|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Včasih me kar ignorira
9.1.2011 21:13:37   
mojesonce
Sin je star 20 mesecev. Včasih, ko se igra in če ga pokličem ali mu kaj drugega govorim, me enostavno presliši in se obnaša kot, da me ne sliši (če ga hočem naprimer zvabit s kakšno drugo igračo, ki ga ne zanima). Ne pogleda, ne odgovori, skratka me ignorira. Sliši dobro (to sem preverila in sem 100% da sliši dobro). Ga pa potem ujamem na "finto" in mu naprimer rečem "glej kakšno čokolado imam" in se takoj odzove. Kaj naredite v takšnem primeru z vašim otrokom? Oziroma me zanima, če ostali otroci sploh kdaj tako reagirajo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Včasih me kar ignorira
9.1.2011 21:31:21   
Gina
Ja, ogromno otrok to dela. Probajo pač do kam lahko gredo. Mu ne paše tisti hip s tabo govorit, pa proba, če mu ne bo treba.
Probaj ga poklicat po imenu in reči, recimo Jan, s teboj govorim, poglej me v učke. Če se še kar dela, da te ne sliši, moraš iti do njega, počepnit k njemu, ga prijet za rokice in mu povedat, klicala sem te, s teboj govorim, kadar te pokličem me poglej. IN potem šele ponovi, kar mora naredit, ter počakaj zraven njega, fizično mislim, da tisto naredi. Primalih otrocih je kar precej pomembno, da si fizično poleg, da stojiš dokler nečesa ne naredijo ob njih oz. kar hodiš z njimi v kontroli, ker samo tako vidijo, da resno misliš. Naporno je to, ampak drugače ne gre.

Aja, če je premajhen da bi te razumel, oz. če so zgoraj prekompliciarni stavki zanj, jih naredi bolj enostavne, preproste, važno je, da ve da to da te ne pogleda, ko mu nekaj govoriš ni ok. Če gre za starejšega otroka pa zelo pomaga, če mu na koncu, ko si mu nekaj naročila rečeš, naj ponovi za tabo, da vidiš če je razumel, kaj hočeš od njega - tako te ne more zignorirat.

< Sporočilo je popravil Gina -- 9.1.2011 21:33:05 >

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Včasih me kar ignorira
12.1.2011 11:55:14   
Najaa
Gina, misliš da je res zadeva tak resna? Ker moja tavečja (4 leta) tud ignorira okolico večkrat in je rekla vzg., da je v taki fazi, ko je ne zanima nič druga sam tisto, kar počne. Sam ko omenim čokolado, to pa sliši, zato me ta njena ignoranca še toliko bolj razjezi. Tak da zdej odkar sem prebrala tale tvoj odg., delam tako, da ko se dela da ne sliši, jo tak dolgo kličem in govorim, da me sliši.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Včasih me kar ignorira
12.1.2011 22:26:58   
ZmajTolovaj
Jaz vztrajam pri odgovoru. Vsaj da reče Ja mami. Zdi se mi zelo nespoštljivo, pa čeprav je faza in razvoj in so še majhni. Ampak starejša je stara 3,5leta, mlajša pa še nima takih fint (1,5leta).

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Včasih me kar ignorira
13.1.2011 8:23:37   
lojska
Mi smo stari 5let in zadeva se kar stopnuje. Jaz ponavadi toliko časa ponavljam tisto kar želim od njega, da mu grem že tako na živce, da mora narest. Npr: Prosim obleci si hlače, prosim obleci si hlače... z enakim mirnim tonom. Kadar pa vidim, da me zafrkava in me ignorira zato, da bi me živciral potem začnem ignorirati jaz njega z predhodnim opozorilom seveda. Ni mu všeč, če ga ignoriram zato to počne vedno manj. Zoprno je, če to pustiš, kaj bo šele v puberteti.


_____________________________

Pravi muskarci vole obline, samo se psi igraju kostima.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?