|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posledice EA
14.11.2005 7:38:53   
Tiamo
Vse tiste, ki ste rodile z EA, prosim, če mi kaj poveste o stranskih učinkih, če ste jih občutile. Prijateljica bo rodila konec avgusta, pa jo je malo strah roditi z EA, ker se boji stranskih učinkov. Hvala, LP Tia74
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posledice EA
14.11.2005 7:39:25   
Tiamo
user posted image user posted image  rodila bo konec januarja

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Posledice EA
14.11.2005 7:43:52   
Anonimen
stranskih učinkov ni...js nism občutila niti enega. razen mogoče to da nism bla po porodu nič zmatrana in sem kr skakala okol k da nč ne bi blo, in so me sestre kr mal mirile nej počivam :)

edini stranski učinek ki ga lahko doživiš je ta, da ti pri vstavljanju prebodejo hrbtenično opno in posledica je lahko glavobol. to je pa tut vse.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Posledice EA
14.11.2005 7:51:28   
tascha
Kot je že Lara napisala, stranskih učinkov ni bilo, Razen hitrejšega okrevanja !user posted image
Ful priporočam!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.11.2005 8:43:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tascha)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Posledice EA
14.11.2005 9:08:25   
Maxica
Tudi pri meni ni bilo nič posledic EA in lahko rečem, da sem imela sanjski porod. user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Posledice EA
14.11.2005 9:26:05   
NinKa
Se pridružujem ostalim, nič posledic. Edino 2 urci po porodu me je malo glava bolela.

Drugače pa, glede na to, da sem se prej mučila 20 ur, sploh nisem bila kaj prida zmučena.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Posledice EA
14.11.2005 10:03:31   
Anonimen
kaj pa razlog, da vas zabodejo v hrbtenico vas nič ne skrbi?? Kaj pa invalidnost al pa kaj takega?? A to ni možno?? Mene bi bilo malo strah špikanja okoli hrbtenjače.user posted image

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Posledice EA
14.11.2005 10:13:15   
Anonimen
ne nič me ni blo strah šikanja okol hrbtenjače in na predavanju o ea ti povejo da ni možna nobena hromost!
do hromosti bi prišlo lahko samo v zelo nenavadni in malomarni situaciji in to je da bi se začelo gnojiti mesto vboda in to par dni po tem ko si dobil ea ampak to bi čutil kot odrevenevanje nog, mravlince in tak in če bi to čutil morš nenadoma v bolnico kjer ti dajo antibiotike in se to pozdravi in ni nobene posledice. če bi pa pustil da se gnojenje vleče v nedogled pol se pa lahko zakomplicira. ampak mislm da ni noben tko malomarn da bi z mrtvimi noami doma čakov da bo hrom a ne?

pa še to, če bi nosečnice in ljudje na sploh vedl, da z ea operirajo marskej ne samo porode in carske reze pol sploh ne bi blo tolk panike. recimo mojga fotra ni noben nč prašov k je šu na operacijo palca na nogi in je dobu spinalno (kar je isto k ea sam da je samo enkratna doza). znancu so s ea operiral koleno. se prav ea al pa spinalna analgezija se uporablja za velikooo operacij pod pasom, ker je velik manj nevarna kukr pa recimo splošna anastezija.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Posledice EA
14.11.2005 11:29:23   
miševi












Tia, zdravo!

Kar naj gre na EA, če se je odločila. Jaz nisem čutila nobenih posledic in sem se po porodu počutila odlično. Je še moj opazil razliko po prvem in po drugem porodu. Pri meni je bilo edino to "slabo", ker sem v bolnišnico prišla že skoraj tik pred porodom in mi je EA prijela šele, ko so me šivali (ampak se tolažim, da vsaj vem, da ko prime res primeuser posted image ).



