|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neješč otrok_kakšen nasvet
9.11.2005 15:01:07   
StBarbara
zdravo,

zanima me če še kateri user posted image  ne je. Naš nikoli ni bil kaj posebej ješč ampak zadnji mesec je pa obupno. Ne vem, če so antibiotiki krivi za slabši apetit, ampak tako ne gre več naprej...

Mu skuham zelenjavno juhico, meso,  ... pokažem žlico se že dere ko jeshar user posted image  tudi jogurti odpadejo in čokolino pa te kašice tudi. Samo z glavo odmiguje, tudi ene žličke noče probat user posted image

Non stop bi jedel samo smoki, kisle kumarice, kruh, sir...pa seveda zizo user posted image  ( v neomejenih količinah user posted image )
Ker pač ne je nič skuhanega, se vrtim v začaranem krogu in vedno na koncu pristanem na tem, da je karkoli, samo da je_vem pa da to ni niti malo zdravouser posted image

ampak stradat ga pa tud ne morem pustit, ali pač...
star pa je 16mesecev.

hvala


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
9.11.2005 15:32:56   
Maxica
Mi smo kr dolgo časa imeli tako obdobje in zato te še kako razumem. Ampak nimaš kaj-mislim, da bo že prišel otrok do tega, da je treba jesti. Mene je potolažilo to, ko je ena RRjevka napisala enkrat, da ji je nekdo rekel, da še noben otrok ni zaradi trme shiral. Tako da sem se potem sprijaznila, da pač poje toliko, kolikor hoče. Otroci imajo baje še tisti prirojen občutek sitosti oz.nehajo jesti, ko so siti (kar bi težko rekli za večino nas odraslih, kajne?!user posted image ), zato jih ne smemo siliti.
Ne vem, ponudi mu čimveč raznolike hrane, naj je tisto, kar ima najraje. Če se normalno razvija, mislim, da ne bi smelo biti panike.
Mi smo sedaj končno postali ješči, hvala Bogu, ampak če so na sporedu kakšni zobki ali kaj podobnega, je spet na jedilniku bolj pogosto dojka, ja, pa hrenovke (user posted image ) pa goveja juhica. Bo že, čimmanj slabe volje, predvsem, pa dober tek.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
9.11.2005 17:50:10   
piščanc
te zelo razumem. če kaj pomaga je bila naša ista, oz. je še vedno user posted image ! no razen zizeuser posted image

najhuje je bilo pri letu in pol, ko je jedla res minimalno, takrat je dobila tudi 4 zgornje zobke.

Sicer je pa zdrava, pa tudi prehranjevalne navade so se spremenile, no količina je še vedno problem, drugače pa je vse.

ne skrbi, saj mine

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
9.11.2005 17:57:09   
Marogica
Jaz takih izkušenj na srečo nimam. Sem pa opazila, da dosti mamic, ki piše o neješčih otrocih, še vedno dojijo. Mogoče pa je tu kakšna povezava, ker so otroci navajeni na joško, pa še vedno mislijo, da je to njihova "glavna" hrana.
Ne vem-samo razmišljam o možni povezavi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
9.11.2005 22:10:17   
Pupica
StBarbara pomoje ni razloga za strah. Samo da dovolj teočine popije. Se pa malo trinjam z Marogico. Tudi jaz jih nekaj poznam, ki imajo težave z prehranjevanjem in dojijouser posted image
Ponudi mu čimveč hrane, pa nej sam izbere.
Mi smo imeli le na prehodu, ko sem jo še malo jaz hranila, malo je pa sama začela jesti nekaj težav. Hotela je namreč jesti sam, ali pa sploh ne.
Seveda smo potem naredili kompromis, juhico jaz, ostalo sama.

Dober tekuser posted image

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
10.11.2005 8:59:21   
janjja
Ja jaz pa vem kako je to. NAša ni nikol bila ješča. Odklanja vse po vrsti. Tudi mleko., no je odklanjala. Zdaj pa smo jo dali v vrtec(15 mesecev) in tam je vse po vrsti. Včeraj so me solze polile ko sem jo gledala skozi vrata kako je jedla.user posted image
Mimogrede da ne bi kdo mislil da slabo kuham, po večini kuha moja mami (ob vikendih) in v vrtcu je kuharca prav ona. Doma hrano odklanja v vrtcu jo sprejme.
Vzgojiteljica je to situacijo obrazložila tako da ima apetit tam zato ker tudi vsi drugi otroci jejo in ona pač noče biti izjema.

Moj nasvet: Če otrok napreduje normalno prisluhni njemu. Če pa jemlje antibiotike ti zmanjšajo apetit in vztrajaj da kaj poje.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
10.11.2005 9:04:07   
MarijaPo
Jaz nimam tako vzpodbudnega mnenja. Jaz nikoli nisem marala jest (ze od najzgodnejsega otrostva) in tudi danes imam probleme s hranjenjem. Pri meni se ta problem ni nikoli resil. Po moje je bil ze od zacetka psihicnega izvora in tako je tudi ostalo. V vrtcu je bila se 3x vecja mora, ker so me silili s hrano in mi je bilo se tezje jesti. Jedla sem samo pri babici in dedku, ki sta me razvajala in sem se zato dobro pocutila in s tem tudi imela vecji apetit.

