|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj solata?
24.4.2006 21:58:39   
Annny
Kot že naslov sam pove: kdaj ste otrokom prvič ponudile solato (in so jo začeli jesti) in kakšne vrste solata je bila?Zelena, paradižnikova, mešana ipd.?Ste naredile zanjo kak poseben preliv (npr. kisla smetana, limonin sok....) ali kar tisto klasično: kis, olje..? Naša je stara 1,5 leta in listov zelene solate ne mara..malo požveči in pljune ven..ne vem, mogoče misli, da to sploh ni hranauser posted image  Rada ima npr. surov paradižnik, ampak samo kakšen košček in to ne kot solato.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj solata?
24.4.2006 22:08:12   
andrejaz
Jaz mu jo ponujam že od kakšnega leta dalje in sicer takšno kot jo jemo ostali. Zelene solate tudi naš ne mara. Ima pa rad paradižnikovo in fižolovo solato, obožuje pa peso. Čeprav ponavadi komaj kaj proba solato mu jo jaz zmeraj ponudim. Tudi v našem vrtcu otrokom vedno ponudijo solato in jo baje skoraj nič ne pojedo.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj solata?
24.4.2006 22:10:33   
Marogica
Mi smo začeli pri ca 10.mesecih, vendar zelene solate ni maral, zelo rad pa je pi "kisek", kot mu pravim, torej solatno mešanico bučnega olja/olivnega olja, jabolčnega kisa/balzamičnega kisa, soli in vode. Ga ima zelo rad. Nekje okrog 13 mesecev pa je začel jesti tudi majhne koščke solate, mogoče 2-3 kom, ne več. Drugače sem pa mu dala tudi vse ostale vrste solate(zeljeva, paradižnikova......), pač katera je bila na mizi in se je je počasi navadil. Seveda še sedaj(16 mes) ne poje dosti solate, jo pa vendarle je in se navaja okusa. Ampak "kisek" je pa zakonuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj solata?
25.4.2006 7:23:19   
SaaS
Moj sin je star 17 mesecev in šele zdaj kdaj pa kdaj je solato. Zeleno zelo redko, največkrat pri babi. Doma pa zelo rad je rdečo peso, ki ji pravi rdeča solata. Ampak veliko raje ima taščino, doma vloženo, kot kupljeno, ker je malo manj kisla. Pa večkrat pri kosilu je kisle kumerice. Paradižnik je tudi že probal, ampak ni bil navdušen, tako da zaenkrat največ jemo peso.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj solata?
25.4.2006 13:19:32   
srki
Od vse solate, ki jo je kdaj pokusil, je bila to rdeča pesa. Srečnice tiste, ki vam je solato. Drugo kuhano zelenjavo sicer je, solate-kakršnekoli pa ne bo spravil vase. Samo vidi jo, pa se že skremži.

Enkrat je po nesreči zašel v njegova usta en majhen delček krompirja na solati, je skoraj bruhal.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj solata?
25.4.2006 19:15:58   
HuAnita
Naša capinka špskusi vse solate, pa tudi izpljune skoraj vse.user posted image
Rdečo peso, no, tega nekaj poje, nora je na fižil, tudi v solati, zadnjič je celo čebulo žvečila nekaj časa, solato iz svežega zelja je tudi mlatila, medtem ko zeleno le poskusi, prav tako ji regrat in paradižnik ne gresta ravno v rito. Se bo že navadila, saj pojemo ogromno solate.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj solata?
26.4.2006 8:36:34   
tejčica
Naši pupi solata prav nič ne tekne. Doma je niti ne pripravim do tega da bi jo poskusila, v vrtcu pa jim to uspe. Poje pa samo kakšen listek in to je to. Mi pa včasih reče, ko vidi da jaz jem solato, da ni moja ker jem solato.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj solata?
30.4.2006 21:53:54   
Anonimen
Naš mali poje veliko solate, pripravljene z oljem in kisom seveda, pa ni važno, kakšna je. Star je pa leto in 8 mesecev. Solato je od takrat, kot vse ostalo.

