|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 12:59:47   
Anonimen
Morda bo katera mislila da tale post en spada semkaj, ampak zdelo se mi je edino primerno, sja se tiče družine, partnerstva,...
Kaj mamica lahko nudi dvema otročkoma, če ostane sama z njima? Plača ni bajna, ljubezni pa imam na pretek in podporo prijateljev in staršev. Joj, stokrat hvala babici in dedku!!!
Ne morem pa otrokoma nuditi očeta. Meni bi bilo to zelo pomembno, a ne morem se niti odločiti za splav. Kako se odločiti prav, da bodo moji otroci srečni. Je bolje imeti le enega, če veš da je drugi že v naprej obsojen na nepopolno družino? Pa vseeno je to malo bitjece del mene, mojih sanj, mojega srčka. Sprejela sem ga kot božj dar, zdaj pa me dajejo razna vprašanja, na katere ne poznam odgovorov. Predvem me skrbi da bi bila otroka za karkoli prikrajšana. Kako pomembne so materialne dobrine? Za nekatere zelo, za druge ne. Kako ravnati prav, ali ej pravilna vsaka odločitev ki jo sprejmeš s srcem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:08:39   
Magi*
v glavnem si si na vsa vprašanja že sama odgovorila, a ne? tudi družina, v kateri je oče in imajo veliko materialnih dobrin, ni nujno najsrečnejša in so oroci lahko za marsikaj prikrajšani. pomembno je samo to, da otroku nudiš varno gnezdece, polno ljubezni in toliko materialnih dorbin, da shajate. praviš, da imaš podporo staršev in to je v redu. če imate za sproti in se imate radi, boste lepo shajali in bosta otroka lepo gor zrastla.

vse je pa odvisno od tvoje specifične situacije, ki je pa ne poznam in je ne morem komentirat.

pa srečno.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:15:33   
Marogica
Jaz bi s v tvoji situaciji, ki si jo opisala odločila za splav. Materialne dobrine so pomembne, ker brez denarja ne moreš otroku nuditi ničesar, razen ljubezni. z ljubeznijo se pa ne more plačevati vrtca, kupovati igrač, plenic ali financirati kakršnekoli izvenšolske dejavnosti.
Otroci v današnji situaciji potrebujejo vedno več materialnih stvari, ker je družba tako nastrojena in bi bili sčasoma, če jim tega ne bi mogla nuditi, zelo žalostni in razočarani. Večji so,več potrebujejo. Tudi to je težko gledati in včasih zelo boleče.
Ljubezen enostavno ni dovolj in odgovori tretjih oseb v smislu "bo že kako", so sicer pomirjajoči, situacije pa ne rešijo.
Vendar pa v takšni situaciji vedno napišem, da je to osebna odločitev posameznika, s katero bo moral živeti in se soočati celo življenje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:22:34   
morskadeklica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Je bolje imeti le enega, če veš da je drugi že v naprej obsojen na nepopolno družino?


Mene je pa zbodlo tole. Prvič-popolne družine ni, razen mogoče po tv. Drugič-marsikdaj je otroku bistveno bolje, ko ima le enega od staršev, kot pa da ima oba, pa se tadva neprestano bojujeta, pričkata, pretepata.....

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:31:24   
Annny
Na prvem mestu je ljubeča družina- ki si ti!
Samo splava nikar ne naredi, prosim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:41:54   
tipka
Snov četrtega razreda: kake družine poznamo?

Odgovor: družine, kjer živita mož in žena, družine, kjer imata mož in žena otroke, enostarševske družine, razširjene družine,........  nepopolnih nikjer ne omenjajo, ker jih ni.

Če misliš na to, da lahko le oče in mati data otroku čisto vse in so le tako le srečni in je to v tem smislu popolna družina, naj te potolažim, podatek iz včerajšnjega ameriškega filma, v Sloveniji ni nič boljše, le tretjina družin je srečnih, ostale so nesrečne, torej ljudje raje živijo v nesrečnih družinah in tako škodijo svojim otrokom kot bi se ločili. Zakaj, tudi zato, ker razmišljajo tako kot ti - če bi se ločili, bi živeli v nepopolni družini.