Glede na to, da vecina punc pravi, da se to slej ko prej uredi, upaj, da je tudi tvoj otrok en izmed takih.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
10.11.2005 11:07:20   
corfu
Odkar sem ga nehala dojiti, tako rad je, da ga ne dohajam. Prav užitek ga je gledat.
Se strinjam z Marogico, pri nas je bilo isto, ko sem ga še dojila me je dobesedno izsiljeval, saj je točno vedel, da če ne bo jedel na žlico bo pa na joški, pa še crkljal se bo zraven, so pretkani ti naši otroci.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
11.11.2005 12:43:40   
dory
No tud moj je bil eden takih...in to do te skrajnosti,da sva mogla it v bolnico...pri letu pa pol,ko sem mela vsega dost in ko sem se nehala sekirat pa je zacel sam od sebeuser posted image zastop pol mulceuser posted image ...in zej tko fajn papca da je kej...ocitno ma tud to po mami :)

Ta blagoslov sem dozvela pri letu pa pol...do takrat pa je blo plazenje po tleh, prosnje, animacije, pa k sosed k botrci sem ga nesla,da je se ona poskusla...pa z drugimi otroci pa nc...ja s koze skocs ja,k se ti otrok smili in se pediater te skoz cekira...se prou veselim naslednjega pregleda k bo tehtnica res ocitno poskocila user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
11.11.2005 12:48:35   
ZARA
A ne obstaja en sirup za povečanje apetita ??

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
11.11.2005 13:22:33   
dory
ta sirup zara je bl blazev zegen...sem prakticirala tud to,dokler se mu se ta ni uprl...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
4.12.2005 10:43:12   
Anonimen
Moj Jan nikoli ni bil kaj posebej ješč - ne prej, ko je bil dojenček, ne zdaj, ko je 8-letnik. In jaz se s tem nikoli nisem kaj posebej obremenjevala. Vedno sem bila prepričana (in sem še), da otrok sam zase najbolje ve, koliko mora pojesti, da bo sit, in da kljub temu, da tega ne zna izraziti z besedami, to izrazi na kak drug način, ki smo ga starši sposobni dojeti. Zato ga nisem nikoli silila in ga še danes ne. Nikoli nisem zahtevala, da poje celo porcijo, da je ob določeni uri ali kaj podobnega. In ko je bil lačen, je vedno dobil. Sam od sebe je začel jesti ob urah, ko smo jedli ostali, in tudi hrano, ki smo jo jedli ostali, saj nisem nikoli kuhala posebej zanj. Mislim, da zaradi tega danes ni izbirčen, je pa zdaj že toliko star, da pove, katera hrana mu po okusu ni všeč, in tistega pač ne dobi na krožnik. Na srečo je toliko radoveden, da vedno vse prej poskusi, preden se odloči, ali je to dobro ali ne. Ne ocenjuje po videzu ali vonju. Vedno pa je imel tudi na dosegu roke dovolj pijače. In to je bila pri nas vsa umetnost vzgoje okrog hrane.

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
5.12.2005 20:25:16   
karmy
moj mali pa zmerej neki malca...če majo v vrtcu kaj takšnega k nima posebej rad, kar se redkokdaj zgodi mi poje vso kosilo eno uro za tem in to par porcij in ne ene...zadnjič mi je vzgojiteljica rekla da je pojedu 4 porcije musake..user posted image  in pol je še jedu kosilo z mano, kjer je seb pojedu pa še men polovico, pa sploh ni debel... k ena šivanka je...user posted image  ampak sm je in je...je kot sod brez dna...user posted image

< Sporočilo je popravil karmy -- 5.12.2005 20:27:16 >


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
5.12.2005 20:42:26   
Magi*
najbrž je res kriva bolezen in tudi antibiotiki. takrat si ga najbrž malo več razvajala na joški in mulci to takoj zagrabijo.

sicer je pa naša tudi zelo muhasta kar se hranjenja tiče. včasih je vse po vrsti, drugič noče cel dan nič. jaz edino toliko vztrajam, da dobi tisti minimum, da bi bila kri v redu. pri neješčih otrocih se hitro lahko pozna na krvi, to pa vodi v poslabšam imunski sistem in v bolezni. in tako v krogu.

hrano mu ponudi večkrat, ne se držat strogega urnika, raznoliko in tko kot praviš: glavno je, da nekaj poje, četudi ni najbolj zdravo.

se pa strinjam do neke mere, da je dojenje povezano z težjimi začetki hranjenja. tudi pri nas je bilo tako. jo pa še vedno dojim zjutraj in zvečer, pa zdaj kar lepo je.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: neješč otrok_kakšen nasvet
8.12.2005 21:14:25   
Anonimen
StBarbara, mislim, da sta najina mala dva nekaj čisto malega razlike v letih. Probleme imava podobne, s to razliko, da je moj začel takoj, ko sem ga čez dan nehala dojit (in zize ne dobi več) začel jesti kot veliki. Seveda so dnevi, ko vanj ne spravim nič, ampak saj imamo tudi mi, odrasli, takšne dni. Enostavno, dam mu krožnik, pa žličko, si sama pripravim svoje kosilo in jem skupaj z njim. Najraje pa je z veliko vilico hrano iz mojega krožnika, ko mi sedi na krožniku. Tudi kozarček vode mu obvezno pripravim na njegovo mizico, tako da si sam postreže s čimer si želi.

Včasih pusti, da ga dohranjujem, večinoma pa ne. In ga več ne silim s hrano.

Enostavno, spoznat sem morala določene stvari. In zdaj je lažje. Včasih mali poje po dve porciji kosila. Tudi redit se je začel, tako da smo že dosegli za nas magično številko 9 kg... user posted image user posted image user posted image

Ja, 9 kg pri 17 mesecih.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?