|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok je preveč
6.7.2006 14:19:45   
Anonimen
Ali ima katera občutek, da otrok je preveč in ali potem pazite, da ne poje preveč kalorične hrane? Da nima mere in bi kar vse pojedel, kar vidi? Nočem paničirati, ampak imam občutek, da naš 13 mesečnik res poje preveč - to samo zadnji čas. Sicer ni debel, se pa pozna, da teža zadnje obdobje hitreje narašča, in se bojim če bo šlo tako naprej...
Za kdaj velja,  da otrok itak izgubi višek teže, ko shodi. A to velja že za obdobje, ko se postavlja na noge in hoja ob opori ali samostojna hoja? Kakšne so vaše izkušnje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok je preveč
6.7.2006 15:22:13   
Anonimen
Se mi zdi, da kar jaz poznam (za moje poglede) predebelih malih otrok, zelo poženejo v višino in s tem zgubijo na teži tam okrog leta in pol.

Je pa res, da nekateri otroci nimajo mere. Meni je to groza gledat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok je preveč
6.7.2006 17:52:19   
mika
Verjetno tvojuser posted image  porabi veliko energije in več poje. Naši so 'mišelinke' user posted image začele plahneti, ko je začela plazit. Je zelo živahen otrok, tako da vse porabi sproti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok je preveč
6.7.2006 18:09:39   
bskrle
NAši dve sta obe okrogli, ta velika (4) se je potegnila in "shujšala" letos čez zimo, ko je bila non stop bolna. ImA 17 kg.
Ta mala (2) je izrezan telebajsek (12 kg), je pa zelo aktivna. 
Moda suhih dojenčkov se mi zdi malo mimo. Potem pa otrok dobi virozo, malo dehidrira in je treba v bolnico, ker revček nima nobene zaloge. 

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok je preveč
6.7.2006 19:26:01   
Marogica
Anonimna, te nekje kar razumem, ker imam enega takšnega doma. Ta manjšega. Včasih si mislim, da je ta moj sonček kot kakšen kuža. On bi VEDNO jedel. Sva pojedla njegov obrok npr. pred pol ure, nakar se spravimo mi k hrani, naš otrok pa tako pri mizi dela, se vesi nanjo in joka, kot da mu že nekaj dni nisem dala nič zajest. Moram ga posaditi v stolčke in v večini primerov poje še z nami.
Sama imam občutek, da je naš ta mlajši pravi "little BUdha" kot ga imenujem, trebuh mu prav izstopa, špehec se mu trese, ko hodi. Mogoče je zame to še toliko bolj moteče, ker je ta starejši suhec, pa čeprav je vedno normalno jedel in tudi pri njemu nisem imela problemov s hrano.
Pediatrinja je rekla, da je v mejah normale in naj se ne sekiram, vendar se včasih vseeno vprašam, če je to normalno. Se mi pa ne zdi, da je kaj dosti izgubil, odkar je shodil. No, bomo videli. Star pa bo 19 mesecev in je imel pri enem letu ca. 11 kg, pri 1,5 letu pa 13kg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 7:11:06   
diva 4
Marogica - kot ,da pišeš o mojem Davidu. Moj mali je čisto isti.Zato sem zdaj ,ko je sadja v izobilju prenehala za malico dajat skutice ,  pudinge pa razne monte izdelke.Pa tudi moje sem doma navadila , da mu namesto keksa dajo raje jagode iz vrta , pa prej smo imeli češnje , zdaj je ribez, pa maline so tudi že.Čez nekaj časa pa bojo še domače breskve , hruške , jabolka , slive , grozdje.Našemu je namreč čisto vseeno kaj je , samo, da on je - da je nekaj v ustihuser posted image .Pri enem letu ima tudi on 11kilogramov.Naša triletnica pa jih ima trenutno13 kg user posted image  Pa ravnotako bi nonstop nekaj jedla.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 8:35:45   
honey
Mi imamo sicer bolj probleme z neješčnostjo, ampak je še vse v mejah normale (pri 15 mes. 12 kg). Svakinja pa ima dvojčici (obe 15 mes) in tavelika bi nonstop samo jedla. Našega je že od pribl. 4. mes. naprej nesla za sigurno 2 kg in še zdaj ga, ampak je pa res, da odkar je shodila, ni več taka bunka, kot je bila. Je še vedno močna, ampak prej je bila res debelušček. Tako da najbrž bo takrat izgubil kakšen kg, ko bo shodil, drugače pa res poskusi s sadjem za malico.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 9:36:04   
Anonimen
Hvala vam za odgovore.  Ste me potolažile, ker vidim, da nisem edina,ki sem zaskrbljena glede tega. Ker, če komu rečem, me vpraša če sem pri pameti, da otrok že ni debel in da ga menda ne mislim dati na dieto. V glavnem, me ne razumejo in celo obsojajo, kake izjave imam, če izrazim zaskrbljenost. Tudi mi prakticiramo, da dajemo sadje namesto kaloričnih jedi. Ker zmerom bi samo AM AM. Pa če je bilo kosilo pred pol ure in vidi nas kako jemo oz. vidi hrano.
Težava je samo v tem, da je sedaj večino dneva ob delavnikih v varstvu; pa sem tudi tam opozorila in upam, da se bodo držali dogovora.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 10:01:59   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Mi imamo sicer bolj probleme z neješčnostjo, ampak je še vse v mejah normale (pri 15 mes. 12 kg).


