|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Konec dojenja
23.1.2006 11:22:33   
Ropotuljica
Punce, pomagajte!
Moja mala je stara 8 mesecev. Že nekaj časa se čez dan noče več dojiti, ponoči pa je vsa zadovoljna, če ji dam. Že nekaj tednov nazaj se je začela zbujati in ni hotela zaspati, če je nisem dojila. Tako sva se dojili ok. 3.30, potem ob 5h in spet ob sedmih (včasih pa v tem času samo dvakrat). Ko je vstala, dojenja skoraj ni bilo. Tudi zvečer se je že velikokrat zgodilo, da dojke ni hotela niti pogledati.
Ok, vse lepo in prav, toda včeraj se je zgodilo, da mleka tudi ponoči ni bilo. Samo za vzorec. Prvo hranjenje je nekako še šlo skozi, potem pa je mleka zmanjkalo. In je seveda bil halo - mala je jokala, ni hotela spat. Zdaj pa ne vem, kaj naj ji dam, da se bo pomirila, če mleka ne bo več. Pije skoraj nič ne - šele zadnje dni sem jo prepričala, da čez dan nekaj malega popije (iz magičnega lončka). Zato si ne predstavljam, da bi ji ponoči dajala piti.

Kakšen pameten nasvet? Zelo vam bom hvaležna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 11:38:08   
Anonimen1
Jih prime takšno obdobje, pri nas se je začelo pri 9m, končalo pri 15m. Bilo je grozno. Še zdaj se dojiva, a le zvečer in zjutraj. Pije prav tako izjemno malo. Zato nisem hotela kar prekiniti dojenja. S tem, da smo se zbujali tudi vsako uro, sploh pred zobki. Tekočino zato vmešam tudi v spasirane banane, dajem mu jest mandarine, da tudi pije.
Kaj pa tolažba z dudo?

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 11:39:24   
Vrtnica1
Moj 7,5 mesečnik enako - podnevi se ni hotel več dojiti, ponoči pa, a je zmanjkalo in sva pač ponoči pristala na flaši - naš jo ima vsaj rad. Sem mislila, da bomo vsaj kaj več spali, ker je sedaj ponoči na flaši, pa je isto. Kaj bi naredila, če ne bi hotel flaše - nimam pojma. Žal. Upam, da bosta ugotovili, kaj vama bo obema najbolj ustrezalo. Po mojem bosta morali na flašo user posted image .
Veliko sreče.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 11:51:34   
eva1
Ponoči naj bi otrok tako kot mi prespal celo noč, brez hranjenja in pitja(seveda govorim o malo večjih otrocih)...moj je pri 8 mesecih prespal celo noč(12ur)-ko sem ga prestavila v svojo sobico(pri drugem bom to naredila že prej) in s tem se je dojenje končalo ponoči, pri 9 mesecih se je ubistvu sam odstavil do prsi! Dokler se ni odstavil ni spil niti kapljice čaja, potem pa je počasi začel pit(ampak je že višek če spije tam 1 deci, mogoče 150ml)!
No sprašuješ kaj narediti-če ne želi čaja ponoči, že ni žejna, zato se ne obremenjuj, in jo položi v posteljo in jo poskusi potolažiti(nam včasih ni šlo, pa se je dru 3 minute in zaspal nazaj)!  No to se je ponovilo nekej 2-3x potem pa je že brez zbujanja prespal celo noč! Sem tako veliki otročki pa res ne potrebujejo mleka ponoči!
Glede flaške pri nam je ni maral dokler se ni nehal dojiti!
kakorkoli se boš odločila vstrajaj pri svojem, ker drugače te bo vrtela okoli malega prsta! pa srečno!

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 15:22:18   
Jančika_
Ropotuljica, vem, kako je za vaju pomembno, da nadaljujeta z dojenjem (a mala sploh sme piti adaptirano mleko?).  Ampak če ni, ni. In se bo tudi mala morala prej ko slej s tem sprijazniti. Ko parkrat ne bo dobila, bo že zakapirala. Vas pa verjetno čaka nekaj dretja, žal... Saj ko je sila, se sprijaznijo, veš. Eni prej, eni kasneje. 

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 15:42:22   
Soč@
Z mojo malo (9 m) sva imeli pred tremi tedni čisto enak problem. Po enem tednu matranja sem se odločila, da preneham z dojenjem. Stekleničke ni nikoli marala. Prvi dan ni nič popila po steklenički in sva se podojili, drugi dan je popila polovico, tretji dan pa sploh ni več ugovarjala. Moram reči, da sva sedaj obe bolj zadovoljni. Mala popije precej mleka zvečer in zjutraj. Ponoči ne zahteva hranjenja. Tudi sama sem bolj pomirjena, saj vem, da sedaj popije potrebno količino mleka.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 16:23:09   
Jančika_
Še to: tudi naš se je odstavil pri 8 mesecih. Gledano nazaj je bil to povsem pravi čas.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Konec dojenja
23.1.2006 21:00:30   
Ropotuljica
Očitno nas čaka ukinitev nočnega hranjenja. Je pa problem, ker zaradi alergije adaptiranega mleka ne sme, danes smo testirali sojin nadomestek, pa je tudi odreagirala nanj. In zdaj me skrbi, s čim naj jo hranim, da bo dobila tisto,kar bi dobila z mlekom.
Alergija je bila tudi razlog, da smo nočno hranjenje ponovno uvedli. Ko nam je bila dokazana alergija, sem jo namreč spet začela ponoči dojiti, ker je podnevi že imela tri goste obroke in zaradi tega ni popila veliko mleka. Zdaj bo očitno treba ukiniti tudi nočni obrok. Saj bo šlo, tudi prvič je šlo. ž

jančika, se strinjam, da je to pravi čas. Tudi jaz sem že bila mna tem, da ukinem dojenje, potem pa sem ga ravno zaradi alergije podaljševala.


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Konec dojenja
24.1.2006 11:16:43   
kati*
pri 8m pa res lahko začneta s kakšno drugo hrano - nekateri otroci si jo želijo!! Naš je star komaj 4 mesece pa je totalno veselje, če vidi njegovo žličko - sem mu začela dajati jabolčnega sokca, poskusili smo tud riževo kašico (jo obožuje) in včeraj smo začeli s korenčkovim sokcom. Sicer ga večinoma še dojim, a otroku se vidi, da želi probati tudi kaj drugega. Mal opazuj svojega; recimo naš začne blazno cmokat, če vidi koga jest, in ko se mu približaš z žličko, je tako vesel user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Konec dojenja
24.1.2006 15:14:51   
Jančika_
Kati, saj Ropotuljičina pupa ima čez dan same goste obroke. Sta pa zelo omejeni pri izbiri, ker ima mala alergijo na vse živo.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?