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Posledice EA
14.11.2005 13:26:13   
sminc
Nikoli brez.user posted image user posted image Jaz sem tudi z EA rodila. Slo je full hitro - 3 ure, sanjski porod, nič nisem bila rezana, prvič rodila... Se isti  popoldan sem si umila lase, hodila okrog.  Zakaj bi se matrala če lahko porod doživiš kot nekaj lepega. Mogoče je bil Jakob prve dni malo bolj zaspan, to pa je tudi vse.
Lp


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Posledice EA
14.11.2005 13:45:38   
Anonimen
Lepo da imate tako dobre izkušnje, jaz imam full slabo. Po EA me je full dolgo še bolela glava in ene 2 meseca po porodu se mi je začelo full vrteti. Lahko si mislite kako si potem nesiguren sam vase, z dojenčkom pa vrti se ti in te je nonstop strah da boš padel skupaj z njim. Nevrolog je rekel, da je lahko to posledica EA. No vse skupaj je trajalo ene 5 tednov. Jaz NIKOLI VEČ z EA.user posted image user posted image
L.P:user posted image

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Posledice EA
14.11.2005 13:50:56   
soncek&luna
jaz sem definitivno za ea.... edina slaba stran je, da ti ne prime, tako kot meni... anastezistka je zal mimo spiknila user posted image ... kaksnih posledic zaradi tega ni bilo...


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Posledice EA
14.11.2005 16:22:50   
POCA
 Tudi jaz sem rodila z EA in imela sanjski porod. Ful me je bilo strah porodnih bolecin zato sem se tudi odlocila za EA in ce bom se kdaj rodila bom z EA (ce bo mozno). Z stranskimi ucinki se nisem prevec ubadala, ker je bila moja odlocitev prevec trdna. Naj gre kolegica na predavanje o porodu z EA ker ti tam vse zelo lepo razlozijo. Jaz in moj user posted image  sva se pocutila krasno, glede na to da sem rodil prvic je vse skupaj poteklalo zelo hitro(3h) in bilo je tako kot sem si zelela.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Posledice EA
14.11.2005 16:40:19   
žužu
za. nimam enega argumenta proti. nič več, odkar sem jo izkusila sama. če bi še kdaj, brez ea sigurno ne bi šla rodit.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Posledice EA
15.11.2005 20:33:53   
tiktak
Jaz nisem imela nobenih posledic.user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Posledice EA
16.11.2005 17:44:00   
teta beta
Evo, tu pa ena, ki je imela stranske učinke, ampak naj že vnaprej povem, da mi ni žal in da bi se še enkrat odločila zanjo.

Že ob vstavi katetra me je zabolel desni del glave, tak ful hecen občutek, ki ga niti ne znam opisat, kot bi me prav možgani boleli. Prav grozno je bilo, ampak v trenutku, ko mi je vbrizgal anestetik, je prenehalo in je bilo potem skozi v redu. Sam vbod v hrbtenico ni bolel in tudi noge sem vseskozi čutila, jih premikala normalno in brez mravljincev. Ko mi je vmes popustila doza, je bilo prav grozno, anestezist pa v operacijski. Na srečo je že prej pripravil raztopino in mi je nato samo po telefonu povedal, koliko mi naj dodajo in je potem kar ginekologinja dodala. Dobesedno v trenutku je bolečina popustila, še vedno pa ti ostanek občutek za potiskanje.

Vstala sem nekje 5-6 ur po porodu in naslednji dan že ful "skakala" okrog, kot je že Lara napisala. Mogoče zaradi tega, mogoče, ker imam ful nizek pritisk ali bogve zakaj, ampak drugi dan po porodu pa me je usekal ful hud glavobol in imela sem trd vrat. V eni minuti je šlo od normalnega stanja do hude bolečine. To je bil pa normalen glavobol, ne tak kot sem ga prej opisala. Dobila sem dve infuziji, tablete za cirkulacijo, če bi se bil slučajno naredil hematon in naklofen. Terapija: tekočina in počitek. To je trajalo tri dni, doma me je še enkrat popoldne bolela glava, potem pa naprej vse v redu.

Kot sem rekla, še enkrat bi se odločila zanjo, ker res ne bi rada 4 ure doživljala takih bolečin kot sem jih vmes, ko je popustila. Pa tisto najbrž še ni bilo najhuje. Meni je porod ostal v lepem spominu.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?