|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Policistični ovariji
2.8.2004 16:38:14   
ana25
Živjo punce,

Jaz že nekaj časa prebiram forum in sem čisto navdušena. Z možem sva si zaželela :duda:, in sedaj se trudiva.

Ko sem bila pred 3 meseci pri G. mi je povedala, da imam policistične ovarije in imam zato neredno M. To imam kar na 60 ali 50 dni?

Ali se še kateri to dogaja? Sedaj merim temperaturo, da vsaj približno ugotovim kdaj imam ovulacijo. Ampak, ali je sploh možno ugotoviti. Sedaj sem si en cikel merila temperaturo in ugotovila, da se je povišala 14 dni pred obiskom M. To je bilo na 38 dan.

G. mi je rekla, naj se trudiva eno leto potem pa naj pridem po klimofen?

Ali katera ve kaj več o policističnih ovarijih in zanositvi?

Hvala vam za odgovore in nasvete.;)



Neposredna povezava do sporočila: 1
   Policistični ovariji
2.8.2004 17:06:20   
ana25
Živjo,

Maša 26 hvala za opis tvoje zgodbe.
Jaz imama že od nekdaj neredne, tako da kt niso nič pomagale.

Meni so pco odkrili na UZ. G. je pogledala in jajčniki so bili polni črnih pik. Tako da ne vem kako naj bi zgledala hormonska slika.

Je pa res, da ko sem jemala KT ni bilo cist na jajčnikih, kot da bi jih zakrili. Jaz sem KT nehala jemati lani Junija, in neredne M so začele šele februarja.

Hvala za nesvete.

Jaz sem se odločila, da s klimofenom počakam do decembra.

Do takrat pa prido delam :sloncek::sloncek:.

Hvala za hitre odgovore. Vsem želim :modri:

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Policistični ovariji
3.8.2004 10:46:42   
Joni
:rozica:Lep pozdrav,

tudi jaz sem v skupini žensk s PCO, UZ pokaže tipično sliko, pa tudi hormonsko se da ugotoviti (vsaj včasih so)! Moja zgodba je pa taka - nikoli nisem imela rednih M (sedaj sem stara dobrih 23 let)!
V srednji šoli sem jo imela mogoče 1x na pol leta ali pa tudi ne, s tem da sem imela ves čas normalno težo! Tudi jaz sem imela terapijo s kontracepcijskimi tabletkami - Diane 35, saj naj bi bile najboljše za to stvar, ker baje vzdržujejo tako stanje, da se zadeva ne razbohoti - nekaj v tem smislu so mi povedali ginekologi!

Teža je pri PCO zelo pomemben dejavnik - jaz sem se na faksu preveč poredila in imam sedaj že več kot leto in pol problem z zanositvijo:((, s tem, da je za mano že, HSG, pregledali so mi hormonsko sliko ščitničnih hormonov, 6 terapij klomifena in operacija (LEKO), naslednji ciklus grem pa še na PCT - kjer preverijo ali semenčice preživijo v notranjosti mojih rodil, da moje telo ne producira kakšna protitelesca! Partner pa je opravil spermiogram, ki je bil b.p.

Zato je zelo pomembno, da se ženske s PCO-jem veliko ukvarjamo s športom in pazimo na pravilno prehrano, ker nam maščobe dodatno zbijajo možnost za zanositev, ki pa ni tako lahka pri PCO!

Vsem želim veliko sreče in da se tudi nam čimprej posreči, pač gremo še malo bolj trnovo pot kot ostale!

Joni:metulj:

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Policistični ovariji
3.8.2004 10:53:19   
ana25
Joni,

Vidim, da veš o PCO. Upam, da ti čim prej rata zanositi.

Vprašala bi te pa še nekaj, glede prehrane in telovadbe.

Jaz sem stara 25 in sem bila vedno bolj močna, pa zelo hitro se zredim, velikokrat hujšam in podobno.

Ali mi lahko poveš malo več o pravilni prehrani pri PCO?

Hvala ti,

:)

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Policistični ovariji
3.8.2004 11:31:48   
Joni
Ana25 lepo pozdravljena,

tudi jaz sem bila vedno bolj močne postave, a še vedno v mejah normale, tudi jaz se takoj zredim in izredno težko ohranjam svojo težo - to je še ena značilnost žensk s PCO - samo mislim, da ne čisto pri vseh, ampak tiste, ki pa imajo še ta problem, se jim pa maščobe dugače presnavljajo in zato smo podvržene hitri pridobitvi maščob!

