|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRL - dr. Reš
10.1.2012 8:42:38   
krisv
Punce, ki ste v postopku pri Rešu, pomoč! Pri enkratnem odvzemu prolaktina je le-ta rahlo povišan (32). Ali dr. Reš nadaljuje postopek pri takšnih vrednostih, ali predpiše najprej bromergon?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRL - dr. Reš
10.1.2012 14:47:26   
pupika83
Moj prolaktin je bil 28. Reš mi je predpisal prolaktin, ampak sem vseeno nadaljevala s postopkom.

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PRL - dr. Reš
10.1.2012 20:49:41   
krisv
A je res samo ena, ki je v postopku OBMP s povišanim prolaktinom? user posted image Upam, da to pomeni, da so ostale na temi V pričakovanju... user posted image
Pupika, hvala za odgovor, ampak ne razumem, kaj ti je predpisal? To vrednost si ti imela z enkratnim merjenjem? Pa te ni poslal na odvzem s kanilo preden ti je predpisal zdravila?

(odgovor članu pupika83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PRL - dr. Reš
10.1.2012 21:42:31   
pupika83
Ups, mislila sem Bromergon, predpisal mi je Bromergon. Čez 2 meseca sem šla še enkrat na odvzem krvi (obakrat je bilo samo enkratno merjenje). V tem času smo poskušali s klomifenom (že prej en krog klomifena). Po dveh mesecih je prolaktin ostal enak, Reš pa me je poslal direkt na ICSI.

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PRL - dr. Reš
11.1.2012 18:48:21   
krisv
No, naj povem, da sem danes naredila testiranje za prolaktin s 4-kratnim odvzemom na 20 min, in sta mi prvi dve vrednosti nad mejo, drugi dve pa pod mejo. Tako da je očitno pri meni bil stres kriv za povišanje. Ne razumem, zakaj je zdravnikom tako težko dati napotnico za takšno testiranje. Raje nas po nepotrebnem filajo z zdravili. Farmacija je očitno (pre)velik lobij. 

(odgovor članu pupika83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PRL - dr. Reš
11.1.2012 19:49:05   
pupika83
Krisv, kje pa delajo testiranje s 4-kratnim odvzemom?

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PRL - dr. Reš
13.1.2012 15:40:05   
krisv
Jaz sem šla v celjsko bolnico. Ni možno iti samoplačniško, ampak samo na napotnico. Pri nas (okolica CE) delajo 4-kratno testiranje samo v bolnici.
Pupika, sem videla, da si tudi ti včeraj bila pri Rešu. Ob kateri uri? Mi smo se dogovorili za kratek postopek z naslednjo M user posted image . Prvič, da jo komaj čakam user posted image


< Sporočilo je popravil krisv -- 13.1.2012 15:42:39 >

(odgovor članu pupika83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PRL - dr. Reš
13.1.2012 17:33:34   
pupika83
Jaz sem šla včeraj še enkrat v Adrialab in tokrat je prolaktin OK - je 21. Tako da sedaj grem še bolj optimistično v nov postopek.user posted image

Jaz sem bila na vrsti (pri Rešu) malo pred 12h, seveda sem prej eno uro čakala. user posted image Pa ti, smo se videle?

Kdaj pričakuješ user posted image ? Jaz enkrat sredi naslednjega tedna. Očitno bova skupaj trepetali in se spodbujeli, ne? In ja, očitno je januarska user posted image pri večih težko pričakovana. user posted image

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PRL - dr. Reš
16.1.2012 17:37:06   
krisv
Ojla! Jaz sem bila v četrtek pri Rešu popoldan, ob pol štirih, tako da se nisva srečali, čeprav je čakalnica vedno polna. Jaz svoje user posted image ne pričakujem šele v začetku februarja. Se pa že počasi psihično pripravljam na postopek. To bo za naju prvi. Se beremo in vzpodbujamo pod rubriko Upajmo skupaj... user posted image

(odgovor članu pupika83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PRL - dr. Reš
15.9.2012 12:27:51   
sarčii
Eii. tu ste vse pri dr.Reš-u? Je katera v Mb na IVF/ICSI in ima prenos okrog 27.10..?

