|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sekundarna neplodnost
10.11.2010 8:00:35   
anuška 29
Pozdravljene!

Imam sina starega 8 let. Tezav z zanositvijo takrat ni bilo. Sedaj pa ze 3 leta "delava" na drugem otročičku, pa nič! Gin. me do zadnjič ni resno jemala, češ da ze imam otroka, da naj bom mirna in sproščena in pdb... Na zadnjem pregledu pa mi je le predpisala Klomifen? Je katera v podobni situaciji in kakšne so vaše izkušnje in rezultati z jemanjem klomifena?

Hvala vsem, Anuška

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 10.11.2010 15:06:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.11.2010 8:15:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anuška 29)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
10.11.2010 8:18:45   
andrejaja
Zdravo.

Tudi jaz se že 3 leta trudim zanosit in še nimam otrok (dala skozi vse možne predlega in ne najdejo nič kaj bi bila ovira) in prejšnji mesec sem "pojedla" prvo škatlica Klomifena, vendar sem se tudi posvetovala na drugih forumih s priznanim ginekologom, ki mi je to odsvetoval (preberi si moj post NUJNO PROSIM ZA POMOČ - Tabletke Klomifen). Zdaj sem v slepi ulici in ne vem več kaj !!!!!!!user posted image

Kakšno diagnozo imaš oz. zakaj ti jih je pa predpisala?

LP andrejaja

(odgovor članu anuška 29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
10.11.2010 10:38:03   
b-best
sem v podobni situaciji, klomifen ni pomagal, bolje rečeno odmagal, porušil ciklus
mislim, da sem obupala, nekje globoko v sebi žari še kanček upanja. za posege se nisem odločila, menim, da imajo pari brez otrok prednost in najbrž tudi sama ne zberem neke energije, da bi se spustila v tako kalvarijo. Res je težko in žalostno, ko vsi okrog tebe, ampak res vsi zibajo, in se vse več deležen opazk in vprašanj, češ kaj pa še čakaš, pa imej še enega

Kakorkoli tudi meni včasih paše se komu potožit in potočit solzo nesreče, ampak skušam ostati pozitivnih misli, tako tudi tebi želim. Najverjetneje pa bi bil pameten nasvet pregled, ki vključuje pregled obeh partnerjev. Zgodi se tudi to, da pri nobenem ne najdejo nič posebnega in poznam par, ki 10 let ni mogel imeti otrok, eno leto po posvojitvi pa sta zanosila.

Bodi močna in srečna vsaj z enim sončkom, mogoče uspe user posted image

(odgovor članu andrejaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
10.11.2010 11:32:13   
Monstera
Punce jaz res ne vem, a ste ve tolko časa čakale da ste šle h ginekologom ali imate tako neresne ginekologe. Takoj, ko sem moji G rekla, da ne uspe zanosit, me je poslala na kliniko za neplodnost. Tam sem skoraj na 2 meseca imela preiskave, HSG, spermiogram, potem klomifen... Zdaj po 11ih mesecih na kliniki sem bila še na laparoskopiji. Mi neprestano nekaj čaramo in se trudimo, da bo uspelo. Ne vem kaj se to pri vas dogaja. Dajte mal po mizi udart ali pa ginekologe zamenjat. Samo ne obupat in se dajte potrudit.

(odgovor članu b-best)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
10.11.2010 13:06:13   
andrejaja
Glej pred 3 letom sem potožila G, da poskušam zanosit in ni uspeha in do sedaj še kar nekaj probava in poskuša... Prosila, rotila sem jo naj me pošlje naprej in kaj je bil njen odgovor: vse gre po določenem postopku in te napotnice za kliniko za neplodne ne morem kar izsiliti!  

Za vse nas držim pesti in čimprejšnji user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
10.11.2010 15:06:06   
Monstera
Ja jaz ne vem, potem pa zamenjaj ginekologa, ker to pač ni normalno da ti 3 leta nisi zanosila in te nikamor ne pošlje.

(odgovor članu andrejaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
11.11.2010 15:01:27   
Dorianna
user posted image Sem prav vesela, da se je tud ta tema odprla. Mi imamo doma 1-letnega iui-jevčka in ker si zelo želimo še kakšnega user posted image smo že takoj v akciji. Je pa moj osebni G rekel, da čimprej po napotnico in v amb. za neplodnost, če ne rata v 3 mes. Tako sem že štartala s klomifenom. Zakaj bi zapravljali čas, ko pa dnevi in leta tako hitro tečejo???

