|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamenjava?!?
22.7.2006 22:30:35   
MALINČICA
Ojla!
Vse mamice dvojčkov, trojčkov...
Ne mi zamerit, ampak me muči eno takšno vprašanje, ki bi vam znalo pogreti živčke...
Pa evo, da ustrelim:
Zanima me, kako ste ločile svoje otroke takoj po rojstvu, z zapestnicami, ali ste jih kako "označili" in ali je možno, da je npr. bil kateri zamenjan, no, kako naj povem, mislim, da sta recimo dve punčki Zala in Zara, pa da je Zala bila ob rojstvu poimenovana Zara, ampak se je potem mogoče nekako zamenjala po pomoti in je sedaj Zala.
Ne me prosim takoj napasti, ker res nimam izkušenj multipli otroci in me je to zmeraj zanimalo.
Nekako vem, da mati opazi vsako čisto malo podrobnost, ampak mogoče pa je vseeno možno, ...

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamenjava?!?
22.7.2006 23:12:53   
Gina
Kar se tiče zamenjave otrok, imajo v naših porodnišnicah nek tak sistem, da do tega ne pride. Takoj ko rodiš dajo otroku zapestnico. Še prej jo pokažejo tebi, da vidiš, kaj je dobil. Na njej je napisan tvoj priimek, spol otroka in ne vem kaj še, sem pozabila, mislim pa da zaporedna številka rojstva v tisti porodnišnici. Predvidevam, da se po številkah vidi, kdo je bil prej rojen, morda pa zraven tudi napišejo, ali je to prvi ali drugi dvojček. V nobenem primeru ne more priti do zamenjave. A veš, saj otroke dostikrat peljejo po porodnišnici - sploh če imajo zlatenico ali če ti jih za čez noč odpeljejo. Ne boš verjela, ko vidiš otroka nagega, s prevezo čez oči, se ti vsi otroci sprva v toplih posteljicah zdijo enaki. Sploh ne spoznaš svojega takoj, moraš dobro pogledati. Ampak tisti trakec....piše gor, da je tvojuser posted image . In ne moreš ga kar tako sneti, otrok pa še manj sam sebi. Jaz mislim, da skrbeti, da bi prišlo do zamenjave ni treba.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zamenjava?!?
23.7.2006 21:18:58   
Jana4
Sem mamica skoraj triletnih trojčic. Ko sem bila še noseča so bile "označene " A; B; C;. Pikice A in  B naj bi bile enojajčne , pikica C pa solistka. Izbrana smo imeli tudi imena  A - Viviana, B- Zoja, C - Živa. Pred porodom  so naredili že zadnji UZ, kjer sva tudi povedala imena oni pa so nam povedali številke s katerimi bodo "označene po rojstvu. Ker je bil  CR tega potem nisem preverjala možko pa tudi ni bil ravno priseben če me razumete.
Tako da sem sprejela, čeprav se man zdaj zdi da so zojo in živo zamenjali ker sta živa in viva veliko bolj podobni kot zoja in viva , ki naj bi bili enojajčni dvojčici.
Doma pa smo imeli sistem da sem vedno jaz oblačila pupe copatke pa smo ločili po barvi Viva rumene, Zoja rozne, Živa modre.( zdaj smo ugotovili da je mogla biti zelo nesrečna ker ji modra barva spolh ni všeč obožuje pa rozno user posted image user posted image ).
Zdaj pa so že tako velike da povejo kdo je kdo user posted image .

_____________________________

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zamenjava?!?
24.7.2006 19:38:03   
MALINČICA
No, saj nisem s tem vprašanjem mislila na to, da bi me bilo strah, ampak, me je pač zanimalo kako ste to porihtali.

Hvala za odgovore. pa veliko dvojnih, tronjnih poljubčkov!!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Jana4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zamenjava?!?
24.7.2006 22:55:13   
natalina
No naši sta dvojajčni in že med nosečnostjo, sta bili označeni z A IN B, ker sem jima že ko sta bili v trebuhu izbrala imena, tista na desni je bila Zala in naj bi tudi prva prišla na svet, ker je bila bliže in nižje, druga na levi pa je bila Zoja. Porod je bil naraven in takoj ko se je rodila prva smo vedeli, da je to Zala, ker je bila Zala tudi manjša in lažja ni bilo težav pri zamenjavi, čeprav zdaj pri enem letu me pa včasih na hitro  fajn goljufata, ker sta si tako podobni.

Jana4- vem, da so moje obljube po obisku že prava komedija, ampak ravno danes sem kolesarila mimo vas, ampak brez tamalih! v četrtek dobim prikolico za kolo, napokam notri mali dve in prikolesarimo!!!!!
TOKRAT PA ZARES!!!!
poljubčke tvojim trem čebelicam!

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zamenjava?!?
29.7.2006 14:18:18   
SISI25
Tudi napa dva sta bila že med nosečnostjo označena z A in B in sem jima tudi tako dala ime. Ko sem rodila sem jima dala imena tako kot sem rekla, saj sem natančno vedela kateri je kateri (eden je bil na desni drugi na levi). v bolnici sem ju ločevala že takoj ko sem ju zagledala in tudi doma ni bilo nobenega problema. Ampak ko pa zdaj gledam za nazaj slike pa res včasih  ne vem 100 % katere je na sliki in potem ugotavljam po oblekicah, dudah. Sta pa enojajčna tako, da sta si zelo podobna. Ampak se ju da ločit.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zamenjava?!?
1.8.2006 9:32:04   
mujcek
jaz sem že med nosečnostjo vedela: A-Luka, B-Jaka

Rodila sem s CR in v porodnišnici so malima zamenjali težo in dolžino! Upam da niso tudi vrstnega reda zamenjali!

No in drugi dan po CR je en dvojček veliko izgubil na teži, drugi je pa pridobil in do zadnjega dneva v porodnišnici so mi zatrjevali, da niso zamenjali teže in dolžine in peti dan je bil drug P in je takoj rekel, da je prišlo do zamenjave, ker da bi se odrok še zredil čez noč, ko ponavadi teža pade?????user posted image


No ampak jaz ju nisem nikoli zamenjala, verjetno ju je bilo lažje ločiti, ker sta dvojajčna in si res nista preveč podobnauser posted image

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?