|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 14:27:16   
sarazan
Tako, drage moje, naj vam napišem mojo porodno izkušnjo.
Za začetek naj napišem, da sem celo nosečnost preživela brez težav, na koncu malo zatekala, pa skoz mislila, da bom šla čez rok.
Pa me je prehitelo. Rodila sem 29.1. ob 17.18 (če sem čist natančna user posted image ), kar je bilo 37 tednov in 6/7 moje nosečnosti.
Začelo pa se je takole:
V soboto sem bila popoldne na rojstnem dnevu pri babici - 3. nadstropje, brez dvigala - res podvig za moje obilno telo. Ampak sem prisopihala, dobro jedla in pila, potem pa pri tortici začutim, kako trebuh postaja trd in še v spodnjem delu me je stisnil krč, kot pri menstruaciji. Hitro je minilo in se ni ponovilo. Sem mislila, da so se začeli popadki, ampak potem ni bilo nič in sem na to pozabila.
Potem sem šla pa ob 5.45 na wc lulat. Pa, ko se že obrišem in oblečem, se mi zazdi, da sem spet spustila kapljico. Grem nazaj v posteljo in se uležem, pa sem spet začutila kapljico. Zdaj je pa začela glava delat. Hm, kaj pa če mi odteka plodovnica. Takoj sem se spomnila Tinketonke in njene teme. Pa letim na RR brat, kaj ste ji svetovale. Še v knjige sem pogledala, kaj piše, ter poiskala številko porodnišnice, da pokličem, kaj naj naredim. Malo sm zapaničarila, saj nisem hotela roditi na datum samih praštevil user posted image  user posted image  user posted image .
Nato sem si dala VIR 80 med noge in nazaj v posteljo. Moj možek je spal kot angelček in ga še nisem hotela vznemirjat. Ko se je zbudil malo čez 7h, sem mu povedala, kaj se mi je dogajalo in vpraša, ja kaj pa zdaj? Ja, ne vem, dajva še malo počakat, da bo šla megla zunaj gor, pa se greva pokazat v porodnišnico.
Zmenila sva se in vstanem iz postelje. Punce moje, jaz sem se začela smejat k zmešana user posted image . Iz mene se je kar usula plodovnica. Ni in ni nehalo tečt. Mož je porabil 3 brisače, da je pobrisal parket. Hja, to zdaj ni več delalo dvoma. Oba sva se stuširala, oblekla, pograbila torbo in šla "v Rim".
Prideva do sprejemne pisarne, me pregledajo in popišejo. Popadkov nisem imela nobenih. Prvič sem bila na CTG in spraševala same traparije user posted image . Potem sem šla naprej proti porodnim sobam. Tam sta me babica in zdravnica spet pregledali, ugotovili, da sem odprta slabe tri prste in nimam nič popadkov. MV je bil zrel, plodovnica še bistra. Naj omenim, da je bil mož malo živčen, jaz pa še precej neobremenjena, saj ni nič bolelo user posted image . Opravila sem klistiranje, britje in tuširanje.

Z babico sem se zmenila, da me kar nafila z umetnimi popadki, sicer bi lahko "rojevala" še 24 ur. Tako sva se zmenili in ob 11h sem začela dobivat oksitocin. Do enih se ni še nič dogajalo, odprta sem bila za 4 cm. Pregledi, koliko si odprt, niso bili prav nič prijetni. Hkrati so me začeli drogirat z analgetiki. Jao, kolk je bilo to fajn. Res, da nisem dojemala celotnega dogajanja, ampak bolelo pa sploh ni tako hudo. Čas je mineval in kar naenkrat me rukajo (bila sem čist zadeta), naj pogledam babico. Vmes je mož pridno asistiral babici, ki me je pripravljala na finale. Res pohvala mojmu srčku user posted image , ker se je tako hrabro držal. Torej, pogledam babico, ki pove, kako naj diham zadnje popadke in smo začel pritiskat. Spomnim se, da sem lulala in kakala, držala noge k sebi in stiskala trebušne mišice, pa lulala in kakala user posted image .

Potem pa zaslišim najlepše besede tisti dan. Za mojo glavo je stal user posted image  in mi na uho rekel: "joj, čist črne laske ima, kolk je lepa". To so edine besede, ki se jih spomnim iz finala mojega poroda. Z naslednjimi dvemi popadki se je rodila naša Sara, težka 3330g in velika 52 cm, obseg glavice pa 34,5 cm. Mož je prerezal popkovnico, mene so še malo zašili. Žal brez prereza presredka ni šlo. Potem sem pa gledala mojo ljubico, ki se je tako jokala, ko so jo čistili in oblačili. Moža sem napodila, da jo je slikal, jaz pa sem poklicala - mojo mami seveda, ki jo je skoraj kap, ko sem jo vprašala, če pride pogledat vnukinjo. Potem je pa mami jokala, pa je jokala še tašča, mi smo se začeli pa cartati in lupčkati. Bila sva presrečna starša, res neverjeten občutek, ko gledaš svoj zaklad.