Pomisli tudi, da se boš lahko znova zaljubila in bo tvoj novi partner oče tvojima otrokoma.

Odločitev za otroka je tista, ki te zdaj najbolj muči. Materialne dobrine so pomembne, jaz se skoraj vsak dan čudim, da otrokom nikoli ni dovolj, nič dobro, učinek permisivne vzgoje, če boš imela hude finančne težave, bi rekla, da ne boš toliko ljubeča kot zdaj misliš, da boš, a ne vem, zakaj si tako prepričana, da jih boš imela? Če drugega ne imaš stare starše.

Materialne dobrine ne bi smele igrati velike vloge, mislim, da gre pri tebi bolj za strah pred tem, kako boš sama vzgajala dva otroka, če boš sposobna živeti brez moškega, občutek imam, da si zdaj sploh, ko si noseča, še posebej nesamozavestna in se ti zdi, da brez moškega ne moreš živeti, je tako? Poznam nekaj takih, ki bi umrle, če bi morale živeti same.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:43:24   
soncek&luna
tudi mene je zbodlo nepopolna druzina... potemtakem so vsi otrocki nas samohranilk obsojeni na nepopolno druzino... ne govori neumnosti... odlocitev bo morala biti tvoja... kje pa pise, da v prihodnje, ce se zaradi tega bojis imeti dva, tvoje materialne dobrine ne bodo boljse?

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 13:59:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


Kaj mamica lahko nudi dvema otročkoma, če ostane sama z njima?




To kar bi nudila vsaka mamica ki ni sama z dvema otročkoma.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ne morem pa otrokoma nuditi očeta.


Otrokom lahko nudiš le toliko kolikor je v tvoji moči. Očeta mu lahko nudi le oče, ti mu lahko nudiš le sebe.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Je bolje imeti le enega, če veš da je drugi že v naprej obsojen na nepopolno družino?


Kaj pa je popolna družina? A bi bila popolna če bi bil oče z vami le toliko da se reče da je z vami? Z mislimi pa daleč drugje? Vi trije ste zdaj družina in na njej gradite prihodnost.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa vseeno je to malo bitjece del mene, mojih sanj, mojega srčka. Sprejela sem ga kot božj dar, zdaj pa me dajejo razna vprašanja, na katere ne poznam odgovorov. Predvem me skrbi da bi bila otroka za karkoli prikrajšana.


Ja Anonimna ta otroček je del tebe in del vajine ljubezni. On ni kriv za vse dogajanje ki ga preživlja, ni kriv za očetov odhod, pusti mu živeti. Prikrajšan nebo za tvojo ljubezen, za ljubezen tvojih staršev in prijateljev.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kako pomembne so materialne dobrine? Za nekatere zelo, za druge ne. Kako ravnati prav, ali ej pravilna vsaka odločitev ki jo sprejmeš s srcem.


Tudi materialne dobrine so pomembne seveda, ampak za nudenje le teh nisi odgovorna samo ti ampak tudi otrokov oče (s preživnino). Koliko mladih družin ki so skupaj je na tem da ima samo oče slabo plačo pa preživijo. Nebosta rastla v izobilju a spoštovala bosta vsak tolar s katerim si boste kupili kruh.
Če je pravilna vsaka odločitev ki jo sprejmeš s srcem Tu bi rekla rajši malo obratno da bo pravilna vsaka odločitev s katero boš lahko živela. 



Za mene splav ni rešitev, saj z njim ne moreš priklicati nazaj očeta tvojih otrok. Onedva ti bosta v oporo v tistih dneh ko boš najbolj na tleh in ti na svoj nevedoč otroški način vračala ljubezen in dobroto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 14:18:54   
Anonimen
Pri meni bi najbrž pri odločitvi veliko pomagale okoliščine, povezane s starimi starši. Če sta babica in dedek še mlada, pripravljena sodelovati finančno in seveda duhovno, dedek biti otrokoma očetovska figura, ki jo bosta potrebovala, potem bi bila odločitev veliko lažja. Tudi za otroka je bolje, da sta dva.
Če pa stara starša ne bosta mogla sodelovati, je pa res veliko odvisno od tega, koliko dejansko imaš denarja in seveda koliko energije vzgajati sama dva otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 14:30:19   
Gina
Jaz sem ti sicer na vsa tvoja vprašanja že odgovorila zadnjič, ko si spraševala nekaj drugega, se mi zdi. Ti bom pa še enkrat povedala, zakaj tako mislim.

