|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izbirčnost
21.8.2006 20:32:15   
marcela
Me zanima, če vaši otroci jedo vse kar dobijona mizo ali kaj azvrčajo? Jim pripravite drugo ali jih pustite takrat kadar nočejo brez obroka?
moj sin je star zdaj 9 let, je naenkrat postal zelo izbirčen. Vsak dan bi jedel le pico. Nikoli se je ne naveliča. Je jo z različnimi oblogami najraje z morskimi sadeži. Je še jajca na oko, pašteto argeto, dukatov sirni namaz, piščanca,špagete, hot dog in morda še kako juho ali pecivo, če ga tako prime. vse ostalo proglasi za bljak. Ko še ni imel 2 leti je sicer določene jedi odkljanjal, ki mu po videzu niso bile všeč in sem mu zmeraj govorila, da naj samo poskusi, da dokler ne ne more vedeti ali je dobro ali ni. Običajno je potem pojedel vse. Potem pa je začel jesti vse, le sadje je jedel bolj poredko. Pol leta nazaj pa je pri sošolcu, ki celo življenje je le nekaj jedi jedel barila špagete. Je začel doma zahtevat, da tudi jaz le te kopujem, no wsedaj sicer je spet tudi druge, ker ga nisem hotela ubogat.  Toda začel je komplicirat, da je le določen namaz, mercatorjevega zadnjič ni
hotel. Če mu kosilo ne paše, ostane lačen in v sobi pase mulo ali pa si namaže argeto. Je večinoma le tisto kar mara tisti njegov sošolec. Sta najbolša prijatelja seveda.
Ne vem kaj naj nardim, kajti pri nas so pač zmeraj mogli jest doma kar sem pač postavila na mizo. Do sedaj ni bilo problemov.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izbirčnost
21.8.2006 22:16:14   
Marogica
Ja poznam podoben primer pri mojem nečaku, ki je v enakem starostnem obdobju jedel samo pico Margherito, špagete brez vsega in McDonalds produkte. Kar je pomenilo, da če smo imeli kakšna praznovanja npr. rojstnih dnevov, kjer so bile obložene mize, se mali ni dotaknil NIČESAR. Moj svak in nečak sta se vedno vsedla v avto (med praznovanjem) šla do prvega McDonladsa in mali je bil sit.
Zakaj? KEr sta starša to akceptirala in mu vedno popuščala. Mogoče je delno tudi pri tebi tako. Če ni hotel kosila, zakaj si je smel namazati Argeto? Jaz mu ne bi dala, pa naj se kuja in bo lačen. Bo pa naslednji obrok z veseljem pojedel.
Moj sin je star šele 5,5 let in že prihaja s fintami iz vrtca, kaj vse on ne bi jedel-to se lahko tedensko preminja. Pri nas je pač tako, da se vse, kar je na mizi poje. OK, so kakšne stvari, ki jih res ne mara-ga tudi ne silim, vendar to imišljevanje pri meni ne gre.
"Držim" pa ga tudi s sladkarijami in to tako, da če kosila ne poje, tudi sladkega ne dobi. Verjemi, da je v večini primerov kosilo pojedeno. Ker ve, da je mama doslednauser posted image

Mogoče bi morala svojemu sinu pač povedati, da se pri vas doma jedo te in te stvari, pa pika in mu mogoče obrazložiti zakaj jeste te stvari. Kaj pa vem. Ti bom boljše odgovorila, ko bo moj ta starejši star 9 letuser posted image

p.s. Ah ja, moj nečak je pri 12 letih "razširil" svoj jedilnik- sirova štručka je še 4 opcija

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izbirčnost
22.8.2006 8:45:58   
Anonimen
Ojoj, kaj me čaka.user posted image  Moj štiriletnik že sedaj je samo 4 stvari. Pa mu ne popuščam, on zna živet od zraka in je tako čisto zadovoljen.
Po moje mu tudi ne popuščat, ker zna biti tole izsiljevanje skozi hujše, tudi pri drugih stvareh, ne samo pri hrani. Zdaj je še čas, ko je star šele 9 let, da mu pokažeš, kje je njegove mesto v familiji, kdo je glavni. Saj pri špagetih si uspela, kot praviš. Tam je očitno začutil, da nima kaj praskat. Poskusi biti še drugje tako trdna. Želim veliko poguma in volje.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izbirčnost
22.8.2006 11:28:51   
nuala
Moja sta sicer mala, ampak ne popuščam.
če jima ni všeč kruh z določenim namazom npr., lahko izvolita jesti samo kruh.
Ali pa počakat, da bosta lačna za ta isti namaz, ali naslednji obrok.
Izjema je hrana, za katero vem, da jima ni všeč, ali kadar sta bolna.

Seveda je odvisno, kakšen je otrok. Ampak malo svežega zraka ( oz. tvoj je že večji in je bolj primerna kakšna športna dejavnost ) navadno naredi čudeže.

Bodi vztrajna; mislim, da ni za videt bolj grozne stvari kot je otrok, ki se zmrduje nad hrano. In od lakote ni še noben zdrav otrok umrl!

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 11:35:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu marcela)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izbirčnost
22.8.2006 11:40:58   
nuala
Mi je všeč tale tvoja filozofija!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izbirčnost
22.8.2006 11:43:23   
darjatimci
Čisto razumem te težave,ki so prisotne tudi pri nas.Jaz vztrajam,da se poje kar je skuhano,že tako moram paziti zaradi diete kaj kuham,da se mi bodo pa še zmrdovali,hvala lepa naj kar kuharico najamejo.Smo pa v prvi vrsti starši krivi ker jim preveč popuščamo,ne samo pri hrani povsod.Sploh najstniki imajo svoje posebne fore,enkrat samo ena vrsta hrane in nič drugega.Tudi naša 12letnica ima finte,da bi recimo pizzo-margarito jedla za vse obroke,da o mc donaldsu sploh ne govorim.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?