|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 19:00:43   
Brumči
Naša punca (stara je 10 dni) čez dan normalno je na 3-4 ure (20-25 min) in spi, zvečer pa se doji tudi po 3x20-25 min naenkrat s kratkim predahom. Nato jo seveda zvija in črviči, tudi bruha. Ne, da bi ji odrekal, ampak zdi se mi, da se rahlo nažira.
Ima kdo kakšen koristen nasvet ali izkušnjo s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 19:08:25   
TONČI.
nažira.


Kolk mi je pa to grda beseda za otroka. Pač je, lahko pa vi samo mislite da je in se samo crklja.

(odgovor članu Brumči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 19:22:01   
Anonimen
Pri nas je bila zvečer ista nadaljevanka. Od ure do ure in pol je trajalo večerno hranjenje.

Parkirala sem se pred TV, mala Mičica pa na dojke. Konec koncev mi je bilo to lažje, kot nositi jo.
Tako majhen dojenček je zvečer že zelo utrujen, poln vtisov od celega dni in mislim, da takšno večerno crkljanje prav potrebuje. Sem si večerni termin kar rezervirala za ta obred; tudi ponoči potem ni bilo cirkusa, tako da mi je bila ta ura več kot vredna nočnega miru. Se je ponoči  zbudila, pojedla in zaspala naprej.

Je trajalo nekje do tretjega meseca, potem se je pa čas nekaj skrajšal, na ca. pol ure, če se prav spomnim.

(odgovor članu Brumči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 19:27:32   
SanjaS
lahko bi jo čez dan, v popoldanskem času namenoma večkrat pristavljali.. nekako skrajšali intervale med podoji...da bi jo nekako pretentali, da je noč v bistvu "prej" kot se njej zdi.
Sej dojenje najbrž še ni tako usklajeno, ker je še prezgodaj, tko da je po moje najbolje da počakata še par tednov.
Otrok verjetno skuša vzpostaviti obilje mleka, ki je potrebno za rast in sta lahko še vesela, da se ji da tolk trudit... Meni sta tako delali obe hčeri in verjemi, da sem se grozno sekirala ravno zadnji mesec pri ta malem, ko ni bilo tako in sem imela posledično manj mleka kar nekaj tednov... Fino je, če novorojenček pogosteje je tudi čez dan, ne na 3-4 ure... potem bo zvečer bolj zaspan-tko al tko trenutno samo je (kar je zanjo napor), lula, kaka in spi...Torej je po moje najboljša rešitev, da jo čez dan pogosteje hranita, pa tudi če jo je treba zato malce prej zbujat kot bi se sama.
Upam, da vama rata.
Lp,
S.

(odgovor članu Brumči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 19:46:28   
Brumči
Draga Tonči
OK, mogoče je nažiranje res grda beseda. Se bom popravil. Obljubim!!!
Mislim, da se naše detece res prenajeda. Najprej normalno vleče cca. 20 min, nato poderemo kupček, nato spet vleče, nato spet podiramo kupček, nato bruhamo, nato spet vleče, nato spet poderemo kupček. Potem zadovoljno ležemo k počitku. Ta počitek pa mi izgleda enako, kot takrat ko se tudi sam prenažrem in sicer oh, ah, joj (te glasove spremlja tudi kremženje in zvijanje, ki ga pri dnevnem (po moje normalnem) hranjenju ne poznamo)...
Opravičujem se tudi za pogosto uporabo besede nato.
Pa brez zamere.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
6.11.2006 20:19:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brumči)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 21:12:43   
sjug
Tvoj post, draga Brumči, me je kar malo razžalostil. Pa nič osebnega, da ne bo pomote. Kakšo nažiranje neki! Črviči jo, ker ne podre kupčka in je polna zraka. Potem pa, ko podre kupček ali prdkne, je pa spet prostor v želodčku. Ti kar crkljaj svoje dete in ji pusti sesati, kolikor si poželi. Kdaj se bo pa crkljala, če ne sedaj. Pa kupčka pridno podirajta, to bo gotovo pomagalo. Če bo res sita, ne jedla vsake pol ure.

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 21:35:52   
Brumči
Draga Sjug
Moj problem sem predstavil kot zaskrbljen novopečeni očka. Podrobneje sem opisal naš problem že v zagovoru uporabnici tega foruma Tonči. 

