|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehod iz dojenja na stekleničko
18.3.2006 21:35:18   
Alina_alin
Kako ste naredile prehod iz dojenja na stekleničko? Stari smo 9 mesecev, dojimo se še zjutraj in zvečer. Planiram, da bi počasi naredila prehod na stekleničko. In sicer najprej zjutraj, potem počasi, čez čas še večerno dojenje. In sedaj vprašanje - kaj naj najprej počasi uvajam - par dni dojenje in po dojenju stekleničko, nato podoji vedno krajši ali lahko kar naenkrat namesto dojke ponudim stekleničko? Kako ste ve to naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
19.3.2006 9:58:36   
Marogica
Jaz na tvojem mestu sploh ne bi prešla na stekleničko, temveč kar na žličko. Mi smo to naredili pri 6 mes, tako, da smo mu začeli dajati kašice(zjutraj+zvečer), ki so bile toliko goste, da jih je jedel ž žličko. Na začetku je trajalo malenkost dalje, kot pa če bi pojedel na stekleničko, kasneje pa nismo imeli problemov, da bi ga morali od stekleničke odvajati. Pri 9 mes je pa na žličko najbrž že navajen, saj je že gosto hrano, ali ne?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
19.3.2006 11:58:28   
jakaracman
Naša pije mleko iz lončka z nastavkom, tako kot vodo.Stara 8 mesecev.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
19.3.2006 20:39:57   
Alina_alin
Marogica - ja, seveda že obvlada žlico. Tudi zvečer pred kopanjem popapa mlečno kašico, potem pa sledi pred spanjem še dojenje. Včasih več, včasih manj. Dojenje pa še tudi zjutraj.  Kaj naj potem - sem mislila, po kopanju v postelji namesto dojenja še ponudit mleko - torej stekleničko. Ampak ali postopoma ali kar naenkrat zamenjam? Hm, mislim, da brez vsega ne bo zadovoljna.
Ja zjutraj ob 5h, ko je na sporedu dojenje, mislim,da je prezgodaj za kašico na žličko...
Pa saj mi je tako kot je -  ok, meni se ne mudi z odstavljanjem. Samo po drugi strani mislim, da jo sedaj lažje odstavim počasi, kot pa da odlašam z odstavljanjem in čakam, da bo starejša.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
19.3.2006 20:40:24   
Naja31
Zakaj bi pa sploh šla na stekelničko? user posted image
Moj bo star 1 leto, dojiva se še vedno zvečer in zjutraj, vodo pije iz magičnega lončka, potrebe po steklenički sploh ni.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
19.3.2006 23:26:25   
Marogica
Alina_alin, glede na vaš ritem, mu tudi jaz ne bi ob 5 zjutraj dajala na žličko, se strinjam s tabouser posted image . Nekaj nisem čisto razumela. Ti ga nahraniš, potem ga skopaš, nato pa mu daš še mleko? Jaz tega nisem delala, zato ne vem, kaj in kako.
Je pa bilo zanimivo pri ta drugem, ko sem mu večerni obrok dajala na stekleničko do ca 7-8 meseca-moja lenoba(prvi primer je opis ta starejšega otroka). Mali enega večera enostavno ni hotel več piti. Pa sam mislila, da mu rižolino ne paše in sem mu naredila keksolino, pa tudi ni hotel. Nato mi je kapnilo, da bi mogoče jedel na žličko in ne več na flašo. In točno tako je bilo. Me je odvadil moje "lenobe".
Samo še to. Jaz sem prešla kar "direktno" iz dojenja na stekleničko, nič postopoma, ker nisem imela več mleka. Je pa res, da je bil manjši(3 mesece) in se je najbrž lažje navadil.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
20.3.2006 13:11:06   
sonjaka
Jaz sem sicer nehala malo kasneje s takim dojenjem zjutraj in zvečer (prav tako kot vi pred spanjem in okrog 5h), ampak nisem nič dajala ji v zameno - flaške ali mleka iz kozarca.
Pri 13 mesecih sem ukinila dojenje zvečer - bilo je brez joka, mogoče prvi in drugi dan malo protesta. Lahko je spila vodo iz kozarca - tako še danes. Čez en mesec smo ukinili še zjutraj - lahko je dobila vodo in jo je sprejela. Zdaj se včesih velikokrat zbuja in spije tudi 2 dl vode, včasih pa samo 2 požirka pred spanjem in potem spi celo noč. Čez dan ima 4 obroke oz. če je  v vrtcu 5 in mislim, da je to povsem dovolj, tudi redi se dovolj.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
20.3.2006 22:13:29   
Alina_alin

Marogica - ja, to je naš ritual: kašica na žličko, kopanje, nato še dojenje. Slednje včasih samo za vzorec, včasih pa tudi več. Zakaj še dojenje - ker je od hrane na žličko minilo  pol ure do 1 uro in se itak še trudimo da bi čimdlje spali - beri: da bo res sita, in ker cel dan nisem dojila in se je nabralo mleka. Nimamo pa večernega dojenja kot obliko uspavanja - v posteljo jo dam budno.

Marogica - ja, zanimalo me je ravno to - ali direktno ali postopoma.

Naja31 - zakaj bi že sedaj ukinila dojenje? Planiram, da bi ukinila za kak mesec - to pomeni,da bo nekje 10.mesecev stara. Zato, ker upam, da bo tako lažje - nočem prevelikih težav - da bi bilo preveč stresno. Saj berem, kako mamice ne vejo več, kaj nardit, kako jih odstavit... 

Ok, če dobro razumem - če dam mlečno kašico na žličko, ne rabim dat mleka samostojno. A pozneje, ko bi lahko otrok pil že navadno mleko, ni težav, da noče piti mleka - ker bi se "odvadil piti mleko". Hm, sem zakomplicirala. user posted image

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
20.3.2006 22:39:52   
sonjaka
Če mene sprašuješ, bi rekla, da ne. Saj v mlečni kašici je že mleko, pa v jogurtih, skutah. Pa še ne bo težav flaške zvečer odvadit; razen če ne nameravate ji dat flaške, pa potem zobe umit pa spat.
Ne vem, moja za večerjo najraje je različne kosmiče skuhane v mleku. Tudi mleko rada pije samostojno, pa zraven je npr. kruh. Je pa sigurno 1 uro pred spanjem, pa prespi noč. To, da prespi noč po mojem ni odvisno od količine hrane (saj sama vidiš), pri nas je to prišlo s starostjo.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
21.3.2006 20:23:40   
Alina_alin
Hvala Sonjaka. Kako pa pripraviš kosmiče (predvidevam, da nimaš v mislih kašice). Ali samo vroče mleko na kosmiče vliješ oz. kako dolgo jih kuhaš? Da bom pripravljena za par mesecev naprej user posted image   

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prehod iz dojenja na stekleničko
22.3.2006 12:33:53   
sonjaka
Enih 15 minut jih kuham v mleku, potem ko mleko zavre. Včasih vržem noter še kakšno suho sadje npr. rozine, slive ipd. Še moj mož, ki je temu prej pravil "ptičja hrana", rad poje hčerkine "ostanke".
LP

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?