Enega otroka že imaš in prepričana sem, da si mu predana in da ga obožuješ. Zdaj si noseča in verjemi mi, poznam vsa čustva, ki te v teh momentih preletavajo. To niso le čustva prvič noseče ženske, to so čustva ženske, ki pozna ljubezen do svojega otroka in ki si želi to ljubezen gojiti še do kakšnega otroka. Če si si ga zraven v podzavesti tudi želela, potem mora biti res hudo. In razumem te, da imaš velik problem.

Biti sam z dvema otrokoma je neprimerljivo težje, kot biti sam z enim otrokom. Pa ne zaradi denarja. Meni ne. Moja vrednota niso obleke, fensi reči, niso kozmetika niti kaj drugega materialnega, zato nisem nikoli trpela, ko sem živela sama z otroki - materialno mislim, čeprav nisem imela ravno ne vem koliko denarja. Z dvema otrokoma je težko, ker nimaš časa niti na wc iti v miru prvi dve leti, potem pa še dve leti nimaš nič časa zase. Tvoj dan izgleda takole:
Že ponoči te mali parkrat zbudi, vstaneš kot zombi zgodaj zjutraj, ker je treba večjega otroka peljat v vrtec. Oblečeš oba, tudi ko je mali star 1 mesec, pelješ večjega v vrtec, prej ga še rihtaš čist skomiran, mali se upira, ker mu ni všeč, da bosta zemenjala pleničko, pa niso mu všeč hlače.... Ugotoviš, da imaš po možnosti zameten avto, kidaš. Kam medtem z otroki? No, mogoče je pa pomlad, samo dežuje, ali pa poletje, pa mogoče ne pada dež. odpelješ otroka v vrtec, oba se dereta v avtu, mali ker je lačen, veliki ker mu nekaj ni prav. Z lupinico in večjim otrokom greš do vrtca, preoblečeš otroka, ga oddaš, se odpelješ domov. Dojiš malega, mali se dere, nekaj mu ni prav, pa ne veš kaj, obtožiš kolike, da so krive ali mogoče zobke, da so na pohodu. Končno mali zaspi, ampak ura je že 10.00. Celo stanovanje je v razsulu. Pospravljaš. Mali se zbudi, lačen je, futraš ga. Mali se celo zaigra za pol urce, vmes skuhaš kosilo. POješ, oz. bolje rečeno vržeš vase kosilo, ga na hitro pelješ ven. Zunaj sitnari, spet mu nekaj ni prav, kaj češ, otrok je pač, to otroci delajo. Zamotiš ga z igračkami, ampak čisto si utrujena, ker si ves čas gruntala, kako ga zamotit, da bo mir. Prideta domov, skuhaš si kavo. Mali noče, da piješ kavo, hoče pozornost. Ugotoviš, da moraš po večjega otroka v vrtec. Spet ista procedura, kot zjutraj. Pridete domov, zdaj se šele začne tisto, naporno stanje. Mali bi te zase, večji bi te tudi zase. Če pa je večji priden, pa moraš malega futrat, če je mali priden, hoče pa ta večji iti na kahlico, pa se je polil,  moraš ga preobleči, pa bi jedel, moraš vstati, pa bi šel ven in to z biciklom, pa je rzmetal celo sobo, pa milion takih reči. Niti slučajno se ne moreš usesti za 5 minut, kje pa, niti za minutko, ker te prec gor vržeta, ker nekaj hočeta. Popoldne ne veš več, kje se te glava drži. Čist si fertik. Bog ne daj, da kakšen od otrok zboli. Potem še ven ne moreš z nobenim. Zvečer pa spat spravljat oba, obup. En mogoče še zaspi, drugi te hoče zase. POnoče te spet vsaj eden zbuja, celo noč ne spiš drugače, kot na obroke.

