|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 2:41:56   
endrina
pri prvi nosečnosti sem pridobila 16 kg, po porodu sem bila v skoraj 2 mes. spet na svoji kilaži pred nosečnostjo brez nekega truda. sranje je bilo potem samo ko sem otroku začela uvajat hrano in sva obroke dojenja s tem nadomestila - takrat sem se pa nazaj zredila da joj.
zdaj v drugi nosečnosti se lahko "pohvalim" s pridobljenimi 20 kg, od katerih mi je zdaj en teden po porodu ostalo še 12 kg. moram rečt da kar dobivam "napade" lakote v vmesnem času med zajtrkom, kosilom in večerjo (pri čemer v teh glavnih obrokih niti nimam neke ful količinske potrebe). trudim se vmes ne bi jedla al pa če že - pol nekaj malega. po dojenju sem ful žejna in spijem veliko vode, pa se mi zdi da mi ravno ta voda (potem ko izpuhti) daje lakoto.
koliko ste na koncu nosečnosti pridobile ve in v kolikšnem času ste to težo izgubile. a ste se morale precej zadrževati pri hrani al je to samo od sebe dol padlo. ste tudi kaj telovadile - meni še zdaj ni do tega, sem za tako telesno aktivnost še prešibkega počutja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 7:25:08   
Luni
Ja, itak, da sem imela napade lakote, pa saj sem rabila! Sem pa jedla več kot petkrat na dan, male obroke, nikoli se nisem nabasala. Uredi si urnik prehrane, čimvečkrat zdrave prigrizke. Tvoje telo rabi!

_____________________________



(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 9:43:05   
Tea 1
Jaz se lahko pohvalim z 28 pridobljenimi kg v času nosečnostiuser posted image .
Mela sem napade lakote tako med nosečnostjo kot med dojenjem, ampak kile so šle same dol, čeprav sem se nažirala, še ponoči sem jedla najmanj enkrat. Po 4 mesecih sem bila na starih kilah, mislim super ane. Je pa moj dojenček zelo rad jedel, mleka je bilo pa ogromno...tko da je v 6 mesecih polnega dojenja prišel na 11 kg.
No, potem smo pa začeli uvajat gosto hrano, je bilo pa konec. Kile grejo gor. Bo treba začet pazit kaj se poje.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 9:57:26   
rina22
Jaz sem v nosečnosti pridobila 17 kg. Ko sem priša iz P, sem mela 5 kg več, kot pred nosečnostjo. Zdaj po 3,5 mesecih sem na 6,5 kg več kot pred user posted image (pa ne dojim). In imam grozeeeeeen apetit. Bom tudi mogla pazit, kaj jem..

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 10:48:25   
manna
V nosečnosti sem se zredila 16kg, 5 dni po porodu sem imela 8kg manj. Zdaj je minilo od poroda 5,5 mesecev in imam še dobre 4kg viška. V nosečnosti sem ogroooomno jedla, tudi ponoči, ker sem bila neznansko lačna, še posebej zadnja dva meseca. Zdaj pa nič ne pazim kaj jem, nič ne telovadim, samo vozičkam in jem normalno, pa dojim seveda. Je pa res da me včasih prime volčja lakota, ampak ker pač v tistem trenutku nimam časa da bi si vzela za jest, me potem mine.
Aja, prve tri tedne po porodu, ko nisem nič delala in je tamala več spala, sem pa stalno nekej jedla ali pila, deloma zato ker mi je pasalo, pa tudi zato ker so mi govorili da moram jest da bom mela mleko. Tudi jaz sem imela takrat očutek da sem po dojenju strašno žejna in "švoh".  Tako da - če si komaj en teden po porodu, valda moraš počivat in jest. Ne mislit zdaj na hujšanje!

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 12:22:40   
Ploha
zredila za 23 kg, s P prišla - 13-14 kg...no zdaj 9,5 m po porodu so mi ostale 4 kg še....