Pravilna prehrana ni nič drugačna od splošnih smernic - manj maščob, manj sladkorja in pač redno gibanje (ne pa sedenje pred TV in grizljanje čipsa):)!
Jaz sem se odločila za tako varianto, pač kolesarim kolikor se mi da, zagotovo grem pa zvečer teč! Tečeva skupaj z možekom, približno 2,5 km v eno smer - seveda vmes malo hodiva! To mi je zelo pomagalo, od operacije letos februarja sem shujšala dobrih 6 kg! Sicer ne veliko, ampak dovolj, da sem nekaj naredila na tem - za PCO je značilno, da pomaga že par procentov (procent se po različnih virih razlikuje) redukcije maščob (glede na celotno težo), da se ti vzpostavi lasten ciklus - brez dabrostonov za M in potem še klomifenov za O!

No, jaz sem še vedno na dabrostonih in tudi klomifenih - verjetno bo treba dati dol še kake 4-6 kg, da bo učinek ta prav!

Ne smeš pa z radikalno dieto na hitro shujšati, ker to pa spet ne pomaga telesu- tako, če se spravljaš v te vode le počasi in vztrajno, ker hitra izguba telesne teže pa ponovno predstavlja šok za telo in se ne bo odzvalo po naših pričakovanjih! So pa to le splošne značilnosti, ki pa, kot večino drugih stvari, varira od posameznice, do posameznice!

Lepo se imej in piši še kaj!

Kako je pa s tvojo zgodbo - koliko časa pa že delata na dojenčku?

Joni:metulj:

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Policistični ovariji
3.8.2004 14:53:53   
ana25
Joni,

Najprej hvala za tvoje nasvete.

Z mano je tako, da se z :duda: trudiva od novega leta. Je pa res, da se mi je vse z M zmešalo šele februarja. Tako sem kar naprej mislila, da sem noseča. No ja, sej bo. Tako se mi še ne mudi, sedaj sva praznovala že prvo obletnico poroke in sva si želela otroka. Moj mož je zelo optimističen in pravi, da naj se nič ne sekiram, pa bo vse prišlo ob svojem času. Po drugi strani pa sem bila vsa zelena, ko sem izvedela, da imam PCO in bolj ko sem brala o tem, bolj preplašena sem postala.

Res hvala ti za nasvete o prehrani. Jaz sem se ravno v teh zadnjih mesecih malo poredila in sedaj malo spreminjam način življenja. Danes se grem vpisati na aerobiko.

Kje pa se da kaj več prebrati o preveliki teži oziroma, kaj je moja idealna teža za PCO, da se naravno vse uredi, vsaj v nekih mejah?


Šele prejšnji cikel sem si merila tudi temperaturo, da bi ugotovila kdaj imam ovulacijo. Upam, da jo bom ta mesec ujela v pravem času:sloncek:.

Še kaj piši,

Koliko časa se ti trudiš zanositi?



(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Policistični ovariji
3.8.2004 16:13:31   
Joni
Lepo pozdravljena,

midva sva tudi pred kratkim praznovala 1. obletnico poroke - na :duda: pa delava že od januarja 2003!

Jaz sem veliko podatkov našla na internetu - na med.over.net in na www.google.com, kjer vtipkaš geslo policistični jajčniki ali ovariji in ti vrže nekaj člankov na to temo! Če ti pa angleščina ne dela problemov, pa največ informacij dobiš, če vtipkaš angleški prevod (polycystic ovary syndrome) in ti vrže celo morje zadetkov, tam pa lahko potem bereš cele ure, ker je o PCO napisanega res veliko!

Če boš bolj pozorna, boš ugotovila, da obstajata 2 možnosti - da imaš PCO ali PCO(S) - prvo so policistični jajčniki, drugo pa je sindrom policističnih jajčnikov, kjer imaš poleg tipične UZ slike jajčnikov še druge značilnosti - prekomerna telesna teža, poraščenost po moškem tipu, aknasta koža, ščetinasti lasje... - no, v glavnem zunanji znaki - pri zanositvi med tema dvema primeroma ni razlike, samo za žensko je PCO(S) dosti bolj neprijeten, ker se kaže navzven!

