|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pozor pri nakupu šolske torbe!!
16.6.2012 23:24:39   
ruby19
Danes sem šla gledat za torbe in bi vas rada opozorila vse tste, ki ste nameravale kupiti prek kataloške oz. spletne prodaje. Tiste torbe za 1. triado, ki jih imajo naslikane v katalogu Mladinske knjige npr. sem v živo preverila (beri potežkala) in so tako težke, da bi bile še nam odraslim pretežke. Pa so prazne, kaj bi bilo šele, če bi noter dali še kakšne zvezke. Zato dobronamerno opozarjam pred kakšneim zgrešenim nakupom prek kataloga ali spleta. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
17.6.2012 8:38:43   
Paštetka
Pri torbi je nam bilo pomebno, da ima ročaj, da jo lahko vleče tistih 5 metrov iz hodnika v učilnico, in da je trda, da stoji pokonci, da lahko komot zloži knjige noter in da mu je všeč.
Prvo triado jih itak starši spremljamo v šolo. Pri nas nosijo domov torbe samo v petek in v ponedeljek (torej 2x na teden), pa še takrat ne nosijo, ker je itak vsaka torba pretežka za našega suheca, ampak jih nosijo starši.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
17.6.2012 12:17:41   
ruby19
Ja, če je tako da je otrok sploh ne nosi sam, potem teža res ni pomembna. Pri nas pa bodo torbo nosili domov vsak dan, čeprav bodo v njej imeli čez teden le peresnico, copate in beležko. Ob petkih pa poleg tega še 3 zvezke. učbenike kolikor sem razumela zmeraj puščajo v šoli, tudi ob vikendih. Je pa tako, da jaz svojemu otroku hočem kupiti lahko torbo predvsem zato, ker ga nočem razvajati s tem, da mu bom jaz zdaj nosila torbo. Otroci so zdravi in naj se naučijo sami nositi svoje stvari, seveda le če ni pretežko. Ampak če kupiš torbo, ki ima maksimalno 900 g in je napolnjena težka maksimalno 1300 g, pa mislim da bo otrok že nesel. Zdi se mi prav, da se tudi otroka malo obremeni, seveda ne s prekomerno težo, ampak da mu bi pa jaz torbo nosila, mi pa ne pride na misel. Saj ne bom hodila v šolo jaz, ampak otrok. V bližini nas je stanovala ena nosečnica, ki je imela že eno hčerko, staro 11 let. In jo je kar naprej spremljala v šolo in nazaj domov in tudi še v 8. meseci nosečnosti hčerki nosila šolsko torbo, hčerka pa je šla praznih rok oz. ramen. Meni se to ni zdelo. Ker če tako gledamo, se nam bodo otroci vedno smilili, pa bodo ubogi, pa ne bodo sami nosili itd. Hotela sem pa opozorit, tiste, ki hočejo lažjo torbo in kupujejo prek spleta ali kataloga, da sem bila res presenečena, kako težke so te torbe že prazne (1,4 kg). Za torbe na koleščkih pa sem mnenja, da niso tako fajn, ker je problem, kadar dežuje, pa kadar je zasnežena pot, pa tudi po stopnicah. Torbe na koleščkih pa se mi zdijo idealne za na potovanja itd.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
17.6.2012 14:51:43   
Paštetka
Saj torba na koleščkih ima tudi naramnice. Nese jo lahko tako kot navadno torbo če dežuje ali je sneg. Naša torba tehta 0,90 kg in je prvošolček ne more nesti s knjigami, peresnicami. . Mislim, da boš lažjo težko našla. Zato jo pa lahko sam vozi, če temu praviš razvajanje, če mu starš pomaga nesti. Drugače pa imajo naši mape ali "kovčeke" katere nosijo vsak dan domov z domačimi nalogami ipd.

Kar se pa tiče nošenja torbe otroku..., ko boš spremljala otroka v šolo, odpri to temo, in napiši, kako in kaj. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 17.6.2012 14:54:39 >

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
17.6.2012 15:07:27   
*bubi*

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Saj torba na koleščkih ima tudi naramnice. Nese jo lahko tako kot navadno torbo če dežuje ali je sneg.


Ampak torba na koleščkih je že sama po sebi težja.

rubi, v bistvu se strinjam s tabo, treba je paziti na težo torbice. Sem pa prvošolčku večinoma jaz nosila torbico, v bistvu brez pravega razloga user posted image razen v ponedeljek in petek, ko je bila res težka.

Aja, v prvem razredu so večinoma delovni zvezki, ki jih prav tako nosijo domov (vsaj ob vikendih).



_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
17.6.2012 15:23:31   
Paštetka
Naša ima koleščke in tehta 900 gramov. Me prav zanima koliko potem tehtajo navadne, ki lahko stojijo prazne ali polne pokonci.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.6.2012 15:33:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
19.6.2012 9:16:46   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Naša ima koleščke in tehta 900 gramov. Me prav zanima koliko potem tehtajo navadne, ki lahko stojijo prazne ali polne pokonci.


Naša stoji sama pokonci. Ima 800g.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
19.6.2012 10:20:54   
dps1
prvošolčki imato tako težke torbe da jih morajo tako ali tako nesti starši, tako da prve dve, tri leta ne komplicirajte preveč.pa tudi sami še ne smejo domov iz šole.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
20.6.2012 11:35:18   
Mimona29
Se strinjam s teboj, saj prve dve leti otrok itak ne gre sam in iz šole, tako da so ta kompliciranja odveč. Eni pač imajo tudi takšne torbe, po drugi strani pa je ravno pri mladinjski knjigi najboljši izbor te potrebščin, toliko različnih vrst torb imajo, da potem na koncu sploh ne veš katero kupiti. Mi sicer večino stvari nabavimo kar prek spletne strani mladinjske knjige Emka, edino ko menjamo torbo gremo malce prej pogledat še v knjigarno, ker s potem otroka lažje zbereta!

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pozor pri nakupu šolske torbe!!
21.6.2012 11:13:25   
Nusika35
Ma torbice na naši šoli so nosili minimalno, sploh ni neke blazna teža torb, večinoma jih v začetku nosijo starši, pa še to ponavadi ne pridejo peš v šolo po otroke. Drugače pa so v knjigarni Mladinske knjige torbe na ogled - jaz sem šla pogledat vseeno v živo, preden sem uporabila kodo iz naročilnice.

(odgovor članu Mimona29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?