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj solata?
6.5.2006 3:38:48   
LEJLA
Nas rad je paradiznik, naribane kumare (brez kisa in olja...mogoce malo soli)  in pa rdeco peso (tu ga kis ne moti kis).

Se pa jaz sebe spomnim kolk sem jokala v mali soli, ko so nas silili jest solato.
Men se je tolk zatikalauser posted image Se dobr da me doma niso sili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj solata?
13.5.2006 17:00:06   
dory
Jaz je extra ponujam ne, ker ce mu ponudim kaksno hrano jo ze iz principa zavrne....imam pa na mizi vedno dve vrsti solate in zadnjic je jedel paradajz v solati..par kosckov sicer, ampak za nas je napredek...torej ponudis,ce je pripravljen ok, ce ne pac ne silis :)

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj solata?
14.5.2006 18:02:59   
Ezi
Zadnjič sva z mojim skoraj dol padla, ker je otrok na obisku jedel le solato. Zeleno, pripravljeno s kisom, oljem, česnom ... user posted image  Doma solate nikoli ne je, v vrtcu jo baje že od začetka. Se pravi, da je domača solata bljak ali kaj? user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj solata?
14.5.2006 22:01:32   
karmy
vsake toliko je že probal iz firbca okol 1 leta.. user posted image zdele obožuje peso in kristalko user posted image mu je všeč k je bela user posted image user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj solata?
18.5.2006 22:17:11   
Alina_alin
Pri 11 m poje par koščkov  solatke. Vendar to samo pod pogojem, da ni preveč kisa oz. natančneje - skoraj nič kisa. Taka "lahka" mora bit  (pusta). Če je pa gostilniška - jo takoj izpljune in se kremži. 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj solata?
21.5.2006 10:26:22   
Cikica
Naš je prej poskusil zeleno solato pa mu ni bila všeč,bil je star 1 leto.Ko je začel hoditi vrtec pa poje vse,paradižnik obožuje,kumarice in zeleno solato tudi poje,no včasih samo prežveči.Star je 2 leti in 5mes.Se bo že navadila. lp,cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj solata?
10.8.2006 23:21:05   
Kristina_1
13 mes.: kumare, stročji fižol, od danes tudi paradižnik, zelene solate pa noče. Obožuje pa kisle kumarice.

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj solata?
11.8.2006 12:11:52   
Jessy
Naša ima 1 leto in zelo rada je paradižnik, tako okisan, kot svež, jedla je tudi že radič s fižolom, pa vložene kumare.

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj solata?
11.8.2006 22:53:27   
bobek05
naš je probal že bolj ali manj vse, vendar mu okisanih stvari še nismo pretirano ponujali... rad ima paradižnik, kumarice, papriko

pri nas je je tako, da vedno pokaže željo, da bi kaj probal in če hrana ni preveč "močna" (se pravi preveč močno začinjena), mu jo dam za poskusit, potem se pa sam odloči če bo še ali ne (saj takoj pokaže če mu je všeč ali ne)... eno parkrat je že jedel takšno in drugačno solato, ampak zaenkrat še nekega velikega navdušenja ni pokazal... mu je pa včeš npr. svež paradižnik in ga rad "cmuli" (izsesa sok)

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj solata?
11.8.2006 22:54:25   
bobek05
aja, zadnjič smo ugotovili, da so mu blazno všeč kisle kumarice  - se zraven kremži, a vseeno hoče več user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj solata?
22.9.2006 11:40:36   
cihapuha
Solato je dobila od nekje 8-9 mesecev dalje v posebni mali skodelici. Tisto, ki smo jo imeli pri kosilu. Nič nisem komplicirala. In je vse, najraje koruzo,zelje ,fižol(stročji in v zrnu), rdečo peso, paprike in paradižnik, le zelene ne.To še danes spljuva ven. Obliže kar je kislega ostalo spljuva.
Rada pa ima tudi kislo papriko, kumarice in vložene koruzne storžke.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?