|  Anonimen   
   | Zelenjavna zloženka 
 
 
 
 
 
 1 zavitek vlečenega testa,lahko iz trgovine
 2 srednje velika pora
 3 korenčki
 1 pločevinka pelatov
 3 bučke
 sol,poper
 česen, peteršilj
 bazilika
 lovorjev list
 sladka ali kisla smetana
 maslo
 olivno olje
 
 
 
   
   
   
   
 
 Priprava: najprej pripravimo zelenjavo: na maslu prepražimo na tanka kolesca narezano korenje, na kolobarčke narezan por. Solimo, popramo. Malo podušimo. Kot drugo pripravimo paradižnik: na olivnem olju, z dodatkom soli, olja, lovorovega lista, veliko bazilike.
 Bučke prav tako narežemo na kolobarčke. Na maslu na hitro popražimo peteršilj, česen, dodamo bučke, solimo, popramo, malo podušimo.
 
 Zloženko pripravljamo po plasteh: plast vlečenega testa premažemo s smetano, dodamo malo stopljenega masla; najprej damo plast korenčka in pora, plast testa, namazanega s smetano, maslom, paradižnik, testo, s smetano in maslom, nazadnje plast bučk in spet vlečeno testo, namazano z maslom in smetano. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj celzija, približno 30-45 minut. Odlično je toplo ali mrzlo, kot samostojna jed ali priloga. Morate poskusti !!!
 |