Eh, kaj naj ti rečem, meni je bilo to groooozno.  Ampak od enega majhnega to še preneseš, od dveh pa si zdaj še ne predstavljaš, kaj to pomeni. Če imaš zdaj delo, boš potem imela več kot še enkrat toliko kot zdaj. Če to fizično zmoreš - si pa več kot odlična. Jaz ne bi zmogla več.

Kaj pomeni ne imeti očeta za otroka, je pa spet svoje poglavje. Jaz mislim, da je boljše, če otrok nima očeta zraven matere, kadar se starša ne razumeta. Saj gre še vedno lahko h očetu na obisk, pa čez nekaj časa si itak omisliš drugaga partnerja, kar pomeni, da ima tako očeta, kot očima. Ni isto, prav gotovo da ne. Je pa boljše za otroka, kot če se dva kregata ves čas.

Kaj jima lahko nudiš? Odvisno kakšen tip človeka si. Če si deloholična, potem ti bo morda uspelo, če pa si čisto normalne sorte, potem ti pa rečem, da to niso človeški napori prvih nekaj let, to ni podobno ničemur, je eno samo trpljenje - fizično namreč. In če si fizično čist hin, potegne to psiho za sabo, če hočeš ali ne. Če si pa deloholik, potem pa je to drugače, ti ljudje so tako naravnani, da jim je tak način življenja lahko čisto sprejemljiv, meni pa ni.

Jaz bi šla delat splav. Danes sigurno, če bi se mi to zgodilo, če bi se mi to zgodilo pred drugim otrokom, pa ne bi verjela nikomur in bi otroka obdržala. Samo jaz moram vse na svoji koži doživet, žal sem tolk trapasta v tej smeri.

Aja, daj vprašaj koga, ki ima dva mala otroka, kako se počuti, pa sta oba partnerja ves čas aktivna, pa k sebi ne pridejo. Vpašaj npr seven ali kako tako, ki to zdaj preizkuša nasvoji koži, kaj bi ona naredila v tvojem primeru.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:04:43   
lenika
Jaz pa mislim, da je tukaj predvsem pomembno to, da imaš starše, na katere se lahko obrneš. To veliko pomeni, tako iz finančnega (materialnega) vidika, kot tudi iz vidika varstva za otroke in fizične pomoči okoli otrok. Vprašanje pa je tudi, koliko je star prvi otrok.

Jaz na tvojem mestu vsekakor ne bi šal delat splava, kajti imaš ljudi okoli sebe, ki ti bodo pomagali, bo pa iz leta v leto boljše.

Kar pa se tiče očeta je pa tako, da marsikatera ženska ima moža, pa je vseeno za vse stvari sama, samo dodatno mora še skrbet za moža, mu kuhat, prat..., torej ima še tretjega otroka. Tako, da v  nekaterih primerih je definitivno bolje biti brez moža kot pa imeti takšnega od katerega nimaš nobene koristi in se z njim samo kregaš..., otroci pa trpijo.

Sama sem odrasla ob materi samohranilki in velikokrat so me ljudje spraševali, če mi je kaj hudo, ker nimam očeta, če ga kaj pogrešam... Meni so se ta vprašanja vedno zdela čudna, kajti ne moreš pogrešat nečesa, za kar ne veš kako je, če to imaš. Jaz sem imela srečno otroštvo, polno ljubezni, čeprav tudi nismo živeli v izobilju in sem se imela definitivno lepše kot prijateljica, ki je imela očeta alkoholika in so doma vedno trepetali kaj bo, ko oče pride domov.

Kar se tiče materialnih stvari je pa tako, več igrač imajo otroci, manj stvari se razveselijo in z manj stvarmi so zadovoljni. To pa je že kar nekako druga tema, tu gre že bolj za razvajenost, ki je žal rak sodobne vzgoje, to pa otrokom ne prinese nič lepega, temveč zgolj nezadovoljstvo s samim seboj in z okolico.