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 14:22:11   
melanija
V zadnji nosečnosti pridobila 14 kg, na svoji teži sem bila 5 mes. po porodu, sedaj pa že 1 mesec hodim na HI-LO aerobiko  1x na teden, in moram povedat da se je moje počutje 100% izboljšalo, tako fizično kot psihično.

Tudi jaz sem polno dojila, jedla nič koliko samo res večkrat na dan in po malem. Do pred enim mesecem je bil edini moj šport vozičkanje (kar pa je občutno premalo - zame - se moram fajn spotit in to je to).

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
23.11.2009 19:59:59   
marjetica8
No me veseli da nisem edinauser posted image ! sem skoraj 7 m po porodu in sem mela tud ful napade lakote. Zdej sem nehala dojit je malo boljšeuser posted image ! Med user posted image  sem dobila 19 kg. Iz porodnišnice prišla s -6. Pol sem v prvih 4. mescih zgubila še 7kg, zdej mam še 4 več kot pred nosečnostjo, ki pa se jih nikakor ne morem znebit! Pa že 7 mescov ful slabo spimo, dojila sem do nedavnega, laufat sem hodila celo poletje, zdej pa 2krat na teden aerobiko. Pa ne gre dol. Pa zdej res ne jem več ne vem kolk ful. Mogoče bo treba na dieto...user posted image

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
24.11.2009 4:03:29   
endrina
meni dieta pri hujšanju po prvem porodu ni ustrezala, pa na splošno nisem tip da bi se držala omejitev pri dieti. da sem uspela dobiti kilažo dol sem hodila 2x tedensko na pilates, pa jedla sem sicer vse - ampak v polovičnih obrokih. pa je nekako šlo - sicer na dolgi rok, pa vseeno. upam da mi bo zdaj v drugo tudi uspelo. čeprav moram rečt da je kar težko da ne ješ vsakič ko po dojenju zakruli želodček.
v kolkem času po porodu pa se se začele vključevati v športe aktivnosti?

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
24.11.2009 9:19:54   
manna
Jaz se še nisem začela vključevat, od poroda je 5,5m. Nevem kaj čakamuser posted image

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
28.11.2009 21:33:03   
carsko
živjouser posted image
sem nova tukaj na forumu in mogoče ni najboljša tema za sem gor ampak mam občutek da me boste znale potolažituser posted image ..sem namreč noseča 21.tednov in sem pridobila že celih 13 kguser posted image ...začela z 63 kg visoka 166cm,sedaj pa jih imam 76 res je da se mi jih toliko ne pozna niti trebuščka še nimam velikega,ko gledam svoje prijateljice so v teh tednih nosečnosti precej bol lepo okrogle okrog trebuščka...kaj naj naredim,glede na to da skoraj vsak dan telovadim po eno uro in jem recimo 4x na dan,s sladkim ne pretiravam, res ne vem od kod se pojavljajouser posted image sem že malo obupana,čeprav sem 100% prepričana da bodo šli kg po porodu dol če ne z lepa pa z grdauser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
29.11.2009 17:12:42   
Urska09
Mogoče maš pa dvojčke? Hecam se user posted image . Ne sekiraj se. Veliko mojih kolegic se je zredilo za 20, 25, celo 28 kg. Pa so šle v 1. letu po porodu vse lepo dol. Boš videla, ko boš dojila, vozičkala, ponoči vstajala,...Vse bo šlo dol, verjemi! user posted image

Pazi nase, jej čim bolj zdravo, pa veliko sreče z malo štručko ti želim!

