|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oktoberčki
29.12.2005 12:51:48   
thunder
Kako rastejo, kaj počnejo, jih že kaj manj zvija, koliko so budni in koliko spijo, kako pogosto se dojite, pijete že kaj čaja in kako (flaška/žlička), spite že celo noč, kdaj hodite spat...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 15:09:45   
Anja**
Se pofockam!

Moj Vid je kar zrasel (pri 2 mesecih je mel 60 cm) zdaj sva na konfekciji 68, le kaj od HM mu je se 62 prav.

Zvijalo ga ni, tako, da glede tega nisem mela problemov. imam pa zdaj problem, ker je prehlajen in to konkretno. Kaslja in mu pride tista sluz v usta pa ne ve kaj bi si z njo pocel.

Laski so mu tudi zrasli tako da bo treba sprednje kmalu postrict, ker mu gredo proti ocem. Nohtke tudi strizeva od prvega rtedna dalje. se vedno se dojiva (no vcasih dodam kaj Bebe od Nestleja, 20 ali 30 ml). Je na 3 ali 4 ure.

Spanje: nazadnje je ob 11 zvecer, potem se doji ob pol 4 zjutraj in pol okoli 8 zjutraj. dopoldan prespi (nekje do 12). Popoldan je kako urco pokonci, zdaj zopet spi user posted image  Imava dudo, ampak so mu bolj zanimivi prsti. Cajcka mu dam vsak dan malo, vendar ga kaj extra ne popije (najvec 40 ml na dan). Dojiva se se vedno z nastavkom.

Zaspi pa tako, da ima na obrazu eno plast plenicke (mu pase). Meni pa tudi in upam, da bom to uspavanje obdrzala. Uspavam ga s plenicko na obrazu in to v vozicku (na rokah noce zaspat). Moram rect da je zeeeeeeelooooo priden in da se nimam kaj pritozevat. Joka zelo malo.

Se kaj?

Priden je (kot da ga nimamo - trkam), leeeeepi tudi.

Lp zadovoljna mamauser posted image

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 15:25:52   
simonav
Ojla,
mi smo tudi že stari dva meseca. Žan je že pravi bucko, ob rojstvu je imel 2930g, sedaj pa ima že okrog 5,5 kg. Zrasel je že fuuul, kmalu nama bodo že oblekice 62 premajhne... Se dojiva, čeprav imava zadnjih 14 dni težave s pomanjkanjem mleka in občasno dodajamo, predvsem čez dan. Krči ga mučijo že odkar smo prišli iz porodnišnice, ogromno se je napenjal in jokal, tako da smo sprobali vse sorte kapljic proti krčem, pa masažo, pa nošenje... Je pa sedaj že malo bolje, tako da že tudi podnevi kaj spimo. Vmes smo imeli težave s kakanjem in ga je še to matralo, takrat smo tudi začeli s čajčki, ki jih še sedaj pije, sploh če ga kaj zvija, pa mislim, da pomagajo tudi, da se lažje pokaka... Sicer pa čakamo, da bodo trije meseci minili in da bodo vse težave čudežno izginileuser posted image ...če verjameš...user posted image
Jeva na dve uri, če spi, pa tudi na tri. Ponoči pa je že kar super, ker smo zvečer uvedli dodatek, tako da spi od kakih 22h do 3h, se podojiva in nato spi še eno rundo do 7h. Mami pa si mleko izčrpa in ga porabi čez dan za dodajanje...
Tudi smeji se že veselo vsakemu, ki ga prijazno ogovarja, zjutraj ko je naspan in spočit, mu uspe celo naglas kaj povedat...

Toliko zaenkratuser posted image
Lep zasnežen dan želim vsem mamicam!user posted image

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 16:11:11   
Udb
Živjo!
Marcel je v 2 mesecih zrastel 10cm in se zredil za 2 kg. Zvijanje smo premagali s sirupom proti krčem - Lj lekarne. Jemo na 4 ure -  se ne dojiva. Ponoči zdaj zdrži brez hrane tudi po 7 ur. Čajček pije po flaški, ampak ne kaj dosti! Rad ima dudo. Zvečer se ponavadi skopamo okrog 20-21, potem jemo, sledi uspavanje. Okrog 22-22.30 ponavadi zaspi. Podnevi tudi kar dosti spi, ko je buden se zabava na telovadnici ali pa v lupinici, na katero ima pripete igračke! Ko greva na sprehod takoj zaspi, prav tako v avtu. Smeje se ful, najraje med previjanjem, ko se na veliko pogovarjava. 

