|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ambulanta za neplodnost v MB
27.9.2006 8:13:52   
arter
Pozdravljene,
moram vam povedati, da tudi jaz spadam med tiste, katere bo doletelo dolgo čakanje na dojenčka. Ta teden sem po dolgem čakanju dobila od svojega ginekologa napotnico za ambulanto neplodnosti v MB. Tukaj pa se že kar pojavi začudenje, saj sem naročena na razgovor komaj v drugi polovici januarja. Si predstavljate? Groza, sploh ne vem kaj naj rečem. Zanima me ali ste ve tudi tako dolgo čakale na razgovor? Kaj me še vse čaka? Moji jajčniki so "oblečeni" v ciste, imam tudi nekaj izrastkov, pa tudi leta me že počasi "zezajo", tako da sem tipični primer, da pa res po naravni poti ne bo nič. Na razgovor greva oba, zanima me kaj se tam pogovarjamo in ali tudi ve niste potrebovale kartoteke od svojega zdravnika. Jaz imam samo slike od UZ. Ali si oni med seboj podajo kartoteko?
Vem, da imam veliko vprašanj, upam samo, da mi bo katera odgovorila. Že v naprej se vam zahvaljujem in pričakujem vaše odgovore.

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 18.1.2007 12:04:34 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
27.9.2006 9:25:15   
Saša27
Pozdravljena!

Moram te razočarati, da ti pregledi in razgovori preden prideš dejansko do postopka trajajo kar dobro leto, vsaj pri meni so, ker pa praviš, da imaš ciste in izrastke bo pa najbrš še dlje časa trajalo., pa boš videla, da bo vse minilo, srečno

(odgovor članu arter)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
27.9.2006 10:49:12   
saša80
js sem čakala v mb na prvi razgovor 3 mesece...sedaj hodim že skoraj 3 leta dol in sem šele 24 avgusta bila dana na čakalno listo za imetno oploditev...preden da ti naredijo vse preizkave traja kr lepčas..meni so nardili hsg, laparoskopijo pa 3 inseminacije....drugo  leto pa em čaka ivf, če po naravni poti en uspe...


želim, pa tebi da čimprej  zagledaš user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
27.9.2006 11:26:26   
digi
arter žal... Midva sva hodila lani septembra naročat mojega dragega za oddajo semena... mislim to pa te ni nekaj velikega ali ?! in sva dobila termin 15.2. letos... mislim halo?! No, ampak prve dni februarja sem ugotovila, da sem noseča;)
Upam, da vama čimprej rata.... čakalne pa so res ubitačne.... žal....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu arter)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
27.9.2006 21:29:28   
Sulfinija
Ojla!

Midva z možem hodima v ambulanto v MB od julija 2004.Preden sma šla tja sem imela doma hsg in pa štiri mesece sem jedla klmifen brez uspeha.Na prvi razgovor sma čakala 3.mesece.Lani marca so mi začeli delati IUI in imela sem štiri.Točno eno leto nazaj sem imela zadnjega.Nato spet ni ratalo in sem se hotela naročiti na peti IUI lani novembra in sem doma zanosila vendar sem žal ss.Nato decembra lani sem imela razgovor za začetni IVF katerega sem imela letos marca.Vstavili so mi dva zarodka vendar žal se mni prijelo.V petek imam ponoven IUI in z veesljem čakam pošto za drugi IVF.Le ne vem kdaj jo dobim,bom pa malce jutri potipala v ambulanti ker grem na uZ pred perkovim IUI.Ja žel so te čakalne dobe strašno dolge se vleče ko noro no.Vendar moram ti tudi povedati,ko boš enkrat tam bo šlo vendo hitreje,z vskaim obiskom boš bližje vajini sreči.Verjemi mi meni so meseci od marca do danes hitro minili zelo hitro.Držim ti pa pesti,da vama prej rata nikoli se ne ve,meni je ko sem težko čakalapošto in upam,da se zgodba iz lanskega leta sedaj ponovi bo točno eno leto.