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 21:52:27   
mml
Ej Brumči, pri nas je bilo tudi takšno prenajedanje, proti večeru, ko je imela krče in jo je sesanje pomirjalo. Tako da je bila po dojenju okrog18. ostati priklopljena in sestati tudi 1 uro, potem ji je bilo pa slabo in se ji spahovalo in je bruhala...tako da mi je tole tvoje pisanje precej domače. Nekajkart sem ji pustila sesati dokler je želela (da bi ji ublažila krče), pa je bilo potem še slabše, ker jo je potem očitno še tiščalo v želodčku. Tako da sem potem pri tem poznem popoldanskem obroku omejila dojenje na približno 15 minut na vsaki strani. Kljub temu ponoči ni bilo nobnih večjih probelmov in težav. Pa tudi sicer sem "groooooooooooooooooooozna" mama, ker sva se praviloma dojili na začetku na 3 - 4 ur (in ne vsakič, ko je zacmevkala), vmes pa ne...tudi ponoči sva se dojili največ 2x na noč.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Brumči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 21:53:38   
mml
aja...sem prej pozabila...čestitke za punčico user posted image user posted image user posted image  in veliko lepih trenutkov in čim manj krčev

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nažiranje novorojenčka
6.11.2006 22:58:21   
cuma
Tudi jaz čestitam za punčko user posted image , sicer pa mislim, da je 10 dni premalo, da bi lahko še tako zelo pozorni in skrbni starši poznali neštete signale in sporočila, ki jih novorojenček sporoča ter za vsakega takoj našli pravi odgovor in razlago... user posted image  Vzemite si čas, vsi trije!
Pri nas je bilo tako, da je premalo vlekla in preveč spala, posledica tega pa je bilo nenapredovanje v teži.
Glede na to, da se dojenje pri vas šele vzpostavlja in da je zelo pomembno, da pri tem ni motečih faktorjev kot so flaške in dude, morda počakajta še teden ali dva, če pa se situacija ne spremeni in mislita, da vajina pupica sesa samo zaradi tolažbe in jo prevelika količina popitega mleka le obremenjuje (kar se sicer redko zgodi, ker odvečno mleko itak polije) ji poskusita po hranjenju in kupčku namesto ponovnega dojenja za tolažbo ponuditi dudo. Sicer se strinjam, da je treba poslušati otroka in njegove želje in potrebe, vseeno pa mislim, da si novorojenček, ko je v stiski, ne zna racionalno pomagati in najti tisto, kar ga bo dejansko pomirilo - zato smo tu starši, da mislimo namesto njega user posted image  (beri: ni vedno hrana oziroma joška rešitev za vsako dojenčkovo tegobo!)

Srečno!user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nažiranje novorojenčka
7.11.2006 11:39:01   
Baucka
 Pri nas se je to dogajalo, ko je začela z obdobji budnosti. In se je dobesedno "nažirala" (pa naj bo grda beseda ali ne) in je nato bruhala, saj ni vedla kaj naj sama s sabo (pa če ragade sem imela, tako da me je že vse žgalo). Mislila je ko je budna pač mora jest. Prvo sploh nisem vedla kaj ji je in mi je babica povedala, da si je zbrala en termin v katerem po sedaj budna, pa da imam srečo, da si ni izbrala termina sredi noči. Prvo si izberejo en termin popoldan ali celo ponoči, čez en čas pa še enega dopoldan.

Poskušaj jo malo pretentati. Nam je uspelo z glasbo in plesom. Poslušali smo otroške pemice in plesali z njo, seveda če se ni drla, takrat je dobila zizo, včasih je kar tak zaspala. Poskusi, kmalu bo ugotovila, da ko je budna se lahko dogajajo tudi druge reči, kakor hranjenje.

To je moja razlaga, če je pravilna ali ne, mi Ema še dosedaj ni povedala user posted image .
Se pa bo uredilo, samo malo časa je potrebno.

(odgovor članu Brumči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nažiranje novorojenčka
8.11.2006 21:03:52   
Seven*
Prvo razcistimo neke stvari. Tole je namenjeno tudi drugim na tej temi.

Otrok ne BRUHA ampak POLIVA. Ko izpljune nekaj zlick mleka to ni zaradi PRENAZIRANJA ampak zaradi nezrele misice zapiralke, ki loci zelodec od poziralnika. To je tako priblizno kot takrat, ko vas pece zgaga. Takrat se vsebina zelodca vraca nazaj gor in se nam spakuje.


