|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 13:24:34   
Lenny
Mene zanima, koliko v vrtcih spodbujajo sodelovanje staršev in kakšen je odziv. Midva sva tozadevno še zelo zelena, zato sem radovedna, kako zadeve potekajo v praksi.
V našem vrtcu vzgojiteljice zelo spodbujajo starše, da skupaj z otroci kaj pripravijo za vrtec (jesenske plodove, plakate za predstavitev otroka, izdelava dekoracije, izdelava voščilnic, skupni pohod, .....), v glavnem nas želijo pritegniti k ustvarjanju z malčki. Nama se zdi to fino, vendar ugotavljam, da nas tako misli manjšina, saj je udeležba pri omenjenih "akcijah" bolj tako-tako. Slaba polovica staršev se vključuje v takšno delo, ostalih vse skupaj ne zanima.
Kakšne so izkušnje drugje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 13:50:47   
viv_
Moj prispevek je bil, da sem jim nesla eno škatlo raznih barvnih flik, da jih sedaj režejo in cufajo (to je zrihtala sicer moja mami, ki dela v eni tekstilni tovarni), pa v svetu staršev sem.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 14:10:25   
muki1
Hi, hi, Viv, kak sva midve pomembni, jaz sem tudi v svetu staršev. Tudi sama sem že nosila rolice od toaletnega papirja in brisač, pa od kinder jajčk plastiko zbiram, da jim enkrat odnesem.
Jaz osebno že koooooomaj čakam, da se bom lahko šla kakšne skupne aktivnosti z Nežo, ker zelo rada ustvarjam ( čestitke, ikebane,okraske za jelko, doma zavijam vsa darila...). Zadnjič esm kupila barve za steklo in sem ji cel vikend delala ene take luštne slikice, sem se itak bolj veselila kot ona. Ko sem jih dala gor na steklo, pa jih je user posted image  mala eno za drugo dol počupala.
Mislim......

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 14:20:34   
Lenny
user posted image Pa smo res vsi pomembni. Tudi moj v.d. je takoj pristal v svetu staršev, ker sva edina "zelenca" v skupini, ki sta prišla na prvi roditeljski. user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 14:22:28   
viv_
Pa bojda bomo pri nas decembra delali skupaj okraske in čestitke...

Zdaj enkrat bo pa na vrtu vrtca kostanjev piknik za vse vrtičkarje in starše

Joooooj, smi pomembni starci tuki user posted image

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 14:28:29   
lex
Meni je full lepo ko pridejo otrci skupaj s tarši v vrtec, kjer le-ti preživijo večino svojega časa. Vzgojiteljice se vedno potrudimo in pripravimo kar se da zanimve stvari (ki pa se včasih mogoče ponavljajo, ker so bile prejšnje leto zelo zanimive). To je tudi potrditev našega dela, ki ga opravljamo z otroki. Edino kar je žalostno, da vedno izostajajo eni in isti starši (pa ni user posted image , da si vsaj 1x na leto ne morejo zrihtat, da pridejo - pa magari na zaključek leta).

In tud jaz komaj čakam, da greva s tamalim  skup v vrtec (na roditeljskega sevedauser posted image )

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
7.10.2005 17:54:32   
Marogica
Pri nas sodelujemo na različnih prireditvah, sedaj bomo imeli kostanjev piknik, okrog novega leta delamo okraske, za pusta, organizira se "pižama-party"(kjer otroci iz petka na soboto prespijo v vrtcu v prednovoletnem času)..... se trenutno se spomnim drugega.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
8.10.2005 13:11:23   
Anonimen




V našem vrtcu se tudi trudijo,da je odnos med starši in vzgojiteljico kar se da obojestranski.Za otroka menim,da je zelo dobro ko vidi,da mamica / očka sodelujeta kadar kaj ustvarjamo.Ravno sedaj ta teden pa sta vzgojiteljice  prišle  na obisk na dom.Vsak posameznik je lahko sam izbral dan za obisk vzgojiteljice seveda,če je to želel.Neža je bila obiska vzgojiteljic zelo vesela se mi zdi,da so se še bolj zbližale.
Tako je pri nas v vrtcu in imajo se zelo lepouser posted image
Lp