Želim vama veliko sreče in čimkrajše čakalne dobe.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
28.9.2006 9:10:06   
klavdyk
pa kakšna je razlika med ivf in umetno oploditvijo

(odgovor članu arter)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
28.9.2006 9:36:36   
Anonimen
IVF je umetna oploditev, ni razlike. Imaš ša še ICSI. Razlika med IVF in ICSI pa je v tem, da ko ti ob punkciji vzamejo jajčece, le tega v epruveti oplodijo s semenčeci partnerja. Po domače povedano, vse skup dajo in ta najboljši plavalček oplodi jajčece. To je IVF.  Pri ICSI pa vzamejo eno semenčece in ga vstavijo direkt v jajčece. Postopek obeh je do punkcije enak, le način oploditve je potem drugačna. 

(odgovor članu klavdyk)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
3.10.2006 12:48:32   
arter
Hvala, sem mislila, da mi bo kdo lahko kaj bolj obširno povedal, glede prvega razgovora in  od česa je odvisno kdaj prideš na vrsto in podobno.
Vseeno se zahvaljujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
6.10.2006 14:03:45   
saša80
IZVIRNO SPOROČILO: arter

Hvala, sem mislila, da mi bo kdo lahko kaj bolj obširno povedal, glede prvega razgovora in  od česa je odvisno kdaj prideš na vrsto in podobno.
Vseeno se zahvaljujem.



saj smo ti vse povedale lepo... kdaj prideš na vrsto je pa odvisno od več dejavnikov, tako da ti ne more nobena konkretno rečt kdaj boš prišla na vrsto..tukaj smo eni, ki se trudimo že več kot  3 leta, pa še vedno čakamo.. js upam, da tebi uspe čimprej zagledatuser posted image user posted image , da ti ne bo treba čakat
lp saša

(odgovor članu arter)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
10.10.2006 0:12:23   
aljča
Naj ti še jaz malo napišem....kateri dejavniki so važni....za čakanje na postopek...
Prvo tvoje zdravstevno stanje, če imaš ciste se pripravi na laparoskopsko operacijo....zdravljenje s klomifenom, izvid spermiograma tvojega moža.....važno je tudi kolko si stara...čez 30 ali bolj natančno 33-35 let gredo lahko v postopek prej, ker jim bije biološka ura....sladkorna bolezen lahko greš v postopek prej.....v glavnem je kar nekaj dejavnikov ki upočasnijo postopek ali pa ga potegnejo naprej.

Jaz ti vseeno želim da boš kmalu uredila vse in zagledala magični plus.....vedi da pot do otročka je trnovo dolga ampak se v vsakem primeru splača samo voljo moraš imeti.

l.p.Aljča


_____________________________

PDP 23.05.2006

Val se je rodil 24.05.2006 ob 22 in 55 min.:)
http://aljosska.moj-album.com/

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
11.10.2006 22:31:27   
maybebaby
Ojla!

Tudi midva sva na poti v MB... Drugi teden - prvi razgovor in oddaja "sokca".user posted image
Čaramo že od lanskega septembra in to s HSH, LAP in HIS...zanimivo, da mi nikoli niso dali klomifena, čeprav vsak mesec ne ovuliram...To vem, ker imam eno super napravco INTIMO, ki mi dnevno kaže plodne, ovulirane in varne dni...Vsekakor bomo videli kaj bodo rekli...
Nič se ne mudi, saj bo ko bo!user posted image

Vsem lepo!

_____________________________

caučk...

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
13.10.2006 20:11:29   
Anonimen
Pozdravljena!

Tudi midva sva morala čez to kalvarijo. Na prvi pregled - razgovor sva čakala cca 4 mesece. Zjutraj je mož oddal "material" potem pa sva čez 2 uri prišla na razgovor. Izvidi so že čakali in jih je dr. pokomentiral. Povprašal naju je o vseh boleznih - spolnih, preiskavah, ki sva jih že opravila .... Pa moža je pregledal. Potrebovala nisva ničesar razen napotnice svojega g. Nobenih kartotek od osebnega zdravnika user posted image

In moja zgodba:  Možev izvid ok, moj hsg izvid ok, jedla sem 6 mesecev klomifen, imela ovulacije po 4-6 jajčec, vsak cikel so spremljali z UZ, nosečnosti pa od nikoder. Potem so naju naročili na IUI (insemenacija) in uspelo je v prvouser posted image .
Pri nama je bil razlog nepojasnjena neplodnost. Jaz pri sebi mislim, da je bil razlog prevelika želja po otroku. Stalno sem samo na to mislila. Psiha pa veliko vpliva.

