|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   druga nosečnost
8.9.2006 17:35:59   
Anonimen
Pozdravljene mamice,

že nekaj časa razmišljam ( ampak samo razmišljam user posted image ) o drugem otročku. Pa se mi vseskozi porajajo vprašanja kakšna je sploh druga nosečnost, saj nimaš časa počivat tako, ko pri prvi nosečnosti, vse o porodu veš, čeprav je vsak porod drugačen...vse stvari za dojenčka že imaš...potem so tu skrbi, kje pustit prvega otročka medtem, ko si v porodnišnici, pa vse bolezni , ki jih sterejši prinese mlajšemu...

sej vem, polna luna user posted image  ampak vseeno me zanima kako ste se počutile ve?

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: druga nosečnost
8.9.2006 17:59:53   
ribica.
Pri meni so bila aktualna vprašanja, kako bo to, ko ne bo več samo prvi otrok v centru moje pozornosti. Bala sem se svojih občutkov. Samo ko sma se enkrat odločila, še za enega, so občutki enaki kot prvič. Isto veselje, isto pričakovanje. Čeprav že veš, kako gredo zadeve, je zate in za tvojega otročička v tebi vseeno prvikrat in edinkrat, ko sta tako edinstveno povezana. Je pa res, da ni miru, da bi lahko počivala ko si utrujena, saj prvi otrok zahteva svoje, sploh če je še manjši.Pa saj se da, vse se da. Jaz sem bila na začetku nosečnosti prvič čez noč loćena od moje skoraj dvoletnice, ker sem bla v bolnici. Pa potem sem morala doma počivat, pa je tud nekak šlok, kljub temu da je res živahen otrok.
Ne skrbi glede teh stvari, vse bo nekak pošlihtalo. Samo da bo tvoja nosečnost ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: druga nosečnost
8.9.2006 21:49:46   
lelaval
Jaz sem v drugo hitro zanosila, tako, da ni bilo časa razmišljat o takih stvareh. user posted image
Vsekakor pa je 2. nosečnost prav tako lepa, kot prva, zato ne misli na "probleme", pa bo vse vredu s tabo in prvorojencem.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: druga nosečnost
8.9.2006 21:56:22   
rainbow
Naj te to ne ovira pri izpolnjevanju vajinih načrtov;

če je nosečnost bp, potem je tak super; manj se z vsem obremenjuješ, ker nimaš časa, skrbet je treba za prvorojenjca;počivat pa res nimaš toliko časa, razen, če je prvi že v vrtcu ali šoli.  ko sem jaz šla drugič rodit, je na našo starejšo pazila babica. Bolezni je bilo kar dosti ampak nič strašansko hujšega;
Meni je bilo najhujše se sprijaznit z dejstvom, da se ne morem v isti meri posvečat starejši ampak ne moreš se razčetverit, in ko nekako to dojameš, je ok.
imava pa razliko 18 mesecev; pa smo zdaj iz hujšega ven in je luštnouser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: druga nosečnost
8.9.2006 23:19:03   
Eca
Hej!

Midva druge nosečnosti nisva ravno načrtovala in sedaj, ko je test pokazal user posted image sem se začela podobno spraševati kot ti.


Prvi otrok je bil težko "pridelan" in še težje pričakovan. Druga nosečnost nas je presenetila "čez noč". Pravzaprav se še sploh nisem v glavi poslovila od prve nosečnosti - rodila sem pred 14 meseci, tako da je sedaj veselje in šok hkrati.

Verjetno nisem dosti pomagala... pa vseeno ti želim, da se odločiš tako kot čutiš.

Lp, Eca


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: druga nosečnost
9.9.2006 11:34:32   
Naty*Taja
Sploh ni panike!!Če je nosečnost bp si zaradi manj počitka med samo nosečnostjo malo bolj utrujena - je pa zato zaradi kondicije porod mala mlca!! Mi imamo razliko 15 mesecev in je tadruga kr padla ven! Vse skup je trajalo dobre 2 uri!! Ljubezen se podvoji , tak da ni panike. S taprvim se lahko ravno toliko ukvarjaš, sam da zdaj pač uključiš še drugega in se malo drugače igrate. Taprvi se avtomatsko nekoliko osamosvoji, ker mora! Kje pa prvega pustit?! Če drugače ne gre, ga pa ati pazi! Sej te verjetno spremlja v porodnišnico, a ne? Ali pa vedno na pomoč rada priskoči kaka babica, al pa teta, soseda - sploh ni panike! Po moje bi ti ga tudi sestre v bolnici ahtale, če nebi imela res nikogar user posted image . Sicer pa se ne preveč obremenjevat s prihodnostjo - najlažje rešiš problem sproti, ko se pojavi!! Ti garantiram, da se vedno najde rešitev! Torej kr pogumno, ker ga ni lepšega, kot deliti svojo ljubezen z več kot enim otrokom!!!!!!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: druga nosečnost
9.9.2006 12:03:23   
Lu
Zdravo!

Jaz bi pa imela čisto eno drugo vprašanje. In sicer. Moja hčerka je dopolnila 18 mesecev, sama sem pa že skoraj tik pred porodom in jo še vedno kar dosti dvigam. Ima 11 kg. Kako je bilo pri vas? Je bilo zaradi tega na koncu kaj narobe? Drugače moja druga user posted image poteka čisto bp. Upam, da bo tudi sam porod potekal tako.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: druga nosečnost
10.9.2006 9:21:48   
Naty*Taja
Ni panike Lu! Naš je imel 14kg pa sem ga še  na dan poroda cel dan nosla po stopnicah! Rodila sem dva dni pred rokom in je bilo vse vredu! Če se ti počutiš OK potem ni nič narobe. Vsaj po mojih izkušnjah ne!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: druga nosečnost
10.9.2006 19:16:57   
tatam
Tudi jaz sem celo drugo nosečnost nosla po rokah mojo princesko,pa je blo vse o.k. Sedaj sem tretjič user posted image  pa že od začetka ne smem dvignit nič težjega,ker me začne grozno bolet spodnji del.Tak da dokler nimaš bolečin ali drugih problemov,jo kar veselo nosi in cartaj!!!

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?