|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doenjem...
11.6.2006 22:31:30   
tt79
V petek bo moja punčka stara en mesec. Ze od samega začetka imamo težave z dojenjem. V drugem tednu sem ji tudi zvečer 4x dodala aptamil, sedaj pa se ponovno polno dojiva...ampak men bo počasi ob dojenju počil filmuser posted image najprwej rabiva pol ure, da tamala med kričanjem, jokom, stokom, klatenjem z rokami, obračanjem glavice levo-desno sploh zagrabi bradavico, ko pa jo pravilno zagrabi vleče 5 minut nato zaspi...potem pa jo moram trepljat, žgečkat in vse mogoče, da vleče,pa še to se včasih vmest spomne in prične z zgoraj naštetimuser posted image
A je imela še ktera podobne probleme in kako naj našo deklico umirimuser posted image . no še to, ko pije po flaški je vse OK.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
11.6.2006 22:37:09   
Anonimen
js bi že zdavni prešoltala na flašo

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 9:38:06   
MajaPRO
Kaj pa, če bi ji najprej ponudila flaško, da bi malo vlekla, dokler se lepo ne umiri, potem pa jo nežno pristaviš. Stiskanje cuclja ji je lažje kot sesanje, zato se po mojem upira. Je pa user posted image , če je hranjenje muka tako za user posted image kot mamico...upam, da boste rešili tako, da bo obema udobneje.

_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 10:10:12   
natalia
pri meni je bilo isto, mogoče:

- se je navadila na flaško, ne rabi vlečt in se truditi
- ima krčke vmes med hranjenjem
- prehitro teče in ne more požirat toliko

jaz se ne bi preveč obremenjevala, ko se bo to začelo, ji daj dudico, malo ponosi in poskusi znova, če ti zaspi, jo malo požgečkaj, če pa ne bo šlo pa kar na flaško, jaz sem bila tako žalostna in utrujena od tega upiranja, da sem izgubila voljo do dojenja (koliko mi je niso vzeli v porodnišnici), pa sem prešaltala na flaško, mala zadovoljna, jaz zadovoljna.
če pa hočeš vztrajat pa vedi, da bo to minilo, ker je zdaj tako obdobje,ko so krčki, nonstop spanje....

drži se, pa nič slabe vesti zaradi flaške, prosim!

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 10:25:25   
tt79
Hvala za vsaj malo tolažbe pa vzpodbudnih besed...no naša mislim da krčev nima, bolj bi rekla,da je to, da jo od začetka zaliva mleko in ne more požiratuser posted image


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 11:04:55   
bobika
Pri nas je bilo podobno ri dveh mesecih. Sem že skoraj obupala.Prvo je jedla z nastavkom, pol ga kar naenkrat ni hotela več. Najprej je full teklo in čez nekaj časa se je začela buniti. Jaz sem mislila, da ima dovolj. Pustila sem jo in ona  ni kazala, da bi imela premalo hrane. lepo je spala in bila čisto vredu živahna. V posvetovalnici pa me je skoraj kap ko je rekla, da se je zelo malo zredila (150g/mesec). Potem sem jo poskušala bolj dolgo dojiti in logično, da ni bilo več dovolj mleka, če je bilo prej tako malo povpraševanje. Takrat je jokala, ker ni bilo dovolj mleka. Iz preveč mleka se je v mesecu spremenilo v malo mleka. Jokala je v obeh primerih. Mene je "rešilo" to, ker ni hotela flaške. Večkrat sem jo pristavila in v roku enega tedna je začela lepo jesti. To je naša zgodba. Sedaj je stara en teden majn kot 5mesecev in se lepo dojima.