(odgovor članu carsko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
29.11.2009 17:59:19   
carsko
tudi na to sem pomislila pred prvim pregledomuser posted image nakar smo ugotovili da je en, ampak nisem bila takrat noseča samo 7 tednov kot sem mislila ampak že 12. pravo presenečenjeuser posted image ...prvi mesec sem krvavela ker smo se selili in sem prenašala težke stvari,tak da niti pomislila nisem na nosečnost,je pa malček oz. malčica žilava po mamici,da je vse to dobro prestala user posted image ...sem vedla da me bo ena ziher potolažila hvala tiuser posted image ...malce sem se obremenjevala s tem ampak se sedaj ne več,tudi ginekologinja mi je rekla da bolš več kot premalo morem priznat je razumevajočauser posted image
kjer je volja je tudi pot aneuser posted image
pa lep pozdrav vsem

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
29.11.2009 19:34:40   
manna
uf še dobro da se je vse v redu izšlo s tvojim bebijem!!
Glede kg pa - poznam eno ki ima tri otroke in pri vsaki nosečnosti se je zredila za 25kg in pri vseh treh je shujšala nazaj na prvotno težo v manj kot enem letu po porodu. Tako da - vse se da!
Rediš se pa v nosečnosti tudi zaradi hormonov, ki so naštimani tako, da delajo maščobno zalogo, ki jo bo telo potrebovalo za dojenje.
Srečno!

(odgovor članu carsko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
1.12.2009 15:15:00   
eternety
V nosečnosti sem se zredila za 14 kg, prišla iz porodnišnice z 5 kg manj, po porodu sem še malo shujšala. Danes tri mesece po porodu imam še 4 kg viška, ki me niti ne motijo. Je pa problem, ko hočem kake stare hlače oblečt mi ne grejo čez rit user posted image . Je pa res, da mi še zdaj ful sladkarije dišijo, brez čokolade ne preživim niti en dan.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
1.12.2009 15:50:38   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: eternety

Je pa res, da mi še zdaj ful sladkarije dišijo, brez čokolade ne preživim niti en dan.

Joj, a veš da mam jaz isti problem! Tud nuttelo napadem, če ni drugega pri roki. Ne vem kdaj me bo ta obsedenost minila. Kilce pa lepo spet gor. Pa sem bla že na svoji teži...user posted image user posted image

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
1.12.2009 17:08:23   
carsko
ja res ufff sam da je z našim malčkom vse vreduuser posted image ...zgleda so res hormončki krivi ker se  mi zdi da me je vsaki dan več skupaj sam v trebušček neuser posted image ta še prideuser posted image ...mal se bom še poskusla pazit pa zvečer res samo kakšen jogurt in sadje pa poročam kak se bo izšlouser posted image ...sicer pa sem trdnje volje glede hujšanja in vem da stem ne bo problema,čeprav sem svojmu zdej bol všeč ko mam malo večjo rituser posted image ...lep pozdrav vsem papa

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
3.12.2009 10:35:20   
endrina
Moram povedat, da so se moji navali lakote in krulajočega trebušča nehali. Zgleda da  ta voda in lahko hrana pomagajo. Jem ko sem res lačna in ne takrat ko se mi lušta. Tako mi je do moje preporodne teže ostalo še 7 kg. Vedno ko se zvagam sem kakšne pol kile lažja, kar je prav luštno pogledat. Tako upam, da bo šlo še naprej in da bom čimprej na svoji prvotni teži.
Je pa res da komaj čakam, da grem po novem letu na pilates. Sam zorganizirat se še mormo glede hranjenja ta malega.

(odgovor članu carsko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
7.12.2009 13:10:10   
x_srečka_x
Prvič sem pridelala 20kg in po enem letu prišla na vojo staro težo user posted image
Drugič pridelala 8kg in iz porodninice prišla s starimi kilami in obelečene stare hlače.
Se mi je prvič dogajalo to kar praviš ti da sem bila nenormalno lačna in se se po porodu nazaj zredila,pa sem si rekla da zdaj bo pa dovolj in sem se pazila,pa so kilce kar same dol letele user posted image


