|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj na kolo s koleščki?
29.3.2010 19:38:40   
vaney
Sin je star 2 leti in 2 meseca. Lansko poletje se je veliko vozil s 3-kolesnikov, katerega sem rinila jaz ali kdo drug, on pa je noge držal na pedalih, vrtel jih ni. Letos smo držalo odmontirali stran, vendar noče sam vrtet, ker po makedamu okrog hiše ne gre nikamor, ker so gor plastična kolesa. Razmišljam, da bi mu kupila pravo kolo s pomožnimi kolesi. Se vam zdi, da je že čas za to ali je še prezgodaj? Kdaj ste pri vas zaštartali z njim?

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
29.3.2010 20:23:00   
jakaracman
Jaz ti raje priporočam like a bike.Naša ga ima od nekje te starosti, letos-4 pa je brez problemov sedla na kolo in zvozila brez pomožnih koleščkov.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
29.3.2010 21:31:20   
hubi
Obvezno kolo brez pedal, jih imaš zelo ugodno na netu. Potem ti brez problem presedla na veliko kolo.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
29.3.2010 23:46:18   
rija
jaz pa zagovarjam kolo s koleški.
tale lajk a bajk bi jaz na koncu nosila, pa še malega šlepala, ko smo šli kam daleč.

kolo s koleščki je pa fajn, ker se mali malo ustavi, spočije in se ne zvrne. potem pa gre naprej. lani takega časa smo bili v enih toplicah in smo prehodili/kolesarili ene 7-8 kilometrov in sva ga vmes, ko ni mogel več, malo potiskala, vlekla....niti pomisliti nočem, kaj bi bilo z lajkabajkomuser posted image  verjetno bi nekje vmes  klicali taksiuser posted image

in ni prezgodaj. moj je šel na kolo nekje isto kot tvoj, mogoče 2 meseca pozneje.
potem ga je teral eno leto, vmes pa še skirco in lani, pri 3,5 letih je zvozil čisto brez problema s prve brez koleščkov.

da ne rečem, kak tera zdaj. in to po asfaltu, po off road....me je kar groza....user posted image  je rekel, da rabi kolo brez blatnikov in s fedri, da se bo lahko vozil po travnikuuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
30.3.2010 0:22:34   
Najaa
Moja tavečja je šla na kolo s koleščki pri cca 2,5 letih. Vse ostalo, kot je rija napisala. Če bi šli kam dlje, bi morala nositi njo in vse ostalo, kolo s koleščki je pa super.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
30.3.2010 7:32:53   
ksenjak
Tudi naša 2 in pol letnica že veselo vozi 12-colskega. Je imela prej Schwinnovega trikolesnika pa smo jo samo porivali, zdaj pa vozi sama.

lp

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
30.3.2010 10:05:32   
viv_
Ta velika je pri 2,5 brez težav vozila kolo s pomožnimi... Tamala pri 3,5 letih pojma nima, kaj nej počne na kolesu...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
30.3.2010 10:09:08   
Splišni
Zadnjič je ena dala link od viiv kolesa s palico za potiskat zadaj, pa je bilo drugače čisto normalno kolo s pomočnimi koleščki 12-colsko. Tisto se mi je zdelo prav fajn, ampak zdaj ga ne najdem.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj na kolo s koleščki?
30.3.2010 18:09:03   
K_a_t_i
Pri nas je bila pa ravno obratna situacija kot pri Riji - na poganjalcu smo od 2. leta za njim tekali, kolo na koleščke je pa prvič do pedal dosegel šele pri 2,5 leta (to je sicer odvisno od modela) in še potem se je peljal kot zasanjan user posted image . Da ne omenjam, da s koleščki ni mogel čez noben robnik, buh ne dej, da je bil kak avto na pločniku,...
In še vedno (pri 3h) praktticiramo takole - če kam gremo (se pravi imamo nek cilj - zdaj želimo recimo na kavo 1,5km daleč), poganjalec, če gremo s kolesom pa se gremo načrtno vozit na igrišče. Zdaj že ful šiba, ampak parkirani avti na pločniku, robniki, klanci,... so pa še vedno ovira, ki jim na kolesu s koleščki ni kos.

Tako da - odvisno od otroka.
Je pa verjetno dejstvo, da je kolo slej ko prej všeč vsem, poganjalec pa niti ne. Predlagam, da ga pelješ v trgovino kjer imajo oboje in preveriš za kaj ima več interesa. Nekaj na silo je brez veze.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?