_____________________________

Sarčii

(odgovor članu krisv)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PRL - dr. Reš
25.10.2012 9:27:49   
Anonimen
Živjo, tudi jaz imam oz. sem imela povišan prolaktin. Sem na GK Lj. Prvič, drugič in tretjič sem šla merit prolaktin na Polikliniko in tam so mi vsakič vzeli kri 3x v razmaku 15 minut. Pri meni so bile vse tri vrednosti skoraj enake oz. ni bilo bistvene razlike, to je bilo okoli 100. V glabnem moja G mi je predpisala bromergon in ga moram jemati dokler CB test ne bo pozitiven. Sedaj prolaktin občasno (samoplačniško) kontroliram v zdravstvenem domu, kjer mi kri vzamejo samo enkat in vrednost prolaktina je običajno med 5 in 9.

(odgovor članu krisv)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PRL - dr. Reš
3.11.2012 19:34:58   
Adelle
Še moje izkušnje z Rešom in povišanim prolaktinom. Namreč, ko sem šla prvič preverjat PRL sem ga imela 68 - z enkratnim merjenjem v Adrialabu. Dobila Bromergon, 2 meseca pila in spet ponovni test. Spet enkratno merjenje in rezultat - 208 PRL! Ja, 208 sem ga imela. Dobila Bromergon še za tri mesece. Zdej ta mesec začneva z ICSI postopkom, pa Reš ni nič reku glede PRL, čeprav je vidu rezultate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PRL - dr. Reš
4.11.2012 21:18:56   
Anonimen
Adelle, ali si ob jemanju Bromergona čutila kakšno spremembo? Ali so poskušali ugotoviti zakaj imaš povišan prolaktin?

Jaz ga jemljem 2 tabletki na dan. Pri meni je trajalo približno 3 mesece, da je iz 100 padel pod 26. Zame je bilo to super. Konec je bilo napetosti v prsih tako, da spet lahko spim na trebuhu in kar je še boljše, končno se lahko z možem brezskrbno 'mečkava'. user posted image Le prve tri mesece jemanja B se mi je precej vrtelo in mi je bilo malo slabo, sedaj je pa ok in mislim, da nimam nobenih stranskih učinkov, razen če pozabim redno jemati tablete, so prsi spet vse napete in na dotik boleče.

(odgovor članu Adelle)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PRL - dr. Reš
5.11.2012 12:54:34   
curly
Jaz sicer nisem pri Rešu, imam pa povišan prolaktin. Ravno zdaj je preteklo eno leto odkar jemljem Bromergon. Lani sem pri enkratnem merjenju imela PRL 79, pri trikratnem odvzemu pa med 80 in 90. Začeli smo z 2x pol tablete na dan, ampak sem po prvi polovički bruhala. Nato sem se odločila, da ga jemljem (celo tableto naenkrat) tik pred spanjem. Po enem mesecu je padel pod 25. Takrat se mi je strašno povečal apetit pa nisem takoj ugotovila, da bi lahko bila to posledica jemanja. No, ko sem se zredila za 4 kg sem začela ta apetit kontrolirati in paziti kaj in kdaj jem. Zdaj s tem nimam več težav. user posted image Drugih stranskih učinkov nisem imela. Sem pa šla zadnjič na kontrolo in je bil PRL malo čez 30, ampak to je zato, ker nisem vsak dan vzela Bromergona (ups user posted image ). Od takrat naprej sem bolj pridna. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PRL - dr. Reš
8.11.2012 19:50:54   
Anonimen
pozdrav

prosim če mi katera zna povedt,..
na začetku sem pila tablete klomid,potem dala kri , vse ok,nato sem dobila M,.zdaj sem pila 14dni tablete prometrium, danes naredila test nosečnosti pa ni pokazalo nič,...in zdaj nevem ,a morm počakat da dobim M in tretji dan začet pit spet klomid (5dni po pol tabletke) in potem kako naprej pa s tabletami prometrium?
hvala lp

(odgovor članu krisv)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PRL - dr. Reš
23.11.2012 22:20:54   
Adelle

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Adelle, ali si ob jemanju Bromergona čutila kakšno spremembo? Ali so poskušali ugotoviti zakaj imaš povišan prolaktin?


Ne, noben me ni nikamor poslal da bi otkril zakaj mam povisanega, mi je reku: "stres pac" A dej no :-)


Stranskih ucinkov, hm...razen tega da sm bla zaspana nism mela drugih stranskih ucinkov. No, zredila sm se tko al tko v vseh teh postopkih za otroka tko da tud k sm pila B sm zrla k zmesana.

Pa sori za pozn odgovor :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?