|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šivi
22.3.2006 11:53:10   
soncicaT
Punce, povejte, kako ste lajšale boleče šive. No pa mene ne mučijo samo šivi, fasala sem hemeroide..user posted image user posted image ...in ko grem na wc, je kot bi šla na 2. porod, katastrofa...

Ker dojim me zanima a si lahko dam glicerinsko svečko?

Kako lajšat boleči anus?

Sem namreč že obupana in se na daleč izogibam wc-ja.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šivi
22.3.2006 12:35:34   
Tricia
Glede hemoroidov ti ne znam pomagat, ker nisem imela takega problema.
Kar pa se šivov tiče....jaz sem imela samo 3, a le 1 me je bolel kot da bi jih imela najmanj 10. Več kot tri tedne se nisem mogla normalno vsesti, kar solze so mi tekle, ko sem morala vstati iz postelje, da sem šla do user posted image  ko se je zbudila in ji je bilo treba dat jest. Hudo... V bolnici so mi za to dali samo Lekadol, a je pomagal le uro ali dve, lahko pa sem ji spila le 4 na dan. Prijateljica mi je dala Bivacin spray, a me je po njemu vse peklo, pa še slišala sem da to ni dobro za mleko, ker da je to antibiotik user posted image ... No, drugi teden po porodu sem omenila patronažni kako me boli. Me je pogledala in videla, da se mi je tisti vnel. In kaj je naredila? Začela mi ga je stiskat user posted image user posted image user posted image  dokler ves gnoj ni šel ven...To je še 2x ponovila, svetovala pa mi je fiziološko raztopino. Tako sem si res vsakič ko sem šla na WC namočila gazo z njo in jo dala na šive (itak sem imela še vložek)...po enem tednu se je pozdravilo.


Upam, da ti še katera odgovori za kak nasvet.
LP

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šivi
22.3.2006 13:03:16   
Udb
Uf, sočustvujem s tabo, ker vem kako je to hudo!

Pomaga tuširanje z mrzlo vodo, hladni obkladki. Pa mazilo proti hemoroidom (se dobi v lekarni brez recepta).
Šivi- ravno tako - kadar le moreš pod tuš in potem lepo do suhega posušiti. Pa čimmehkejši vložki!

MINE!! Pri meni je bilo dobro po 14 dneh (sem bila pa ful šivana in zelo grde hemeroide mela).

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šivi
22.3.2006 13:12:34   
mojsoncek
Pri boju s hemeroidi bojda pomaga redno tusiranje s hladno vodo, obkladki z ledom in pa izdatno mazanje z ognjicevo mastjo oz. mazilom, ki se jo dobi v lekarni.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šivi
22.3.2006 13:25:50   
benika
Glede hemeroidov ti res ne znam pomagat, pri bolečih šivih sem si pa pomagala tako, da sem sedela na napihnjenem otroškem obroču za v vodo, zvečer pa sem si na njih polagala gel iz zamrzovalnika, zavitega v brisačo, pa je kar pomagalo. Drugače je pa treba pustit času čas. Meni se je zraven šivov naredil še krvni hematom, tako da vem, kako to user posted image  boli.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šivi
22.3.2006 14:30:14   
soncek&luna
men so se sivi vneli, na sreco, ko sem bila se na pediatricnem oddelku zaradi mojega novorojencka in sem dobila antibiotike, kljub temu, da sem takrat se dojila...
proti bolecinam zaradi sivanja sem ze v porodnisnici dobivala Voltaren in to kar 3x na dan...
hemeroide pa sem si potem mazala s kremo Modolex, ki jo dobis v lekarni brez recepta in je primerna tudi za dojece matere


_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šivi
22.3.2006 14:48:51   
MarijaPo
Nam so vceraj v materinski soli rekli, da valda lahko vzames lekadol, al kako tako sredstvo za lajsanje bolecin, tud una glicerinska svecka ti ne bo kej skvarila mleka.