Vsem tistim, ki G nočejo napisat napotnice: vprašajte osebnega zdravnika, če vam jo napiše ali pa zamenjajte G. Oni so tam, da nam prisluhnejo in pomagajo. Kar pogumno v boj za tele zakladke.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
12.11.2010 12:44:38   
spelca82
IZVIRNO SPOROČILO: DoriannaVsem tistim, ki G nočejo napisat napotnice: vprašajte osebnega zdravnika, če vam jo napiše ali pa zamenjajte G. Oni so tam, da nam prisluhnejo in pomagajo. Kar pogumno v boj za tele zakladke.


Samo to bi dodala, da ti osebni zdravnik ne more napisati napotnice, ker ni specialist. Pač za to, lahko napiše samo ginekolog, drugače si samoplačnik.

_____________________________

Carpe diem!

(odgovor članu Dorianna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
12.11.2010 17:07:49   
latka
Če si zelo močno želite še enega otroka, potem ne odlašajte, če vam osebni G po tolikem času ne daje napotnic za preiskave ali pa za ambul. za neplodnost, potem raje zamenjajte G!
Midva imava naravno 6 letnega sina, ki je ratal brez problema, za drugega pa nama teče že 4 leto!Sva v ambul. za neplodnost MB, prejšnji mesec sva imela prvi postopek zunajtelesne oploditve, ki je bil žal prekinjen zaradi hiperstimulacijeuser posted image , tako da morava spet čakat na splomad, leta pa gredo!
Po letu dni naravnega poskušanja sem začela s rednimi pregledi pri G, ki je ugotovil da imam PCO, temu so sledile tablete za sprožitev M, pa merjenje baz. temp., Klomifen za ovulacijo, preiskava rodil HSG(delno zamašen levi jajcevod), in to se je vleklo in vleklo, leta pa gredo, potem je mož lani šel prvič na spermiogram, seveda rezultat je bil slab, tako nama je dal G takoj napotnico za MB, drugi spermiogram je opravil že v MB, ki je bil spet slab, tako da so naju dali na čakalno listo za umetno oploditev!Prvi otrok je bil bolj čudež!

(odgovor članu spelca82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
14.11.2010 19:19:15   
Taddy78
Sin bo ravno naslednji teden star 5.let, spočet po naravni poti, za nami sta dva neuspešna Et-ja (umetna oploditev), zadnji se je celo končal z abrazijo, saj je bila nosečnost brez ploda.

Tudi jaz bi vsem, ki vam G nočejo dati napotnice za klin. za neplodnost, priporočala zamenjavo G, ker konec koncev gre pri njih samo za popisano napotnico in nič drugega.
Naslednje leto bo 2 leti kaj sva v MB v teh postopkih, čas beži, pa tudi nisem več ravno rosno mlada, da se lahko igram s tem. Želja po drugem otroku je velika, žal nama po naravni poti ne bo uspelo...

Anuška sicer ne vem zakaj ti je napisala Klomfen, konec koncev je lahko problem pri partnerju (tako kot pri nama) in ne vem zakaj bi morala po nepotrbnem jemati te tablete. In ja, vsak par, ki ima otroka in jima ne uspe zanosit v 3.letih, je kandidat za umetno oploditev in fertik.
In vsi ti nasveti o sproščenost in ne razmišlanju o tem, mi grejo že pošteno na živce user posted image  .

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SEKUNDARNA NEPLODNOST
16.11.2010 17:47:46   
kejt2
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaja

Glej pred 3 letom sem potožila G, da poskušam zanosit in ni uspeha in do sedaj še kar nekaj probava in poskuša... Prosila, rotila sem jo naj me pošlje naprej in kaj je bil njen odgovor: vse gre po določenem postopku in te napotnice za kliniko za neplodne ne morem kar izsiliti!  

Za vse nas držim pesti in čimprejšnji user posted image



Veš, kaj. Kar lepo pojdi nazaj in ji jasno in glasno povej, da že 3 leta ne zanosita in, da bi rada. Pa naj ti pove, kakšen je postopek user posted image In še, v kartoteko naj lepo zabeleži, da ne zanosita, ker če ne je kot, da nisi nič rekla.

Mogoče si pa (po njihovih standardih) še premlada user posted image

(odgovor članu andrejaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?