No tako, ene 4 ure je trajalo, da sem rodila. Prej sem pa bolj bluzila v porodni sobi in podila moža, da je šel jest, pa malo se sprehodit,... Res prav super izkušnja in z veseljem jo ponovim, čeprav se je začela z narobnega konca (brez popadkov).

Zdaj smo doma, samo spimo, se budimo, da se sploh kaj dojimo, skratka uživamo in se imamo zelo radi.

Vsem nosečkam rečem, da brez strahu ne gre, se ga pa da obvladati in potem je vse lažje. Srečno vsem, ki še čakate svoj veliki dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 14:39:13   
Ninica
Čestitke!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 15:05:06   
ursi
Ja Sarazan, tud jaz sem skoraj jokala ob tvoji zgodbi. user posted image  user posted image user posted image user posted image  Čestitke tebi in tvojemu ljubiju za dobro opravljen porod.user posted image user posted image

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 16:25:31   
taja27
Joj sarazan kako lepo si napisala. čestitke tebi in tvojmu lubiju, da sta tko lepo rodila pa veliko sreče za malo saro. najlepši del tvoje zgodbe je tisti:''joj, čist črne laske ima, kolk je lepa'' - sem mela čist solzne oči, ko sem to prebrala. zdej pa res komi čakam, da tud jst spoznam mojo/najino princesko.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 16:30:37   
AishaM
čestitkeuser posted image user posted image user posted image

Jaz pa sem se sedaj konkretno zjokala - priznamuser posted image . Res lepo doživetje...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 16:38:37   
Ani 2
Čestitam Sarazan user posted image user posted image user posted image ,lepa zgodbica user posted image ,tudi jaz sem dobila solzne oči in se spomnila kako je bilo pri meni cca 1l nazaj ko sem rodila mojega sončka user posted image .
Lepo se cartajte in uživajte!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 16:40:36   
malamisha
Še enkrat čestitke tudi iz najine strani!

Super izkušnja!

Ker sta najina PDP-ja bila kar precej blizu, me je zadnjič kar stisnilo, ko sem prebrala, da si že rodila.

Obilo užitkov!


_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 16:44:01   
KODA
user posted image user posted image čestitke

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Ani 2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 16:51:58   
pikicaa
user posted image user posted image user posted image ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 17:13:43   
Eviii
ja, res lepo si zapisala svojo izkušnjo. mi smo ti lahko samo fouš, ker se že cartaš in ker si imela tako prijetno izkušnjo za sabo, ki so jo lahko samo želimo. še enkrat čestitke user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 17:19:09   
tinkatonka
user posted image user posted image  

Kako si pa to lepo napisala! In najbrž si nam vsem ,ki še čakamo na ta veseli dogodek vzbudila skomine. user posted image user posted image

Vi se pa še naprej lepo cartajte!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
2.2.2006 17:37:19   
fionaP
Kako lepo! Iskrene čestitke!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
3.2.2006 9:20:50   
spacey
Vedno rada preberem zgodbo rojstva novega bitjeca...

Lepo in iskrene čestitke!


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
3.2.2006 10:51:05   
Kami
Sem še enkrat s tabo rodila user posted image user posted image user posted image . Čeprav sem jaz rodila komaj 3 tedne nazaj, se mi zdi, da je že cela večnost od tega in mi je bilo prav lepo še enkrat čez it.
Čestitke še enkrat.user posted image

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
3.2.2006 14:00:16   
Barbs
Čestitam, sarazanuser posted image user posted image user posted image  ... Pa radi se imejte še naprej.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
4.2.2006 9:00:27   
goda13
Čestitke!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Tudi mene je prevzela tvoja zgodba do solz!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
4.2.2006 9:55:00   
BaGSi
čestitke user posted image user posted image user posted image

kako lepo je brat lepe porodne zgodbe user posted image . naša Anja je danes stara komaj dva tedna, pa se mi zdi že cela večnost od poroda user posted image

LP in veselo se cartajta

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
4.2.2006 10:43:12   
borovnička
Ja, sarazan, kot so ti že predhodnice napisale... zelo lepo napisano.user posted image user posted image user posted image Sem bila že skoraj zraven user posted image user posted image user posted image . Mal si pa le nas, ki nas to vse še čaka, opogumila, da tako hudo pa le ni.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke mamici in očku za vajino punčico!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porodna zgodba - Sarazan
7.2.2006 19:12:34   
ninocka
Pa cestitke se enkrat tukaj user posted image !

Sem ti preveckrat mojo porod opisovalauser posted image ...se mi zdi, da sta si kr podobna (no ja, z razliko da sem  jst mela pol CR)user posted image .
Komi cakam, da vaju vidim in da mi se enkrat vse v zivo poves.
Lupcka Sari!


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?