|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako z večerno riževo kašico?
29.8.2009 22:08:11   
sye
Ojla, mene zanima kaj bi ve predlagale.mojemu malčku star je 5 m dojen zdaj slab mesec dodajam GH. In sicer en obrok okrog 12-13h. Zvečer (okrog 19.30-20h) pa mu dam riževo kašico od milupe po 4.mesecu. Vse bi bilo vredu, če bi naš mali kašico pojedel in šel spat brez dojenja, vendar brez ziz v postlci ne zaspimo. Tako poje kašico in potem še pri meni, kar je veliko in ga tišči v želodžčku, ker se zbuja. Kaj pravite, ali mu naj to kašico dam za en obrok prej, se pravi okrog 17-18h? Ali mu jo naj ukinem, pa začnem z dvema obrokoma GH, se pravi sadje ob 10h in zelenjavo ob 13h? Prosim za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako z večerno riževo kašico?
29.8.2009 22:39:17   
yelci
Hoj,tud pri nas brez vecernega crkljanja ne gre,zato mu dam eno uro pred spanjem kasico,da se malo poleze,predno ga podojim.Probi tako,ce pa ne bo nic bolje,pa za nekaj casa ukini vecerni dodatek,.Zakaj pa mu dajes se zvecer,mas obcutek,da je lacen?Sprasujem te zato,ker mali nima niti pol leta in mu dajes tolko obrokov?

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako z večerno riževo kašico?
29.8.2009 22:42:18   
črticaa
itak se crklja,..in sprot še mal poje,..priporočam ti da mu daš kakšno uro prej kašico


iz kje si jaz mam eno celo neodprto,..naš mali je sedaj že na rižolinu, grisolinu in podobno,...
.če želiš, je tvoja(piši na zs)

lpuser posted image

(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako z večerno riževo kašico?
29.8.2009 22:45:27   
yelci
Sm slabo prebralauser posted image .Men je P rekla,da ko zelenjavo poje za cel obrok,potem je cas za sadje.Torej dop sadje,pop zelenjava+riz ali krompir.....Rajsi probi tako in sele cez nekaj casa zacni s kasico.

(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako z večerno riževo kašico?
29.8.2009 22:48:12   
črticaa
mlečna kaša je boljša za začetek kot zelenjava,..saj je lažja za prebavo,...smisel kaš je daje to bolj nasitna verzija mleka,.... boš vidla moj mali po 6 mesecu ni hotel nobene kaše več,...in tudi mleka ne,..zato mu pa dam v mleko 1x rižolino, 1x grisolino, da zaradi vedno novega okusa sploh kaj mlečnega poje,...saj morata biti nujno vsaj 2 mlečna obroka


(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako z večerno riževo kašico?
30.8.2009 0:40:13   
sye
ja sej ne vem kako naj, ful rad je to kašico zvečer. Sadje ma tud ful rad, zelenjavo ne tako hudo, jo poje 10 žlic maksimalno. Meni so rekli naj izmenično dajem sadje zelenjavo, da to poskušam v enem obroku. A sem narobe razumela?Al bi mogla najprej samo zelenjavo in ko ima to polni obrok uvedem še sadni dopoldanski obrok? Jutri gremo na morje, pa ne vem kako naj.

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako z večerno riževo kašico?
30.8.2009 0:42:27   
sye
a bi blo narobe, če bo dnevni obrok v večini na hippovih kašicah, nekajkrat bomo tudi skuhali oz. pripravili, popoldne pa riževo kašico?

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako z večerno riževo kašico?
30.8.2009 7:56:14   
yelci
Nc ni narobe,ce das hippove kasice,samo moj zelenjavnih ne mara,pa tud men so ogabne.
Kupi tiste,ki so mesane sadje&zelenjava.Drgac je pa res boljs,ce mu najprej uvajas zelenjavo in potem sadje,k sadje je bolj sladko in jim bolj tekne.Aja,moj ma tud fuuuul rad rizeve kasice,zdaj pri 7 mesecih jih dobi zjutraj in zvecer.Lep dopustuser posted image