Ko boste gledale na uro kdaj je otrok lacen in mora jesti (na tri ali stiri ure), se vprasajte ce ste ve vedno lacne ob dolocenem casu. Materino mleko je zelo hitro prebavljivo, zato je tudi cas hranjenja dostikrat ustrezno krajsi.

V primeru, da se uvede nek ritem, pa se lahko res zgodi, da se bo otrok prenazrl, saj bo v tistem casu pojedel v ihti vec, kot dejansko "nese".

Nekatere afriske zenske dojijo otroka tudi 50x na dan..

Lep vecer..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nažiranje novorojenčka
8.11.2006 21:47:54   
natalia
Seven, spahuje.

ati, brez skrbi,naša je bila ista, potem pa so bili razmaki med podojem vedno daljši, krčki pa so tudi minili po 4.mesecu, pomagal nam je komarček.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 8:29:15   
Baucka
Seven , da ne bo pomote, Emo sem dojila kolikokrat je hotela, to pomeni da na pol ure tudi. Tudi nikdar nisem gledala na uro, saj mi je bilo lažje zizo dat, kakor pa jo nosit ali poslušat kako se joče, na zizi se pa je pomirila.

Samo na začetku se je res nažirala (ko so se začela obdobja budnosti)in nato bruhala (ne polivala) ampak bruhala. Ni bilo nekaj žličk ampak konkretno, tako da sem bila jaz mokra, Ema mokra in še postelja mokra. Verjetno vem kakšna je razlika med polivanjem in bruhanjem in nato je bila posledično spet lačna. Tudi moj dragi mi je pravil "daj ne hrani je več" ona pa je hotla in hotla in nato spet bruhala. Tako smo jo poskušali zamotit vsaj pol ure ali eno uro in je bilo boljše. Saj je še sedaj navajena, da mi na prsih zaspi in takrat pač to ni šlo, ker je bila presita in jo je tiščalo, nato je bruhala in smo jo mogli problačit in tako je bil krog sklenjen.

Tako, da ne tako hitro obsojat.  Je pač vsak otrok drugačen in pač ne moreš vse sklepat samo po svojem otroku. Vsaka mama slej ko prej ugotovi kaj njenemu otroku odgovarja.

(odgovor članu Brumči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 9:07:44   
MarijaPo
Meni se zdi pa Brumci faca, ker tako pridno, spostljivo in prijazno odgovarja na nase ocitke. Bravo Brumci user posted image .