Več o tem pa si boš lahko poiskala na zgoraj navedenih straneh - v glavnem pa veliko optimizma!
Jaz osebno sem danes tako vesela, kot bi šlo zame - zvedela sem, da je moja prijateljica po 2 letih truda zanosila! Tako - za vse posije sonček, samo potrpežljiv je potrebno bit, kar pa je preskušnja za naše živčke, bo pa nagrada toliko bolj sladka!

Pozdravček,

Joni:metulj:


(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Policistični ovariji
4.8.2004 10:25:51   
ana25
9nebesaMaša 26, lepo pozdravljena,

Jaz ti žal težko kaj svetujem glede tablet in podobno.

Na tvojem mestu bi jaz šla h G. in vprašala če je kaka možnost da imaš PCO? Ali ti je naredil UZ? Ker pri meni se je tako pokazalo na UZ, da imam ciste na jajčnikih. Šele kasneje sem oprazila več kocin po bradi, in predvidevam, da je vse zaradi povečanega hormona testostorona.

Jaz sem precej težja od tebe, visoka sem 162 cm in tehtam kar 65kg, ki jih sedaj skušam zgubiti na 60 kg.

Jaz si za ugotavljanje plodnih dni in O merim temperaturo, ugotavljam gostos sluzi in mislim, da najdem dni, ko sem plodna. Če te zanima bolj podrobno si lahko več navodil in informacij o tej metodi prebereš v knjigi Naravno in zanesljivo (vsaj mislim, da je tako naslov). To je super knjiga. Jaz sedaj nekako prepoznam dneve plodnosti in takrat poskušam večkrat:sloncek:. Upamo, da bo ratalo.

Lepo se imej in na čim prejšnjih 9nebesa.

LP

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Policistični ovariji
4.8.2004 13:29:48   
Joni
Maša 26 lepo pozdravljena,

tudi jaz imam vsemogoče probleme, sama pri sebi sem pričakovala, da bom zanosila v roku 1 leta - pa, kot ponavadi v življenju je, ne gre vse po planu! Meni je moja bivša G povedala že v srednji šoli, da imam policistične jajčnike, v svoji kartoteki, pa sem videla, da mi piše PCO - PoliCistični Ovariji!

Takrat mi je povedala, da bom verjetno teže zanosila, ker imam neredne cikluse in vse skupaj v povezavi z neovulacijami - mogoče imam kako "svojo" O na leto!

Takrat sem imela normalno težo - na 160 cm sem imela 55 kg (+/- 3 kg)! Potem je prišel faks in poredila sem se veselo - s tem, da sem začela takrat uživat Diane 35 - kontracepcija, ki pa jih nisem tako dobro prenašala, samo tega svojega počutja nisem nikoli povezovala s tabletami, bila sem večkrat potrta, malodušna in kaj sledi, vsaj pri meni - hladilnik!!! No, pa sem pridelala nezaželenih 79 kg (v 4 letih) - sedaj imam nekje 73 kg - če spravim na 70 - 65 kg, vem da bom naredila zelo veliko!

Kje je problem - v maščobah (zelo negativno vplivajo te okoli pasu in bokov) se tvorijo endogeni estrogeni - kar pa sploh ni o.k. - ker že tako imamo hiper estrogenizacijo zaradi PCO!

Glede F-testov ne vem nič, ker se jih nisem nikoli posluževala - jaz pač opazujem svojo sluz in merim BT! Tudi za te tablete ne vem - Cyclo..., ker mi tudi niso bile predpisane! Po moje je najbolje, da takoj pri naslednjem obisku vprašaš G, kako in kaj je mislila s hormonskim neravnovesjem in ti je dolžna to obrazložit - vztrajaj, pomembno je, da greš od G zadovoljna in pomirjena, ne pa polna dvomov in ugibanj! Jaz sem zaradi tega menjala svojo G in sedaj same pohvale mojemu G - postavi me tudi na realna tla in pove tako pa tako, za kar sem mu hvaležna - jaz osebno ne maram paternalistične drže G, ki sami presojajo, kaj bodo povedali svojim pacientom, v smislu, da se ne bodo potem preveč obremenjevali! To moramo sami pri sebi razčistit in se z zadevo (beri - diagnoza) pomirit in jo sprejet kot del našega življenja, seveda ob ustreznih ukrepih (npr. pravilna prehrana, več gibanja...kar pač je potrebno).