Odloči se tako, kot misliš, da bo zate najbolj prav, samo glej, da se ne boš odločila tako, da ti bo celo življenje žal in boš celo življenje to nosila na vesti.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:15:09   
Gina
Joj, lepo vas prosim, samo ne ji govorit, da bo imela koga na vesti. To temo smo že zaključili in ne zganjajte demagogije v tem smislu, da ne bomo spet celih strani popisale. Pa lepo prosim, povejte ji tiste, ki imate VEČ KOT ENEGA OTROKA, kako je z dvema majhnima. Ne morete sodit, kako je biti z dvema, če niste tega sprobale. To ni primerjave z enim samim otrokom. Kadar imam jaz samo enega doma, se mi zdi, da nimam nobenega, pa vseeno, kateri od vseh je, tako malo dela je z enim samim otrokom glede na delo, kadar jeveč otrok pri hiši. Niti ne morete svetovat, da bo že šlo, če niste probale. Meni ne bi šlo, pa sem čist komot živela z dvema sama, pa nobenega moškega nisem pogrešala, pa zelo samostojno bitje sem -  ampak ni bil eden od njiju novorojenček. Oba sta bila večja. V tem primeru ni problema sploh.

Sicer se načeloma strinjam z leniko v vseh ostalih stvareh. Ima prav.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:23:44   
pety78
Nikar ne naredi splava. user posted image  Sicer je tvoja odločitev, pa vseeno. Kje pa piše, da otroku ne boš mogla nudit očeta??? Biološkega mogoče res ne. So pa tudi nebiološki očetje prav tako dobri, včasih celo boljši. Verjemi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:24:41   
lenika
Ja verjetno sem se malo napačno izrazila, kar se tiče tega, imeti koga na vesti. Jaz sem pač mislila v tebm smislu, da naj pač pogleda vase in ugotovi, kakšen človek je, kaj bi ji pustilo čim manj posledic.
Vsi vemo, da smo si ljudje med seboj zelo različni in nekateri določene prelomnice v življenju lažje prebrodijo, nekateri pa težje.
Sama ve kakšen človek je in kaj bo za njo najbolje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:35:33   
CIPRESA
Se tudi jaz v celoti strinjam z Leniko, dodala bi še to da je imela moja babica 6 otrok, moža zaradi obrti ki jo je imel ni bilo nikoli doma pa je vse lepo popedenala sama brez pomoči. Moja mami je imela naju z bratom tudi sama dobro prvo leto najinega življenja (sva dvojčka) saj je bil moj oče v (takrat še obvezni) vojski in je za naju skrbela sama in je zmogla in še danes pove da je bila presrečna čeprav prizna da so prišli trenutki krize ko je bila na tleh, zmatrana in utrujena, pa ji je pogled na naju dal zopet moči za nov dan.
Jaz sem skoraj 100% da boš zmogla.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:39:42   
tipka
Če ima stara starša, ki sta se pripravljena angažirati, bi lahko zmogla delo. Ne vem, koliko je star večji otrok in koliko se ji zdi dopustno početi, kar sem počela jaz.

Naj povem svojo izkušnjo, dvojčka, krči do dopolnjenega četrtega meseca, spala sem eno uro do štiri ure na dan. Po dveh mesecih sem začela dajati enega za cela dva dni in dve noči k mami. Tista dva dni sem skrpala po štiri do pet ur spanja, moralo je zadostovati. Kuhala nisem skoraj nič, tudi vse ostalo je bilo več ali manj boj za preživetje, gretje flašk, previjanje, zibanje, perilo,...

Če je anonimna pripravljena dati večjega v varstvo za nekaj dni, da si malo opomore, bi lahko šlo.

Samo se mi zdi vseeno zelo ne na mestu govoriti o tem, če bi šlo ali ne, prioritete pri taki odločitvi so drugje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:42:08   
pety78
Sem šele sedaj prebrala, kaj ste napisale. Gina, res si izpostavila same negativne stvari. Sicer pa niti ne vemo, koliko je prvi otrok star. V kolikor ima že pet let, ali celo več, je bistveno lažje, kot pa če je še v plenicah. Tudi ne vemo, koliko pomoči bi imela. Mogoče celo več sedaj, kot pa če bi imela moža ob sebi. Kot pravi lenika, je za nekatere potrebno skrbeti kot za otroke. Pa verjemem, da je veliko takih. Saj če prebiramo forum, vidimo, kako punce jamrajo, da deci nič ne pomagajo. Da so utrujeni od službe in mislijo, da so za družino naredili VSE, če so denar prinesli domov. user posted image  
Glede finančnega stanja boš pa anonimna morala presoditi sama. Preživnina bo, če bo pa dovolj, da boste vsaj normalno živeli, boš pa najbolj vedela ti.