Kar pa se tistega naziranja tice - ta mala se mogoce res mal ornk naje, ker tok casa je (zato tud bruha), ampak slej ko prej se tud to neha. Vi lepo mirno ohranite vecerni rutial (tud ce traja mal dlje) in boste videli, da se bo tud dolzina dojenja skrajsala.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 10:12:37   
Mojca P.
No, tukaj se pa tudi jaz ne morem strinjat s Seven. Saj ne, da bi gledal na uro in otroku odrekal hrano...ampak v 20 minutah pa tudi ne prebavi toliko mat. mleka, da bi ga nasitilo in ne more biti na 20 min lacenuser posted image  . Otroka pac sesanje potolazi, pa seveda to ne pomeni, da mu mora mama dat zizo vsakic ko malo pojoka ali zastoka. Dojencek niti ne joka samo zato, ker je lacen, lahko mu samo manjka mamina blizina...pa tega tudi ni treba resevati z zizo v ustih. Otroka pac pocartas, ga nosis, se igras, pojes, mu lahko das dudo..in se potolazi, pa so mimogrede 3 ure mimo (seveda brez, da bi moral ignorirati jok ali stradati otroka).
Vsekakor otrok pogrunta vzorec (kot recimo, da po kopanju sledi uspavanje in spanje): ko jokam, dobim zizo...in potem ga imas stalno prisesanegauser posted image in se ponoci 20x priklopi. Pa nobeden ne more trdit, da je to zato, ker je lacenuser posted image . Zakaj pa se potem vsi dojeni otroci ne zbujajo po 20x na noc??. Potem pa zrastejo in slisis, da se dve letnik 10x zbudi vsako noc in se dojiuser posted image . Mislim pac, da ce starsi poskrbijo, da je cez dan sit ne more biti ponoci lacen. Ali pac?
Govorim seveda iz svojih izkusenj. Ziga sem kot novopecena mama tudi rada hitro potolazila in ga pristavila...pa smo se zbujali ponoci vse dokler se je dojil (9 mesecev), kar tudi nekaj pove (torej, da se je zbujal zardi dojenja). Glede na to, da ko se je nehal dojiti, kar na lepem ni vec rabil hrane ponoci, je jasno, da se ni zbujal zaradi lakote, ampak cartanja (in to bi lahko delala tudi kako drugace, kot z dojenjem).
Pri Jaku sem zato delala drugace..poskrbela sem, da je lepo jedel in vlekel, kadar se je dojil (pa ni nikoli polival ali bruhal), vmes pa ce je jokal sva se cartala, je dobil dudo, se je nosil in  razen kot novorojencek, ko ga je zvijalo se ni ponoci nikoli zbujal prej kot na 3 ure. Zdaj, ko ima pa cez dan ze vse obroke goste, pa se doji le se zvecer in spi celo nocuser posted image . Pa ne me narobe razumet...ne gre zato, da bi se otroci predolgo dojili (da bi bili prestari) ali da bi jaz zelela cimprej nehat dojit, sploh ne. Je pa seveda razlika ali se hrani ali carta oz. ali je mama otrokova dudauser posted image  in, ce gre za prvo, verjamem da se prej konca, saj hrane ponoci res ne rabi, ce je seveda cez dan dobi dovolj. In dojenje v osnovi pomeni otroku hrano in sele potem mamino blizino ipd.
O tem, kar pa Bauci pravi...najbrz je izraz nazira izbral bolj iz hudomusnega razloga,user posted image kot kaj drugega, verjamem, da tud pozna razliko med polivanjem in bruhanjem (in ja, dojencki lahko tudi bruhajo). Glede na to, da se cez dan v vecjih intervalih doji, kot zvecer, ko potem bruha...ne bi izkljucila moznosti, da je prevec naenkrat oz. da se nazirauser posted image , ko pravi Bauci.
Priporocam, da ce res ne gre otrocka drugace potolazit, kot da se doji vsaj pogosteje podirate kupcka.
P.S. Pa africanke jaz tudi ne bi primerjala z nami....se v prevecih stvareh razlikujemouser posted image user posted image .
Sicer pa vsem srecno!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 10:25:26   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Prvo razcistimo neke stvari. Tole je namenjeno tudi drugim na tej temi.

Otrok ne BRUHA ampak POLIVA. Ko izpljune nekaj zlick mleka to ni zaradi PRENAZIRANJA ampak zaradi nezrele misice zapiralke, ki loci zelodec od poziralnika. To je tako priblizno kot takrat, ko vas pece zgaga. Takrat se vsebina zelodca vraca nazaj gor in se nam spakuje.



Ko boste gledale na uro kdaj je otrok lacen in mora jesti (na tri ali stiri ure), se vprasajte ce ste ve vedno lacne ob dolocenem casu. Materino mleko je zelo hitro prebavljivo, zato je tudi cas hranjenja dostikrat ustrezno krajsi.

V primeru, da se uvede nek ritem, pa se lahko res zgodi, da se bo otrok prenazrl, saj bo v tistem casu pojedel v ihti vec, kot dejansko "nese".

Nekatere afriske zenske dojijo otroka tudi 50x na dan..

Lep vecer..



Tako da boste vedele, vse nesramne egoistične mame, ki ne dovolite otroku, da bi sesal vsaj 30x na dan(ko že nismo v Afriki, dobite malo popusta user posted image ) in POLIVAL po mili volji....!!!

Seven, čemu tak pokroviteljsko naveličan in negativen ton? A misliš, da se bo zdaj Brumči potolaženo vrnil še kdaj na forum, ker bo vedel, da lahko vpraša in bo dobil pač zelo različne odgovore med katerimi bo izbral tistega, ki je njemu najbližji? Ali se tukaj sploh ne gre več za to?

Lep dan vsem,
cuma 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 11:22:13   
Baucka
Otroka pac sesanje potolazi, pa seveda to ne pomeni, da mu mora mama dat zizo vsakic ko malo pojoka ali zastoka. Dojencek niti ne joka samo zato, ker je lacen, lahko mu samo manjka mamina blizina...pa tega tudi ni treba resevati z zizo v ustih. Otroka pac pocartas, ga nosis, se igras, pojes, mu lahko das dudo..in se potolazi, pa so mimogrede 3 ure mimo (seveda brez, da bi moral ignorirati jok ali stradati otroka).
Vsekakor otrok pogrunta vzorec (kot recimo, da po kopanju sledi uspavanje in spanje): ko jokam, dobim zizo...in potem ga imas stalno prisesanega in se ponoci 20x priklopi.
IZVIRNO SPOROČILO: Mojca P.

