|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave s pristavljanjem še enkrat in bolečine...
8.11.2005 9:47:50   
simona2
Hvala za odgovore in vzpodbudo, vendar je očitno težava nekje drugje. Moja  user posted image  namreč nima težave s prisesavanjem, saj super zagrabi bradavico in kolobar in tudi zelo močno pije, tako da se nikoli ne dojiva več kot 1o ali 15 minut kot sem že napisala. Problem je, da noče prijeti, da se sploh noče obrniti k dojki. To ni vedno, vendar zadnji čas kar pogosto. Ravno danes sem jo opazovala, ko se je med podojem začela jokat in seveda takoj se je pokakala. Blato pa je temno zeleno. Iz tega sklepam, da jo nekaj boli oziroma, da je nekaj narobe z mojim mlekom. Verjetno gre lahko le za hrano, samo res ne vem kaj bi bilo. Poskusila bom res z izločanjem, čeprav že zdaj ne pijem mleka, kdaj pa kdaj pa pregrešim z maslom in sirom (morda je to?). Opažam pa zadnje čase tudi špikajočo bolečino v prsih, še posebej med dojenjem, tako v tisti dojki iz katere pije kot v drugi. Kaj bi lahko bilo pa to? Bi lahko bil v tem kakšen vzrok?

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
8.11.2005 9:57:45   
Anonimen
Mogoče imaš prepolne dojke in punčka težko zagrabia li pa se je to parkat zgodilo, pa si je zapomnla, pa zdaj noče zagrabit. Daj si pred podojem samo malo odšpricni mleka ven, da bo bradavica in kolobar okoli nje malo mehkejši, da bo lažje zagrabila. pa daj ji malo mleka špricni kar v usta, da jo zagrabi "lakota" oz. da ji bo šlo na lažje.

To, da te špika, ni nič takega, mene je zelo ščemelo, ko je prišlo do faze iztekanja mleka oz. ko je mleko špricat ven še iz tadruge dojke. Malo zaščemi, ko pride do "izliva". Mislim, da to ni nič takega.

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
8.11.2005 10:21:31   
Magi*
ščemenje (špikanje) v dojki se zgodi ob izcejanju mleka, kot pravi al bina. vsakokrat v obeh dojkah (to je malo z zamikom, ko prične vleči). kar se tiče temno zelenega kakca sem ti pa že napisala, da pokliči pediatra. saj ni treba za "vsak drek" komplicirat (po principu enkrat ni nobenkrat), če se pa stvar ponavlja in pri tem dete joče, bi pa jaz vsekakor klicala za nasvet.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
8.11.2005 11:08:08   
tina_klementina
Tudi mi imamo podobne težave.  Naša punčka je enako stara kot tvoja, in že dva tedna je dojenje živa muka. Pije 10 min, potem pa jok, brcanje, krivljenje. Prvi mesec je pridobila 1250 g, zdaj pa samo 500 g ! user posted image  Iz tega bom naredila še disertacijo. Sem veliko prebrala, in zasledila, da se zeleno mleko pojavi, če otrok spije preveč prednjega, vodenega mleka. A je to možno tudi pri tvoji punčki?
Govorila sem tudi s svetovalko za dojenje, in izključili sva en kup možnih razlogov za tako zavračanje, ampak do pravega vzroka nisva uspeli priti. Mi je pa svetovala naj jo podojim takrat, ko je na temu, da se zbudi, ali da jo dojim med hojo ali v gugalniku. Ampak žal nič od tega ne zaleže user posted image
Si s pediatrom že govorila o tem? Kaj če bi poskusila poklicati svetovalko za dojenje?

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
8.11.2005 11:18:38   
Anonimen
Tina, lahko da jo tišči v trebuhu med dojenjem, ker poje preveč zraka. Pa jo vmes večkrat dvigni in podrita kupček in potem pristavi nazaj na ISTO dojko, ker le tako bo prišla do zadnjega mleka. A to si že probala?

(odgovor članu tina_klementina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
8.11.2005 11:34:32   
tina_klementina
al bina, tudi kupčke podiramo. Podremo kar pošteno, takrat se jok umiri, ko jo pa spet poležem oz. pristavim pa se vaja ponovi. Do zadnjega mleka pa tudi po mojem mnenju pride. Ker imam tako polne prsi, si moram vedno na začetku malo izčrpat, ker drugače divje teče, in že zaradi tega na začetku dojenja podivja. Pa tudi blato ni zeleno, tako kot pri Simonini punčki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
10.11.2005 9:23:42   
milka1
Tudi pri nas je isto. Punčka je stara 3mesece in pol, in se zadnje dni sploh ne vem ali se bova lahko dojili ali ne. Lepo pije samo zvečer, ponoči ali ko je že čisto zaspana.Vmes pa pride dan, ko pije čisto brez problemov. pediater in svetovalka za dojenje sta mi rekla, da se tak jok ob pristavljanju k dojenju pogosto pojavi takrat, ko imaš za dobit menstruacijo oz. ovulacijo.Jaz menstruacije še nimam, tako da res ne vem kaj je to. Vai svetujejo, naj kar pristavljam, par požorkov, pa par požirkov. Samo je pa res naporno, tko da ne vem, če bom zdržala.
l.p.

(odgovor članu tina_klementina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave s pristavljanjem še enkrat in bole...
10.11.2005 19:12:56   
smeja2
Pri nas je tudi blo podobno. Se mi je zmeri na cuzi začel jokat. In se mi včasih še zdej, sam je vedno boljš!

Jaz sm ugotovila naslednje:
- pod nujno je treba podret kupček takoj k se mal zakremži
- dojim v ležečem položaju, ker se mi zdi da ga ko sedim mleko čist zalije (mi res močno šprica ven) in pol mali misli, da se bo utopu user posted image
- meni se tudi zdi, da sva se prepogosto dojila in v bistvu sploh ni bil tok lačen pol je pa težit začel
- dojim v glavnem na eni cuzi en podoj (razen če vidm, da bi še vleku in da je že lepo spraznjena)

Drgač mi je pa blo ful mučno k sm se počutla k da me zavrača (čeprav vem da ne).
Sam filing ostane. K otroček naj bi se na tvojih cuzah najboljš počutu in se cartu ne pa da se ti dere...

Ti sam vstraji in probi ugotovit kaj je. Sam ne obupat z dojenjem.
Zdej pa šibam k me cici kliče user posted image

lp
smeja

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?