|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hudicek ali angelcek
6.7.2006 10:31:35   
kapica
Punce mene samo nekaj zanima.

In sicer od cesa je odvisno kaksen bo otrok, a bo priden, poslusal, ali bo pa samo gledal kaj lahko pokvari, nagajal, trmal...

In sicer imamo v druzini dve majhni puncki. Ena je mirna, ne joce veliko, gre vsakemu v roke, nic ne uspici. Medtem ko pa druga nagaja, vse dol vrze, tepe mamico, atija, ne uboga, noce nobenemu v narocje, se joce takoj ko cesa ne dobi.
Pa se mi zdi da ne more biti samo od vzgoje odvisno. Tudi pri prvih mesecih se je razlika ze videla, ena kot angelcek, druga pa zleht da ostanes brez besed.
Ali pa je to ze v genih postimano? Od starsev se mi zdi da ne more biti veliko odvisno, ker so obojni v redu, prijazni, mirni...

A imate kaksne ideje?

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 10:49:57   
honey
Mislim, da imamo že v osnovi zapisano, kakšen karakter bom o imeli. Z vzgojo po mojem samo malo omiliš tistega user posted image  v otroku, spemeniš pa ga sigurno ne, kakršen je, tak je. Jaz imam doma user posted image  in user posted image  v enem. Kakor ga pič, enkrat je priden, da sploh vem ne, da ga imam, drugič pa tako kot ti praviš - nagaja, meče vse na tla, odpira omare, grize, tepe, v glavnem kakor ga pič. Tako da mislim, da ne moremo nič vplivat na to, kakšen bo otroček, lahko samo malo gledaš, kako ga boš vzgajal - popustljivo ali na kratko.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 10:54:30   
srki
Po mojem je vse odvisno od karakterja, ki ni priučen ampak prirojen (upam, da imam prav in da mi je še kaj ostalo od psihologije) in tle nimaš kaj dosti, baje pa da karakter z leti postaja vse močnejši.

Moj je tudi oboje, včasih angelček, včasih hudiček. Po večini mislim, da smo pa kar vsi taki.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 11:29:42   
baby baby
po moje je karakter prirojen, delno pa se tudi oblikuje skozi odnose v okolju v katerem otrok živi. Veliko črpa iz odnosa staršev, okolice. Naša je tudi oboje, načeloma pridna, zelo vztrajna (ne - trmasta), razigrana, navihana...najbolj mi je všeč to, da se ji da vse dopovedati - na ta način pri njej največ dosežes, skozi pogovor oz razlago.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 11:31:20   
Anonimen
Jaz sem vedno govorila, da je odvisno od vzgoje. Pa vidim, da ni tako. Kajti dva otroka istih staršev sta si lahko tako različna, da tega ne moreš verjeti. In vedno je en angelček in en hudiček user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 12:02:04   
BLAŽIKA
Mislim da je karakter kar prirojen in ne moreš veliko vplivat na njega le omiliš ga lahko.user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 12:15:31   
Mojca20
Dva otroka sta lahko čisto različna in vesela sem da je tako, vsaj pri meni, saj je drugi veliko bolj priden kot je bil prvi!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 12:27:48   
Mina1
Ja, jaz imam dva mala vragolana, ne vem, kateri je bolj navihan, živahen in tako. Oba sta urnebes, resno, vsi sprašujejo, kako zmorem. Nevem, iz dneva v dan in tako... Edina razlika je v tem, da se eden že iz štarta bolj mucka kot drugi, to pa je tudi vse, pa tako sem se veselila tega, ko so rekli, da če je prvi živ in navihan, drugi sigurno ne bo. No, pri meni to ne drži, nevem, kateri je večji user posted image  in tako. Ja, pa kaj čem, moja sta in to je to.

Mislim, da je res vse tole odvisno od karakterja, baje sem bila jaz look like, tako dauser posted image , kaj pa vem.


_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 13:14:34   
bini
pri nas je tud kar temperament al karakter obeh zelo očiten...

jest čist glasno priznam - Ana je bolj hudiček že od začetka  -torej po meni, je bolj glasna, sitna, vztrajna in trmasta..
Aljaž pa svoje prve tri mesece kaže več potez očka - angelčka torej... je priden, potrpežljiv, zelo malo joka, pridno spi, deli nasmeške...  če bo pa pri njem tako še čez leto ali dve pa ne vem... želim si pa da bi bilo user posted image , ker je en bolj hudičkast tip (plus taka mati v hiši) čist zadostuser posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hudicek ali angelcek
6.7.2006 20:45:40   
kapica
Hm, sem si jaz tudi mislila nekaj takega kot pravite.

Meni je mama vedno pravila, da se mi bo vse enkrat vrnilo. Da taksna kot sem jaz , bo tudi moja hcerkica. Jaz pa sem bla hudicek, sem se kr v trgovini na tla boknila in nisem sla dokler nisem dobila kar sem hotela.

Tako da , mene je kr strah ...

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hudicek ali angelcek
10.7.2006 13:06:58   
babylove
Tudi pri prvih mesecih se je razlika ze videla, ena kot angelcek, druga pa zleht da ostanes brez besed.


Novorojenček še ne zna biti žleht. Prav nesramni ste tisti, ki malemu bitjecu pripisujete hudobijo.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hudicek ali angelcek
10.7.2006 14:44:30   
piščanc
hm, jaz imam eno mirno in enega živahneža. ampak zame on ni žleht, saj je samo bolj živ. in ja, se strinjam da ni vse odvisno od vzgoje. treba jih je sprejeti take kot so in izkoristiti dobro od vsakega. tjaša rada riše in dela vse bolj mirno, žiga rad brca žogo in skače, pa se rada igram z obema.

dvomim, da je otroček žleht samo zato, ker je bolj živahen - potrebuje samo več pozornosti oz. drugačno pozornost. za to, da je otrok ljubosumen oz. da izkoristi določeno pozornost pa je dovolj da samo enkrat nekaj dobi več kot drugi z izkoriščanjem. za karakter niso odgovorni starši, za ljubosumnost in izkoriščanje pa so



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hudicek ali angelcek
10.7.2006 15:06:33   
Anonimen
90 posto je v genih, ostalo so pa boji.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?