|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 16:47:31   
spaghetek
Pozdravljeni!
Poskusam zanositi ze skoraj leto in pol, ampak zaenrak brez vakrsnega uspeha. user posted image
Ker ne zivim vec v Sloveniji sem bila pri splosnem zdravniku tu v Angliji in poslal me je v laboratorij na analizo krvi (test 21. dne cikla), ki je bil normalen. Mojega moza je tudi poslal na analizo sperme (2 analizi 5 tednov narazen) in rezultat je bil, da ima samo 15% sperme v A razredu (sperma, ki je aktivna in plava naravnost - vse ostalo je bilo normalno).

Pri nedavnem obisku v Sloveniji sem sla k svojemu ginekologu na pregled in UZ in pri meni je vse normalno. Predpisal mi je Klomifen (2x 50mg na dan) in mi je rekel, da se vedno obstaja moznost, da zanosim po naravni poti, ceprav ima moj partner tako nizko mobilnost sperme.

Danes je prvi dan ko sem zacela jemati Klomifen. Zanima me, ce je imel kdo podobne tezave kot medva in ce je bil Klomifen ucinkovit?

Trenutno tudi cakam na napotnico za kliniko za neplodnost v Anglilji, ampak so nazalost cekalne vrste spreko dva meseca. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 17:43:07   
stelavita
Živijo!
Klomifen je zdravilo, ki se uporablja za spodbujanje ovulacije, torej predvsem takrat, ko je problem ovulacija ženske. Klomifen ima zaradi antiestogenskega učinka negativen učinek na endometrij, kar pomeni, da je manjša možnost ugnezditve oplojenega jajčeca. Če so pri tebi ugotovili, da imaš normalen cikel (ovulacija in normalno dolgo lutealna fazo) , me malo preseneča, da so dali tebi klomifen, saj se s tem ne zdravi problem gibljivosti spermijev moškega. Glede na učinek Klomifena, se spermijem gibanjes celo otežuje.
Bistveni hormoni, ki določajo delovanje jajčnikov, se merijo na 2-7 dan cikla (estradiol, FSH, LH in Prolaktin, (tudi Testestoron, če je sum na policistične jajčnike)), na 21. dan pa se ugotavlja progesteron, ki kaže na delovanje rumenega telesa, ki nastane po ovulaciji.
Predlagam ti, da obiščeš specialista za neplodnost, ki bo pogledal celotno vajino sliko, in predlagal ustrezno metodo.
Lep pozdrav.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 17:50:15   
spaghetek
Hvala za odgovor.

Moji cikli so redni in normalni (na 29-31 dni, ovulacija okoli 15. dne). Trenutno cakava, da naju lahko narocijo pri precialistu, ampak cekalna doba je preko 2 meseca, tako da ne vem, kdaj nama bo uspelo iti na pregled.

Kolikor mi je uspelo pridobiti informacije je za najino tezavno najboljsa metoda ICSI, kjer smermij ustavijo direktno v jajcece in ga potem tretjega dne po opoloditvi prenesejo v zensko. Tezava je v tem, da tudi ta metoda ni najbolj zanesljiva in da ni cudeznega zravila, ki bi popravilo mobilnost sperme. user posted image