To kar si napisala si mi kar z jezika vzela.

Sicer še jaz Emo vedno ponoči dojim (stara je 6 mesecev), vendar konkretno je in se ne carta, sedaj je že tako, da se vstran od zize obrne ko ni lačna.

Sem pa tudi nekje prebrala (nevem več točno kje), da če že dojenčka s hrano tolažiš, se takšen vzorec prenese in se nato vedno tolažiš s hrano. Jaz sem pač vedno poskušala najprej vse drugo in če to ni pomagalo je pomagala ziza.

Pa še v vednost Ema nima ne dude in ne flaše (niti za čaj ne) in nam jo je vseeno uspelo zamotit. In še nekaj SVOJEGA OTROKA NISEM NIKOLI PUSTILA JOKAT AMPAK SEM JI SAMO POZORNOST USMERILA DRUGAM, sicer je  pa pravi dobrovoljček.


(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 11:27:07   
lenika
Se strinjam z Mojco P. Tudi naš se doji takrat, ko je lačen in to nikakor ne more biti vsakih 20 minut. Ponoči pa tudi spi od 20.00 do 5.00 brez dojenja. Če se slučajno zbudi mu ponudim dudo, ker vem, da ni lačen in bi če bi ga pristavila parkrat potegnil in zaspal nazaj. Jaz sem samo prvi mesec dojila tudi po 20x na dan in potem sem to omejila. Sedaj iamo 2 gosta obroka in 4-5 x dojenje. Star je pa 6 mesecev. Kruta mama a ne, ker se ne grem Afričanke.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 14:34:47   
rainbow
No, na tem forumu se vedno krešejo zanimiva mnenjauser posted image

v Afriki res nismo, lahko bi si pa malce vsaj glede njihovega načina dojenja vzeli vzgled in malo manj gledali na uro in potrebno količino mleka itd; se bolj sprostili in se vsaj v začetku prilagodili otroku in ne vzganjali dud itd; pa mislim, da večina staršev itak to počne.

še odgovor Brumčiju: tudi pri nas je bilo v začetku večerno dojenje zelo naporno, dolgotrajno, ampak po kakih dveh mesecih je bilo občutno bolje; če sta odločena, da vam bo dojenje steklo in bo dete v prvem mesecu lepo napredovalo, potem se morata s temi pojavi sprijaznit, se jim prilagodit in mamici je treba stat ob strani, da ji bo čim lažje in bo dojenje v prihodnjih mesecih res otročje lahko.

pa uspešno

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 14:55:22   
tinkamiška
Hojlauser posted image

Jst bom napisala smo svoje izkušnje in zdej po 10 mesecih nebi delala nič drugače kot sem.

Moja Iza se je tudi zvečer najraje dojila, eh kaj dojila, visela je na meni in bila najbol zadovoljen otroček. Priznam, da mi je blo marsikdaj že res utrujajoče in sem potočila tudi kakšno solzico, ampak sem jo vedno pristavila ko je želela. Ja tudi polivala je ogromno, včasih toliko, da sem jo morala problečt in še košek zraven. Pa se je morala spet podojit, da je nadoknadila ker je šlo venuser posted image

Nekje do tretjega meseca se je naučila dozirat, čeprav je še vedno papala včasih na pol ure, najdlje je zdržala 3 ure. Je bla pravi bajsek, ampak najbolj zadvovoljen otroček in zaradi tega sem se tudi sama dobro počutila.

Jst mislim, da je to faza in bo minila sama od sebe, ko se bo punčka naučila koliko mlekca je dovolj zanjo. Je pa res, čimveč kupčke podirat in masirat trebušček. Izi je to zelo pasalo.

Cartatje se svojimi otročki

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 14:59:58   
tinkamiška
Aja, še to. Pri nas se je večerno dojenje začelo okoli 18 ure. Prej sem si privoščila kakšno kopel ali pa sem se malo dlje tuširala, tako sem si vzela čas samo zase, ati pa je cartkal Izo in je bil to njun čas. Jst sem bila malo bolj spočita in sem tako lažje preživela večer z priklopljeno Izo pred TVjem.