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 17:18:43   
thunder
Tudi moj pikec lepo napreduje. Po moje ima že okrog 5,5 kg (pregled imava šele pri 3m), dojiva se na 2 - 3 ure. Krči nas še vedno mučijo, so pa bolj posledica slabega podiranja kupčkov.
Za boljše počutje uporabljamo vetrovne kapljice (jaz jim pravim kar čudežne) od koroških lakarn. Čaj si privoščimo le tu in tam po žlički - flaško sploh ne zna uporabljat (cucelj oblizuje in ne ve kaj naj z njim).
Duda je uporabna le tu in tam če je zeloooo zaspan in sit, ker jo drugače skos ven pljuva in mu jo moraš dobesedno držat v ustih (ima zeloooo močan sesalni refleks in ga ne morem imat skos priklopljenga na sebi). Čez dan zelo malo spi, če pa že je to v glavnem na rokah ker se večino časa nosimo - malo zaradi krčev, predvsem pa zaradi nenehnega polivanja in mora biti ves čas pokonci, čim ga odložim že bruha če tudi ga položim na naklon 30°. In od tako me že vse zelo boli - nimam več ideje kako naj si olajšam situacijo. Najbolje je ko greva na sprehod - takoj ko prideva ven je koma in tako lahko spi tudi 4 ure. In zato me zdaj najbolj jezi ko je sneg in ne moreva nikamor - pa ne zaradi snega samega temveč zaradi neočiščenih pločnikovuser posted image . Najbojše volj je pri previjanju in kopanju, ko je nagec. Takrat ogromno gruli, cvili in se smeji. veliko pozornosti posveča tudi vrtiljaku nad previjalno mizico in včasih se mu ga celo uspe tudi dotakniti.
Komaj čakam 3m da krči čudežnouser posted image izginejouser posted image .

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 17:20:22   
uma
Naš Žak je točno danes star 2 meseca. Veliki smo 63,5cm in težki 5750g. Kar se tiče krčkov jih hvala bogu ni bilo, vsaj v hudi obliki ne. Včasih ga je malo pozvijalo ampak res bolj malo. Jemljeva pa kapljice OleovitD3. Drugače se dojiva in sicer podnevi kar pogosto, ponoči pa se sedaj lepo zbuja samo 2x. In sicer gre spat med 20 in 21 uro in potem spi do 3 ali do 5-ih zjutraj in potem še do 7 ali 8 ure zjutraj. Mi pa ponoči nikoli ne joka. Podnevi pa spi zelooo malo ali skoraj nič. Je mali razvajenček, saj se veliko nosi. Zamoti se v lupinici ali pa na ležalničku, ko opazuje igračke ali pa gleda naokoli. Vendar nikoli ne za dolgo. Tako kot mamica se hitro vsega naveličauser posted image . In potem sledi jok ter sweveda obvezno cartanje.
Tud pri nas ni več monologov z moje strani. Se pogovarjava in smejeva skupaj. Prav toplo ti je pri srcu ko ga tako slišiš nekaj čebljati.
Čak mu dajem po žlički (ne zagrabi flaške) ampak še to zelo malo. Dudo prakticiramo kadar jo sprejme. Ampak velikokrat pomaga da se pomiri. Drugače pa mu prav tako paše vožnja z vozičkom in v avtu- spi ko top.
Skratka sonček, ki ga moraš imeti rad. Vsak dan nekaj novega, boljšega bolj zanimivega. Ja, oktobrčki definitivno rastejo in se razvijajo z vso silo. user posted image user posted image


_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 18:01:32   
bena
Tudi naš sonček lepo napreduje. Čeprav je bil rojen s 36 tedni (2810 g in 48 cm) je pri dveh mesecih, ko sva bila v posvetovalnici tehtal 4750 g in zrasel na 55,5 cm. Še vedno se dojiva, kadarkoli želi, nimava pa nekega stalnega ritma. Ker podnevi spi bolj malo, vse skupaj kakšni 2 uri in pol, mi zvečer primanjkuje mleka, zato mu po flaški dajeva Novalac, kakšnih 90 ml. Zvečer zaspi med osmo in pol deveti in se zbudi najprej okrog 4. zjutraj. Nato se podojiva in zaspiva še do pol osmih.
Še vedno ga matrajo krči. Sem že čist obupana, saj namesto, da bi bili čim blažji, se mi zdi, da so vse hujši, pa bomo jutri dopolnili že 12 tednov. Poskušala sva že vse mogoče kapljice, pa nič. Sedaj mu kuham čaj tako, da prevrejem kumino, janež in čajno vrečko kamilice. Vse skupaj pa sladkam s Hippovim komarčkovim čajem. Vetrovne kapljice od Koroških lekarn pa uporabljamo za sladkanje dude, ker jo drugače že po nekaj sekundah izpljune. Dnevi so tako kar naporni, saj včasih ne uspem postoriti nič kaj drugega, kot skuhati kosilo.