Na prvega otroka sva čakala 3 leta. Danes naju razveseljuje najin dvoletnik.

Držim pesti, da čimprej ugledaš user posted image .

Anonimna

(odgovor članu maybebaby)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
18.10.2006 18:11:39   
zorica


Midva z mojim dragim greva danes teden prvič v MB.Nimava pa nič razen napotnic.Še moja G me ni pošteno pregledala, je rekla da me bodo tam.

Jaz sem danes dobila user posted image tako da upam da se mi fajn spuca in me bodo lahko pregledali.Kaj pravite?

Sem pa tako polna optimizma da to ni res.Komaj čakam da pridem tja in da nama končno povejo kako in kaj, kajti občutek imam in to močen, da bo tudi user posted image hitro.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
21.10.2006 14:57:48   
maybebaby
Hvala, Anonimček...user posted image

Prvi pogovor je za nama..Imava dr. Reljič-a in je tak mlad pozitivec!user posted image  
V ordinaciji ima super plakat - Anne Gades in to dojenčke v lončkih tako da je vse skupaj zelo pomirjajoče...
Pregledal je izvide: spermiogram, hsg,lap in histero in spodbudno kimal... Naslednji mesec se začno priprave za inseminacijo.user posted image Puščali so nama kak liter krvi- za vse potrebne preizkave... drugače so vsi prijazni in neboleči:)

Anonimna... zanima me le, kolikokrat moraš med postopkom na ultrazvok? ( Trb- Mbuser posted image ) in če si injekcije lahko daješ sam, oz. si da duška partnerček?

Za odgovore- poljubčke

Zorici in lubeku pauser posted image  za pogum!  

_____________________________

caučk...

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
22.10.2006 0:47:26   
saša80
naj ti povem da sm tut sama čakala 3 mesece na prvi razgovor...sedaj sem v čakalni za ivf v mb, pa sm se še pri rešu v lj naročila in me je na prvi razgovor naročila čez 14 dni...razgovor imam že ta torek...

(odgovor članu maybebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
22.10.2006 8:28:29   
bumbum
Tudi jaz sem na prvi razgovor čakala 3 mesece, pa sem pričakovala, da me bojo vsaj pregledali, ali da bo vsaj moj šel na spermiogram. Pa nič od tega. Spraševala me je, če sem prebolela otroške bolezni, kako dolg imam ciklus, koliko sem stara, če mi je moja gin. že dala kaka zdravila, če me je spremljala z UZ.....Na koncu sem dobila 5 napotnic + za možev spermiogram (na vrsti je šele januarja!!!!!!!). Dve napotnici sta za odvzem krvi (hormoni), ena je TSH, ena IVF - UZ, ena nek klam.trah...,

Mi lahko katera pove kaj pomani IVF, pa TSH in klam.trah....(saj vem, da bi to morala vedet, sam mi je tako hitro vse razlagala, da se mi je takrat zdelo, da mi je vse jasno, ko sem pa prišla domov, več nisem vedela kaj je kaj)user posted image user posted image
Aja, imam pa dr. Gavričevo. Tudi fajna in prijazna.

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
4.11.2006 16:41:13   
Anonimen
Se opravičujem, ker nisem takoj odgovorila, vendar redkeje "zalutam" na ta odsek. Če po pravici priznam, sem malo pogledala zato, da obudim spomine in dam kakšno vzpodbudno besedo vam puncam, ki čakate na svojo srečo.

Evo - odgovori.