Brez veze se matrat, ce ni treba!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šivi
22.3.2006 15:18:48   
lelaval
Za hemeroide ne bi vedla, pri vnetih šivih pa je meni najbolj pomagalo šentjanževo olje.user posted image  

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: šivi
22.3.2006 22:47:38   
Avri
meni je patronažna svetovala, da si naj dam glicerinsko svečko, če blato ne bo šlo kot bi moglo, da slučajno ne bi fasala hemeroidov oz. bi stanje tako bilo še samo hujše. Tudi v porodnišnici so nam jih dali tretji dan po porodu. Menda na mleko nimajo kaj vpliva.

Boljše to, kot pa da te je strah trenutka, ko moraš na wc. To stanje lahko še samo poslabša.


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: šivi
22.3.2006 22:55:14   
Avri
Aja, SončicaT, se spomnim, da si pred časom spraševala o vizualizaciji poroda ali nekaj podobnega. Kako je šlo? Upam, da ni bilo prehudo. Je bilo kaj podobno tvoji predstavi poroda? Malo sem firbčna, upam, da ne zameriš.

Kaj pa ste povili? user posted image


(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: šivi
23.3.2006 20:00:09   
uma
Bila sem zelo veliko rezana in šivana. Polna hematomov in te čist razumem. Hemeroidi pa so me zaj... že med nosečnostjo, ko sem rodila se je tam doli pa kar razcvetelouser posted image user posted image user posted image .
Jaz sem se rez zelooo veliko tuširala z mrzlo vodo- vsakič ko sem šla na wc. To mi je ful odleglo. Pa tud z ledom sem si pomagala. Pri hemeroidih pa šentjanževo olje, pa ognjičeva mast...jest čimveč takega po čemer boš lahko šla na wc.
Zdaj je moj Žak star 5 mesecev, pa se mi hemeroidi še včasih povrnejo-vendar v manjši in blažji obliki. Bolijo pa ne več oziroma samo včasih in še to zelo malo.


_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: šivi
23.3.2006 21:36:43   
renan
Šiv sem imela samo en in ni preveč bolel, zato ti ne morem svetovati... Za hemeroide pa: po veliki potrebi si daj na anus mrzlo oblogo,  potem namaži s kremo haedensa, ki se dobi v avstriji. Meni je to takoj pomagalo.

Lp, Renan

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: šivi
23.3.2006 22:06:49   
Reza
Pomaga tudi tea tree krema od justa.


_____________________________

29. decembra se je rodila naša Ava.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: šivi
25.3.2006 18:07:46   
tincci
Jaz sem bila 2 tedna po porodu tud čist adijo. Šivana pa še hemeroide. Umivala sem se samo z mlačno vodo, brez intimnih gelov, potem popivnala z brisačo nežno, vložke sem imela mehke pa skos sem jih menjavala, za hemeroid sem pa dobila Faktu mazilo v porodnišnici (na recept) in mi je ful pomagal. Sem pa hemeroide fasala že v 4m nosečnosti, tko da samo vprašaj, sem že pravi strokovnjakuser posted image

No, skratka, mine!user posted image

(odgovor članu Reza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: šivi
26.3.2006 11:58:13   
Jessy
Ne bi rada delala reklame, ampak na zadnji predstavitvi od Justa so ženske izredno hvalile kremo tea tre, da jim je pomagala pri hemeroidih.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: šivi
28.3.2006 14:34:55   
Še ena T
Tudi jaz sem imela hude težave s šivi in hemeroidi. Edino zdravilo (kot so mi rekli v porodnišnici) je tuširanje z mrzlo vodouser posted image
Aja, pa lekadol, ki NE POMAGA NIČ!!!user posted image

Punce, a ste se kdaj spraševale, jaz se ves čas, zakaj zdravniki pravijo (tudi Pušenjak), da je to vse popolnoma normalno, da se ne da nič narediti, da je to samo estetska napaka, ne pa funkcionalna, itd. Ženske imajo še hujše težave, kot jih imam jaz (brala sem o tem, da so šivi popustili, pa se ženski en del sramne ustnice slabo drži zraven in podobne zgodbe). Me zanima, če bi isto govorili, če bi bili v igri moški spolni organi. V trenutku bi iznašli nekaj proti bolečinam in sem prepričana, da če bi moškemu kaj slabo prišili nazaj, bi bil cel user posted image , ne samo estetska napakica. V dobi nekih laserskih šivov in podobno, te nekdo zakrpa na hitrico, pa hajde v sobo in dojit.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?