Pocasi ze res obupujem, da bom sploh kdaj noseca user posted image




(odgovor članu stelavita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:10:03   
twetka
Hm stelavita, js mam PCOS in sem tut zdej dobila klomifen in ne vem zakaj se po njem nebi dalo zanosit,oz da se jajčece nebi vgnezdilo, če je tolko žensk že zanoslo s pomočjo klomifena pa ne glede na PCOS ali če imaš normalen ciklus, ker klomifen spodbuja jajčnike in bi se naj dalo s tem zanosit in bi naj imeli z  jemanjem veliko več možnosti zanositve. če ne bi blo res ne verjamem da bi ga sploh predpisali oz nebi blo tolko pozitivnih rezultatov pri ženskah glede reagiranja nanj. Sicer je odvisno od ženske in tut sama bom vidla kaj se bo z mano zgodlo, ker sem zdaj šele prvo škatlico pojedla in še nimam rezultatov. Edina stvar pa je še prehodnost jajcevodov, od tega je tudi veliko odvisno in če niso prehodni pol res klomifen ne more kaj veliko narediti. Ni mi še jasno to zakaj bi klomifen oteževal gibanje semenčic. Nikjer ne piše v navodilih kaj takega tako da ne vem no. Malo čudno se mi zdi kot sem napisala če bi blo to res ga nebi predpisovali, ker ne bi imel na noben način učinka. Pri mojem partnerju so sicer rezlatati malo drugačni, niso najbolj briljantni, niso pa slabi in predlagana nama je bila inseminacija, kjer oni seme pripravijo in ga vstavijo v času ovulacije. Dobila pa sem sedaj klomifen za 3 mesece tako da upanje ostaja. Spaghetek pridruži se temi klomifenke2010, če še nisi prebrala, tam smo vse trenutne klomifenke in sotrpinke tako da upajmo skupaj na čimprejšnje pozitivne rezultate in na naše čimprejšnje pluske,tako da sphagetek ne obupaj, danes se vse da rešit, še najslabši plavalčki so splavali tja kakor je blo treba, če pa ne pa so jim malo pomagali in na koncu ni bil samo eden user posted image ampak tudi več user posted image , ker ko si enkrat na umetni oploditvi vstavijo not po več zarodkov in je možnost večplodne nosečnosti tako da boš videla da bo tudi vama uspelo. Najbolj zanimivo pa bo to, zdej se vse sekiramo, se mučimo na koncu pa nebomo dobile samo enega ampak več user posted image hihi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:13:19   
spaghetek
twetka, najlepsa hvala za odgovor

Ne najdem teme klomifenke2010 :(


< Sporočilo je popravil spaghetek -- 12.1.2010 18:16:32 >

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:20:54   
twetka
sphagetek a si prebrala navodila ki so zraven klomifena. tam tut piše za moške,  zgleda jih lahko dobijo tudi moški ker piše da se klomifen uporablja za zdravljenje neplodnosti pri moških( premajhno število semenčic v ejakulatu)pravim v primeru ko majo nekateri tudi s tem težave, pri tebi če sem prav razumela je premalo gibljivih, tako nekako je pri mojemu oz premalo najhitrejših jih je pa zadostno število. stelavita ne vem kdo je tebi dal informacije,da klomifen ovira gibljivost in druge traparije, ker če bi res oviral bi mislim da bili o tem opozorjeni,in bi tudi v navodilih to lepo pisalo ne vem no nebom pametovala. Po eni strani mi pa ni logike, ker bi naj pomagal.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:21:39   
twetka
http://www.ringaraja.net/forum/m_4792494/mpage_5/tm.htm#4824927   evo 

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:24:53   
spaghetek
Ja, prebrala sem navodila, da se daje tudi moskim za povecanje stevila spermijev, ampak pri nas je tezava mobilnost.

Za normalno zanositev je potrebno imeti med 45 in 50% sperme v A kategoriji (zivi spermiji, ki plavajo mocno in naravnost). Nazalost jih ima moj moz samo okoli 15% (prvi test je pokazal 15%, drugi po 5. tednih pa 16%).

Moj ginekolog upa, da bo s tem, da se mi bo sprostilo vec jajcec povecala moznost zanositve, saj bodo jajceca na razlicnih mestih v jajcevodu.

Toliko sem ze obipala nad vsem tem, da sem trenutno pripravljena poskusiti cisto vse, samo da bom na koncu imela user posted image (ali 2).

