar rečejo 5 kapljic na dan in to je to - in potem mamice tako naredijo in dajo vseh 5 kapljic naenkrat in otroci dobijo lahko strašne krče, ker je to šok za telo, pa tudi kapljice so grenke po okusu.
No, in mi je svetovala, naj dam prvi teden samo eno kapljico po žlički, drugi teden dve kapljici, tretji teden tri.... In potem v petem tednu začnem s petimi kapljicami... Lahko jih zmešam s čajem in dam po žlički, da se tamali ne bo zamerila tista grenkoba in mi potem ne bi hotla kapljic jemat.
In ni nič narobe, če bomo tako jemali... Itak pa so otročki zdaj ogromno na soncu in dnevni svetlobi in tako dobijo vitamin D.

Pikica, mi smo najprej uporabljali Aptamil, ker pa je kar drag, pa še zapiral jo je menda malo, smo prešaltali na Milumil. Razmišljam pa, da bi mogoče naslednjič kar kupila BabyLove od DM-a, ki je baje tudi zelo dober, pa še cenejši. Aja, kako to misliš, da ima Maribor hrano na recepte? To pa nisem vedela. Ker kolikor je meni znano, je to adaptirano mleko itak kao odločitev vsake mamice, da če pač ne doji oz. se po njihovo ne potrudi dovolj, da je potem adaptirano mleko čisto njena izbira in nima pravice do recepta. Razen, če bi blo dokazano, da recimo ne moreš dojit in da bi zaradi nekih zdravstvenih razlogov dali na recept.

Ebetka, madonca, pa to tvoje dete je res pravi jedec, da se je toliko zredila.. Pa tudi ti imaš očitno zelo kalorično mleko, hihi user posted image . Bravo!!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Majčice iz MB in okolice
28.5.2009 17:32:08   
ebetka
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla


No, kar se teh Plivit kapljic tiče.... Kolegica, ki ima sama punčko in je dajala te kapljice mi je dala dober nasvet, ki ga je dobila od svoje pediatrinje. Rekla je, da te kapljice res rade črvičijo in da pediatri ponavadi kar rečejo 5 kapljic na dan in to je to - in potem mamice tako naredijo in dajo vseh 5 kapljic naenkrat in otroci dobijo lahko strašne krče, ker je to šok za telo, pa tudi kapljice so grenke po okusu.
No, in mi je svetovala, naj dam prvi teden samo eno kapljico po žlički, drugi teden dve kapljici, tretji teden tri.... In potem v petem tednu začnem s petimi kapljicami... Lahko jih zmešam s čajem in dam po žlički, da se tamali ne bo zamerila tista grenkoba in mi potem ne bi hotla kapljic jemat.
In ni nič narobe, če bomo tako jemali... Itak pa so otročki zdaj ogromno na soncu in dnevni svetlobi in tako dobijo vitamin D.



Meni so rekli eno kapljico na dan in to do konca jemanja, ne morem verjeti, da različno predpisujejo doziranje. Kako jim pa ve dajete te kapljice? Nam so rekli na žličko ampak je zelo težko dati eno kapljico otroku po žlički ker še ne zna jesti z žličke in kapljica ostane gor. Če pa dam na žličko malo čajeka in kapljico noter pa mi včasih uspe, včasih pa ven pljune oziroma ji steče, ker noče pogoltnit.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Majčice iz MB in okolice
28.5.2009 18:12:33   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: ebetka

Meni so rekli eno kapljico na dan in to do konca jemanja, ne morem verjeti, da različno predpisujejo doziranje. Kako jim pa ve dajete te kapljice? Nam so rekli na žličko ampak je zelo težko dati eno kapljico otroku po žlički ker še ne zna jesti z žličke in kapljica ostane gor. Če pa dam na žličko malo čajeka in kapljico noter pa mi včasih uspe, včasih pa ven pljune oziroma ji steče, ker noče pogoltnit.


Ebetka, jaz sem si šla neke forume brat na temo teh kapljic... Res si pediatri niso enotni in zelo različno predpisujejo doziranje. Pa tudi nekatere punce tega sploh nočejo dajat zaradi krčkov... Ampak jaz jih vseeno mislim dajat, ker je to za razvoj kosti in četudi so otročki dovolj na soncu in dobivajo vitamin D, so kapljice vseeno koristne.
Jaz ji mislim dajati po žlički z malo čajeka... Ti kar vztrajaj, Ebetka, pa ji dajaj tako, četudi ti kdaj izpljune. Vsak dan pač delaj tako in nekaj bo že popila.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Majčice iz MB in okolice
28.5.2009 21:04:02   
Maj_taj
Oj,

nam so tudi predpisali Plitiv kapljice in kot vidim res vsem različno predpisujejo doziranje. Mene je moja sicer opozorila, naj ji res začnem dajat čisto postopoma, najprej par dni eno kapljico, itd. Me je pa kolegica opozorila da rade povzročajo krče, drugače tega sploh vedela ne bi. To pa mi je zgleda pediatrinja pozabila omenit. :))

Ebetka, tvoja pa se je zredila kar kilo in pol? Super, to pa je res lepo. user posted image Jz pa sem za mojo misla da je ena kila ogromno, pa vidim da ni. :))

Lepo se mejte, mislim da je moj otrok spet lačen. user posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Majčice iz MB in okolice
29.5.2009 11:16:01   
ebetka
Dober dan babike,

kako smo kaj? Midve sva že od zgodnje 6. ure pokonci, no Iza je zdaj celo zaspala in imam malo časa zase, jaz pa zaspana kot vedno... danes se je spet celo noč strogo na 2 uri zbujala za hranjenje. Joj, kdaj bo malo več spala...sej sem vesela da dosti papa, samo jaz bi počasi rabla malo več spanja ponoči, sem taka podnevi, da včasih težko 1 uro na psrehodu vzdržim. Tisto eno noč, ko se je samo dvakrat zbudila sem pa bla naslednji dan ko nova - polna energije. Res upam, da bo kmalu začela več spati ponoči.