Sedaj sem se pa razpisala!

Moja prijateljica ni imela PCO - samo ni in ni ratalo, pa sta dala tudi cel kup pregledov skozi. Včeraj sem bila res tako vesela, ker smo se hecale, da najprej je ona na vrsti, potem za njo pa jaz! Tako, da nekaj se je že uresničilo, držim pesti, da se bo še drug del!:)

Tudi jaz želim vse lepo vsem in naj čimprej porata, ker čakanje po eni strani ubija, po drugi strani pa je to res šola, ki nam bo zagotovo dala nekaj, kar ostale ne bodo imele, kaj pa bo to, bo pa čas pokazal! Nekaj zagotovo drži - VSAKA STVAR JE ZA NEKAJ DOBRA!!!

Bodite v cvetju in uživajte,

Joni:metulj:

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Policistični ovariji
5.8.2004 12:47:22   
ana25
Saša,

Me veseli, da si se tudi javila. Ker sem tudi sama mislila da sem edina s PCO. Jaz verjamem, da ti bo uspelo zanositi, ker sem slišala že vse mogoče zgodbe in vse punce so prej ali slej zanosile.

Poskusi čim majn misliti na to in se veseli vseh normalnih stvari, mogoče pa bo.

Jaz sem se odločila, da bom sedaj prenehala z branjem RR saj me večkrat razžalosti, ko ugotovim, da je toliko deklet, ki si zelo zelo želijo pikico, ki je ni od nikoder.

Morala, sem se vpisati, da sem si razčistila na čem sem in zelo verjamem da bom imela otroke( tudi to baje pomaga, da verjameš v to da boš mati).

Na zadnji strani formuma o zanositvi in ovulaciji je še en članek o policističnih ovarvarijih kjer so punce takoj zanosile. Ta pogovor me je zares spravil v dobro voljo in pogum.

Lepo se imej in piši še kaj!

Pa čim več:sloncek: in na :modri:

LP

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Policistični ovariji
5.8.2004 17:06:24   
saša2
Pozdravljena ana25 :sloncek:

Veseli me,da si odgovorila na moje sporočilo. veš naj ti povem da sem si spremenila vzdevek ( prej saša).
Res mi je v tolažbo, ko se lahko pogovarjam o stvareh, ki me mučijo z človekom, ki ima enake probleme. Res vesela sem in upam, da mi bo uspelo.
In kako je kaj pri tebi ali se že dolgo trudiš na :duda::duda:? ali hodiš v ambulanto za zdravljenje neplodnosti?? daj opiši mi malo kaj je najbolj učinkovito, ker me res zanima in naj ti povem, da sem včasih jezna sama nase!!

lep pozdrav in oglasi se!!:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Policistični ovariji
6.8.2004 10:29:55   
ana25
Saša2,

Jaz sem ubistu začela delati na:duda: nakje februarja. takrat pa so se začele tudi težave z zelo dolgimi obdobjem M, na 60, 50 dni. Tako da sem kar naprej pričakovala lepo novico in sem bila popolnoma zmedena. KT sem namreč nehala jemati že junija 2003 in do februarja sem imela M redno na 25 do 30 dni.

No skratka, v maju sem šla do genikologinje, ker so bili moji cikli neverjetno dolgi na 50 dni. Tako mi je naredila pregled tudi z UZ in ugotovila PCO. Vprašala me je če si želim otroka in koliko časa se trudiva. Rekla sem da nekaj mesecev, pa je predlagala naj poskušam po naravni poti, brez tablet do decembra in če ne rata naj se oglasim, po klimofen. Za klimofen je namreč omenila, da se lahko pojavi tudi nosečnost z večimi otroci.

Z njo sem se strinjala, saj še vedno verjamem, da naj bi zanosila tudi brez klimofena, vendar bolj počasi, saj imam malo ovulacij zaradi podaljšanih ciklov.

No skratka, prejšnji cikel sem si šele prvič merila temperaturo, da vsaj približno ugotovim kdaj imam ovulacijo in kdaj je potrebno delati :sloncek::sloncek::sloncek:, da sploh lahko realno pričakujem :duda:.

