|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pag-kaj se splača pogledati?
29.5.2006 22:49:33   
ori
Tudi mi se odpravljamo letos na Pag, za nas bo to prvič obisk tega otoka pa me zanima kaj se splača iti pogledati in kako je s trajektom- koliko časa vozi in na koliko časa v predsezoni, in če še kdo ve, kakšna je cena? Nastanjeni pa bomo v naselju Mandre. Hvala za vse informacije!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
29.5.2006 23:52:34   
Anonimen
Mesto Pag je mogoce se zanimivo, Novalja ni nic za videt. Fajn so plaze, Paski trokut - ja, sevedauser posted image .

Trajekt vozi 15-20min, v sezoni jih vozi 4-5 hkrati, cene in urnike si pa poglej na www.jadrolinija.hr

Lp, Ribica

Drugace pa www.novalja.com , www.novalja.net , www.novalja.hr ...

(odgovor članu ori)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
30.5.2006 12:03:20   
BLAŽIKA
Zakaj pa bi šli z trajektom če imate prek most??? Mi smo bili na pagu pred 3 leti ko še nismo imeli otroka. Nam je bilo grozno. Za pogledat nimaš praktično nič, plaže nikakor niso primerne za otroke razen te v novalji ki pa je seveda takšna gužva da te kap in mogoče še katere kamor pa moraš z avtom, na senco kar pozabite razen če boste imeli sončnik s sabo, apartmaji pa so en na drugem tako da se ne moreš prav obrnit da te nebi sosed videl. Sem mela občutek kot da sem v mariboru pa še morje in plaža je zgledala kot drava. Se opravičujem ampak sem povedala resnico ti svetujem če še imaš možnost da spremeniš kraj dopusta.


LP pa brez zamere.user posted image


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
30.5.2006 18:33:13   
Barbs
Ah, Blažika, daj nouser posted image ... saj si že povedala v drugi temi...ampak, mi vsi se še kar ne damouser posted image
Ne morem verjeti, da ne najdeš niti ene same pozitivne, lepe stvari, ki bi jo lahko ohranila v spominu z dopusta ,ki si ga očitno preživela tam. Kajti v vsaki stvari na tem svetu lahko, če hočeš, vedno najdeš nekaj lepega, pozitivnega. Seveda, če pristopiš s prave strani...ne vedno s tiste, senčne. To je seveda stvar odločitve vsakega posameznika, kako in kaj...na kakšen način bo stvari jemal. In s kakšno žlico - veliko ali majhno, predvsem pa, skozi kakšna očala bo gledal na svet in ljudi okoli sebe , a ne?user posted image
Pa da ne bomo kar križem kražem govorili eden čez drugega, nekaj konkretnega o prelepem Pagu :

Otok Pag je eden največjih hrvaških otokov in je s svojo 270 kilometrov dolgo, razčlenjeno obalo tudi otok z najdaljšo obalno črto. Pag je na severnem delu Jadranskega morja. Del otoka, ki gleda proti Velebitu, je zaradi močne burje popolnoma neporaščen. Kamnita površina je zelo podobna tisti na Luni. Na preostalem delu otoka prevladuje aromatično rastje - kadulja in smilj - ki daje poseben okus znanemu paškemu siru. user posted image user posted image Otok Pag je s kopnim povezan prek mosta ali s trajektom.
Obala je polna prodnatih in peščenih plaž, peščina Zrće, ki je na severozahodnem delu Paškega zaliva, pa je ena najlepših na Jadranu.
Največje in najpomembnejše mesto na otoku je Novalja. Leži v bližini mesta Pag, ki je znano kot mesto morske soli. Na otoku Pagu si še vedno lahko ogledate pridelavo soli po starem postopku izsuševanja v glinastih bazenih, v katere spuščajo morje.
Otok Pag je poleg solin znan po paškem siru, paški čipki, belem vinu ''paška žutica'', jagnjetini in tradicionalni paški narodni noši. Na mestnih ulicah se še vedno neguje tradicija izdelovanja paške čipke, ki je vsaka zase unikat.
Med paškim karnevalom in v turistični sezoni se na otoku odvija bogat kulturno-umetniški program. Še posebno zanimiva je "Paška robinja", folklorna prireditev, karneval z značilno godbo na pihala, nošami in plesi v ''mišnjicah''. Poletni karneval poteka v zadnjih dveh dneh meseca julija. Dogajanje je popestreno z nastopi ''klap'' in ansamblov in ribiškimi večeri z živo glasbo.
Komur ni do tega, da bi dopustoval v večjih krajih otoka in v vrvežu, si izbere eno izmed manjših vasic s prijaznimi domačini, kjer življenje teče "bolj počas" . Meni je tam najlepše. Pa ne samo na Pagu.
Povsod so skrivnosti in ljudje, ki jih je treba odkriti, spoznati... user posted image










< Sporočilo je popravil Barbs -- 30.5.2006 18:37:28 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
30.5.2006 23:53:22   
Anonimen
Ok ok, da mal komentiram tole .. sklepam, da je iz kaksne web straniuser posted image