Želim ti res veliko sreče. Res je začetek težak, bo pa zato vedno lažje, ko bosta imela otroka tudi drug drugega in se bosta zamotila med sabo. Če je pa samo eden pa tako veš, da se mu moraš non stop posvečat. Oblačilca pa tako mali ponosi za tavelkim. Prav tako igračke in opremo. Mislim, da stroški za drugega otroka ne narastejo še enkrat toliko, kot pri prvem.

LP, Petra



_____________________________



(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 15:53:44   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Ja verjetno sem se malo napačno izrazila, kar se tiče tega, imeti koga na vesti. Jaz sem pač mislila v tebm smislu, da naj pač pogleda vase in ugotovi, kakšen človek je, kaj bi ji pustilo čim manj posledic.
Vsi vemo, da smo si ljudje med seboj zelo različni in nekateri določene prelomnice v življenju lažje prebrodijo, nekateri pa težje.
Sama ve kakšen človek je in kaj bo za njo najbolje.


Aha, res se nisva razumeli, s tem zgoraj se pa čisto komot strinjam.

Pety, tudi ti imaš prav, da je velika razlika, če je prvi otrok star že 5 let.  Napisala sem ji pa nalašč bolj "plastično", ker se mi zdi, da vse mamice gledamo samo iz stališča, otrok je nekaj najlepšega, kar se mi v življenju zgodi. Saj je res najlepše, vendar prinese tudi določena odrekanja. In še vedno mislim, da pri meni na njenem mestu
- ne bi bil problem v denarju ali materialnih rečeh
- ne bi bil problem v moškem oz v odsotnosti očeta kot vzora za otroke
- ne bi bil problem v tem, da bi se bala za svojo prihodnost ali prihodnost otrok
- problem bi bil izključno v tem, da bi mene pobralo od fizičnih naporov, ki so za moje pojme nepredstavljivo veliki in niti slučajno ne moreš vedet, kaj to pomeni, dokler enkrat samkrat to ne doživiš

Tipka, izključno in samo za to gre, ali bo šlo ali ne. Nič nima prioritete pred njenim življenjem, kot samo ona in ona bo tista, ki se bo odločila kakor se pač bo samo in izključno zaradi sebe, ker je v življenju odgovorna izključno in samo sebi za vse, kar bo naredila. Nihče ne živi namesto nje in nihče nima pred njo prednosti.

Za anonimno:
ne glede na to, kako se boš odločila, bi te jaz razumela v obeh primerih. Ne glede na to, kako se boš odločila, bo sigurno zate ok.Itak ima vse svoje pluse in minuse.  Naredit moraš pa točno tako, kot tebi tvoja duša pravi.

< Sporočilo je popravil Gina -- 18.3.2006 16:00:32 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 18:35:51   
lelaval
Anonimna, predhodnice so ti ene svetovale, da se odloči za splav, druge da ne.
Jaz pa ti povem, kako bi jaz naredila, če bi bila na tvojem mestu. Praviš, da imaš podporo staršev- kar pomeni ogromno.  Imaš rešen stanovanjski problem in imaš službo, kar pomeni, da finančno ti gre. Jaz bi se definitivno odločila za otroka.