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako z večerno riževo kašico?
30.8.2009 8:15:17   
Katy78
Jaz sem začela z riževo kašico zvečer in šele potem z zelenjavno kašico, nato pa še s sadno, tako da se ne sekiraj, da si naredila kaj narobe. Ni pravilo, da moraš začeti z zelenjavo ali sadjem in šele potem z mlečno kašo. Ponavadi večina začne z mlečno kašo zvečer, zato da so dojenčki bolj siti in da dlje spijo.
Tudi Nik dobi pred spanjem še flaško in ob njej zaspi. Poskusi mu dati kašico malo prej, tako da dobi mleko kakšno uro ali uro in pol po kašici. Nik npr. ob 19h poje kašico, okoli 19:30 je kopanje, okoli 20h ali 20.30 pa dobi še mleko. Vem, da ni lačen, ker kašice poje 200ml, ampak je mleko bolj za crkljanje. Dam mu 140ml in večinoma spije od 70-100ml, redko popije vse. Spi pa od 20-20.30 pa do 6-6.30.

(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako z večerno riževo kašico?
30.8.2009 21:31:02   
Najaa
Jaz sem tudi začela pri tamali z riževo kašico.
Da se zvečer ne naje preveč, mu pa daj manj kašice in potem ga še podoji.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako z večerno riževo kašico?
30.8.2009 22:04:33   
zaja23
Živ! Moja mala ima 7m in je gosto hrano od 4ga. Moram rečt, da ji riževe kašice že od začetka niso nič kaj dišale (pa smo jih kar nekaj probal), za razliko od sadja ali še posebej (zanimivo) zelenjave. Nam je P sicer rekel, naj začnemo s sadjem, nato zelenjavo, skuto, stročnicami ... Pa nimamo nič težav. Ravno zadnjič sem videla tu na ringaraji, koliko različnih protokolov obstaja za uvajanje GH. Po mojem je vse v zmernosti ok. Itak otroček pokaže, kaj mu ne/paše.
sye, pri frutkih jaz pazim mogoče le na to, kateri imajo umeten sladkor, kateri pa ne. Vem, da lumpi ga ima ...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako z večerno riževo kašico?
4.9.2009 11:57:17   
tasa.m
Pri nas tudi če poje 180 ml mlečne kašice, bo še vedno zahtevala zizo za spanje. Stara je pa skoraj 9 mesecev.
Tudi P mi je svetovala, da naj ji dam mlečne kašice kolikor bo hotela, potem pa še zizo.

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu zaja23)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako z večerno riževo kašico?
4.9.2009 12:02:00   
tasa.m
Aja, sem pa tudi jaz začela z riževo kašico (najprej dopoldne), potem z zelenjavo (+ riževo kašicao sem potem dajala zvečer), čez nekaj časa sadje, potem sem počasi uvajala dopoldne sadje, popoldne zelenjavo, zvečer pa mlečno kašo.

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako z večerno riževo kašico?
18.9.2009 22:54:35   
sye
ojla,pršli z morja,super je blo. Tamal je pridno jedel. Zvečer mu vsak dan dam riževo aptamilovo kašico po 4em mesecu. Ali so še kakšne druge, ki jih lahko dam,ali imate še kakšne druge ideje?

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako z večerno riževo kašico?
19.9.2009 7:13:42   
Hope2
V kalčku, babycentru in v DM-u imajo več vrst kašic ala ta riževa. samo glej da so brez glutena. jaz sem enkrat mojemu kupila kosmiče iz prosene kaše, brez glutena. Imaš tudi kosmiče iz 4 vrst žita, samo za te nisme prepričana, ali so brez ali z glutenom. Firma pa je sunval (demeter) ali pa Alnatura (najbrž še kaka)


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.9.2009 7:15:52 >

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako z večerno riževo kašico?
19.9.2009 10:10:53   
Tanja_
Brezglutenkse kaše so:prosena, riževa, ajdova.
Jaz sem jih naročila tule http://www.biosvet.si/ in http://www.bio-trgovina.si/index.php?act=viewCat&catId=22.Te so bio oz. demeter kvalitete,jih imajo tudi v BC in po raznih drugih trgovinah, sej je seznam trgovin na njihovi strani.Je pa res, da niso čisto nič sladkane, tko da vprašanje, če jih bo hotel jest, glede na to, da že pozna različne okuse. Vem pa, da se da dobit to proseno tudi z jabolkom.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako z večerno riževo kašico?
27.9.2009 21:13:28   
PC Baby
Meni je pa patronažna rekla naj mu v vsakem primeru pri uvajanju GH dam najprej GH in takoj nato ga podojim. S časom naj bi pojedel vedno več GH in manj spil mleka in tako se dojenje elegantno umakne iz posameznega obroka.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?