Moj je tut star 15 mesecev in ima 12 kg-meni se zdi lih prav, poje pa ogromno, ampak tut kr naprej okoli skače, ni minuto namiru! Eh naj je, sej raste tut k konopla!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 10:51:36   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

[
Moj je tut star 15 mesecev in ima 12 kg-meni se zdi lih prav, poje pa ogromno, ampak tut kr naprej okoli skače, ni minuto namiru! Eh naj je, sej raste tut k konopla!



Ja, sej naš tud kar naprej okol skače, ni sekunde pri miru, razen ko spi, ampak jest pa še zmeri noče. Menda da bolj malo rabi, tko mi je njegova zdravnica rekla. Hvala bogu, vsaj ne bo tak kot jaz (beri 20 kg preveč) user posted image .

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 13:10:42   
mika
Star pa bo 19 mesecev in je imel pri enem letu ca. 11 kg, pri 1,5 letu pa 13kg.

Zanimivo. Naša je tudi tolko stara in ima takšno težo kot tvojuser posted image , pa sploh nima špeheca in ne izgleda buckasto. Zgleda da ima naša močne kosti. ne vem pa njene višine, ker je sestra včeraj na pregledu ni mogla ne stehtati in ne izmeriti, ker se je naša boji kot user posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 13:16:10   
KIRA
dajaj mu čim več sadja, pa lahkokoalorične hrane, če misliš, da se preveč redi. ampak pazi, ker še rase in potrebuje dovolj hranilnih snovi za rast.
jaz mam ravno nasprotni problem - naša je precej neješča in jo je treba kar dosti motivirat naj je. včasih jo je treba direkt prisilit, da kaj poje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: otrok je preveč
7.7.2006 20:01:42   
tins
Se pridružujem Kiri...A zamenjate za par dni user posted image ?? Ker mi imamo pa bitke pred vsakim obrokom- pomoje bi moja tud 1 teden zdržala brez žlice. Ampak upamo na boljše....

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: otrok je preveč
12.7.2006 21:31:21   
laluna
Jaz bi svetovala tako: da se vsi naenkrat hranite, če se le da, ne pa sedaj otrok, potem oče in bi se mu otrok spet rad pridružil pri hrani, pa da ni teh vmesnih hranjenj: malo keks tu pa malo  kruh tam, ker otrok se navzame navad  odraslih. Pa čim več ven v naravo, na dvorišče, na vrt, v park, na sprehode, po zro, dve... se bo že zamotil in pozabil. Tam pa le pijača (po možnosti voda,  malo sladkan čaj, ali res razredčen sok),  in ne vrečke smokijev, ter drugih krekerjev...Ker tega se bo potem  navadil in enačil sprehode s prigrizki.  Pa postopoma zmanjševanje količline hrane.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




Medtem ko dojenček spi.
пеперутка16

Sami ste doma in dojenček spi. Kaj najpogosteje počnete?

Gledam TV. (0%)

Spim. (0%)

Berem. (11%)

Hišna opravila. (89%)

Telefoniram. (0%)

Lakiram si nohte. (0%)


Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!