(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
8.10.2005 18:45:15   
tesa
Jaz sem že precej pogrešala tovrstne dejavnosti. Punce so prehitro zrasle in konec je bilo teh prijetnih druženj v vrtcu. Zdaj pa spet komaj čakam, da bomo spet začeliuser posted image  Pri nas ponavadi večkrat na leto organizirajo razne delavnice, kjer skupaj z otroci stvarjamo različne izdelke odvisno pač od letnega časa. Organizirajo različne piknike, predstave , Dedna Mraza, večkrat se predstavijo z igricami, kar so se naučili..seveda vse je odvisno od starosti otrok. Mi smo zdaj spet na začetku, tako da bomo še malo počakali z določenimi zadevamiuser posted image .
Je pa super, ko vidiš kako so otroci veseli, ko se lahko pokažejo staršem kaj so se naučili. In Ja pridejo vedno vsi starši.user posted image

_____________________________

Lp

**Kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor.**

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
9.10.2005 12:53:35   
frutka_
Najprej ti povem kot mamica.
Pri tamaličkem imajo vnaprej določene datume kdaj imamo srečanja. Npr. zdaj bomo imeli kostanjev piknik, okrog Božiča bodo otroci izdelali voščilnice in jih nato prodajali. Na koncu leta imamo skupni izlet.
Skupinici sem kupila eno Bepanten kremo za buške ter vnete ritke, nekaj starega papirja (ker smo EKO vrtec!), prav tako jim večkrat nesem kakšne navadne piškotke in vzg. kavico.

Kot vzgojiteljica pa ti lahko povem nasl..
Na srečanja in roditeljske sestanke ter govorilne ure hodijo zmeraj isti starši! Tako se začne v vrtcu in nadaljuje dalje v šoli.
Jaz kot vzg. moram letno pripraviti 3 obvezna srečnja s starši, to je določeno vnaprej. Odziv staršev na raznih srečanjih je več kot reven! Primer: vzg. smo za dobrodošlico staršem novovpisanih otrok in seveda malim jasličarjem eno leto prirpavile lutkovno predstavo. V dveh rundah smo povabile starše 6-ih skupin ter njihove otroke (male in velike!). Če je prišlo vsega skupaj 30 stršev sem rekla veliko! Toliko o našem naporu ter starših in odzivu.
Naslednji primer so strokovni seminarji, ki jih prirejamo vsako leto za starše. Na začetu leta se na prvem roditeljskem sestanku pogovorimo ali je kakšna tema ki bi jo starši posebej želeli premleti s strokovnjaki- pedagogi. Običajno  si vsi nekaj zmislijo, dajo ideje ter pobude, ko pa pride na vrsto seminar pa je iz celega vrtca prisotnih 20 staršev! In naš vrtec ima mislim da skoraj 300otrok!

Pa da se spet spremenim nazaj v mamico je moje mnenje tako, da mi je popoldan naporno in odveč iti še enkrat nazaj v vrtec/službo ampak glede na to, da moj sin preživi tam 8 ur dnevno se mi zdi bistvenega pomena da spoznam okolje, skupinico, starše, vzogjiteljice, njihod oddelek-igralnico zato mi je seveda v interesu da se udeležim takšnih srečanj in s sinom pogledam lutkovno predstavo, spečem kostanje, kupim voščilnico in se z vlakom peljem na Ptuj! Zakj pa ne?!


(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
11.10.2005 11:28:06   
Urša
Frutka, isto je v šoli! Res žalostno. user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sodelovanje staršev v vrtcu
13.10.2005 7:48:05   
Lenny
Hvala za odgovore in mnenja. Kot vidim, me občutek ni varal in je tudi drugje tako, da eni pač sodelujejo, drugi ne. Tudi jaz mislim, da se da teh nekaj dni organizirati, da lahko vsaj eden od staršev preživi čas z otrokom v vrtcu. Kljub temu, da so službe in delovni časi vedno bolj "zategnjeni". Danes imamo prvi kostanjev piknik in prav radovedna sem, kako bo. Vzgojiteljica pravi, da smo kar pridna skupina, samo kakšna tretjina staršev ne sodeluje. Škoda, predvsem za otroke!
Lep dan vsem!

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?