Med mojima prvima otrokoma je 16 mesecev razlike, večino sem bila sama z njima, ker je moj delal, stari starši pa tudi niso imeli časa. Živeli smo  od ene plače (ki pa je bila bolj mala kot normalna), saj sem jaz z nosečnostjo izgubila dobro plačano službo (in tako tudi pogodbo za nedoločen čas). Niti porodniške nisem dobivala, samo starševski dodatek, ker nisem izpolnjevala pogojev. user posted image
Pa smo preživeli. Ne morem rečt, da smo se ravno odpovedovali (razen jaz času zase user posted image ), sem se pač več ukvarjala z otroci, kot pa, da bi jima kupovala vse mogoče novitete, ki so itak interesantne samo en dan. A prikrajšana kljub temu nista bila za nič. Smo pa tako več časa porabili za igre s kockami, razna ustvarjanja, risanje in branje (kar se sedaj v šoli pozna, saj hčera v 3.razredu piše takšne spise, kot jaz v 8 razredu). Tudi dopust sva si vsako leto privoščila.
Pa še tašča naju je venomer sekirala. Pa sploh sin več kot ne bolan.
Ampak mi ni bilo nikoli žal, da imam otroke. user posted image

Tako, mislim, da sem odgovorila še na Ginin post, ko je napisala, naj ti katera, ki ima dva otroka pove, kako gre. Če hočeš - gre, če pa nočeš, pa ne.

Nisem proti splavu, a sama vem, da tega ne bi mogla storit. Po 7 letih sem bila zopet noseča in hotela sem delat splav, a nisem mogla. Ravno na RR je ena, ki se je odločala ali narediti splav ali ne, napisala, da bo otroka raje nosila po rokah, kot pa na vesti. Tudi sama sem v sebi tako čutila in te besede še zdaj nosim v sebi. In danes imamo prekrasno punčko, ki je pravi ljubljenček vseh. user posted image  Vem, da si ne bi nikoli odpustila, če je ne bi rodila (čeprav me je nosečnost zopet stala službe). A sem optimist in mnenja, da se vsaka stvar zgodi z namenom.
Če otroka ne bi mogla preživljat, bi ga raje rodila in dala v posvojitev, saj je ogromno parov, ki čakajo na posvojitev.

Ni vrag, da ne bi spoznala drugega partnerja, ki bi te sprejel takšno kot si - z otroci.
Kako se boš odločila ti ne vem, a odloči se, kot sama misliš, da je najbolje zate. V vsakem primeru podpiram tvojo lastno odločitev.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
18.3.2006 22:56:49   
Anonimen
Če umoriš lastnega otroka (zame je splav umor) zaradi denarja...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
19.3.2006 10:30:02   
nejcko
Ne morem, da ne bi na to sicer resno in žalostno debato,  dala eno hudomušno opazko. Zdi se mi, da predstavnice Titove mladine gledamo na dotično situacijo veliko bolj strogo, morda celo realno, vsekakor pa bolj "utrujeno". Priznajmo si, punce, ko se bližamo 40, da je za nas vzgajanje tako malih otrok veliko polj naporno, kot je to za mlajše mamice. Priznajmo si, da nismo več v tako dobri psihični in fizični kondiciji. Tudi materialna varnost in komfort nam pomenita veliko več, kot sta nam nekoč. Spomnimo se, kako močne, nepremagljive in samozavestne smo se počutile pred desetimi leti, ko nam je ves svet ležal pred nogami, pa če smo ali nismo imele takrat otroke. Prav tako se počutijo današnje mamice, ki še niso dopolnile 30 in več let.

Draga Anonimna, znašla si se v nezavidljivi situaciji, sama pa lahko razbereš, da so mnenja deklet različna. Kajti različne smo si po karakterju, starosti, izkušnjah. Zato lahko le sama v sebi najdeš odgovor. Samo ti veš, kdo in kaj si, koliko in kaj vse si zmožna prenesti, na koga vse lahko računaš ter kaj vse lahko pričakuješ. Ene zmorejo popolnoma same skrbeti za več otrok, druge komaj za enega. Veliko je tudi odvisno od starostne razlike med otrokoma - manjša le le-ta, bolj naporno je. Ampak nikakor ne boš edina, ki bi skrbela popolnoma sama za dva otroka. Pravzaprav dandanes večina žensk (to lahko razbereš tudi iz debat na tem forumu) samih skrbi za otroka(e), kljub temu ali so skupaj s partnerjem ali ne. In res je, kar pravijo dekleta - so take in take družine, le (ne)popolnih ni.