Zrće za male otročke niso kul, ker iz vsakega lokala (ki jih ni malo) buta drugačna unc uncuser posted image  muzka. Polno Zagrebčanov, v vodi se vsi žogajo, špricajo, meječejo itd..notri plavajo ogorki cigaret (ne vem od kje Zrćam modra zastava sicer) .. ma ni fajn. Pa k sardelce so naštimani. Vi boste itak v Mandrah, kar je na drugi strani otoka. Tam je fajn en zalivček pri Šimunih, ki pa je bil lani že fajn obiskan in je bla kar gužva. Je pa voda bolj mrzla, kot na drugi strani (sladki pritoki in to, maš po celem Pagu). In sorry Blažika, plaže na Pagu so izredno lepe! Če si pa imela občutek, kot da si v MB pa je blo najbrž to zato, ker prevladujejo dol Štajerci. Sploh pa se Drava ne more primerjat z morjem na Pagu, še s tistim v pristanišču neuser posted image  

Kar se tiče trajekta in mostu - odvisno od kod si. Nam iz Lj se most ne splača, ker gremo po avtocesti samo do Delnic, potem pa po magistrali in smo v 4h v Prizni. In imaš potem od trajekta do Mander cca 10min. Od mostu do Novalje pa imaš eno uro vožnje po otoku (Mandre-Novalja cca 10-15min).

LP

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
30.5.2006 23:56:10   
Anonimen
Maš pa v Nivalji galerijo (majhna, včasih imajo kaj zanimivega) pa še mal ven iz Novalje je neka zadeva, k se zdele ne spomnem imena user posted image  Majo pa konje pa vinsko klet pa paški sir .. pa restavracija je. Ko se spomnim, napišem. So pa cene kar zasoljene.

Aja, v Novalji je ugodna in kar užitna restavracija La Paloma (kjer je tut Cyber Cafeuser posted image  - mater, že tolk oglašujem, da bi mi lahko zastonj net dali tam...sploh glede na lanski zaslužek z mano) - mi ne hodimo ven jest drugače-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
31.5.2006 13:44:20   
BLAŽIKA
Se opravičujem na moje mnenje.  Sem povedala samo resnico in moje doživetje kakor tudi dožuvetje veliko ljudi. Bila sem po velikih koncih na jadranu in tako razočaranje kot tukaj še nisem doživela in tudi meni je žal da je bilo tako.
Barbs res sem to že napisala...... vendar še verjetno tega nekateri niso prebrali in so spet prosili za mnenje in je bil ta odgovor namenjen Ori!!!!!

Sicer pa ima vsak svoj okus in pravico do svojega mnenja in do sedaj sem še se imela vsepovsod super čeprav so tu in tam bile kakšne malenkosti na katere pa potem nisem imela pripomb ampak to na Pagu pa je bilo res preveč.

Pa brez zamere.

LP


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
31.5.2006 14:02:32   
naja78
ojla,mi pa na pag hodimo že 5 let.
bomba.
zdej glih v zrče ne hodmo,v novalji so plaže za en k....,fino je pa če imaš čoln in se odpelješ kamor češ.midva  hodiva v Metajno.do te vasice vodijo še 3 vasi,ki so pred njo.bomba,čisto morje poceni apartmaji( s polpenzionom za 15 eur na osebo,domačini te vozijo s čolnom do plaž kjer z avtom niti peš ne prideš...................pa da ni za otroke.user posted image
nasprotno vsi hodijo z otroki tja,ker ga imaš lahko v apartmaju in ga slišiš ko plavaš če joka!
mi remo drugo leto definitivno tja!letos sem na bolniški,zato odpade.
vsi so prijazni in te strežejo od uspred in uzad.user posted image user posted image za domov ti dajo celga vraga,čeprav se otepaš.....(hrana pijača,....)
do novalje je 15 min z avtom do paga-mesta pa cca pol ure mogoče malo več.

zelo zadovoljni smo s pagom samo treba je poznat kam it!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
31.5.2006 14:04:28   
naja78
P.S.:se strinjam z barbs in ribicorr!!user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pag-kaj se splača pogledati?
31.5.2006 14:39:46   
AnBan
Mi hodimo v Povljano ze 7, 8 let. Pa tudi z malima otrokoma. Prej sva hodila cez most, zdaj z otroci gremo s trajektom.
Za videt imas pa dosti, ce si pravi clovek za to. Mi smo prakticno prevozili ze cel otok, po dolgem in pocez, z avtom, kolesom, tudi pes smo ze sli kam. Ce pa ni bilo druge ideje in smo imeli slabo vreme, smoo pa skocili na sprehod po Zadru.

In to, da so vse plaze nikakve sploh ni res.

Pac dajte si dopovedat, da Pag ni nek Balearski ali Bahamski ali ne vem kaksen exoticen otok, ampak edinstven otok v Jadranskem morju, z edinstveno fauno in floro in prebivalstvom.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





18 učno – doživljajskih poti po posameznih...
18 učno – doživljajskih poti po posameznih regijah v Sloveniji, na katerih boste uživali s svojimi otroci.
11 idej, v katere muzeje z otrokom
Ker smo radi družinsko aktivni tudi na kulturnem področju, vam v spodnjem članku predstavljamo nekaj muzejev, ki smo jih...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?