|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izjemno suha koža...
16.8.2006 13:54:49   
tanyak
pozdravljene,

moja punčka je stara 5 mesecev in z uvajanjem goste hrane nisva imeli kakšnih posebnih problemov, vendar pa se ji, od kar je pred 14 dnevi prebolela 6. otroško bolezen, na koži začeli pojavljati mozoljčki oz. taki flekeci predvsem po ličkih, za ušesi in po vratu, najbolj pa me moti ker je koža na trebuščku  in v predelu za vratom postala izjemno suha celo tako močno da se ji zelo na drobno lušči???? ne pomaga nobena krema oz. drži cca. pol ure pa je spet isto....a je možno da je to alergija? ker do bolezni se je poleg goste hrane dojila, ko pa je bila bolna pa smo prešaltali na flaško ker ni hotela več dojke...a bi to bili znaki alergije na mleko?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izjemno suha koža...
16.8.2006 14:04:11   
romta
Pojdita se pokazat k zdravniku. Mene spominja na dermatitis, zato bi blo fajn da vidi zdravnik.

LP romta

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izjemno suha koža...
16.8.2006 14:13:05   
Jana4
Tudi meni se zdi da gre za dermatitis. Jaz uporabljam kreme od Mustele kolekcijo Stelatopija, ki nam je edina pomagala da se je koža poplnoma renovirala in postala tista prava " dojenčkova koža ". Res so drage ampak pomagajo - preizkušeno.

_____________________________

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu romta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izjemno suha koža...
16.8.2006 14:17:50   
coco
Moj sinček ima atopični dermatitis, ki je posledica alergije na mleko, jajca, banano  in še kaj neznanega. Za AD so značilni suhi, rdeči kožni ekcemi in sicer na lokacijah, po ličkih, za ušesi, pod vratom, tudi po glavici in v pregibih komolcev ter kolen. Ni nujno, da je pri vas to to, sliši pa se podobno. Zato je k pediatriniji in če sama ne bo kazala pretiranega zanimanja, kar recite da sumite AD in alergijo. Pri nas je neka druga pediatrinja sprva rekla, da ni nič hudega, naj samo mažem z zelo mastno kremo (?!), koža pa je bila še vedno suha in rdeča. No, naša pediatrinja je takoj posumila alergijo in pri tako majhnih je ponavadi najpogostejši krivec mleko. Navadno adaptirano mleko (npr. Aptamil, Novolac,...) je na bazi kravjega mleka, tako da je možno, da ga punčka ne prenaša najbolje.

Upam, da boste ugotovili vzrok, in da ne bo to ravno alergija!
lp,
coco

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izjemno suha koža...
16.8.2006 14:27:51   
Anonimen
Si probala z Bepantol intenzivnim lotionom ?

(odgovor članu coco)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izjemno suha koža...dermatitis?
22.8.2006 15:05:59   
tanyak
no sedaj pa smo se šli pokazat pediatrinji, ki pa je mnenja da to luščenje kože, ki še vedno traja, ni tako hudo in da to naj ne bi  bila alergija. pikice ima še vedno kar močno za ušeski in se nadaljujejo za vrat...jaz sumim na alergijo, vendar me pediatrinja prepričuje, da se morajo fleki in pikice pokazat v bolj obširnem obsegu...sej več ne vem kaj je in kaj ni prav...nisem dobila nobene kreme za tamalo nič...ima katera kakšen pameten nasvet? hvala za pomoč, tanja

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izjemno suha koža...dermatitis?
22.8.2006 18:05:54   
coco
Ah, močno upam, da ima pediatrinja prav. Alergije se sicer kažejo v različnem obsegu. Nekateri sploh ne kažejo znakov (na koži ali v blatu), nekateri pa so takoj rdeči po teleščku.
Žal so nekateri pediatri še vedno mnenja, da ker alergije, ki so najboj pogoste pri majhnih otrokih (npr. mleko, jajca,..) tako ali tako izginejo v parih letih, je brez veze kaj ukrepati ali testirati. Pa ni tako. Naša pediatrinja nam je povedala, da se pri teh zgodnjih alergijah pojavi tako-imenovani alergijski pohod. Torej, če dojenčka ki ima alergijo izpostavljamo še ostali alergenom, je veliko možnosti, da bo razvil še več alergij ali pa kasneje seneni nahod ali astmo. Se pravi, da je dieta pri alergijah še kako pomembna.

Mogoče ima pediatrinja prav, saj je ona flekce videla, je pa res, da iz lastnih izkušenj, ko zdravnica ni nič ukrepala, sinček pa je bil čisto rdeč od alergije, bi jaz naredila takole. Če sumiš, da ima hčerkica alergijo, prični odkrivati kaj bi ji lahko škodilo. Pri tako majhnih je najbolj pogosti povzročitelj alergije mleko (sledijo jajca....). Če praviš, da je z boleznijo prišela piti adaptirano mleko in so se pojavile reakcije, je tudi možno, da je razvila alergijo na mleko (adaptirana mleka so v bistvu kravje mleko). Za nekaj časa bi jo imela na dieti brez mleka, mlečnih izdelkov ter izdelkov, ki med sestavinami skrivajo mleko. Na vrhu seznama tem na tukajšnjem forumu boš našla temo koristne povezave. Najdi link do diete pri alergiji na mleko. Tam boš videla kaj lahko tvoja punčka je in kaj ne sme. Če se bo koža čez nekaj časa izboljšala, boš vedela. Pri nas je bilo potem precej boljše, ko pa smo ukinili še jajce se je koža čisto umirila.

To je moj nasvet, mogoče bo katera napisla še kaj drugega. Res mislim, da če sumiš, da nekaj škodi tvoji punčki, preveri sama - vsaj kar se prehrane tiče boš ti bolje vedela, kot pa zdravniki.

lep pozdrav in upanje na najboljše,
coco

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izjemno suha koža...dermatitis?
22.8.2006 18:07:04   
mojcapr
Poskusi z olivnim oljem. Moja sin je astmatik in je imel ful suho kožo po hrbtu in na bokih. Potem so mi tu na forumu predlagale olivno olje in je res pomagalo. Kupila sem ga  v  lekarni. Poskusi še ti, saj škoditi ne more.

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izjemno suha koža...dermatitis?
23.8.2006 8:19:26   
trdozimc
Če praviš, da je z boleznijo prišela piti adaptirano mleko in so se pojavile reakcije, je tudi možno, da je razvila alergijo na mleko (adaptirana mleka so v bistvu kravje mleko). Za nekaj časa bi jo imela na dieti brez mleka, mlečnih izdelkov ter izdelkov, ki med sestavinami skrivajo mleko.



Se strinjam s coco. Pa tudi adaptirano mleko bi jaz zamenjala za Pregomin, sa je to najbrž sprožilo reakcijo. Poskusi za kak teden (ti in user posted image ) z res strogo brezmlečno dieto in Pregominom kot dodanim mlekom, pa boš videla učinek. Pri alergijah je na začetku res domine efekt in je škoda, da jih ne hitreje odkrivajo in izločajo teh živil.
Naš mali ima oz. je imel AD s suho kožo (alergija na jajca in mleko) in smo sprobali vse živo in  pri nas je res pomagalo le olivno olje in krema od Mustele Stelatopia - JE ZAKON!, ki je prav za to namenjena in jo dobiš v lekarni brez recepta.
LP!

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?