|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodati koliko?
1.9.2006 8:29:39   
Vesna
moj sinko je star 3 tedne in 3 dni,je na vsaki dve uri po 10 minutk potem zaspi,ga žgačkam in drezam pa nič ne pomaga.sklepam da ne dobi zadosti,zato je vsake dve uri.zame je to zelo naporno sploh ponoči,pa tudi čez dan zaradi sprehodov,moram stalno gledat na uro.mogoče tudi nimam dovolj mleka pa zato poje samo tako malo.
začela mu bom dodajat še malo umetnega mleka.upam da bo tako pojel več in se bo ta čas  dojenja razmaknil na vsaj tri ure.vendar ne vem kdaj in koliko?prej sem prebrala da je bolje če mu dodajam po dojenju.kaj pa če grem ven in si naštimam mešanico,potem ne bo več topla kako je s tem?

< Sporočilo je popravil Vesna -- 1.9.2006 8:30:33 >


_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodati koliko?
1.9.2006 8:35:21   
Kalina
Kokr sm jst slisala, mislim da je kr normalno da na zacetku dojeni user posted image papajo na 2 urci, nekateri celo na 1h. Ce bos dodajala, dodajaj po dojenju, ce gres ven,prekuhaj vodo, ohladi na primerno toplo temp, dej v termosko, v flasko daj prahec, in ko bo lacen dodaj vodo in bo sveze in toplo, nikako pa ne naredi prej pa da pol stoji. fuj je.
CE pa neves kolko naj bi pojedel gre pa tko: teza x 180mml/st.obrokov = mml obroka. primer moje tamale; 5kg x180 (900) / 7 = slabih 130ml. Ampak vedno manj poje, to je samo priblizni izracun.


_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodati koliko?
1.9.2006 22:17:08   
rainbow
jaz ti pa srčno svetujem, da počakaš do prve posvetovalnice, ko ti bodo otroka stehtali in boš videla, kako napreduje. če bo to ok, mu ne dodajaj!!!!!!!!!!!!!!!!

Morda bi si prebrala še kaj o dojenju, boš videla, da ni pametno meriti čas ravno na 3 ure, saj tudi ti ne ješ točno ob določenih urah. na dve uri je sploh ok!!!!!!!

user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dodati koliko?
2.9.2006 10:23:14   
Vesna
kar se tiče teže,lepo napreduje je dobil en kilo v treh tednih.sem mu dlaa včeraj novolac 1 ,in je ubožčka tako šraufalo,da mu niti pod razno ne dam več,se bom potrudila z dojenjem.sem pa ugotovila,da sem jaz premalo jedla in preveč strogo upoštevala kaj lahko jem in akj ne,in potem bila več lačna.včerja sme se najela kar mi paše,mali se je najel in spal skoraj celo noč,tako da smo najbrž ugotovilikje je problem.
lp vsem


_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dodati koliko?
2.9.2006 13:21:59   
Barbs
Vesna,

prav imaš - ti jej kar ti paše in kolikor ti paše ; ne pretiravaj le s prevč kislimi, pekočimi ali slanimi rečmi. Pa tudi pretirano sladko ni dobro. Jej normalno in si ne dovoli bit lačna na začetku....

Glede dojenja... če se hoče dojiti na eno uro, mu pač daš. Ne obremenjuj se s "pravili". Kot si sama ugotovila je otrok zadovoljen, če mu nič ne manjka. Vsi niso enaki. Tvoj sinko morda poje manj, pa večkrat. Naš Aleks je bil tudi tak. In je še vedno. Pa mu nič ne manjka. Pa preveč tudi nima.user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dodati koliko?
2.9.2006 15:16:15   
lenika
Dojenje na 2 uri je za takšne majhne dojenčke čisto normalno. Naš seje dojil na začetku tudi na 1 uro oziroma so bili dnevi, ko je hotel biti nonstop na joški. Sedaj je star 3,5 meseca, poje v 10 minutah in je na 3 ure. Več časa ni nikoli na joški, ker mu je okolica preveč zanimiva. user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dodati koliko?
2.9.2006 15:41:02   
Anonimen
Tako majhen dojenček običajno še nima "pravega" ritma prehranjevanja na ca. 3 ure. Včasih bi jedel praktično non-stop, včasih manj. Prilagodi se mu. Tudi če poskusiš z nekim svojim ritmom, ga zelo verjetno ne bo sprejel. Ti boš pa ravno tako gledala na uro. In poslušala njega, kako joka ob "njegovem" času in čaka na hrano...
Nekje pri dveh do treh mesecih začnejo običajno jesti manj pogosto oz. v bolj rednih razmakih. Še malo, pa bo bolje  in lažje za tebe user posted image .

Ti pa kar jej hrano, ki ti paše. Na začetku v malih količinah tisto, ki bi lahko povzročala krče (npr. sveže sadje in zelenjava), sčasoma pa jo postopoma povečuj.

Izkoristita lepe dneve za čim daljše sprehode zunaj. Morda ga svež zrak utrudi, pa bo tudi ponoči kaj več spal "v kosu".

(odgovor članu Vesna)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dodati koliko?
8.9.2006 11:03:58   
DrejcDrejc
Vesna, se mi zdi, da rana niti ni tako pomembna, ampak tekočina - če veliko piješ, imaš tudi več mleka - preizkušeno. To, da ti tako na pogosto je, je pa čisto okej za takega malčka. Saj si bo še ustvaril ritem. Če ti zaspi pri dojenju, ne vem, kako ga boš prepričala, da bi še iz flaše jedel. Malo pozneje pa mogoče vseeno podaljšaš čas za pol ure, uro, pa bo potem mogoče bolj lačen in bo več pojedel. Mooje mnenje. Jaz sem tudi imela občutek, da imam premlo mleka in sem potem poskusila načrpat in ni šlo skor nič, tako da sem iz tega razloga že v prvem mesecu začela dodajat - ampak to samo po občutkui, ko se mi je zdelo, da zvečer že nimam mleka, sem mu pač enkrat na dan dala flašo, ampak ne vsakič. Po tem sem viela, da tudi flaše ni veliko pojedel - da pač ne poje veliko na en obrok. Saj bosta tudi vidva spoznala navade drug drugega in ujela svoj ritem. Dodajaj pa le, če ti manjka mleka, sicer ga pa pogosto pristavljaj, ker s tem povečaš proizvodnjo mleka.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dodati koliko?
8.9.2006 15:02:28   
natalia
jaz tudi ne bi dodajala.Da je na 2 uri je pa normalno.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dodati koliko?
8.9.2006 22:01:01   
rainbow
vesna, super, da si se tako odločilauser posted image user posted image ; moja mlajša ni skoraj nikoli prišla na 3 ure in se je do 6-tega meseca redila dobro kilo na mesec; dojenje ni le hranjenje, je tudi tolažba, uspavanje...Pozabi na uro, pa ti bo dosti lažje, boš videla.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dodati koliko?
8.9.2006 22:16:29   
eya
Saj so ti že skoraj vse napisale predhodnice, se strinjam, da ni potrebno dodajati, če user posted image  tako lepo pridobiva. Edino še to-saj dojita se lahko tudi kje zunaj, da ne bosta rabila nazaj hiteti, klopco poiščeš, eno pleničko daš čez ramo, pa je!
Pa lepo se imejta!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?