Ja, je treba malo mamici pomagat, če se da, da je vsaj nekaj časa čisto sama in se lahko sprosti. Ja, vem, da to ni odgovor na vprašanjeuser posted image

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nažiranje novorojenčka
9.11.2006 18:07:12   
Seven*
Najprej se moram opraviciti tistim, ki ste slucajno naletele na "moj moment". Ne morem pomagati, ampak vcasih me doloceni posti razjezijo zato, ker se nekaj trdi brez da se kaj prebere. In potem berejo to mamice in mislijo da je res..


Baucka. Bruhanje je bruhanje v loku. Ko otrok bruha gre iz njega kot vrelec. Moja Ema je polivala tako, da je bilo vse mokro. Zbudila sem se v lastnem mleku, dobesedno in dnevno preoblacila sebe, otroka sem preoblacila tudi 10x dnevno, uporabljala slincke in rjuhe. Po vsakem obroku je polivala. Polivala je tudi med obroki. Tudi pri Jakobu je bilo podobno.

Pri polivanju izgledajo kolicine enormne. Ampak samo izgledajo. Poskusajte politi par zlic vode po mizi, izgledalo bo veliko, pa vseeno ni..

MojcaP. To kar pravis je res. Nikoli nisem trdila in nikoli nisem napisala, da je sesanje na prsih edini nacin tolazenja. Moj Jakob je bil zelo "nezizatorski". Tudi ko sem dojenje pri 9 mesecih ukinila iz danes na jutri, se ni niti enkrat vec spomnil na dojenje. Imel je dudo, flasko in se cartal na njih.. Tudi nekaj kolegic poznam, katerih otroci zelo lepo shajajo brez zize. AMPAK, eni otroci se najlazje in najbolje potolazijo na zizi. Zakaj bi jim to vzeli. Ce imamo krce in nas zvija in ce obstaja stvar, ki nam pomaga, da gremo cez to, zakaj bi se sli nacela in principe?! Najdemo en nacin, s katerim pomagamo premostiti grozovit in krcevit jok. Vsekako se mi pa ne zdi smiselno, da mu v se v tako bolecih trenutkih odvzamemo to kar ga potolazi. Priznajmo, ce otrok nima dude niti flaske, je ponavadi dojka edina resitev, sploh ko je tako majhen.

Tapravo bruhanje sem dozivela nekajkrat. Jakob je lezal na hrbtu in iz njega je v obliki vrelca (visina cca 10 cm) brizgala hrana. To je bruhanje.

Kdaj polivanje ni vec polivanje??? Ko otrok zacne izgubljati na tezi. Prej je se vedno polivanje. Dokler se redi, se ti bo vsak zdravnik samo nasmehnil in rekel tako kot meni: "Gospa, skoraj vsi otroci polivajo. Nekateri prav strasansko..."

Ok. Ce se nocemo primerjat z africankami, pa se dajmo s celotno naravo in zivalmi. Predelajo v glavi nekaj stvari. Otrok ima sesalni refleks. Zakaj? A za dudo? Ne, za visenje na mami. Verjamem, da kaksni to ne ustreza, pa naj to pove in razcisti sama pri sebi. Nobena mama ni perfektna..

Zakaj sem se malo razjezila? Nisem se razjezila zaradi vprasanja samega, ampak zaradi odgovorov, ki lahko mamico precej zmedejo.. In spet smo tam..

Torej..

Konkretne resitve?

1. Celotno lezisce mu nagni v kot 30 stopinj. Pod jogi daj kaksne knjige ali kaj podobnega

2. Po hranjenju ga vsaj 20 minut drzi v pokoncnem polozaju. Najbolje tisti za podiranje kupcka.

3. Po hranjenju ga cimmanj premetavaj in se naslanjaj na trebuscek.

4. Poskusaj predvidet kdaj otrok poliva. Cez cas se bos tega naucila.

5. Sprijazni se z nastalo situacijo in se ne obremenjuj. Sploh ce vidis, da otrok lepo napreduje in se redi. Pralni stoj bo pac pral 100 na uro.

6. Ena izmed resitev, ce otrok poliva ponoci je ta da v svoji postelji namestis vec plasti rjuh in jih potem eno za drugo meces dol. Pri meni so se obnesle tudi debele brisace, pa sem pac samo eno zamenjala.

Mi je zelo zal, ker sem odgovorila nekoliko napadalno, ampak vcasih je dobro da se zakresejo mnjenja, pa da pogruntamo kaj pametnega..

Aja.. Ema se ne doji vec 30x ampak samo 15x dnevno. user posted image user posted image user posted image user posted image 10x od tega ponoci. user posted image user posted image user posted image


Lep vecer se naprej...









_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?