Svetovati ti ne znam kaj pametnega. Če želiš dojiti jo večkrat pristavljaj, da bo bolj pogosto in majn jedla. Par dni si vzami čas samo za dojenje.
Če ti preveč teče, si pa na začetku malo izbrizgaj.
Drugače pa ti ostane le steklenička.
Želim, da vama hranjenje postane užitekuser posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 11:33:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

js bi že zdavni prešoltala na flašo


Jaz isto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 11:36:59   
DEJANA
Joj, prav dobro vem kako je to, o tem sem pisala na forumu z naslovom res ne morem več. Dobro te razumem. Sama sem si vedno želela dojiti in nikoli mislila, da so lahko taki problemi. Moj sinek je star dva meseca in ne dojiva se več. Težave, kot jih opisuješ, so se vlekle več kot mesec, a sva vztrajala, poskušala vse mogoče nasvete, pa ni prav nič pomagalo. Nazadnje je mali začel hujšat in sem si rekla - dovolj mučenja za oba. Težko mi je, najbolj zaradi okolice, ki te obsoja - češ - a ne veš da je materino mleko najboljše za otroka!? Sama pa danes vem, da ni najboljše, če dojenje izčrpa mamo, otroka in celo povzroči škodo na otroku, če ta začne hujšat. Zato - če vama ne bo uspelo, nič zato, bosta pač jedla po flaški. 

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 13:36:23   
jasnica
Jaz sem obupala že na začetku. Sedaj si že dobre tri mesecs mleko črpam in se imava obe uredu. Rebeka se naje, jaz pa nisem živčna in obremenjena z dojenjem.

_____________________________

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 13:46:21   
Anonimen
Kaj pa če bi poskusila svoje mleko iztisnit in ga punčki dat po flaški? user posted image  user posted image

V vsakem primeru naredi tako, da bo prav tebi, ne glede na komentarje okolice.

Je pa tako, da otrok potrebuje zadovoljno mamico. Ta je lahko tudi utrujena, a če je kljub temu zadovoljna, je zadovoljen tudi otrok. Če ni, bo otrok to zagotovo čutil. In nezadovoljna mamica dojenčku "škodi" bolj kot mleko iz stekleničke user posted image  


Sama tistim, ki mi hočejo kaj pametovat o vzgoji otroka, da je najprej treba mislit nanj in šele potem nase, povem naslednje: kadar zmanjka kisika v avionu vedno rečejo, naj prvo uporabimo kisikovo masko zase in šele nato za otroka.  Če bi bilo to navodilo tako sporno, bi ga gotovo že zdavnaj umaknili.....user posted image  user posted image

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Jok, kričanje,klatenje z rokami...med doe...
12.6.2006 21:44:45   
Baucka
Meni je Ema v porodnišnici tudi isto delala, opletala z glavico in iskala bradavico, nato pa zagrabla in spustla. Tako sem poklicala sestro in jo je prijela za vrat  mene za zizo in pristavla (kot malo mačko jo je zgrabla), zadaj jo je podložla, da je se lahko samo minimalno odmaknila.

Poskusi jo pristavit leže,(prsi naprej rito nazaj, mala pa poševno ob tvoj trebuh) z eno roko jo podpri od glavice proti hrbtu z drugo roko pa primi svojo bradvico, nato pa jo tako drži zdraven, da ne bo mogla spusti in se odmaknit (pazi da bo lahko dihala, dovolj ima če ima proste nosnice samo ob strani). Med dojenjem pazi da bo ves čas vlekla (malo si lahko medmes spočije, samo to so največ 3 vdihi), drugače jo  stresi za lička ali pa dojko malo stresi, tako da ji ne pustiš da  zaspi. Meni je tako pomagalo. 

Nato doma pa smo imeli problem, ker je preveč teklo (kar špricalo ko se je umaknila), pa sem si malo ven stisnila (kar z roko med dojenjem, na plenico), pa je bilo boljše.

Probaj mogoče ti bo uspelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Špela ali?
tweety83

Odločava se med imeni za punčko,in sicer me zanima katero vam je najbolj všeč:

Špela (24%)

Nika (40%)

Zoja (37%)


Število vseh glasov: 432

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!