Kakorkoli se boš že odločila, ti želim vso srečo na tvoji poti, ki gotovo ne bo lahka ... a vendar bo to tvoja pot.

P.s. Na emšo pa bodi vseeno pozornauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
19.3.2006 10:40:31   
Gina
Maš čisto prav, nejcko, v čisto vsem. Res je tako. 

Pa vendarle, obstaja možnost, da si utrujen tudi, ko si prepričan, da ne boš, ko si mlad in poln energije - do takrat, ko doživiš dva majhna otroka na kupu - jaz sem bila stara 27 let, ko sem imela 2 majhna otroka, bila sem v fizični kondiciji, prej sem vodila aerobiko 4 x na teden + hodila na Šmarno goro 150x na leto in še zraven po vseh hribih vsak vikend, nisem se še bližala 40. in bolj kot sem bila takrat utrujena, se ne spomnim - sta pa res bila starostno zelo blizu, 2 leti in pol razlike. Zdaj mi je sicer fizično težko, zaradi tega, ker spadam v titovo mladinouser posted image , pa nimam več kondicije, ampak ni primerjave s časom, ko sem imela dva majhna otroka.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
19.3.2006 12:58:25   
Teni_




Bom odgovorila na pobudo Gine,kako je z dvema malima.

Ta starejša je stara 2 leti, ta mlajša 4 mesece. Ja, je kar naporno, res pa je, da sta mali super pridni: Teja ima sicer velikokrat izpade ipike, ker je pač v tem obdobju, Spita obe celo noč. Zvečer včasih komaj čakava, da gresta spat. Na enkrat je  takšna tišina.

Dva tedna nazaj sem imela  obe doma, ker je Teja zbolela. Groza. Komaj sem čakala, da je bila ura dve, da je moj prišel iz službe. po moje bi se mi zmešalo, da bi bila vedno sama z dvema.

Ampak prav tako, pa v tvojem primeru, anonimna ne bi šla delat splava. Ne me vprašat zakaj, ampak ne bi. Tudi jaz bi v tem  primeru imela izredno veliko podpore od staršev in bi mi bilo lažje, kot če bi bila sama za vse. Verjetno bi tudi še vedno živela z njima, ker se pač toliko dobro razumemo, da ne bi bil problem zdržat ne njim in ne meni.



 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj mu/ji lahko nudim
20.3.2006 11:59:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Plača ni bajna, ljubezni pa imam na pretek in podporo prijateljev in staršev. .... a ne morem se niti odločiti za splav. ...Je bolje imeti le enega, če veš da je drugi že v naprej obsojen na nepopolno družino? Pa vseeno je to malo bitjece del mene, mojih sanj, mojega srčka.

Ko sem tole bral sem videl pred seboj majhnega dečka, katerega ubijejo - zato ker ni imel ene roke in ne bi bil popoln. Ko pa je nepopoln samo zato ker nima očeta in ga zato ubijejo je pa še toliko bolj kinky.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
.... ne zganjajte demagogije v tem smislu, ..., povejte ji tiste, ki imate VEČ KOT ENEGA OTROKA, kako je z dvema majhnima. .

Gina. Preberi kaj je pisala. Kje je tvoja ljubezen do sočloveka. O ljubezni, o sanjah. Ti bi pa z enim udarcem pobila oboje,
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Jaz bi šla delat splav. Danes sigurno, če bi se mi to zgodilo, če bi se mi to zgodilo pred drugim otrokom, pa ne bi verjela nikomur in bi otroka obdržala.

Kar je na poti. Samo ne svoje. Druge pa. Ker v čem je že razlika med nerojenim in rojenim otrokom? Mislim razen v zakonih. Kdaj po tvoje dobi "vibracija" pravico do življenja? Aja, saj je samo vibracija. Zato jo lahko tudi ukinemo da neha vibrirat.user posted image
Kaj sem pa zdaj obrnil, me res zanima.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Sprejela sem ga kot božj dar, zdaj pa me dajejo razna vprašanja....

Če si ga tako sprejela potem z njim tako ravnaj.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
20.3.2006 12:26:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?