LP

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
11.12.2009 11:09:44   
Reby
Startala sem z 51 kg, zredila za 20 kg, domov sem prišla z -7 kg, danes sem dobre 3 mesece po porodu in imam še vedno isto kg, nič nisem shujšala od prihoda domov user posted image  Nonstop sem lačna in še dojim. Če kakšen dan malo manj pojem, je tud mlekca manj. Sem rekla, da potrpim še kakšen mesec, ko bomo začeli uvajati GH, potem pa se tudi sama lotim taktike "manj žri" in telovadbe do ciljne kilaže nekje 53 kg in bom čist srečna in zadovoljna.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
11.12.2009 21:47:05   
slovenka
Jaz sem štartala s 53 kg in šla rodit s 67 kg, nekje po 8 mes sem bila nazaj na stari teži in nisem imela izkušnje, da bi šlo dol in potem gor - vsaj do zdaj, ko sem spet noseča in gre spet gor user posted image

Če si pred 1 tednom rodila, se še ne ubadaj s tem. Jaz komaj čakam, da bom na tvojem mestu, da bo porod za mano, potem bo že kako user posted image


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
12.12.2009 13:35:53   
endrina
Zgleda da imam srečo.Tri tedne po porodu mi je od pridobljenih 20 kg ostalo le še 6 kg, ostalo sem izgubila brez nekega večjega truda. Upam da še ostalih 6 gre kmalu dol, ker me je kar groza, ko pogledam v polno omaro, pa si nič ne morem potegnit nase.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
12.12.2009 14:34:43   
PC Baby
Jaz sem bila 3 tedne po porodu na - 7 kg, glede na težo pred zanositvijo in zdaj po 7,5 mesecih nisem nič dobila gor. je pa res, da še dojim, zato upam, da ne bo potem začeloa naraščat...

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
17.12.2009 19:27:22   
TIBIDABO
 no jaz sem imela pred nosečnostjo 56kg, v celi nosečnost zredila 7kg,ko sem prišla domov iz porodnišnice, sem bila na isti teži, zdaj, 2,5 m po porodu jih imam pa 54,5 kg. polno dojim in jem 6x na dan, tudi sladkarije...mi paše vse čokoladno, kar mi v nosečnosti sploh ni. zadnji obrok je med 22-23h, največkrat navadni ogurt z muesliji in sadje, mi paše kislo..

srečno punce

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pridobljeni (izgubljeni) kilogrami
17.3.2010 13:22:51   
mamyca
Ojla punce:)
Sem nova na forumu in nažalost zelo žalostnauser posted image user posted image .. Najprej sm pomislila, da samo hormončki nagajajo, ampak mi je hudo, da kr ne morem k sebi prit.. In, sicer.. Skozi celo nosečnost sem bila vsem "lepa", ok sem se tudi počutila, bila sem srečnauser posted image .. pa čeprav sm precej pridobivala na teži. Kljub temu me ni skrbelo. Zdaj pa sm čez noč začela še hitreje pridobivat na teži, odtekat, da kdor me ni idel 2 dni se mi kr čudiuser posted image . Vsa sem otečena, noge-stopala, imam kr trojna kolena, stegna.., obraz imam pa  tak, da me je kr sram it venuser posted image -oči imam čisto zaprte od otečenosti, nos za 3, eno jutro sem se zbudila takšna, da sem komaj govorila od zabuhlostiuser posted image user posted image . Sicer sm že v 37.tednu, ampak vseeno ne morem, da ne bi bila žalostna. Kljub podpori partnerja, domačih ... Ne vem zakaj, ampak se mi kilogrami nabirajo nenormalno, v 2 tednih 5kg, če ne celo več, od zanositvije pa do zdaj pa 25 kguser posted image , kar e zelo žalosti, pa ne da se bojim, da ne bom tega izgubila, ampak kaj ko komaj hodim:(, ne morem se ne sama obut, ne oblečuser posted image .. Skušam sama sebe potolažit, ampak žal nism uspešna, čeprav mam srčno rada dojenčka in niti slučajno ne mislim, da je"on" kriv za mojo žalost, ampak ne vem kako bom do 11.4.user posted image user posted image . . .

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?