|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj se noče dojit?
28.12.2005 12:48:18   
anckabancka
Čez en teden bo moj fantek star 6 mesecev. Uvajava gosto hrano (en obrok sadja) in se seveda še naprej dojiva. V zadnjih dveh dnevih user posted image je bilo nekajkrat tako, da se je pri dojenju jokal in ni hotel dojke. Nakaj časa je lepo jedel, potem pa je čisto znorel. Ko mu ponujam dojko, je niti zagledat ne sme, ker se začne dreti ko zmešan. Ravno zdajle sva imela eno tako vajo.

Mož je rekel, da noče joške, ker je povešenauser posted image Sem ga preslišala in sem rekla, da ponoč pa čist lepo je in je rekel, seveda, ker jo ne vidi! user posted image

No, zdej pa resno...  Razmišljam o vseh možnih razlogih za  njegovo odklanjanje:

1. Trenutno je prehlajen in malo kašlja, dva dni nazaj je imel vročino čez noč in malo čez dan. Je kar lepo jedel. Celo ponoči je začel po 2X jesti, pa je do sedaj dva meseca prespal celo noč. A je kriv njegov prehlad?

2.  Slišala sem, da menda odklanjajo dojenje, ko ima mama menstruacijo. Je še nimam. Ali se je spremenil okus mleka, ker jo bom mogoče dobila?

3. Mleka imam dovolj, ker si bom mogla zdaj spumpat - so čist polne in kar trde, kot v prvih mesecih. Torej pomanjkanje mleka ni razlog.

4. Razmišljam, da se mu je dojka s čim zamerila, pa ne vem s čim?

5. Mogoče mu je pa gosta hrana bolj všeč in ne mara več dojenja?

Čist sem zmešana in ne vem kaj naj naredim. Upam, da je to le nekaj prehodnega. Ker sem na malega kar huda, ker se dere, mleka pa za izvoz.

Je imela katera podobne težave?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj se noče dojit?
28.12.2005 13:10:27   
Anonimen
pri nas je blo isto. ampak pred enim mesecem. po mojem so zobki. ne vem, gašper se je tko sam odstavil. jaz ga silila nisem.
mogoče je pa poln nosek user posted image

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zakaj se noče dojit?
28.12.2005 13:14:47   
PBJ
Midva se sicer še samo dojiva, tako da ne vem, če ti bo tole kaj pomagalo.

Moj tudi včasih začne kričati, ko začne piti in takrat moram zamenjati dojko in nato pije brez težav.
Mogoče ga muči prehlad - zadelan nosek ali pa ni tako zelo lačen in se že v nekaj minutah naje. Kljub temu, da mojega samo dojim, zadnje čase pri enem obroku je samo kakih 5 minut pa se že odmakne. Samo pred spanjem pije okoli 30-4o minut.

lp 

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zakaj se noče dojit?
31.12.2005 16:01:11   
hanita
Kot da bi videla našo, prav vse točno enako. Ko sem ji začela ponujat malo sadne kašice  se je kar naenkrat zanimanje za dojko zmanjšalo. Ravno tako je najprej na ves gas cuzala in čez en čas jok in tuljenje in se je začela odmikat. Samo zvečer in zjutraj, ko je bila umirjena in je druge stvari niso motile se je še hotela dojit. Tudi jaz sem bila vsa zmešana kaj je in sem se bala, da nimam več mleka, a ni bilo to, ker sem se ponoči zbudila, z mokrim modrcem in prav nabitimi joški. Nekaj časa sem se trudila in jo silila ampak potem sem videla, da nima smisla. Sej vem, da je težko, nisem si mislila, da bom tako žalostna zaradi tega in da se bom toliko sekirala. Ko smo dojenje zmanjšali smo kar hitro začeli uvajat tudi drugo hrano, no hitro, hitreje kot če bi se dojili.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zakaj se noče dojit?
1.1.2006 17:31:49   
tina104
Možni so vsi razlogi, ki si jih naštela in ki so jih že druge omenile. Danes mi je ravno mama razlagala, da vsi dojenčki, s katerimi je imela kaj več stika, so začeli bolj ali manj zavračati zizo, ko so začeli jest gosto hrano.
Moj malček še ni toliko star kot tvoj, je pa bilo nekje pri enem mesecu tako, da sem imela včasih prepolne dojke in je zaradi tega ful jokal. Zgleda, da ga je mleko zalivalo in ni mogel tako hitro požirat. Zato sem si pač nekaj časa malo izčrpavala mleka pred dojenjem, potem je jedel.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zakaj se noče dojit?
2.1.2006 11:13:56   
sminc
Moj je star 8 mesecev in pol in se zadnje 4-5 dni tudi noče dojit čez dan.user posted image user posted image user posted image Ponoč pa je ziza še vedno zakon.user posted image user posted image   Včeraj pri kopanju zvečer pa sem zatipala prvi zobek.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zakaj se noče dojit?
2.1.2006 23:47:17   
tajš@
Tudi naš je pri tej starosti čez dan odklanjal dojko. Zanimalo ga je vse ostalo, ko sem ga pristavljala pa je tulil. Po moji izkušnji je edino pomagalo to, da sem ga zamotila in sem hodila ali sedela na veliki žogi in ga gugala medtem, ko sem ga dojila. S tem sem njegovo pozornost preusmerila in je pozabil na jok. V tistem času je tudi več jedel ponoči in sem se tolažila, da je takrat nadoknadil manj hrane podnevi. Kriza je trajala kakšnih 14 dni. Še zdaj pri 1 letu se lepo dojiva. Samo en nasvet: Ne obupaj! Se splača! Starejšo hčero sem dojila 3 leta in je krasna izkušnja, je pa res, da sem imela velikokrat krize. 

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?