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 18:33:03   
AKŠ
da se še mi javimo..... (28.12. smo dolopnile 2 meseca)
 
tudi mi rastemo kot konoplja....(kolk točno ne vem, ker čakamo na naslednji sistematski pregled), imamo pa že dobrih 5 kilogramov
 
dojimo se nič več, ker je zmanjkalo mleka v domači mlekarni user posted image  in smo kar na flaški. Čebelica popije 140ml na cca.3h. Ponoči mi lepo spi - le zbuja se na vsake tri ure, ker je lačna, se pa zgodi, da prespi tudi skoraj celo noč (recimo od 23:00 do 6:00) - takrat pa že sama malo pogledam, če dete sploh diha user posted image ....
 
Kar se krčev tiče pa jih je imela samo po AD3 kaplicah, ki smo jih nato zamenjali z Plivinimi D3 in so krčki izginili.
 
Se pa sedaj že vidi, kako se razvija - sedaj že kramlja - gode ko jo ogovarjaš, počasi pa je začela tudi izsiljevati. (Jok ko jo položiš na posteljo in takojšnji smeh ko jo vzameš v roke...)
 
Je pa zanimivo, da hoče biti kar naprej in naprej pokonci - noče ležati......to verjetno ni ravno dobro, ampak ta micena ne mara drugega položaja....kako je to pri vaših?

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 19:00:52   
cmokec
Naša princeska Pia je iz začetnih 2910g pri pregledu imela že 4380g in zrasla za 6 cm. Koliko je sedaj težka ne vem, a se zelo lepo razvija. Po enem mesecu sem začela polno dojiti, čajčka pa še ni poskusila, ker bom probala samo z mojim mlekom vsaj do 4 meseca. Krčov zaenkrat ni bilo, dobi pa Oleovit D3.
Kar se spanja tiče spi podnevi dvakrat po 3 ure, ponoči pa spi skupaj od 23.30 pa do 8.00 ur zjutraj.
Tudi pri nas je razvajena in zaspi samo v mojem naročju, na srečo že v parih minutah od sitnarjenja. Je pa veliko v ležalniku in se kar zamoti.
Kopava se vsak drugi dan in dvakrat na teden v poparku hrastovega lubja. Malo ima temenc, a jih sproti lepo odpravljava.
Se pa že skoraj en mesec zavestno zasmeje, spušča zvoke in krili z rokami, kot da bi hotla kaj povedat. Prejšnji teden se je začela s trupom vzdigovati navzgor in se mi zdi še prekmalu. Tudi mi jo nosimo pokonci, ker je bolj zanimivo.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 19:03:14   
urbancek
Evo še mene
Naš Nejči je zelo priden. 12.12. je dopolnil 2 meseca. 15.12. sva bila v posvetovalnici, velik je bil 60 cm, težak pa 6400g.
Se še vedno lepo pridno dojiva. Pogruntal je, da se je zelo lepo crkljati, sploh zvečer. Dopoldne lepo spi tudi 4 ure, popoldne pa bolj štrikamo s spanjem. V naročju spi kot bubica, ko pa ga dam v posteljico, pa smo zelo hitro budni. Ponoči se zbudi enkrat do dvakrat, res pa je, da imamo skoraj vsak večer "polnočnico".
Dajem mu D3 kapljice, pa niti nima pretiranih problemov, malo ga že dajejo krčki, hudega pa ni. Je pa mami še vedno na strogi dieti, kar se tiče jajc in mleka, ker je mali na to občutljiv. Pa bo že, saj smo navajeni od večjega, smo imeli iste probleme, oz. še hujše, ker sploh nismo vedeli od kot take težave (krči in izpuščaji), tako da mi je pri Nejcu to prihranjeno, ker sem bila že pripravljena.
Naslednji sistematski pregled imamo 19.1. in takrat bomo imeli tudi prvo cepljenje.
Je pa to zelo zgovorno bitjece. Tako čeblja, se smeje in radovedno zre okoli sebe, da se mu z atijem velikokrat prav iz srca nasmejiva.
Uživa tudi v stolčku, kar se pestovanja tiče, pa hoče biti že od samega začetka samo pokonci, razen, ko se dojiva.
Prinesel je veliko veselja v našo številčno družino.

Se še beremo, ker moram sedaj iti, ker se že nekaj oglaša. Ko prične z jokom, pa je zelo vztrajen in glasen.

