|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako poteka abrazija?
15.9.2005 19:29:10   
Anonimen
Moja velika sreča se bo po osmih tednih končala najbrž jutri. Po nekaj tedenskih občasnih krvavitvah je moja G v ponedeljek ugotovila, da je moja pikica v šestih dneh zrasla komaj 2 mm, zato bo potrebna abrazija, v kolikor ne bi že prej začela zelo krvaveti.
Zanima me, kako to zgleda, pa če rabim kaj s sabo met jutri (vložke?) Koliko časa traja poseg in ali grem takoj domov?
In nenazadnje, kako naj se spopadem z žalostjo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako poteka abrazija?
15.9.2005 22:20:56   
Jančika_
Hothien, zelo mi je žal.

Sam postopek je hiter in neboleč - še najbolj boli, ko ti vstavljajo metuljčka na roko. Mene so opolnoči odpeljali iz sobe, 15 minut kasneje pa sem že bila nazaj.

Jaz sem vložke imela s sabo, ampak ne bi bilo treba, ker so mi jih tam dali cel kup.

Kot rečeno, poseg je bil opolnoči (abrazija je sledila spontanemu splavu tisti večer), zjutraj po viziti sem šla domov. Prijateljica, ki je bila v podobni situaciji kot ti, torej je bila na poseg naročena, je šla not zjutraj, domov pa okoli šestih popoldan.

Na tvoje vprašanje, kako se spopasti z žalostjo, pa nimam odgovora. Mene prvi splav ni tako zelo prizadel, zjokala sem se, pa je bilo že skoraj dobro. Trpela sem namreč že pred dejanjem samim, saj sem cel teden krvavela, srček pa je še utripal...norela sem od negotovosti, tako da sem bila potem na nek čuden način skoraj olajšana, ko se je zgodilo.

Drugič me je pa precej zlomilo. A čas deloma celi rane...precej mi je pomagalo, da sem o tem govorila - komurkoli, ki me je bil pripravljen poslušati.

Trenutno me spet malo stiska, saj bi 1.10. bil PDP otročka, ki sem ga zgubila v drugi nosečnosti. Ko bo ta datum mimo, bom lažje zadihala. Za tretjo nosečnost pa sem načrtno zbrisala iz glave podatek, kdaj bi naj rodila. Vem samo, da bi bilo v drugi polovici januarja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako poteka abrazija?
16.9.2005 8:34:08   
Anonimen
Žalm mi je zate. Ampak ne vem, če ti bo to kaj pomagalo.

Meni so abrazijo delali sicer enkrat in s tem dokončali že začeti ss.

Jaz sem sicer vložke imela s sabo, dali so mi jih tudi v bolnici. Verjetno malo manj kot Janički. In sem bila prav vesela, da sem imela svoje. Vzemi si en paket vir 80. Čeprav so malo retro, so mehki in dobro vpojni. Allways so preveč plastični.

Glede spopadanja z žalostjo...
Samo ne zapri se vase in izjoči bolečino.
Čeprav je od prvega ss ravno danes eno leto in od drugega pol leta, še vedno boli. Boli pa zato, ker mi ni bilo dovoljeno žalovati. Boli zato, ker ni več upanja...

Dovoli in prosi moža (partnerja) da gresta skupaj skozi to obdobje in dovoli si jokati in biti žalostna. Imaš to pravico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako poteka abrazija?
16.9.2005 11:26:17   
pupika
Joj boga, mi je zelo žal, da si morala to občutiti tudi ti.

Jaz sem imela dve abraziji, enega februarja, kjer je plod že odmrl in je bila vidna samo pikica, v drugo pa so mi delali abrazijo zaradi IMN in to julija. V prvo me je zelo prizadelo in sem imela že prav sanje take, da sem videla svojega otroka, ki sem ga izgubila. V ponedeljek 12.9 pa naj bi imela rok. Še danes premišljujem o tem, kako bi lahko stiskala to malo štručko.

V drugo me je tudi prizadelo, na začetku zelo, ker sem krvavela in sem mislila, da mi spet grozi splav, potem se še pri G na UZ ni nič videlo, niti GV. Čez čas so mi pa ugotovili, da imam IMN in sem vedela, da se je plod vgnezdil v jajcevodu in mi je bilo malo lažje.

Drži se in vedi da se lahko nasloniš na nas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako poteka abrazija?
19.9.2005 14:23:05   
mis
Jaz sem prisla z abrazije en teden nazaj. Noter sem sla zjutraj, ob sestih popoldan sem bila ze nazaj. Nic ne boli sam poseg, ker zaspis pod narkozo. Mene je bilo grozno strah, pa nima smisla, ker se zbudis in je vse za tabo. Jaz sem imela potem kar mocne bolecine tisti dan, pa se dva dni, potem pa sem cel prejsnji teden imela bolecine (obcasne) in sem bila lepo na bolniski, da se je vse uredilo. Danes sem sla prvi dan v sluzbo in me ze cel dan ni nic spikalo. Imam pa se vedno rahel krvav izcedek, v soboto sem mela tudi malo krvi, ampak res malo. Mislim da se sedaj podesetih dneh od abrazije stvari umirjajo, pocutim se super. Si ze zelim novo pikico in upam, da bo kmalu prisla...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




IZBIRA IMEN
retacek

Izberite naljubšo ime za fantka

RENE (16%)

MATIC (39%)

JAKA (28%)

MARKO (17%)


Število vseh glasov: 668

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!