Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

(laparoskopsko elektrokoagulacijo ovarijev)?!!... Potem imaš verjetno policistične jajčnike oz. jajčnik? No, kakorkoli, če je to to, potem je poseg isti kot pri laparoskopiji - kamero ti vstavijo skozi popek, za rez pri maternici v tem primeru ne vem - jaz sem imela tudi diagnostično LPSC, potem pa še rez pri jajčniku oz. jajčnikih. Prešpikajo ciste, pogledajo kakšne vrste so (˝najboljše˝
so vodne) in naredijo elektrokoagulacijo jajčnikov. To pomeni, da z električno iglo omrtvičijo oz. zažgejo en del jajčnika oz. njegovega tkiva in s tem vzpodbudijo delovanje zdravega tkiva. To je tudi metoda za zdravljenje PCO. Je uspešna v 70%, deluje lahko tudi nekaj let
. V neuspešnih primerih, kjer se ciste ponovijo v kratkem času (jaz sem bila ena izmed teh ˝srečnic˝, so se mi ponovile takoj ob naslednji ovulaciji!!!
), pa naj bi G predpisal še Klomifen. Če je vse ostalo B.P. in prehodno. To naj bi bil pogoj.