|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakanje
4.1.2010 8:17:03   
pikapolonica8
Pozdravljene mamice
Sem mamica dvomesečne hčerke in me zanima kako je glede kakanja,namreč midve se zaenkrat še samo dojivauser posted image nekje na tri do štiri ure ,problem pa je v tem, da zelo malo odvaja blata.Sedaj  opažam, da se ni pošteno pokakala že tri dni danes je pričel četrti dan,ko pa spušča vetrove ji tu pa tam malo pobegne blata.Zanima me  kaj storiti v tem primeru,če se ne bi pošteno pokakala danes ali jutri, kaj storiti v tem primeru.Imava tudi zelo močne kolike tako,da nikoli nevem, ko se napenja ali se napenja zaradi kolekov ali ker ni kakala.Hvala za odgovor in razumevanje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakanje
4.1.2010 11:56:30   
tulpek
pri tako malih in samo dojenih je čas za kakanje tudi 10 dni, nekateri pravijo še več. moj letos tudi še ni kakal, samo prda na veliko.
pa potipaj če ima trd buši, ampak ne takrat, ko napenja trebušne mišice.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 4.1.2010 11:58:18 >

(odgovor članu pikapolonica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakanje
4.1.2010 12:11:01   
Hope2
Ko je naš imel krče in se napenjal, pa če ni kakal tisti dan, sem palčko za uha namočila v hladilno kremo in mu pomasirala zadnjično odprtino. Še prej pa sem mu pomasiral trebušček (weleda olje za krče v smeri urinega kazalca) in nekaj minutk se je nagi sam zbrcal na previjalni. Če ni bilo kakca ali prdca sem s plačko malo porinila v odprtino (isto kot toplomer, samo za toplomer nekateri pediatri pravijo, da draži lsuznico) in zaokrožila. To mu je definitivno pomagalo, da se je sprdel in pokakal v nulo. Samo tega ne smeš izvajat pogosto, da se mišice izstisa ne polenijo.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakanje
4.1.2010 13:17:08   
tanci6
Jaz imam (skoraj) 3-mesečnega sina, pa se mi kak mesec nazaj ni pokakal 8 dni. Je samo dojen. Sem pa klicala pediatrinjo in sestra mi je svetovala, naj jaz spijem malo Donata in naj mu dam na tešče zjutraj kamilični čaj, blago sladkan. In vedno se je še potem proti večeru pokakal. Opažam pa, da so ga "zapirale" kapljice proti kolikam (Antiflat),, s tem da blato ni bilo nikoli trdo. Pri dojenih otrocih se naj ne bi bali, da ne bi kakali, je pa tudi mene zelo skrbelo, ko mi dete ni kakalo po več dni. Pa še sama se izogibaj hrani, ki zapira.

(odgovor članu pikapolonica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakanje
4.1.2010 13:21:42   
tulpek
donat imam tudi js danes v planu... čakam, da mi ga pripeljejo. čeprav naj ne bi bilo nič hudega, da nekaj dni ne kaka, občutek ni prijeten.
po ritki mu pa na bom žokala, dokler je mali vesel in ne kaže znakov, da ga ne kakanje muči.

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakanje
4.1.2010 13:30:16   
tanci6
Sam morš si ga mal "preluftat" (Donat), da gre vsaj nekaj CO2-ja ven, ker gazirane pijače tudi napenjajo.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kakanje
4.1.2010 13:38:08   
novopecena
moj mali je bil večkrat v kosu zaprt tudi 13-14 dni in so mi rekli da pri dojenem otroku to ni nič takega

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu pikapolonica8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kakanje
4.1.2010 13:38:29   
tulpek
hvala, ampak js tako ne maram gaziranih pijač, tak da mehurčke prej ven spravim. poročam jutri, če bo pomagalo.

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kakanje
5.1.2010 7:24:46   
sanjacka
Tudi moj 2 mesečni sinek že od nedelje ne kaka! To se je zgodilo prvič zdaj, da se mu je prebava tako spremenila. Pridno spušča plinčke, mi pa vsi čakako, če je že bilo kaj v plenički!
Pridno ga dojim in upam, da je res vse to normalno...kr naenkrat pleničke čiste,razen polulane!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kakanje
5.1.2010 16:10:15   
tulpek
Tjaš se je pokakal user posted image in to brez kakšne pomoči. Donat je včeraj zatajil in ga dobim šele danes... bo za drugič. Ni pa bila ta porcija kaj ekstra velika, nekaj čist povprečnega.

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kakanje
5.1.2010 19:27:07   
tulpek
kakal še enkrat, tokrat spet bolj majhno porcijo.. ampak nekaj pa je user posted image je PA TAKE OBLIKE KAKEC, KOT OBIČAJNO, nič bolj trdo..

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kakanje
7.1.2010 21:36:48   
sanjacka
Malo pozno, pa vseeno, tudi mi smo kakali in bili tako ganjeni od vselja, da nam je uspelo čisto po naravni poti, le čajek z kamilcami je pomagal z majčkeno sladkorja.Tako je svetovala patronažna sestra! Zdaj spet pridno kaka! user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kakanje
8.1.2010 9:03:15   
jakipaki83
Eno vprašanje. A se je vašim dojenčkom blato kaj spreminjalo? Moj 4 mesečni dojenček (popolnoma dojen) je imel do nedavnega blato vedno isto - gorčične barve, zelo tekoče in s parimi kepicami neprebavljenega mleka. Skratka tako, kot naj bi bilo pravilno. Zadnje čase se mu je pa blato spremenilo. Je malce bolj kompaktno (še vedno je seveda tekoče, ampak ni več čisto tekoče, kot je bilo), v njem pa je tudi precej mlečnih kepic. Pa včasih še malce sluzi. Kaka že od rojstva precej - 2-3x na dan. Zdaj me pa skrbi, če je na kaj alergičen. Ali pa je taka sprememba pač posledica razvijajočih se prebavil? Ima katera podobne izkušnje?

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?