|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolocen cas - a je res?
1.8.2005 23:17:05   
Anja
Zanima me ce sem razumela pravilno?

Torej zadeva je taka. Zaposlena sem bila le 10 mesecev in sedaj vec nisem. Ce pa zelim dobiti PORODNISKO in NE starsevskega dodatka moram biti pred nastopom porodniske zaposlena. Je to res?

A ve slucajno katera kako dolgo? A velja samo mesec dni pred nastopom?

Prijazna teta na CSD mi je rekla, da mi bodo v primeru moje zaposlenosti upostevali place 10 mesecev, ce ne pa dobim samo starsevski dodatek. To je pa prava bedarija, al ne?

Torej je zdaj najboljse da se zaposlim kot gospodinjska pomocnica za mesec dni.

A ve katera kako gre postopek zaposlitve gospodinjske pomocnice?

Lepo lepo prosim za odgovore


Anja - nicvesela :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dolocen cas - a je res?
1.8.2005 23:34:30   
piščanc
kakor sem si jaz zapomnila gre takole: za porodniško moraš biti v zadnjih treh letih zaposlen vsaj eno leto, potem dobiš povprečje zadnjih 12 plač za porodniško

za gosp. pom. pa ne vem

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dolocen cas - a je res?
2.8.2005 8:15:46   
tajčy
Na dan nastopa porodniške moraš biti zaposlena!!! Ne vem s katerim dnevom ti je poteklo delovno razmerje in če se boš še lahko zaposlila za toliko za nazaj. Nastop porosniške lahko nekoliko zamakneš in si izbereš, da jo nastopiš 42 dni pred PDP, namesto 28, za čas od zadnje zaposlitve pa do porodniške, pa najbolje, da si najdeš kakšnega sorodnika ali prijatelja, ki ima s.p. oz. privat firmo, da te zaposli npr. za 6 mesecev za določen čas. Plačaš mu prispevke za minimalno plačo, ki za en mesec znesejo okrog 60.000,00 SIT vse do nastopa porodniške, nato pa nima s tabo več nobenega dela, samo še odjavi te, ko poteče pogodba za določen čas. Sicer pa se lahko zaposliš le nekaj dni pred nastopom porosniške, za čas, ko nisi bila zaposlena pa bodo na CSD vzeli v povprečje zadnjih 12 plač znesek okrog 55.000,00, torej tvojih 10 plač in dve "plači" po 55.000,00, če boš dva meseca brezposelna. Važno je, da si v trenutku ko nastopiš porodniško ZAPOSLENA!

Malo sem zmedeno napisala. Če ti kaj ni jasno, mi piši na privat.

Kako je z zaposlitvijo kot gospodinjska pomočnica ne vem, ampak mislim, da to na CSD ne šteje, ker ne prejemaš plače ampak samo plačuješ prispevke za zavarovanje. Ne vem, če ta oblika sploh še obstaja, lahko pa pokličeš na upravno enoto in se pozanimaš.....

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dolocen cas - a je res?
2.8.2005 15:02:48   
benika
Tajčy, tole pa ne bo držalo. Meni je delovno razmerje poteklo s 1. aprilom in od takrat naprej sem brezposelna in prijavljena na zavodu. Z 10. avgustom odhajam na porodniško in mi pripada porodniška ne pa starševski dodatek. Kot je bilo prej rečeno, v zadnjih 3 letih moraš biti zaposlen 1 leto in ti pripada porodniška.

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dolocen cas - a je res?
2.8.2005 17:09:28   
petra.horzi
moras bit v treh letih zaposlena 12 mesecev, pa ni nujno da je to 12 mesecev pred porodniško
če si v letu pred porodniško zaposlena samo npr. 6 mesecev, se za ostalih 6 vzame minimalna plača (al pa 55%od le-te-to nism zihr)

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dolocen cas - a je res?
2.8.2005 17:17:29   
tajčy
Ne vem Katja od kod ti tole ... Meni so na CSD povedali drugače, pa tudi zakon sem prebrala ...

Pravico do porodniškega dopusta ima vsak, ki je (v trenutku, ko nastopi pravica) zavarovan za starševsko varstvo, to pa so med drugim vse osebe, ki so v delovnem razmerju v RS, brezposelne osebe, ki prejemajo denarno nadomestilo (najbrž sodiš ti tukaj zraven),.. in še nekatere druge osebe, ki jih določa 6. člen Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ... zakon nič ne omejuje časovno, koliko časa moraš biti pred tem zavarovan, glavno je da SI!

Če si prijavljen na RZZ in nisi zavarovan za starševsko varstvo ( ne prejemaš denarnega nadomestila) ali pa npr. če si študent, potem ti pripada starševsko nadomestilo in ne starševski dopust ....

Tako je bilo meni tolmačeno na mojem osebnem primeru ..., zato sem poskrbela, da sem se tik pred nastopom porodniške zaposlila, prej pa sem bila nekaj časa brezposelna in sem prejemala DN.,...

Pozdravček!

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dolocen cas - a je res?
3.8.2005 10:27:10   
Anja
Akcija raziskovanja uspela :)

Ker nima 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih nisem upravicena do porodniske pac pa do starsevsekga dodatka (40.000).

VENDAR;

Ker se bom ta teden zaposlila (fiktivno, pac) do 15. 9. 2005 in nastopila predcasno porodnisko (42 dni prej) 7.9.2005 sem upravicena do porodniske. :bravo:

Za obracun mi bojo vzeli tistih 10 mesecev delovne dobe in en mesec ZZZS in za en mesec bruto 65.000 (neko slovensko povprecje).

Hvala lepa vsem, ki ste mi odgovorile se posebej pa Tajcy :rozica: :rozica: :rozica:

Vesela Anja :sloncek:

Aja, moram pohvalit gospo na MB CSdju ker je bila zelo prijazna in razumevajoca (nisem vajena tega) Bravo, bravo zadeve gredo na boljse :)

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dolocen cas - a je res?
3.8.2005 11:16:38   
benika
Tajčy, pri meni je takole. Prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje, vendar ne prejemam nikakršnega nadomestila za brezposelne osebe, ne preko Zavoda, ne preko Centra za socialno delo. Kolikor vem, je starševsko nadomestilo cca. 45.000 SIT, meni pa pripada porodniška, cca. 123.000 SIT bruto, na podlagi tega, ker sem bila v zadnjih 3 letih zaposlena 12 mesecev. Vsaj tako mi je bilo razloženo na CSD-ju.

Lep pozdravček:rozica:

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dolocen cas - a je res?
3.8.2005 11:41:36   
Anja
Tocno tako :)
Mislim, da smo se slabo razumele :) :) :)

Ni panike, je reseno :):rozica:

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?