Na UZ sem hodila na vsake 4 dni, pred postopkom IUI (hvala bogu dalje nisem rabla) sem se "basala" s klomifenom, po stop inekcijo pa sem morala v bolnišnico. Sicer sem inekcijo dobila za domov in bi si jo lahko dala tudi sama ob tisti uri, ko ti naročijo. Sama slabo prenašam iglo, pa sem raje šla tja. Prvič sem bila celo tako pametna in sem rekla, da mi jo naj dajo v ramo. Bolelo je ko user posted image , pa še onesvestila sem se. No, drugič pa me je že pamet srečala, sem jo dobila v trebuh - špehec. To je bilo občutno bolje in za preživet.

Osebje je bilo super. Hodila sem k dr. Vlaisavljevič-u, vse UZ in IUI pa so opravili različni g. , kateri je pač bil tisti dan v ambulanti. Ko sem zanosila, pa sem morala priti še na kontrolni UZ, tistega pa je naredil ponosni dr. Vlaisavljevič. Kot da je vedel, kdaj mora priti in nas razveseliti z veselo novico, da je vse ok. No, vse ok, ni bilo, ker sem imela 2 gestacijski vrečki - ena je bila z utipajočim srčkom, druga pa v jajcevodu. 4 dni je bilo malo panike, potem zopet UZ, takrat pa me je pomiril, saj druge gestacijske vrečke ni več bilo, srček prve pa je veselo bil.

TSH je napotnica za odvzem krvi - gledajo tsh hormon (nisem 100%)
IVF+UZ je napotnica za postopek IVF + spremljanje z ultrazvokom med postopkom. IVF kratice se ne bi upala razlagati ker vedno kaj pomešam. Mogoče če poiščeš z iskalnikom.
Klam.trah pa ne bi vedela. Lahko pa ugibam kaj se mi zdi: terapija s klomifenom.

Tako, punce želim vam veliko optimizma in mogoče še ena skrivnost za vzpodbudo: jaz sem ponovno noseča, tokrat po naravni poti.

Držim pesti za vas in da čimprej zagledate user posted image ali user posted image .

Lp, anonimna





(odgovor članu maybebaby)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
4.11.2006 19:53:17   
bumbum
Ooooooo kako lepo, anonimna! Bravo za drugo nosečnost! Želim vam vse dobro!

Hvala, da si tako lepo vse opisala in nam dala novo upanje!
Zdaj že vem kaj bi naj pomnilo klam.-testiranje (odvzem krvi) za baktrijo klamidijo (ta namreč lahko večkrat povzroči neplodnost). Sem že morala dati kri
in je bilo reees hudo. Sem se skoraj onesvestila. Bah, ne maram igel!
No, nasl. teden me čaka tudi UZ, pol pa še enkrat odvzem krvi user posted image  (me je že zdaj strah). Ampak za pikico vse!!!

Še enkrat: anonimna, lepo nosečnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
8.11.2006 12:59:08   
mirjanajelenko
mislim da si svoj datum dobila dokaj hitro , namreč imela sem isti problem kot ti čaka te naslednje  vsaj tako sem imela jas:
ko prideš na razgovor  se najprej z g pogovoriš ter ti razloži potek zdravljenja nato te uz pregleda,  če imaš ciste boš morala počakati do 1 minstruacije po prvi minstruaciji greš  noter za cel dan ali dva odstranili ti bodo ciste, ter meni so naredili pregled z neko tekučino,  oni z to tekočino vidijo kakšne so mož
nost, mislim da boš začela z resnim zdravljenjemna sredini februarja , ,
jas sem hodila v mb 5 let letos februarja sem pa po naravni poti zanosila tako da te dni pričakujem pupiko
če te kaj več zanima pa kaj konkretno piši na zs

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
8.11.2006 13:49:48   
bumbum
No, po petih letih pa si človek rees zasluži,da je končno srečen! Čestitam za pupiko! Bodita zdravi!
Drugače sem pa danes imela UZ, kjer je dr. ugotovil in potrdil to kar že itak vem: PCO in tanka sluznica. Pravi, da to ni neka strašna težava ampak izgleda, da imam jaz problem s hormoni. No, na ta izvid bom pa čakala do januarja, ko sva naročena na posvet z zdravnico.
A katera ve kako se kaj zdravijo te hormonske nepravilnosti oz. težave? V bistvu še sploh ne vem, če so to res moje težave ali ne, pa vseeno....do januarja je še dolgo.