Danes bova šli na sprehod bolj popoldne, je kr hladno pa še veter piha.

Punce, a ste ve že dobile menstruacijo? Ker jaz sem jo pred 2 dnevoma pa sem najprej mislila, da se mi je še čišča pojavla, čeprav je že dolgo več nimam in sem potem skapirala, da je M. Sem vseeno upala, da bom še nekaj časa mela mir pa mi ni uspelo user posted image . Je rekel moj - tak, zdaj pa nova runda (še kar enega dojenčka) user posted image . Joj, to bi bil pa preveč napor za mene.

Maj taj, še tvojo kaj matrajo krči? Pri nas so najhujši zjutraj in enkrat popoldan. Vanilla, ti sploh ne veš kako srečo imaš, da nimate teh problemov.

Naša ima zdaj že 4 dni zvečer neutolažljiv jok brez razloga. Ko se skopamo in nahranimo in ko je čas za spanje začne in ne neha in to s tako ihto, da še komaj diha. Sem sicer prebrala nekje, da ima to dosti dojenčkov in da je normalno samo je pa naporno, ko se ti smili in jo nosiš okoli in ne veš kako bi jo umiril.

Evo, se je že zbudila...podnevi že ful malo spi edino kak dan tu in tam pride ko bi pa celega prespala samo zeloooo redko.
Se še javim kaj danes če bo čas. Lepo bodite.

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Majčice iz MB in okolice
29.5.2009 11:23:02   
ebetka
Aja pa htela sem povedat, da mi gre široko povijanje že pošteno na živce. Pa zdaj ko je bilo tak vroče pa vse to gor namotano... Če nebi mela enega kolkeca malo slabšega, nebi niti približno tega uporabljali. Bomo vidli, kaj bojo rekli drug teden na pregledu. Res upam, da bo ok, da se lahko znebimo teh plenic.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Majčice iz MB in okolice
29.5.2009 13:27:41   
vanilla
Dober dan mamice!

Kaja spančka po tem, ko se je napapcala, jaz sem tudi že uspela nekaj pojest... Spet sva bile dopoldne na sprehodu, pa v Baby Centru sem ji nekaj oblekic kupila na znižanjih. Prav smotano mi je, ker mam večina oblekic za fantka in potem mi tak glupo zgleda v tistem, hehe... A toliko je lepih punčkastih oblekic, tak da sem ji kar kupila. Kake 3 mesece ji bo prav, ker je taka drobna, vendar dolga (54 cm) in bo kar nekaj časa nosila 56 številko.

Ebetka, prav smiliš se mi, ker te razumem, da ti ni lahko, ko si ves čas utrujena. Saj boš vidla, si bo tamala ustvarila ritem. Na začetku je pač težko. Moja prijateljica je tut izključno dojila in je bilo na začetku enako - zbujanje na 2 uri, cartanje na zizi itd.... No, potem ko je bila mala malce večja (ene 3 mesece) pa je že zelo kvalitetno zizala in se v 15-ih minutah najedla za 3-4 ure. Tak da.... še malo potrpi pa bo bolje.

No, naša krčkov zaenkrat res še nima... Upam, da tako ostane, čeprav pravijo, da se dostikrat pojavijo šele po prvem mesecu. Jo pa popoldan rado napenja in takrat malce pojoka, ko se napenja v obraz in potem samo prdi. Jutri začnem s tistimi Plivit kapljicami, ker sem jih šele danes šla iskat v lekarno. Mi je rekla farmacevtka naj ji tega ne dajem v čaj, ampak v mleko (ker jo hranim po flaški). In ker mislim začet najprej z eno kapljico zdaj ne vem, al naj ji dam po žlički na kateri bo mleko, al naj ji kr v flaško kapnem?? user posted image

O, ebetka, vi pa res lahko greste že delat novega otročka, hehe.. Moj ma tut neko takšno ludo idejo, da bi morala najkasneje do jeseni še bratca ali sestrico nardit, da bi pol jaz kar lepo nadaljevala s porodniško.... Jep, malo morgen user posted image . Ni šans! Zaenkrat res še ne.... Po eni strani bi blo pa fajn, ker v LJ v službo se res več ne mislim vozit, za porodniško bi jih pa lahk še izkoristila, hehe.
Aja, menstruacije še nimam, mam pa tut jaz menda že konec čišče, čeprav še vedno včasih malce rjavkasto priteče ven. Jo pa pričakujem, da bi znala kmalu prit, glede na to, da ne dojim. Tak da mi je kar čudno, ebetka, da si jo ti kljub dojenju že dobila tako hitro.

Širokega povijanja tudi jaz ne maram in tamali je tut grdo bit zavita v tem. Včasih prav joka, ko jo nazaj zavijam pri previjanju. Samo ko bomo pa nehali s tem, ji bo pa spet vsaka obleka prevelika user posted image , ker je taka šlankarca. Ma pa zelo dolge prstke na rokicah, pa tudi stopalca ima velika. Menda bo po atiju, ki je tudi dokaj velik.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?