Lp

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 19:04:04   
cmokec
Sem pozabila omenit še našo dudo. Brez nje nam ni živeti, ker drugače pa celo pest tišči v usta ali najde palček. Posledica je moker rokav in ovratnik majčke. Tudi zaspi z dudo.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 19:04:51   
AKŠ
aja...pozabla sem še napisati glede čajčka....
 
naša obožuje komarčka, ki ji ga dajem že od drugega tedna njene starosti.....med obrokoma hranjenja spije vsaj 40ml čajčka.....
 
na sistematskemu sem povedala kdaj sva začeli piti čaj in je rekla da je to čisto OK...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 19:06:40   
AKŠ
pa še to.....duda je njena najboljša igračka.....user posted image

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Oktoberčki
29.12.2005 22:39:33   
soncek&luna
ojla punce... moj aljaz tudi pridno raste in se redi user posted image ... sva na flaski, ker je mamici zaradi stresa hitr zmanjkal mleka oz. ga je bilo bolj za pokusino.... ta teden sem ga vagala na svoji tehntnici in dobila stevilo 7kg user posted image  (oblecen)....

drugace pa je kot mu pase... od 130-170ml na obrok in to na 4-5 ur, popije tudi do 100ml caja na dan Plantex, krcki so se mu sele zdaj zaceli pojavljat... imela sva tudi ze tezave z zaprtjem, samo odkar pije caj ni vec teh problemckov.... sva pa morala zamenjati mleko Aptamila oz. Comformila ni maral vec piti, se je zacel dret ne jokat... zdaj sva na Nestlejevi Bebi...

spi pa tako: dopoldan skoraj nic, potem pa ga zmanjka tam okrog 13.00 ure in spi tudi pet ur skupaj, nikoli ga ne budim ko zaspi (na zacetku sem ga, ko sva imela res na uro hranjenje - zdaj ne vec).... ponavadi je okrog 17 ure in potem se okrog 21 ure, pred tem je vsak drug dan ali pa vsak dan (kakor se mamici ljubi) kopanje, potem pa trdno zaspi tam nekje med 22 in 23 uro... 

ponoci se hraniva, odvisno kako se zbudi, med 1-2 uro ter potem se med 5-4 uro... tocno ne morem rect, ker je odvisno tudi od tega koliko poje po kopanju... zgodi se tudi, da noce mleka in mu dam samo caj user posted image ..

se je zgodilo tudi ze, da je ze spal od 22 do 4 ure zjutraj.... pa tudi vcasih mi uspe, da ga se zbujenega polozim v posteljico in zaspi user posted image ... ve kdaj je noc in kdaj dan.. podnevi vedno spi v kuhinji na kavcu ali pa greva skupaj v posteljo, ponoci pa v posteljici, razen od 5 ure naprej pri meni (ker se mi ne da vstajat user posted image ), ko se vcasih zbudi in zacne jokat, takrat ga ponavadi zacne nekaj napenjat, samo potem lepo spi naprej .....

moram rect, da je zelo priden... razen zadnji teden, ko so ga krci zacelbolj dajat sploh ne joka... ceblja in grula pa ze kar posteno....
a, tudi on obozuje bit nagec... ce se joka, ga samo polozim na previjalno, mu slecem copatke in je ze dobre volje, ker ve kaj sledi user posted image , in uziva v kopanju ter mazanju z oljem in kremo... najbolj luskan pa je, predno greva ven se vedno pritozuje nad oblecenjem, potem pa mu obrazek zacnem mazat z Bepantenom in glej nasmesek na obrazku... sej se moras res stopit ob takem pogledu user posted image ...

kaj se? duda - ima jo za pomiritev in predno zaspi, potem pa jo sam ven vrze.... igralnica in lezalnik - mu je zanimivo nekaj casa ja, zdrzi tam od 20-30 min, potem pa hoce spremembo...

se to, med jokom se ne sprehajava in ne stejeva kilometrov (vsaj zaenkrat ne), mi uspe ga pomirit....

zaspi vedno, ko greva z vozickom, sploh pa v avtu, celo v kengurujcku ga takoj zmanjka...

res je zlati ... pa sej so vsi, a ne punce?