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
9.11.2006 11:10:36   
mirjanajelenko
zdravljenje poteka z spremstvom tdravnika, namreč dobiš  tabletke ter se hodiš vsake 3 dni na uz
tak sem jas mela
najbolj pa škoduje sikiranje ter napetost, sprosti se vem da je težko ampak poskusi se čim manj obremenjevat

moram vam zaupati jas sem bila naročena  na ivm po prvi minstruaciji po praznikih novoletnih 2006.
ker nisem imela rednih sem si sposodila zaščitne tabletke (proti zanositvi) da bi mi jo naprej pognalo 06.01 sem dobilauser posted image   potem sem klicala pa so mi povedali v mb da ivm ne delajo več ter naj se na ivf prijavim naročila sem se ter dobila datum 8.5.n  porušil se mi je svet, začela sem se tolažiti mogoče mi pa ni usojeno imeti otroka, tako sem dala skrbi ter misli vstran kajti kje še je maj. aprila sem pa zvedela da sem že v 12 tednu nosečnosti, zakaj sem zanosila ne vem ali od tabletk ker so začeli hormoni delat ali od tega ker se nisem obremenjevala
tako zdaj imam pa že druge skrbi zopet  zakaj še nisem rodila....... ali sploh bom na rok rodila to čakanje je pa zelo mučno


veliko sreče vsem ki delate na tem, vrjamite tudi vam bo enkrat sonček pšosijal kot meni, takrat bote vedele kaj pomeni biti srečen, jas sem se namreč cel teden jokala od sreče 

lep pozdrav


_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
10.11.2006 15:33:38   
curkica
Pozdravček vsem skupaj!

Vidim, da ste na tej temi dekleta, ki hodite v ambulanto za neplodnost v Mariboru. Tudi jaz sem ena izmed teh, pa bi imela eno vprašanje za vas.

Čaka me HSG pregled, pa me zanima, mi lahko katera opiše kako poteka ta zadeva v Mb. Za kaj pravzaprav gre pri samem postopku, sem seznanjena, zanima pa me, kako časovno poteka ta postopek. Kolikor sem jaz razumela dr. Reljiča, prideš zjutraj tja, greš na RTG, kjer ti vbrizgajo kontrastno tekočino in nato slikajo maternico, da se vidi, če so kakšne nepravilnosti (neprehodnost jajcevodov...),  potem pa greš že lahko domov. kako je to potekalo pri vas, ki ste to že dale skozi?

Namreč, problem je v tem, da imam tako službo, da si ne morem vzeti kar dan, ali več, bolniške. Če že imam kaj takega, si kvečjemu lahko samo zamenjam izmeno, da namesto dopoldne delam popoldne, tako da bi tudi po tem postopku šla popoldne še v službo.

Hvala vam za pomoč in lep dan še naprej!

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
10.11.2006 15:59:37   
Sulfinija
Ojla!

Jaz sem imela sicer hsg v domači bolnici v Prekmurju pred obiskom MB ambulante,takrat sem tja že  s sabo imela te izvide.Po posegu pa sem dobila tri dni bolniške in mirovanje,me je pa bolelo še več kot en teden.P posegu priporočajo malo mirovanja.

Pa srečno.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
10.11.2006 18:49:56   
Anonimen
punce glede hsg tako: če imaš neprehodne jajcevode zna zlo bolet.. drgač je pa to kot nekakšen ginekološki pregled, skratka da se preživet... po posegu malo mirovanja, vsaj 3 -4 dni

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: AMBULANTA ZA NEPLODNOST V MB
10.11.2006 18:52:12   
saša80
CURKICA jaz sem bila na hsg v mb..zgleda pa to tako.zjutraj prideš , greš na oddelek..se preoblečeš, nato te s posteljo peljejo tja kjer ti bojo delali poseg..., nato greš na tkao mizo in ti naredijo sam postopek..nato te odpeljejo nazaj na oddelek kjer poležiš še kakšno uro ali dve in nato greš lahko domov..dobiš pa 3 dni bolniške za hsg..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?