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:26:47   
twetka
http://www.ringaraja.net/forum/m_3983679/mpage_34/tm.htm#4808985   pa še klomifenke2009 tu maš fulveliko različnih mnenj in izkušenj. Kolker sem js vseh teh forumov prebrala sem vidla da je blo veliko uspešnih s klomifenom in js mam upanje vanj, bomo pa videli kaj se bo zgodilo. Med tem ko pa jemlješ klomifen pa je priporočljivo na vsake 2 dni user posted image oz po jemanju sej ti piše kdaj nastane ovulacija, če pa maš redne pa svoje si pa znaš izračunati in takrat more bit dan D user posted image tako da veliko uspeha

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:30:52   
spaghetek
Ja, merim si temperaturo + imam teste za ovulacijo, tako da vem, da sem ovulirala vseh zadnjih 12 ciklov. Spolne odnose imava ponavadi vsake 2 dni, da bi povecala moznost zanositve. Ginekolog mi ne priporoca pogostojsih spolnih odnosov, ker sperma rabi 2 dni da se obnovi in ce bi imela spolne odnose vsak dan, bi bila prevec "razrecena".

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:34:59   
twetka
hm mojemu so ocenili glede na volumen glede na to da je takrat bil izliv manjši ne potrebuje več kontrole, ima pa 36,2% hutrih linarnih, moglo bi jih bit več kot 40 ampak to so vrednosti na 2-5 volumna in menda bi naj blo to v redu, da ma v tako malem izlivu toliko, je pa tudi veliko negibljivih 55,2 so pa še počasna linearna in nelinearna to ma 3,4% na mestu so pa 5,2% tako da kolker se jaz tu ven spoznam niso tako zelo slabi rezulatati. Njemu je zdravnik reku da ni potrebne kontrole moja je pa rekla da nima najboljših rezultatov tako da po eni strani ne moreš vedet a so dobri ali niso. So neka srednjega. Tako da če mi klomifen ne pomaga grem potem na pregled prehodnosti jajcevodov in nato na inseminacije.

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 18:38:08   
twetka
ja , js sem prebrala da je bolje da so odnosi na vsake 2 dni zaradi kvalitete sperme. js mam probleme s težo in sem na srečo zdej malo neki shujšala tako da mi je rekla zdravnica da imam možnost da se mi cikli sami od sebe uravnajo in tudi zdej decembra me je presenetila menstruacija sama od sebe po ne vem kolkih letih pol smo pa kr začeli s klomifenom tako da upam da imam malo večje možnosti zdej zanosit. Kolk sta pa stara če ni skrivnost?

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 21:43:16   
spaghetek
Jaz sem 30 (ze celih 5 dni), moj moz pa je star 28 let.

Sej rezultati od tvojega moza sploh niso tko slabi. A ti si mela razen nerednih oziroma izostalih menstruacij se kaksne druge tezave al je to to?

Koliko dolgo pa ze jemljes Klorifern? Si ze bla na ultrazvoku, da preverijo ce si ovulirala?

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 22:32:22   
twetka
jaz mam že celo življenje odkar sem dobla prvo menstruacijo neredne cikluse. In zdej so mi pri 23 ugotovili PCOS( policistične jajčnike) naj bi pa bla teža kriva za to, tehtam trenutno 101kg, sem pa tehtala 113, to sem zdej mela srečo da sem spravla malo dol in dobla spet samo od sebe menstruacijo. Klomifen sem pa ta mesec jemala prvi krog pa nisem bla na nobenem ultrazvoku, ker so mi klomifen predpisali v ambulanti za neplodnost kamor sem bla poslana s strani ginekologinje in tam so mi zdej naredili vse preizkave tudi hormonske in s hormoni je vse ok. Mela sem pa celo sranje okoli teh preizkav, ker sem prej mela drugo ginekologinjo ki tri leta ni niti miginila s prstom in potem ko me je že začelo skrbet kaj je narobe z mano sem jo zamenjala ta pa me je takoj poslala na preizkave v abulanto za neplodnost. Sicer se mi zdi čudno da nič ne kontrolirajo, imam pa kontrolo aprila če zdej s klomifenom nebo kaj uspelo, imam ga pa še za dva meseca pa tablete za sprožitev menstruacije. Sicer zdej mi je ni blo treba sprožit bomo videli kaj bo čez približno en teden ko bi mogla prit, a bo plusek ali pa je spet nebo. Upajmo da bo plusek če pa ne kaj drugega pa naj vsaj cilkus bo normalen, ker si ful želim da se normalizira glede na to da se zdej res trudim s hujšanjem.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
12.1.2010 22:38:12   
spaghetek
Sej jst mam tudi tezave s tezo... trenutno tehtam 83kg (170cm), kar je baje lahko ovira pri zanositvi. Samo jst nikoli nisem imela nobenih ginekoloskih problemov in tudi UZ in bris predkratkim sta pokazala, da je vse ok.
Sicer pa mislim, da me bojo itak prepikali in preslatali ko pridem na vrsto na kliniki za nepolodnost. Samo ni mi jasno, da zakaj klicejo mene, mojega moza pa ne, ce je ze odkrito, da pri njem ocitno obstaja tezava.