Tako da sem ugotovila, da sem prejšnji cikel (dva meseca) zgrešila ovulacijo in sem potolažena, ker vem da ni realno možno zanositi:ups:.

To je moja zgodba zaenkrat.

Koliko časa se pa ti trudiš?

Piši kaj!

:)


(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Policistični ovariji
6.8.2004 10:56:55   
saša2
ZDRAVO ANA25!

naj ti povem mojo zgodbo!
že od samega začetka M imam probleme.Skozi imam neredno, tako, da me je včasih prav strah. Z mojim delava na :duda:že kakšno leto. Veš moji Ginekologinji ne zaupam kaj preveč zato pa sem ji sama omenila naj me da naprej v amb.za zdravljenje neplodnosti.tam sem bila na pogovoru,pred kakšnim 14 dnevi sem dala kri in zdaj se morem naročit na ultrazvok maternice. Potem bomo pa videli kako naprej. Upam da bo vse tako kot more biti, ker si otroka zeloo želim, pa tudi to me ne bi motilo, če bi bila dva naenkrat:)-:)-
lepo se imej pa oglasi se kaj!!

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Policistični ovariji
6.8.2004 13:14:17   
ana25
Saša2,

Upam, da boš izvedela, da si zdrava in da boš čim prej izvedela kako lepo novico 9nebesa,

Jaz že planiram med to O, en izlet z dragim za dva dni in mogoče bo kakšna lepa novica v septembu.


Jaz imam sestro dvojčico in sem prav tako za :duda::duda: naenkrat.

LP

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Policistični ovariji
6.8.2004 13:31:28   
Maša26
Joni najlepša hvala za vse informacije. Tudi jaz sem glede G in diagnoz takega mnenja kot ti. Ker če ne veš, pri čem si, si pogosto predstavljaš še hujše...

No, se bomo spremljale in upam na vesele novice - čimprej.

Pozdravček Joni in ostalim!

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Policistični ovariji
6.8.2004 14:03:36   
Maša26
Ana25, hvala za odgovor.
Glede moje G je tako, da sem šla k njej in ji povedala za take dolge cikluse in me JE pregledala z UZ in rekla, da nimam nobene ciste oz. nekaj takega in da gre pri meni pač za hormonsko neravnovesje. In da če hočem uravnat ciklus, naj jemljem Cyclo Progynovo tri mesece, potem bom pa videla. Sicer pa da sem itak imela že od vedno malo daljši ciklus. Kar je res, ampak večinoma samo tja do 32, 33 dni. In rekla sem še, da imam precej mozoljev in če je to lahko povezano, pa je rekla, da ja. Sama sem opazila še izpadanje las, tako da s hormoni nekaj verjetno ne štima. Najbrž se bom odločila še nekaj mesecev počakati, potem pa nazaj do svoje G oziroma do koga drugega.

LP!

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Policistični ovariji
6.8.2004 15:45:20   
saša2
zdravo ana25!:metulj::metulj::metuljveš tudi jaz za tebe držim pesti in ti želim vse naj naj in upam, da nama obema uspe. Pa ne pozabi mi sporočat dobrih novic, saj sem ti zelo hvaležna, ko me vsaj malo potolažiš s kakšno lepo besedo. Od kot pa si drugače?jaz sem s koroške

lep pozdrav

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Policistični ovariji
7.8.2004 8:22:31   
saša2
:metulj:zdravo ana25!:sloncek::sloncek:

nekaj bi te vprašala? Ali si si računala ovulacijo po tistem izračunu na netu.A klomifen si ti jedla? če si koliko časa? Js sem ga namreč jedla, ampak mi je G dala samo eno škatljico, to se mi pa zdi da je premalo. Ne vem, a veš mogoče ti, kako je s tem?

še dobro, da obstaja RR, da lahko malo izveš, če bi bila samo ob knjigah doma tako in tako ne bi nič izvedela pametnega!

Povej mi malo kje sta bila s tvojim na :morje:, če sta že bila? midva sva bila v Zadarju, ampak mi je bilo lani na Krku bol všeč!

No pa oglasi se mi kaj! zvečer tam okrog 21-22 bon na RR.

lep pozdrav :metulj:


pa pridno delaj na :duda:

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?