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
29.12.2005 23:27:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Oktoberčki
30.12.2005 11:21:41   
nana 27
Ojla, mi smo ravnokar masirali našega malega Miha. Zdaj pridno spi. Upam, da ne samo deset minut user posted image  Podobno kot pri tebi Nalin, se tudi mi zadnje dneve ubadamo z nespanjem čez dan in jokom. Neutolažljiv je tudi v naročju. Jst komaj čakam, da mine obdobje krčkov. Miha je zelo pridobil na teži. Od 3.160 porodne teže jih je imel ob dveh mescih malo manj kot šest (na domači tehtnici). Upam, da pri pediatrinji ne bomo kaj kregani. Zdi se mi, da je ogromno pridobil na teži. Do pregleda pa imamo še en mesec. Je pravi dolgin in čisto po atiju, ki ima skoraj dva metra. Hranimo se po flaški. Trenutno pijemo Comformil. Rad se tudi doji in mu ni problema vlečt, ampak mami nima zadosti mlekca pa še zvija ga po mojem mleku, tako da si fino črpam. Mogoče bo bolje, ko bo obdobje krčkov mimo in bo brez prebavnih težav pil tudi pri meni. Je pa pred dvema tednoma začel "štrajkati" in ni hotel več piti pri meni user posted image  Nato smo Aventove flaške zamenjali za Nukove in zdaj pije tudi pri meni user posted image  Aja, čajčka mi pijemo od prvega tedna dalje. Včasih s čajem podaljšamo odmor med obroki. Pijemo zeliščni čaj od hippa. Če ga zvija po bušiju ali hudo prdka, mu pripravim čajček s kamilico in če hočem, da se le pomiri dam noter nekaj zrnc kumine, če pa hočem, da se preneha napenjat pa malo janeža. Seveda čajček malenkost posladkam (ščepec v 100ml). Na obrok poje od 130 do 170 ml mleka. Hranimo se na 3,5 ure do 4 ure. Ponoči spi tudi sedem ur v kosu. Kaj pa drugega, če pa čez dan gleda naokrog kot čukec in včasih zelo "nervira" mamico. Čeprav ga imam rada, tega angelčka, mi včasih kar živčki delajo, ko mi brez joka ne pusti niti lulat ali jest. Najraje se previja. Takrat najbolj gruli in spušča razne AAA-je, UUU-je in GGG-je user posted image  Rad ima tudi mazanje s kremico po obrazu. Včeraj se je z zanimanjem gledal v ogledalu in se smehljal. Igračke ga še ne zanimajo. No, edino glasbena zvezdica na previjalni. Zelo lepo pase kravice in to tako, da ima glavico in zgornji del trupa čisto pokonci. Najraje se nosi v pokončni legi. Vem, da se ne bi smel, a v drugih položajih začne takoj glasno protestirat. Aja, dudke imamo od Nuka in ga kar potolažijo - tok tok. Ima namreč zelo močan sesalni refleks. no zdaj je odkril, da lahko v usta tišči kar celo pestko. Začel se je tudi zelo sliniti. To je to..se že oglaša. PS: Bo katera z otročkom hodila na kakšno teleovadbo? Mogoče bi se lahko v začetku pomladi kaj zmenile in bi se skupaj srečevale na telovadbi, ali pa mogoče na plavanju za dojenčke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Oktoberčki
4.1.2006 14:54:19   
thunder
Mi imamo zdej spet neke nove fore. Za roke je že itak samoumevno, da si jih full v usta tlači, predvsem ko se previja - včasih že tok fejst, da mu skor gor dvigne. Zdej jih je pa začel tlačit takoj po dojenju - ko se naje, zizo z roko odmakne in jo da v usta. Se mu morem tok smejatuser posted image  ko je tak posrečen. Pa tud ponoči sem opazla da se včasih kr z roko potolaži (sicer ne za dolgo a bolje kot da mene zbujauser posted image ). Me pa edino mal skrbi da si nebi začel prstka obdelovat... Pa neke nove zvoke je začel spuščat, res je posrečen.

Še malo pa bo posvetovalnica pri 3 m - komaj že čakam, da vidim kako (uradno) napredujemo.

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Oktoberčki
5.1.2006 12:03:31   
urbancek
Pridno rastemo, roko bo kar pojedel, tako veselo jo tlači v usta. Slini se pa kakor polžek, bomo tudi pri nas morali uvesti slinčke. Pogovarja pa se vsak dan bolj, zelo uživa med previjanjem, toliko ima za povedat, da kar cvili zraven. Posmeje pa se tako, da se mu ustka razpotegnejo čez cel obrazek. Radoveden je tudi zelo, vse okrog sebe ga zanima, najbolj pa so mu všeč rdeče in svetleče stvari. Jokamo malo, edino zvečer imamo pozno uro za spanje (okoli polnoči) potem pa je do 10 ali 11 ure dopoldne mir. Trikrat se vmes podojiva kar napol med spanjem. Se pa še vedno samo dojiva.

Lepo rastite 

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?