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 10:25:04   
twetka
sej js tut drugač nisem mela nobenih težav razen neredne cikluse drugač pa nobenih vnetij pa nič ni blo, ko moja znanka je mela ful probleme pa bla operirana pa ji je vseeno uspelo lani rodit zdravega otroka. Meni je rekla ginekologinja v MB da glede na to da sem mela do zdej vse ok, nobenih vnetij in teha bi naj bili jajcevodi tudi prehodni, ker menda ponavadi niso če imaš vnetja, operacije,... bomo videli, upajmo da mi nebo treba it na operacijo. Glede tvojega moža je pa res malo čudno, mogo bi imet kontrole, ker dokler ni stvar zadovoljiva imaš kontrole, moj je bil 2x in drugič je bil spermiogram ok.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 10:29:49   
spaghetek
Sej so ga poslali 2x. Drugi je bil pet tednov po prvem. Kolko je meni jasno je tko, da ce sta rezultata na obeh enaka, potem je to definitivno to, sam po moje bi se dalo se na kak pregled. Ne vem vec, kaj naj si mislim.

Sicer pa klicem kliniko za nepolodnost ze 2 dni in se mi noben ne oglasa, da bi se lahko narocila. Baje majo ful guzvo, ker je tukaj sneg in se je cela drzava cist ustavla in baje zdej poskusajo prestavit vse preglede, kjer ljudem/zdravstvenem osebju ni uspelo priti na pregled. Sicer je pa normalna cekalna doba za prbi pregled 45dni. Ker neki :(



(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 11:15:53   
twetka
moj je bil na kontroli z razmikom 3 mesece, najprej septembra potem pa decembra pa so bili decembrski rezultati veliko boljši

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 11:20:24   
spaghetek
Sej po moje ga bodo menda poslali se na kako kontrolo? Sploh nic se ne vem, ker jih itak ne morem dobit na telefon.

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 11:22:00   
twetka
to nipreveč ok ja da kličeš pa ne dobiš, sej bo sam vztrajni moramo bit, a včasih še kaj sami reč zraven če ne se sami ne zmrdajo

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 11:49:12   
spaghetek
Ravnokar so me klicali! Pregled pri specialistu za nepolodnost mam 24.2.2010!!

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 11:51:51   
twetka
Vidiš, kar hitro, js sem čakala približno 3 mesece na prvi pregled

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 11:56:39   
spaghetek
Sam to bo po moje najdaljsih mesec in pol v mojem zivljenju!

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 12:43:48   
twetka
ti verjamem, meni se zdej ta ful vleče pa še en teden manka do prvega testiranja.

(odgovor članu spaghetek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nizka mobilnost sperme in Klomifen
13.1.2010 12:44:53   
spaghetek
Sicer pa upam, da ta mesec mogoce ne bo razocaranja in mi splog ne bo treba it.

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?